adam yerine konumak istiyorum

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
123
Edirne
moralim çok bozuk . resmen eve geldikten sonra ağladım bu sebepten.
arkadaşlarım bana kendimi aptal gibi hissettiriyolar.
bilmiyorum gerçekten onların dediği gibi ot muyum .

grup içersinde herkes gibi bende konuşuyorum . gülüyorum . bi kenara çekilip sessiz sessiz oturmuyorum ama yinede ben konuşutuğum sırada hemen espiriler geliyo ' aha susun konuştu durun . bakalım ne diyecek ' gibi şeyler söylüyolar. ben onlar için ha varmışım ha yokmuşum .bişey fark etmiyomuş .en çokta bu sözlrine kırıldım.

bi kafeye gidiyoruz sipariş vericez espiriler yapılıyo sen söylemezsin dur ben veririm sipraişini. sınıfta hocaya bişey söylemek istiyorum mesela ' aa sen nasıl konuşacaksın kızarır bozarırısın şimdi hahaaha ' sınıfta veya dışarda tanımadığım biri bişey sorsa bana ' senide adamdan saydılar bak ne güzel ' gibi şeyler sölyüolar.

utangaç biriyim ama arkadaşlarıma karşı soğuk sessiz değilim . bişeyler yaparak utangaçlığımı aşmaya çalışıyorum ama onlar böyle davrandıkça kendimi salak ,bişey beceremezmişim gibi hissediyorum.

üzerimde müthiş bi baskı hissediyorum. elim kolum bağlı gibi.

bişeyler anlatınca benide dnlemelerini yorum yapmalarını istiyorum artık. 'he ' denip geçiştirilmek istemiyorum. nasıl kurutlabilirim bu durumdan ?lütfen bişeyler söyleyin

Kendini ortamda ezik göstermeyeceksin diye boş ve saçma konuştuğun geldi aklıma nedense.

Senin böyle bir takıntın varsa, konuşuyor olmak için ortama katılıyor olabilirsin.

Kendini ortamda ezik göstermeyeceksin diye boş ve saçma konuştuğun geldi aklıma nedense.

Senin böyle bir takıntın varsa, konuşuyor olmak için ortama katılıyor olabilirsin.

bazen sesiz kalmamak için konuşmak için konuşuyorum doğru ama . diğerlerinin muhabbetine baktığımda herkes çok düzgün çok mantıklı konuşmuyoki . neden sadece benle dalga geçiliyo anlamıyorum.

Onlardan kurtulmakla başla işe.
Yanına gelip neyin var gibi sorular sorarlarsa umursamıyormuş gibi davran, bir şey yok ya keyfim böyle istiyor diyebilirsin. Ya da canını sıkacak şekilde davranırlarsa uğraşacak vaktim yok dersin uzaklaşırsın onlardan.
Baktın arkadaş çevreni değiştiremiyorsun, değiştirsende yeni arkadaş edinecek durumda değilsin eldeki mevcut asalaklarla idare edeceksin. Bunun için de, sana şaka yaptıklarında yeter artık sizde iyice canımı sıkıyorsunuz gibisinden tersleyebilirsin. Hala sulu davranıyorlarsa çakarsın içlerinden birinin ağzına yere yapışınca anlar ciddi olduğunu

sende bir problem yok çevrendekiler problemli lise yıllarında bana böyle salakmış gibi davranan ınsanlar olurdu en sonunda tahammul edemedim açtım ağzımı yumdum gözümü,uzaklaş onlardan gerekirse tek takıl.Olgun hanım hanımcık ınsanlarla muhattap ol ,kendini ezdırme ,saygılı olmaları konusunda uyar onları bu yaptıklarının doğru olmadığını konuş.sessiz kaldıkça bu duruma kendini çok yıpratırsın .bi sesini çıkar tavrını koy bir daha yapamayacaklar

iyide daha önceki arkadaş gruplarımda böyleydi. sorun bende büyük ihtimal ama ne yapacağımı bilmiyorum. ve sorunum ne onuda bilmiyorum

