Adaletli yaz tatili süresi

16 adet büyükbaş hayvanları var. Gönül rahatlığıyla bırakabilecek kimse yok. Annesi hayvanlar konusunda çok hassas.Kimseye emanet etmiyor
Hayvancılık zor tabi kimseye bırakıp ayrılamazlar kolayca. O halde şimdiki sistem gayet doğru bence. Belki kendi memleketinizde bir hafta fazladan kalıp sonradan eşinizin yanına onun memleketine gidebilirsiniz. Sıkılır mısınız yine?

Nasıl su yok? Hiç mi yok? Nasıl yemek yapıyor, ne içiyor, tuvalete nasıl giriyor bu insanlar?

Bunun dışında bence şartlarınız gayet adil. Zorla da götürülmüyorsunuz. Bütün planlardan memnun olmak zorunda değilsiniz. Bazı şeyler orta yolu bularak çözülür, sizinki de böyle bir durum.

Ayrıca yukarıda arkadaş sormuş, baş başa hiç tatile gitmiyor musunuz? Tatil anlayışınız memleket ve aile ziyaretleriyle mi kısıtlı? Belki bir hafta şöyle baş başa tatil yapsanız, o yayla size daha kolay gelecek.
Ortak çeşme var. Taşıma su ile herşey. Bidonlar var çeşmeden dolduruyoruz. Banyo işini de önce saçımı yıkıyorum balkonda aşağıya sarkıtıp. Sonra tuvalette üç beş tas su döküyorum vücuduma. Çok sık yıkanamıyoruz. Çünkü ev ahşap. Altı ahır. Çok su tahtaları çürütüyor.

Bir sene denedim. Çok sıkıcı oldu. Vakit geçmedi. Benim istediğim aslına 20-25 gün arasına indirmek. 15 gün benim memleketimde, 20-25 onunkinde, kalan zamanı da ya evde yada başka bir yerde.

E tamam eşinizin tatile gitme konusunda eskiye göre daha esnek olduğunu söylüyorsunuz. Eğer o süreyi sizin memleketten kısmayacaksa 15 sizinkinde, 25 onunkinde, 5 gün de bir yerlere kaçsanız tatile gitme hevesiyle sizin için daha çekilebilir olur.

Nasıl su yok? Hiç mi yok? Nasıl yemek yapıyor, ne içiyor, tuvalete nasıl giriyor bu insanlar?

Bunun dışında bence şartlarınız gayet adil. Zorla da götürülmüyorsunuz. Bütün planlardan memnun olmak zorunda değilsiniz. Bazı şeyler orta yolu bularak çözülür, sizinki de böyle bir durum.

Ayrıca yukarıda arkadaş sormuş, baş başa hiç tatile gitmiyor musunuz? Tatil anlayışınız memleket ve aile ziyaretleriyle mi kısıtlı? Belki bir hafta şöyle baş başa tatil yapsanız, o yayla size daha kolay gelecek.
O işler genelde taşıma suyla oluyor. Biraz önem veren depo filan koyuyor

Hayvancılık zor tabi kimseye bırakıp ayrılamazlar kolayca. O halde şimdiki sistem gayet doğru bence. Belki kendi memleketinizde bir hafta fazladan kalıp sonradan eşinizin yanına onun memleketine gidebilirsiniz. Sıkılır mısınız yine?
Araçla gidiyoruz. Zaten yaz ayında fazlaca yakıt parası veriyoruz. Ayrı yada birden fazla gitmeler ne yazık ki sarsılan bütçenin iyice çökmesi demek. Yaklaşık 5000 km yol yapıyoruz iki ay içinde.

25 gün ile bir ay arasında bir fark yok

Yaylada odun da vardır bakır kazan da

Kaynatırsın suyu yaparsın banyonu

Biz küçükken giderdik babaanneme aynen böyle yapardık çoluk çocuk yıkanırdık

20 gün neden yıkanmıyorsunuz

Bu arada birlikte Deniz tatili vs de yapılabilir de kışın çok bavul topluyorum çamaşır yıkıyorum derken neyi kastettiniz

Bu kadar çok tatiliniz ama yaşamayı bilmiyorsunuz gibi geldi bana
Zaten iki memleket 5000 km yol. Yakıt parası belimizi büküyor. Anne baba kısmı işin duygusal boyutu oluyor. Yoksa biz de o kadar parayı verip tatil köylerine gideriz ama eşimin köyünde bir ay bize nerden baksak bir maaşa sebep oluyor

