Adaletli yaz tatili süresi

Olur mu deli gibi geziyoruz. Benim için en kral tatil yeri Eskişehir yanında solda sıfır. Konu yanlış yöne gitti. Ben yada başka bir yerde tatil yapmak istemiyoruz. Bana kalsa iki ay Eskişehir de kalsam gık demem. Eşim de kendi memleketinde
15 yıldır aynı yerde deli gibi gezmekte çok sıkıcı degilmi. her yeri herşeyi biliyosunuz merak edilecek hiçbişey kalmamış. gözünüz kapalı ezbere gezersiniz. denizi sevmiyosan gezi turlarına gidersin başka şehirlerin doğalgüzell'klerini görürsün. imkanın var.
eşin sorun çıkarmadığı için yaylada bi kaç gün kalıp, eskişehire git bence hem adil olur. hemde biraz birbirimizi özlersiniz.
yayla şartlarında ben asla bu kadar uzun kalamazdım, o yüzden seni tebrik ediyorum.

15 yıldır aynı yerde deli gibi gezmekte çok sıkıcı degilmi. her yeri herşeyi biliyosunuz merak edilecek hiçbişey kalmamış. gözünüz kapalı ezbere gezersiniz. denizi sevmiyosan gezi turlarına gidersin başka şehirlerin doğalgüzell'klerini görürsün. imkanın var.
eşin sorun çıkarmadığı için yaylada bi kaç gün kalıp, eskişehire git bence hem adil olur. hemde biraz birbirimizi özlersiniz.
yayla şartlarında ben asla bu kadar uzun kalamazdım, o yüzden seni tebrik ediyorum.
15 yıl çarpı 10-15 gün, koca bir ömürde 6 ay ediyor. Düşünsenize 30 yılda 1 yıl, 38 yaşındayım, her yıl gitsem 30 yıl daha yaşasam en fazla bir yıl ediyor.

Aitlik duygusunu bilir misiniz? Ait olduğunuz, evinizde hissettiğiniz yer. Ömrü boyunca kendi doğduğu şehirden ayrılmayanlar bilemezler bunu. Başka bir bölgede, tamamen herşeyi farklı olan bir şehirde, sizden olmayan insanlar arasında yaşarsınız. Siz oradan bir ekmek arası köfte ver dersiniz, insanlar dalga geçer ekmek arası ne ya diye, siz kış gecelerinde pastaneye tarçınlı bir boza içmeye girersiniz sonra hatırlarsınız ki bu şehirde yaşayanlar boza bilmez, gençken pencereden kar yağışını izleyip sıcacık kahvenizi içtiğiniz anlar gelir aklınıza ama burada hiç bir zaman ay ışığında bembeyaz karla kaplı bir manzara göremezsiniz. İşte bu yüzden memleket burnunuzdan tüter. Üstelik bir de başkaları karar veriyorsa yaşayacağınız yere, tayin bir türlü açılmıyorsa daha bir koyar insana

Hanımefendi ben üniversite eğitimimi başka şehirde aldım ve sonra iş hayatıyla beraber on yıl o şehirde yaşadım. Ordan başka bir şehire geçip üç yıl yaşadım. Şu an bana acil ihtiyaç olduğu için iki yıldır geri döndüm aile işimizde desteğe ihtiyaç vardı.
Yani onbeş yıla yakın eskişehire yılda bir kez bile gelemediğim zamanlar oldu yıllık iznimden dolayı.
İkinizde sizce de biraz fazla bağımlı değil misiniz ailelere ve memleketlere?
Ben sizin yerinizde olsam 15 gün illa Eskişehirde kalmazdım. Bir haftada özlemimi giderir ordan Ege yada Akdenize geçerdim. Eşimle de bir hafta gider el öper dönerdim. İki tarafın da bağımlılığı fena. Ne aile olabilmişsiniz bağımsız bir ev kurabilmişsiniz ne bir tatil yapamışsınız.

Hanımefendi ben üniversite eğitimimi başka şehirde aldım ve sonra iş hayatıyla beraber on yıl o şehirde yaşadım. Ordan başka bir şehire geçip üç yıl yaşadım. Şu an bana acil ihtiyaç olduğu için iki yıldır geri döndüm aile işimizde desteğe ihtiyaç vardı.
Yani onbeş yıla yakın eskişehire yılda bir kez bile gelemediğim zamanlar oldu yıllık iznimden dolayı.
İkinizde sizce de biraz fazla bağımlı değil misiniz ailelere ve memleketlere?
Ben sizin yerinizde olsam 15 gün illa Eskişehirde kalmazdım. Bir haftada özlemimi giderir ordan Ege yada Akdenize geçerdim. Eşimle de bir hafta gider el öper dönerdim. İki tarafın da bağımlılığı fena. Ne aile olabilmişsiniz bağımsız bir ev kurabilmişsiniz ne bir tatil yapamışsınız.
Şimdi siz anne babanız yaşlı olsa sadece bir hafta yeter mi senede gerçekten

