- Konu Sahibi mermaid2608
Kendisi tek çocukmuş , eşi de ailen de bizimle yaşasın demiş , öyle yaşıyorlar işteSizin anne babanız neden 10 ay sizinle yaşıyor ben ona takıldım? Çok sıkıcı değil mi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kendisi tek çocukmuş , eşi de ailen de bizimle yaşasın demiş , öyle yaşıyorlar işteSizin anne babanız neden 10 ay sizinle yaşıyor ben ona takıldım? Çok sıkıcı değil mi
Ona bende takıldım ya.. eşi bir incelik yapıp çağırmışta onlarda kabul edip gelmiş yani. Tek çocuk olmak gibi bir bahane var ortada. Madem uzak durmak istemiyorlar memleketi bırakıp geliyorlar bari ayrı ev tutsalarmış. Dubleks falanda aynı evin içinde nedir yani..Sizin anne babanız neden 10 ay sizinle yaşıyor ben ona takıldım? Çok sıkıcı değil mi
Hayır ektim gitmez çünkü araları iyi değilevli mi eltiniz de gider mi mesela?
valla arkadaşım o masraf öyle veya böyle olacak
çünkü yaşlı anası babası
ben olsam az giderim onları görecek kadar sonra memleketime geçerim
Olur mu deli gibi geziyoruz. Benim için en kral tatil yeri Eskişehir yanında solda sıfır. Konu yanlış yöne gitti. Ben yada başka bir yerde tatil yapmak istemiyoruz. Bana kalsa iki ay Eskişehir de kalsam gık demem. Eşim de kendi memleketinde2 kişi olduğunuzu okuyunca daha çok şaşırdım. nasıl bi memleket aşkı bu hiç tatile gitme hevesiniz yok. önceki yorumumdada yazdım 1 ay yaylada kalın, diğer ayın maasını tatilinize ayırın. yaylaya gitmek zorundasınız tamamda, eskişehire gitme zorunluluğu yok sizi bekleyen insanlar yok. memleketimde memleketim. 15 gün boyunca benim çocukluğumm burda geçti deyip taş toprakla, 4 duvarla özlemmi gideriyosun nedir yani. bu mantığı gerçekten anlayamadım
Neden ev bütün gün boşken iki ayrı kira, yakıt, su, elektrik verelim ki. Biz 7 çıkıyoruz 5 de geliyoruz. Mis gibi yemek hazır, ev temiz, bulaşık yakınıyor, ütü yapılıyor. Bizi annem yemeğe, çaya çağırıyor. Gerisi hep eğlence hep gezme. Herkes memnumOna bende takıldım ya.. eşi bir incelik yapıp çağırmışta onlarda kabul edip gelmiş yani. Tek çocuk olmak gibi bir bahane var ortada. Madem uzak durmak istemiyorlar memleketi bırakıp geliyorlar bari ayrı ev tutsalarmış. Dubleks falanda aynı evin içinde nedir yani..
Aynen öyle. Ben de tek çocuğum ama asla istemem hastalık vs olmadığı müddetçeOna bende takıldım ya.. eşi bir incelik yapıp çağırmışta onlarda kabul edip gelmiş yani. Tek çocuk olmak gibi bir bahane var ortada. Madem uzak durmak istemiyorlar memleketi bırakıp geliyorlar bari ayrı ev tutsalarmış. Dubleks falanda aynı evin içinde nedir yani..
Size sorsam anneniz yolunuzu gözlüyor, okuma yazması olmadan gün çiziyor, saat sayıyor. Siz gidip gönül rahatlığıyla tatil yapabilir misiniz? Eşimin de durumu aynen öyle. Ben gitmekten şikayet etmiyorum. Süresi uzun geliyor.Gençlikte yaşayamayıp sersefil olduktan sonra çalışmanın da paranın da anlamı yok. Kendilerine yazık ediyorlar.
