Adana yaşayan hamileler doktor seçiminiz nasıl oldu?

ben farkındaysan pek yorum yapmadım sen beni boşver..ben daha sonra başkente geçtim ve ordan çok memnun kaldım...
hayırlı tedaviler sana canım..

Oooooooooooo kızlar kaynatmışız bayaaa:)) bensiz bensiz:)) ben bu ara çarsı pazar koşturmaktan fırsat bulamadım girmeye....

sizde halletmişsiniz baya işlerinizi..
çok gezdim kurabiye mi yaptırsam bebek çikolatası mı yaptırsam falan diye maddi olarak aynı çıktı bende süse karar verdim buzdolabına yapışanlardan ..birde hazırlansın evde hazır beklesin istedim kurabiyeler bayatlar falan diye aklıma yatmadı çok...
60 tane sipariş verdim ben hastaneye götürecğim mevlütte tanımadığım birsürü kişi olacak orda dağıtmayı düşünmüyorum zaten arkadaslarımız hep hastaneye gelir malum uzun süredir beklenen bir bebek olduğu için herkes bizim kadar heyecanlı...süsleride hallettim ..taç siparişi verdim...isim konusunda netleşemedik değişebilir her an:))
ben fırattan gecelik almıştım dün aklıma takıldı bi giyim dedim olmadı göğüs kısmı yarın 0onu değiştirmeye gidecem birde 1-2 iç çamaşırı alacm haftasonuda cantamızı hazırlayalım dedim eşime nolu nolmazz..
yarında kontrolumuz var bakalım bizim kız 2.500 olmuş mu inşallah olmuştur ama 1 haftada 150 gr.almışmıdır bilemem..

çatı muayenesine gelince normal doğuma karar verenlere 38 den sonra yapılıyor diye biliyorum ben...siz hazırlıklı gidin yinede...

oh ne güzel sen de bir çok ii halletmişsin.ben de 60 tane yaptım süslerden:))yaaa şimdi kafamı karıştırdınız ben de mi hastaneye götüreyim magnetleri.

tabii ki artık hazırlamak lazım çantayı.ben malzemeleri hazırladım iki hafta önce ama çantanın içinde değil.kırışmasın diye koymadım.büyümüştür bebişim yaaaa merak etme.biz bugün gittiğimizde geçen haftadan daha düşük çıktı kilosu.dr göbek çevresi tam ölçülemediği için oluyor bu değişiklik dedibir daha ölçünde 2500 çıktı.takılma bunlara diyo.geşimi yerinde ve hareketliyse sorun yapma diyo.

2013 yılının ilk mesaını atayım dedim.nasılsınız kızlar.nasıl geçiyor günleriniz.az kaldı doğumlara

ilk siderolites hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz

ardından carmenn ve sonra da ben.bakalım nasıl geçecek doğumlar.inşallah ağrısız sızısız olur.

İYİİİ YILLARRRRRRR KIZLARRRRR bu yıl bizler için en güzel yıl olacak allahın izniyle...ben geçen seneyi hatta son 2 yılımı cok zor geçirdim bu yıl sağlıklı,huzurlu ve mutlu geçirmek istiyorummm..evde ciyak ciyak sesleriyle uyanmak istiyorum.:))

yeni yıla girmişken hastane çantamızı da aslında bavul ama çaktırmayın:)) hazırladık..içim biraz daha rahatladı şimdi..doğuma hazırız....oturma odası içinde ana kucağını aldım chicco nun ı-feel modelini lila rengi...kaldı bir tek puset onuda hafta sonu alacağız...

geriye sacımı boyatmam kaldı ki iğrenç durumdayım bembeyaz...cuma kuaföre gidip güzelleşip hafta sonu da hamilelik çekimi yapacağız fotoğrafcıyla...pazar günüde büyük temizlik yapılacak evde.. bu arada mag-net siparişlerimde biter heralde onlarıda gider teslim alırım... sonra sağlıkla gelsin bebiş inşallah....