Şimdi siz anne babanız yaşlı olsa sadece bir hafta yeter mi senede gerçekten

20 bilemedini 25 gün yeter evet.
Onbeş gün tatilinizde de bir hafta gidip gelirseniz bir aya tamamlanır.
Sizi benim anlamam mümkün değil sanırım.
Benim annem 66 yaşında ve babam hayatta değil. Bir gün olsun bizimle yaşamayı kabul etmedi. Bazen tatile sen de gel diyorum ben kendi arkadaşlarımla kardeşlerimşe giderim size yük olmak istemem diyor.
Ben de ileride oğlumu zora sokmadan hasret gidermek isterim. Bir ay değil bir haftasa yeter o gençliğini yaşasın derim. Gençlik de bir daha gelmiyor, yaşadıkların hatıra oluyor.

Bu arada benim eşim de öğretmen. Eskişehir Alpu gibi ilçelerde her zaman açık oluyor, ildışından gelen olmuyor. Siz ilçeleri yazmayı düşünmüyor musunuz?

20 bilemedini 25 gün yeter evet.
Onbeş gün tatilinizde de bir hafta gidip gelirseniz bir aya tamamlanır.
Sizi benim anlamam mümkün değil sanırım.
Benim annem 66 yaşında ve babam hayatta değil. Bir gün olsun bizimle yaşamayı kabul etmedi. Bazen tatile sen de gel diyorum ben kendi arkadaşlarımla kardeşlerimşe giderim size yük olmak istemem diyor.
Ben de ileride oğlumu zora sokmadan hasret gidermek isterim. Bir ay değil bir haftasa yeter o gençliğini yaşasın derim. Gençlik de bir daha gelmiyor, yaşadıkların hatıra oluyor.
Ben bu kadar vicdansız olamıyorum, bu yüzden sıkıntı. Eşimin annesi gözünün içine bakarken hadi eşyaları topla ege kıyıları bizi bekliyor diyemiyorum. Zaten bu kadar acımasız olsam konu açma gereği duymazsım

Bu arada benim eşim de öğretmen. Eskişehir Alpu gibi ilçelerde her zaman açık oluyor, ildışından gelen olmuyor. Siz ilçeleri yazmayı düşünmüyor musunuz?
Yazdık ama puanımız yetmedi. En son eşime bir ilçe açıldı. Orasının da öğretmeni varmış, yanlış alarm dedi milli eğitim.

Ben bu kadar vicdansız olamıyorum, bu yüzden sıkıntı. Eşimin annesi gözünün içine bakarken hadi eşyaları topla ege kıyıları bizi bekliyor diyemiyorum. Zaten bu kadar acımasız olsam konu açma gereği duymazsım

E siz bu sadece aile ve memleket ekseninde bir hayattan memnunsunuz zaten ne diyebilirim mutluluklar o zaman.
Vicdansız mıyım bilmiyorum ama ben de hayata bir kez geliyorum. Bir anne evladına doyacak diye ben kendime engel koymam.
20ler göz açıp kapayana kadar bitti şimdi otuzlardayım. Bu yaşlarda yaşamayacağım anneler babalar ölünce 70imden sonra mı yaşayacağım?
Allah böyle anne baba yapmasın bizi. Çocuk yolu gözleyip onların hayatından çalmak yerine kendi hobilerimle, arkadaşımla eşimşe gezip tozayım eğleneyim oğlumu yılda on onbeş gün görsem de olur.
Zira onı kendi hayatını yaşasın mutlu olsun diye doğurdum ben, engel olmak için değil

Okul dışında her yerde yerine adam var. Bir bizde sıkıntı. Bir ders saati doktora gitsek işler karışmış
bu kadar taraflı bakmayın hocam. kendi babamdan örnek verdim. o öğretmen değildi. ama işleri yine de aksardı. eniştem mühendis o da kafasına göre izin alamıyor çünkü işi yaz mevsiminde daha yoğun. bayram tatillerinde sürekli diken üstünde oluyor.
benim işim en zor diğerleri bir şekilde halledilir anlayışı en çok bizim mesleğe zarar veriyor. en azından biz başkalarına yapmayalım.

bu kadar taraflı bakmayın hocam. kendi babamdan örnek verdim. o öğretmen değildi. ama işleri yine de aksardı. eniştem mühendis o da kafasına göre izin alamıyor çünkü işi yaz mevsiminde daha yoğun. bayram tatillerinde sürekli diken üstünde oluyor.
benim işim en zor diğerleri bir şekilde halledilir anlayışı en çok bizim mesleğe zarar veriyor. en azından biz başkalarına yapmayalım.
Evlilik işlemleri için sağlıklıdır raporu alacağuz okul müdürü sevk vermedi, acil değilse erteleyin dedi. Eşimin abisinin düğünü var kaymakam 29 Ekim var, il dışına çıkışını onaylamıyorum, görevli yazdım dedi göndermedi, evlendik, düğün yapmadık, nikah yaptık sadece milli eğitim müdürü düğün yapanlar için mazeret izni geçerli, size veremem dedi, o gece 1000 km yol geldik ertesi gün derse girdik. O zaman 1-3 yıllık öğretmeniz, doğru düzgün sesimiz çıkmıyor