Olur mu deli gibi geziyoruz. Benim için en kral tatil yeri Eskişehir yanında solda sıfır. Konu yanlış yöne gitti. Ben yada başka bir yerde tatil yapmak istemiyoruz. Bana kalsa iki ay Eskişehir de kalsam gık demem. Eşim de kendi memleketinde
Neden ev bütün gün boşken iki ayrı kira, yakıt, su, elektrik verelim ki. Biz 7 çıkıyoruz 5 de geliyoruz. Mis gibi yemek hazır, ev temiz, bulaşık yakınıyor, ütü yapılıyor. Bizi annem yemeğe, çaya çağırıyor. Gerisi hep eğlence hep gezme. Herkes memnum
Eskişehir de yaşayan diyorsunuz ya ben Eskişehir de yaşamak için 10 yıldır tayin açılmasını bekliyorum. Açılmıyor. İnsana öyle koyuyor ki istemediğiniz bir yerde zorla yaşamak. Ama siz ne yazık ki bunu anlayamazsınızBen Eskişehirde yaşayan bir Eskişehirli olarak diyorum bunları.
Uzaktan yaşamayı bilmeyen bir çift gibi duruyorsunuz.
Ben de tek çocuğum üstelik annem tek başına yaşıyor bir gün bizle yaşasın demedim. Eşim teklif etse annem kabul etmez.kısacası sizin aile de eşinizin ailesi de toptan garip
hocam ben de öğretmenim işin yorucu olması, sürekli aktif olunmayi gerektirmesi vs amenna ama bu izin hesabını bir arkadaş da yapmıştı ona da söylemiştim size de söyleyeyim bir doğruyu anlatırken bir yanlış yapmayalım.3 aylık tatilimiz yok ki. Temmuz 1-Eylül 1 arası. Yani 60 gün. Normal devlet memurları 30 gün. Bu 30 günü pazartesi - cuma 5 Er 5 Er alıp haftasonlarını da ekliyorlar 40 oluyor. 20 de mazeretleri var 60.Benim her sabah ders başım 7.10 yani normal memurlar o saatte hatta özel sektör horul horul uyuyor. 10 ay boyunca 5.30 da kalkıyorum. Ders bitmişim 15.00.öğleden arası falan yok. 10 dk da çay mı içeyim tuvalete mi gideyim öğrencünin derdini mi dinleyeyim çoğu zaman bilmiyor ium
yaylada hava serin olur cok terlemezsiniz.benim cocuklugum köyde gecti.Suyu kuyudan alirdik.haftada bir ahirda banyo yapardik.Tandiri yakip üzerinde su kaytirdik.5 yil böyle yasadim.Daha sonra 14 yasindayken Istanbulà tasindik.Nerdeyse 8 sene kadar suyumuz kislari sadece haftada bir kere yazlari ise 15 günde bir akardi.Banyo ve mutfak su bidonlari ile doluydu.Sular kesilmeyipte hep aktiginda mucize gibi gelmisti bize:)Ortak çeşme var. Taşıma su ile herşey. Bidonlar var çeşmeden dolduruyoruz. Banyo işini de önce saçımı yıkıyorum balkonda aşağıya sarkıtıp. Sonra tuvalette üç beş tas su döküyorum vücuduma. Çok sık yıkanamıyoruz. Çünkü ev ahşap. Altı ahır. Çok su tahtaları çürütüyor.
Bağımsız aile illa ki ayrı ev değil ki. Aile demek saygı, sevgi, huzur demek. Çok şükür hepsi var. Üstelik Allah bozmasın insanların özenerek baktığı şekilde var. Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Evliyim ama annem babam yanımda. Eşim yanımda Allah korusun ileride bişey olsa keşke daha fazla zaman geçirseydim demeyeceğim. Topluma göre aile olmamışım. Bütün gün TV'lerde eskiden şöyle büyük aileler vardı, bayramlar böyleydi diye imrenerek anlatılanları yaşıyorum ötesi var mıE bu evlilik değil ki
Siz anne babanızdan ayrılamamışsınız zaten ayrı bir ev bağımsız bir aile kuramamışsınız.
