AdAm OLaCaK KıZLaR...

Cuma günü kızımın okul yemeğinde bir öğrenci velisi, xxx üniversitede öğretim görevlisiymiş, bir pedagog ismi önerdi, şimdi internetten araştırırken yazılarının bir kaçını okudum ve gerçekten de beğendim.

Bir yazısını paylaşmak istedim sizlerle.

Annelik, hiçbir şeye benzemez; ne baba ne amca ne de teyze olmaya… Yorucu, yıpratıcı ve kendini yaşamaktan vazgeçirici bir tercihtir anneliktir…
Bir bahçıvan sabrıyla gül dikmek ve dikilen o gülün başında yılmadan, yorulmadan beklemektir “annelik sanatı”… Onu yağmurdan korumak… Doludan sakınmak… İlkbaharda budamak… Yaz sıcağında sulamak… Kışın “Solacak mı acaba?” diye endişe etmektir…
Böylesi hassas bir işin başındaki anne ne kadar rahat ve huzur içindeyse o anneden yetişen güller de o denli güzel ve huzur verici olacaktır. Eğer anne, rahat ve huzurlu bir ortamda değilse, bir çocuk gibi tersleniyor ve azarlanıyorsa, eşiyle bir türlü bitmeyen sorunlar içinde, boğulacak gibi oluyorsa, bir yandan kayınvalide bir yandan görümceler bir yandan da tam olarak güven duyamadığı dost ve akrabalar arasında varlık mücadelesi veriyorsa, ötesinde “Acaba bir teselli olur mu?” diye beklediği eşini de yanında hissedemiyorsa tabii ki onun elinde yetişen güllerin rengi solgun, çiçeklerin boynu bükük olacaktır; tıpkı kendisi gibi…
Ve gariptir annelerden hep “anne gibi anne olma”ları beklenir ve anneye verilen her bir nasihatte, “Anne dediğin fedakâr olmalıdır” denir ve ilave edilir: “Anne dediğin kendi hayatını yaşamamalıdır. Eşinin ailesine saygıda kusur etmemelidir. Evini çekip çevirmelidir. Çocuklarına gözü gibi bakmalıdır.”
Peki; anne insan değil mi? Bunca şeyi tek başına mı yapmalıdır yoksa annenin yanında ona “eş”lik edecek bir de baba mı olmalıdır? Anneye, bir anne şefkatiyle sahip çıkıp “kızım” diyerek kanatlarının altına alacak bir kayınvalide gerekli değil midir?
Annenin sıkındığı duldalar başına yıkılıyorken, teselli beklediği simalar kendine kaş çatıyorken, parmak sallıyorken o anne ne kadar annelik yapabilir ki?
İşte bu kitap, bir yandan “Annelik Sanatı”nın nasıl olacağını, bir gül fidanının nasıl çapalanıp, nasıl sulanacağını anlatırken bir yandan da annenin annelik yapmasına tesir eden tüm faktörleri ele alıyor…
Bu kitap sadece anneler için değil, annelere “eş”lik etmek isteyen babalara yönelik olarak da hazırlandı…
Umarız; hem anneler hem de annelerin yanında bulunan herkes için faydalı olur…
Bir annenin dünyasına doğru iyi seyirler dileğiyle…

ALINTIRDIR.

Kız arkadaşlarımla da konuşuyorum da,
Abiler, erkek kardeşler bi garip..

Hepsi mi böyle?

Kardeşlik çok güzel bir duygu Allah herkese hayırlısını versin ama hayırsızla uğraşmak da zor.
Kız kardeşim olsun isterdim hele küçükken daha çok isterdim, ortak gysilerimiz olsun diye :)
1 yaş büyük abim var arada ters düşsekde maşallah iyiyiz. Tabi bekar şimdi, hayırlı bir gelin olurda inşallah ilişkimiz etkilenmez.

Benim iki ablam var, ikisiyle de çok iyiyiz, arkadaşız, dostuz, sırdaşız
Abim pek katılmaz aramıza

Gofretto Kader

Ne yaptınız hafta sonu?

Öhöm öhöm
Cumartesi anneme gittim iş çıkışı, ablam da geldi. Akşam da eşimin teyzesinde toplandık kuzenleriyle.
Pazar bi güzel uyudum ama arkadaşlarımla toplanacaktık, hızlıca kahvaltı edip arkadaşıma gittim
Dedikodu filan işte arkadaş mayıs ta evleniyor da eltiden vs. pek bi dertliydi
Eve gelince de eşime yardım ettim , temizlik yaptık
Geç uyuduk uykum var :2:

Seni sormalı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…