25 gün ile bir ay arasında bir fark yok

Yaylada odun da vardır bakır kazan da

Kaynatırsın suyu yaparsın banyonu

Biz küçükken giderdik babaanneme aynen böyle yapardık çoluk çocuk yıkanırdık

20 gün neden yıkanmıyorsunuz

Bu arada birlikte Deniz tatili vs de yapılabilir de kışın çok bavul topluyorum çamaşır yıkıyorum derken neyi kastettiniz
Altında ahır var evin. Yıkandıkça sular tahtalara gidiyor. Annesi de söyleniyor. Ev çürüyecek diye. Bu yüzden mümkün olduğunca az yıkanıyorız.

Ortak çeşme var. Taşıma su ile herşey. Bidonlar var çeşmeden dolduruyoruz. Banyo işini de önce saçımı yıkıyorum balkonda aşağıya sarkıtıp. Sonra tuvalette üç beş tas su döküyorum vücuduma. Çok sık yıkanamıyoruz. Çünkü ev ahşap. Altı ahır. Çok su tahtaları çürütüyor.

İyi de ahırın tabanında yıkanılır zaten oralarda

Evin alt katı ahır olur ve orada yıkanılır zaten

Bence adil

Bir de 10 ay aileniz sizin evinizde mi başka bir evde aynı şehirde mi

15 gün memlekete gidip kimde kalıyorsunuz

Eşiniz de orada sıkılıyordur muhtemelen
Bizim orda eşyalı evimiz var. Evimizde kalıyoruz. Sıkılmıyor orada. Ben Eskişehirliyim. Gece gündüz geziyoruz. Eşim seviyor oranın yaşantısını.

her tatil aynı sıkılmıyor musunuz?biraz memleketten biraz aileden kısıp bir yerelere gitseniz arada hem sıkılmazsınız hem değişiklik olur.şuanki sistemde eşiniz için pek adil değil bence.

Bence cok adil yani üstelik eşiniz sizi zorlamıyor aileniz yanınızda olmasına ragmen memleketine de geliyor daha ne ben olsam beni memlekete sadece ailem bagladıgı için 10 gün bile kalmazdım eşimi ikna edip 5 günde tatil yapardım.

İyi de neden yazin bu kadar uzun sure ailesiyle geciriyorsunuz ki? Dunyanin en konforlu evi bile olsa ben kimsede bir ay kalamam, iki ay tatiliniz var diye tamamini sehir disinda geçirmek zorunda degilsiniz, 15 gun birinde, 15 gun birinde kalin, gerisinde tatil yapin, evinizde yatin dinlenin, en adili bu olur bence.

Adam cozum onerisi sunmus,gelme demis. Siz begenmemissiniz. Yapacak bir sey yok o da ailesiyle vakit geciriyor. Evlisiniz diye ayri tatil yapamazsiniz diye bir kural yok bence o ailesine gitsin siz de memleketinize gidin.

Eskiden öyleymiş. Biz yukarıdan su dökünce ev ve ahır arası tahtalar ıslanıyor. Yani evin tabanı, ahırın tavanı. Evi tutan asıl tahtalar.

Tamam hayatım tabii üst katta yıkanılmaz

Ben neden ahırda yıkanılmıyor diyorum

Bu arada aileniz tüm yıl sizinle aynı evde mi yoksa ayrı evleri mi var

Kendi aileniz 10 ay sizinle mi kaliyor baska evde mi?

Yaylada o kadar uzun sure kalmak zor olsa gerek ama esinizin de hakki ailesiyle vakit gecirmek baska turlu onlarin gelme sansi yoksa bu duzenin de pek oynama sansi olmaz. Her yil olmasa da bazi yillar gitmeyin. O surede kendiniz planlar yapin. Esiniz tek gitsin.

her tatil aynı sıkılmıyor musunuz?biraz memleketten biraz aileden kısıp bir yerelere gitseniz arada hem sıkılmazsınız hem değişiklik olur.şuanki sistemde eşiniz için pek adil değil bence.
Para kalmıyor. O kadar yakıt parası veriyoruz, yaylaya çıkarken sıvı sabundan salçaya aklınıza ne gelirse alıyoruz, orada bir ay boyunca ilçeye git gel ki ilçe uzak yine yakıt parası, mutfak masrafı en az 4000 TL gidiyor. Benim memleketime giderken de öyle. Başka yere gidecek para kalmıyor

Back
X