Yanlış anlamışsınız. Benim babam da memuru. Pazartesi cuma 5 gün alıyor. Cumartesi pazarla oluyor 7. Bir hafta çalışıyor yine pazartesi cuma alıyor oluyor yine 7.Hatta ev sahibimiz adliyede memur benden çok izin kullanıyor.hocam ben de öğretmenim işin yorucu olması, sürekli aktif olunmayi gerektirmesi vs amenna ama bu izin hesabını bir arkadaş da yapmıştı ona da söylemiştim size de söyleyeyim bir doğruyu anlatırken bir yanlış yapmayalım.
eşim akademisyen, babam memurdu, ablamlarin esleri vs de memurdu. bu izin mevzularini bilirim yani. öyle beş gün beş gün izin alınıp haftasonlari düşülmüyor izinden. pazartesi izin başlıyorsa izin bitene kadar kaç haftasonu geçerse geçsin o günler de izinden sayılıyor. beş beş izin veren idareci varsa da işini suistimal ediyordur. bunun başka açıklaması yok. aynı zamanda izin hakkı olmasına rağmen isi nedeniyle alamayan bir sürü de memur var. eşimin çok izni yanmıştır öyle. bir tarafı kurtarırken diğer tarafı yermeye gerek yok.
Aynen anlattığınız gibi. Mantar, peynir, tereyağ ama alışıkın olmayınca yiyemedim ben. Çok koktu. Sevenler çok seviyıtyaylada hava serin olur cok terlemezsiniz.benim cocuklugum köyde gecti.Suyu kuyudan alirdik.haftada bir ahirda banyo yapardik.Tandiri yakip üzerinde su kaytirdik.5 yil böyle yasadim.Daha sonra 14 yasindayken Istanbulà tasindik.Nerdeyse 8 sene kadar suyumuz kislari sadece haftada bir kere yazlari ise 15 günde bir akardi.Banyo ve mutfak su bidonlari ile doluydu.Sular kesilmeyipte hep aktiginda mucize gibi gelmisti bize:)
Simdi yaz tatillerinde genellikle kamp yapiyoruz.Bazen etrafta su da olmuyor.Yaz sicaklarinda dereye girip sacimi da buz gibi suyla yikiyorum.Konforlu degil belki ama soguk su cok iyi geliyor.Sevmek zorunda degilsiniz tabi ama belki daha olumlu düsünmeye calisirsaniz daha mutlu olabilirsiniz.Organik ve yayla sütüyle yapilmis peynirin kilo fiyati 40 Euro.Ki gercekten de öale olp olmadigini bilmeden de paraya kiyip aliyorum.Bence keyfini cikarin.Sizin oralarda belki mantar falan da vardir.Tadina doyum olmaz.Hele oralardaki etin tadini hic bir yerde bulamazsiniz.Hayvanlar acik havada cesit cesit ot yediginden eti de , sütün de , yogurdun da tadi bambaska olur.Bir de ates üzerinde kaynayan cayin ve yemegin tadini hic bir seye degismem.Sirf böyle yerlerde tatil yapabilmek icin dünyanin parasini ödeyen insanlar biliyorum.
Umarim ileride size daha da keyifli gelen tatiler yaparsiniz.Size yazarken hatirlayip ben mutlu oldum.
7-8 bin az paramı hanımefendi. Siz deli misiniz? Sosyal medyayı azcık karıştırın o 8 binlira ben neler yaparım. Zaten bu kadar ihtiyaç sahibi insan hayvan varken ben gönül rahatlığıyla 8 bin lirayı veremem. İçim rahat etmez. Zehir olur bana o tatil. Kaç kazalı kedi köpek ameliyat edilir, kaç öğrenciye kıyafet alınır. O tarz şeyler hiç benlik değilAylık kabaca 7000-8000 lira maaş, çocuk yok, kredi yok, birikim derdi yok
Ama senelik 1 haftalık 5 yıldızlı tatil masrafı çıkmıyor.
5 yıldızlı her şey dahil tatiller 1 haftalık 7-8 bin yani koca 12 ayda bu kadar para ayıramamanız garip geldi.
Dogru ben de koyun sütü icicem diyip heyecanlanmistim ama o kadar agir gelmisti ki tadi.Bizim ictigimiz su gibi olunca bünyeye agir geliyor.Yanliz hayatimin en güzel peynirini yedim bizim oralarin yaylasinda.Koyun sütünden yapilmis taze tulum peyniri.Su anda yurt disindayim bir sürü peynir cesidi denedim.En özel italyan italyan, isvicre, fransiz peynirlerini denedim ama o tulum peynirinin tadi hic bir yerde yok.Aynen anlattığınız gibi. Mantar, peynir, tereyağ ama alışıkın olmayınca yiyemedim ben. Çok koktu. Sevenler çok seviyıt