Eşim de ben de öğretmeniz. İkimizin de memleketi farklı. Benim memleketime 820, onunkine 500 km uzaktayız. Benim anne ve babam, yaklaşık 10 ay yanımızda kalıyor. Onun anne ve babası, hayvancılık yaptıkları için bize gelme şansları yok. 15 tatil ve 2 ay yaz tatilimiz var. 15 tatilde onun memleketine gidiyoruz. Bayram tatilinde de onun memleketine gittik. Yaz tatilinde 15 gün benim memleketime gideceğiz önce, sonra 1 ay onunkine. Yazın onun anne ve babasının yanına gittiğimiz yer yayla evi. Yani 2500 metre yükseklikte, ahşap, içinde su tesisatı olmayan, banyo vs bulunmayan yayla evi. 15 senedir her yaz bir ay kalıyoruz mecbur. Annesini ve babasını sadece biz gidersek görüyor. Ama ben çok mutsuzum. Yaz tatili benim için mutsuzluk 15 yıldır. Çok sıkılıyorum. İstersen gelme diyor ama bu defa da 1 ay yalnız çok sıkılıyorum. Bunun orta yolunu bulamadım. Benim anne ve babam 10 ay yanımda.Tuzum kuru gibi yani. O annesini yazın bir ay görüyor. İçimde iki farklı düşünce gidip geliyor. Ben memleketimi özlüyorum. 15 gün yetmiyor. Eşime söyleyince sen memleketini özlüyorsun sadece, anne baban yanında, ben anne babamı görmeye gidiyorum diyor. Bu tatil işi canımı sıkıyor gerçekten
Esiniz hakli

Masraflı olduğunu biliyorum lakin, ailece yayla evini tadilattan geçiremez misiniz? Ya da ek bir yapı ile küçük bir banyo? Eskiler zor şartlarda yaşamış yakin standartlar yükseldikçe duş yapmadan yaşamayı kim kabul eder.

Masraflı olduğunu biliyorum lakin, ailece yayla evini tadilattan geçiremez misiniz? Ya da ek bir yapı ile küçük bir banyo? Eskiler zor şartlarda yaşamış yakin standartlar yükseldikçe duş yapmadan yaşamayı kim kabul eder.
Ne yazık ki tek çeşme var, evlere su almak yasak. Ancak evin dışına su deposu koyabiliriz. Onun da dolması için çeşmeden gece hortum çekilmesi gerekiyor. Fakat çeşme eşimin evlerine göre aşağıda kalıyor yani su gelmez şekilde

Yayla evini öyle bir anlatmışsınız ki, yani Heidi’deki yayla geldi aklıma. Ben şahsen hayatın bütün yorgunluğundan kurtulup bir ay kafa dinlemek için iple çekerdim sanırım. Kapatırdım telefonu, salardım çoluğu çocuğu ormana, o mis gibi tertemiz oksijen deposunda kitap okur, uyur, hayatın sesini dinler, kayınvalideme yardım eder, çocuklarıma mis gibi doğal süt içirirdim. Tabi siz 15 yılda sıkılmış olabilirsiniz aynı şeylerden bilemiicemm..

Ne yazık ki tek çeşme var, evlere su almak yasak. Ancak evin dışına su deposu koyabiliriz. Onun da dolması için çeşmeden gece hortum çekilmesi gerekiyor. Fakat çeşme eşimin evlerine göre aşağıda kalıyor yani su gelmez şekilde
Haftada bir şehre inip, kayınvalidenizi alıp hamama gidip, alışveriş yapıp dönebilirsiniz. Bu da mümkün bence..

Geçen yıl eşimin köyüne gittik Karadeniz'de .Dağların arasında tel cekmiyorv,internet yok ,TV yok ancak kasabaya indigimizde çekiyor filan :) ilk 1-2 gün biraz sıkıldım ama o kadar temiz bir hava ki ..Ve her akşam birileri geliyor sohbet muhabbet 12-1 gibi yatıyoruz sabah bı kalkıyorum saat 6 ama o kadar dincim ki ...
22 gün filan kaldık ama eşime dedim keşke annenler buraya yerlesse o kadar dinlendim ki ...Tabi su,elektrik banyo tuvalet sorunu yoktu bizde ...

Yıllardır nasıl uğraşmışlar bu kadar zorlukla ya yaşlı insanlar hep şu taşı vs çok zor

Zorlamiyormus esiniz daha ne olsun.Gitmeyiverin siz de.Bir ay sıkıliverin ne olacak ki.Ya da sikilmayin yapin kendinizce birseyler.Kendim ogretmenim ,eşim ozel sektorde tatilin cogunu kendim takilarak geciriyorum 14 yildir.Kari koca ogretmenlerin lüksünü hic yasamadim.

Back
X