Ilk tanistigin zaman pasif kaliyorsan ve yapılan her espriye ayıp olmasın diye gülüp geciyorsan insanlar seni bu şekilde tanıdığı için ne desek bozulmaz moduna geçiyor olabilir sonra dan da düzeltmek zor

Böyle gelmiş böyle gider.Üzerinize sinmiş artık bu imaj.Farklı biri olmaya çalıştıkca daha batabilirsiniz. Sizi anlayabilme kapasitesine sahip değil demek ki arkadaşlarınız.Yaşınız aynı olsada küçük kalıyorlar yanınızda. Peki yaşça büyük insanlarla aranız nasıl ?

Eğer utangaç olduğun için böyle davranıyorlarsa bence salak olan onlar.
Onlar gibi edepsiz olmaktansa utangaç olmayı tercih etmelisin.
Asıl onlar seni taşıyamıyorlar bunu zaman geçtikçe, tecrübe kazandıkça göreceksin.

Bencede o ortamdan kurtul ve kendine samimi, içten ve sevgi dolu arkadaşlar bul.
Bunlar kötü insanlar, değişmezler....

bazen sesiz kalmamak için konuşmak için konuşuyorum doğru ama . diğerlerinin muhabbetine baktığımda herkes çok düzgün çok mantıklı konuşmuyoki . neden sadece benle dalga geçiliyo anlamıyorum.

Normalde çok sessiz biriyseniz (yani ilk tanıştığınız zamanlarda falan) sonradan konuşmaya başlayınca falan böyle şeyler söylüyor olabilirler.
Üzücü bir durum biliyorum ama bence siz kendinizde aramayın sorunu.Bu tip insanlar da çok benim çevremde ne yazık ki.Arada bana da yapılıyor arada başkalarına da.Yapacak bir şey yok onlara en iyi cevabı yine söyleyecekleriniz verecek.
Siz arkadaş çevrenizi değiştirmeye çalışın.
Şimdiki arkadaşlarınızı da çok umursamayın he deyip geçin.Gülmeyin esprilerine,söylediklerini çok dinlemeyin boşverin fazla takmayın onları.Herkese hak ettiği gibi davranmak gerek.

ne biçim insanlar var şu dünyada ya kendilerini kafdağında zanneden asalaklar.ezdirme kendini ya aç ağzzını sert ol bu davranışlarına karşı .yanlış kişilere takılma al roman oku yalnız kalsanda umrunda olmasın.

Madem çevrenizi değiştiremiyorsunuz sorunun sizde olduğunu düşünüyorsunuz o zaman bahsettiğiniz olayların üzerine gitmelisiniz sıkıntınızı aşmak için.

Mesela ilk grup buluşmanızda "itiraz yok siparişleri ben veriyorum"diyin. .
Birlikte gezmek istiyorsanız bir fikir siz öne atın. .
adam yerine koyulmuyorum diyorsunuz bununla ilgili esprilere gülüp geçerken alttan alta bir laf sokun . . Kendinizle barışık olduğunuzu karşınızdakilere hissettirin

O arkadaslardan hemen uzaklas bence de.. oyle dusunseler bile seninle alay etmeye haklari yok!
Universitedeki ev arkadasim emin ol senden cok daha utangaç cekingen biriydi siniftan herkes cikmadan cikmazdi bile ayakta gorulmemek icin. Hatta ilk once biz gidip otururduk kimse gormesin diye.. ben de onunla erkenden gitmek zorunda kalirdim. Kantine bile arkama saklanarak girip yürürdü.

Diger arkadaslarimla tanistirdim kendine guvenmesi icin elimden geleni yaptim. Birlikte aştık yani.

Uzun oldu kusura bakma ama lutfen seninle dalga gecmelerine izin verme emin ol iyi arkadaslarin da olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…