- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
- Konu Sahibi mermaid2608
En azından senede bir hafta da ailece tatile gitmeli
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayvancılık zor tabi kimseye bırakıp ayrılamazlar kolayca. O halde şimdiki sistem gayet doğru bence. Belki kendi memleketinizde bir hafta fazladan kalıp sonradan eşinizin yanına onun memleketine gidebilirsiniz. Sıkılır mısınız yine?16 adet büyükbaş hayvanları var. Gönül rahatlığıyla bırakabilecek kimse yok. Annesi hayvanlar konusunda çok hassas.Kimseye emanet etmiyor
Ortak çeşme var. Taşıma su ile herşey. Bidonlar var çeşmeden dolduruyoruz. Banyo işini de önce saçımı yıkıyorum balkonda aşağıya sarkıtıp. Sonra tuvalette üç beş tas su döküyorum vücuduma. Çok sık yıkanamıyoruz. Çünkü ev ahşap. Altı ahır. Çok su tahtaları çürütüyor.Nasıl su yok? Hiç mi yok? Nasıl yemek yapıyor, ne içiyor, tuvalete nasıl giriyor bu insanlar?
Bunun dışında bence şartlarınız gayet adil. Zorla da götürülmüyorsunuz. Bütün planlardan memnun olmak zorunda değilsiniz. Bazı şeyler orta yolu bularak çözülür, sizinki de böyle bir durum.
Ayrıca yukarıda arkadaş sormuş, baş başa hiç tatile gitmiyor musunuz? Tatil anlayışınız memleket ve aile ziyaretleriyle mi kısıtlı? Belki bir hafta şöyle baş başa tatil yapsanız, o yayla size daha kolay gelecek.
Bir sene denedim. Çok sıkıcı oldu. Vakit geçmedi. Benim istediğim aslına 20-25 gün arasına indirmek. 15 gün benim memleketimde, 20-25 onunkinde, kalan zamanı da ya evde yada başka bir yerde.
O işler genelde taşıma suyla oluyor. Biraz önem veren depo filan koyuyorNasıl su yok? Hiç mi yok? Nasıl yemek yapıyor, ne içiyor, tuvalete nasıl giriyor bu insanlar?
Bunun dışında bence şartlarınız gayet adil. Zorla da götürülmüyorsunuz. Bütün planlardan memnun olmak zorunda değilsiniz. Bazı şeyler orta yolu bularak çözülür, sizinki de böyle bir durum.
Ayrıca yukarıda arkadaş sormuş, baş başa hiç tatile gitmiyor musunuz? Tatil anlayışınız memleket ve aile ziyaretleriyle mi kısıtlı? Belki bir hafta şöyle baş başa tatil yapsanız, o yayla size daha kolay gelecek.
Araçla gidiyoruz. Zaten yaz ayında fazlaca yakıt parası veriyoruz. Ayrı yada birden fazla gitmeler ne yazık ki sarsılan bütçenin iyice çökmesi demek. Yaklaşık 5000 km yol yapıyoruz iki ay içinde.Hayvancılık zor tabi kimseye bırakıp ayrılamazlar kolayca. O halde şimdiki sistem gayet doğru bence. Belki kendi memleketinizde bir hafta fazladan kalıp sonradan eşinizin yanına onun memleketine gidebilirsiniz. Sıkılır mısınız yine?
Zaten iki memleket 5000 km yol. Yakıt parası belimizi büküyor. Anne baba kısmı işin duygusal boyutu oluyor. Yoksa biz de o kadar parayı verip tatil köylerine gideriz ama eşimin köyünde bir ay bize nerden baksak bir maaşa sebep oluyorBu kadar çok tatiliniz ama yaşamayı bilmiyorsunuz gibi geldi bana
Altında ahır var evin. Yıkandıkça sular tahtalara gidiyor. Annesi de söyleniyor. Ev çürüyecek diye. Bu yüzden mümkün olduğunca az yıkanıyorız.25 gün ile bir ay arasında bir fark yok
Yaylada odun da vardır bakır kazan da
Kaynatırsın suyu yaparsın banyonu
Biz küçükken giderdik babaanneme aynen böyle yapardık çoluk çocuk yıkanırdık
20 gün neden yıkanmıyorsunuz
Bu arada birlikte Deniz tatili vs de yapılabilir de kışın çok bavul topluyorum çamaşır yıkıyorum derken neyi kastettiniz
Ortak çeşme var. Taşıma su ile herşey. Bidonlar var çeşmeden dolduruyoruz. Banyo işini de önce saçımı yıkıyorum balkonda aşağıya sarkıtıp. Sonra tuvalette üç beş tas su döküyorum vücuduma. Çok sık yıkanamıyoruz. Çünkü ev ahşap. Altı ahır. Çok su tahtaları çürütüyor.
Bizim orda eşyalı evimiz var. Evimizde kalıyoruz. Sıkılmıyor orada. Ben Eskişehirliyim. Gece gündüz geziyoruz. Eşim seviyor oranın yaşantısını.Bence adil
Bir de 10 ay aileniz sizin evinizde mi başka bir evde aynı şehirde mi
15 gün memlekete gidip kimde kalıyorsunuz
Eşiniz de orada sıkılıyordur muhtemelen
Eskiden öyleymiş. Biz yukarıdan su dökünce ev ve ahır arası tahtalar ıslanıyor. Yani evin tabanı, ahırın tavanı. Evi tutan asıl tahtalar.İyi de ahırın tabanında yıkanılır zaten oralarda
Evin alt katı ahır olur ve orada yıkanılır zaten
Eskiden öyleymiş. Biz yukarıdan su dökünce ev ve ahır arası tahtalar ıslanıyor. Yani evin tabanı, ahırın tavanı. Evi tutan asıl tahtalar.
Para kalmıyor. O kadar yakıt parası veriyoruz, yaylaya çıkarken sıvı sabundan salçaya aklınıza ne gelirse alıyoruz, orada bir ay boyunca ilçeye git gel ki ilçe uzak yine yakıt parası, mutfak masrafı en az 4000 TL gidiyor. Benim memleketime giderken de öyle. Başka yere gidecek para kalmıyorher tatil aynı sıkılmıyor musunuz?biraz memleketten biraz aileden kısıp bir yerelere gitseniz arada hem sıkılmazsınız hem değişiklik olur.şuanki sistemde eşiniz için pek adil değil bence.