Şöyle özetliyorum. Benim memleketime gitmeyi eşim benden çok istiyor. Biz gittiğimizde orada kimse olmuyor. Ben eşime sen gelme desem bile saçmala der. Zaten kimse yok orada. Tek başıma ne yapayım. Ben oranın sokaklarını, evlerini, simitlerini, havasının kokusunu özlüyorum. Gurbette olmayana saçma gelir ama 11,5 ay bu özlemle çalışıyorum. Bazen oturup ağlıyorum. Orası benim çocukluğum, gençliğim, anılarım. Gitme demesi kolay.
Benim ailemi, yanımıza çağıran eşim. Maddi olarak bizden fazla harcıyorlar. Sokakta beslenme yaptığım kedilere bile mama alır babam.
Evimiz kira, yaylaya ikinci bir ev şansı yok..
Yaylada, su tesisatını içeri almak yasak. Tek çeşme, insanlar inekler. Herkes evin içine su tesisatı çekse küçük parmağım kadar bile akmaz
Bu iki memlekete gidiş geliş, yakıt paraları, özellikle yaylaya giderken alışveriş maddi olarak çok yıpratıyor. Benim memleketimde, bizim evimiz. Herşey var zaten. Normal ev. Ama yayla öyle değil. Benim giderken yaptığım alışveriş en az 1000 TL. Orada ilçeden yada yaylaya haftada bir çıkan dükkan arabasından hariç. Evinizde etrafınıza bakın, günlük kullandığınız herşeyi her yıl alıyorum. Zeytin, reçel, yumurta, deterjan, kuru bakliyat, sıvı yağ, meyve sebze, makarna, pirinç, wc kağıt,peçete, kahve, Eşimin anne babası alışmışlar azla yaşamaya. İneklerden gelen peynir var. Onlara özel. Sabah onu eritiyorlar. Çay, eritme peynir, ekmek. Öyle klasik bir kahvaltı yok. Zeytin, reçel ağızlarına sürmezler. Sonra ahır temizliği. İnekleri çıkar. Akşama kadar inek otlatır annesi. Babası çayır biçer. Onlara özgü mısır ekmekleri var. Sert.onu yapar annesi. Üç gün yeter. Yoğurdun yada sütün içine doğrarlar. O da akşam öğünü.Bi de kışlık kuru peynirleri var. Çay, kuru peynir, ekmek. Annesi hayatında bisküvi, çikolata, dondurma, pasta, baklava ağzına sürmez. Şehriye yemez, salçalı yemek yemez, makarna yemez. Ben yaparım orada yemek. Eşim yer, babası yer. Annesi süt ısıtır, içine ekmek doğrsr yer. Hatta ben üç çeşit yemek yaparım. Eşimin önünden alır, burda çorba, yemek yenmez der. Tasla süt koyar, içine mısır ekmeği koyar, onu yedirir.