son dakika:)) kızımızın adı NİL...bu sefer son kararımız:)))

olurda erkenden gelmeye kalkan bebeğimiz olursa annesi burdan haber vermeden gitmesin sakın:))

adıyla yaşasın minik kızın inşallah canım.hadi bakalım hepimize şimdiden iyi doğumlar.

tabiiki haberdar edelim birbirimizi.zaten iletişim kopmasındaha beraberce kızlarımızı büyüteceğiz.soracağımız çoook şeey olacak dahaben de kaynar malzemelirimizi aldım,bebek bakım çantası almamıştık onu aldk.bir iki parça şey kaldı onu da alırız bir ara

kızlar nerelerdesiniz bakim.

siderolites doğum mu yaptın yoksa kız.sen 38. haftada olmalısın.

aklıma gelmişken paylaşayım dedim.doğumdan önce rezene alın kızlar.hergün iki üç fincan içilirse bebekte gaz problemi olmuyormuş.doğum yapanlarda okudum.tabi doğumdan sonra içilecek.bir de humana diye bir çay var eczanelerde ondan mutlaka alın.onu da doğumdan sonra için süt yapımını artırıyormuş.ben dün aktardan rezene tohumu aldım,kaynar malzzmelerimi de aldım.çocukistandan da bebek bakım çantası aldım sonunda.bir de oto koltuğu da olan ana kucağı var ya doğumdan sonra bebeği içine koyacağımız.onun içine konan bir koruyucu var bebeğin sırtını koruyormuş,yoksa çok çukur oluyor ve bebeğin omurgalarına zarar variyormuş.o koruyucudan aldım.aklınızda bulunsun siz de bakın.

bak şimdi bnm de aklıma takıldı siderolites doğurdun muuuuuuuuuuuuuuuuuuu???????????????

iyi aklıma getirdin doğumdan önce o çayları alim ben belki bilemezler annemler almayı...

oto koltuğun ne marka?? ayrıca pusetide aldın mı sen hatırlayamadım yaza mı alacaktın yoksa?? ben dün e-bebekte chiccoyu gördüm indirime girmiş hepsi içinde 1400lerden 870lere düşmüş modeli tiro enjoy travel sistem bi baksana güzel mi??

valla canım nerdeyse bir hafta oldu hiç haber yok.doğurmuş olabilir:)))

canım görümcemin vardı oto koltuğu kraftın onu aldık.puset dediğin şey oto koltuğu olan aynı zamanda ana kucağı olan şey değilmi.zaten çok uzun süre kullanılmaz diye almadık.bebek arabasını da yaza doğru almayı düşünüyoruz.zaten bebek küçük kışın nereye gidecez.bahara doğru ihtiyaç olur diye erteledik.

kızzlarr canlarım nerelerdesiniz size bugün çok ihtiyacım var :))))) yarın rıza tazeciğimde randevum var çatı muayenesi yapmasın diye dua ediyorum ama içimden bir ses diyor ki rıza bey gibi biri hayatta doğumdan önce çatı muayenesi felan yapmaz diyorum hatta düşünüyorum bana yarın çatı muayenesi derse yok ben vazgeçtim sezeryan yapalım dermişim:) zaten 15 gün önce bu bebe 3kg dı şimdi düşünüyorum acaba kaç kg dır şişmanmı normalmi 3.5kg derse ne dicem 3.7 felan derse kesin sezeryan olurda 3.5 felan normalemi giriyor şaşırdım kaldım sezeryan olucaksan çatı muayenesi stresini çekmek istemiyorum.
Bebe oldukça büyüdü buarada karnım yamuk yumuk hep bir tarafta sağda toplanıyor çok biçimsiz görünüyor karnım ayrıca çatlaklarım var canım sıkılıyor doğumdan sonra iğrenç olucam diye korkuyorum. Bende bebeğin odası bitti herşeyi hallettik dün gece perdeleri yıkadık astık halısı cumartesi gelicek çilekten aldım gezmeye halim kalmadı o yüzden:) bir eksiğim kaldı bebe küveti onuda bugün alıcam.
Ayrıca yerinde duramayan ben bugün sabahın kör vaktinde uynadım ortalığı topladım kahvaltı felan sonra sıkıldım bir ziyapaşaya gideyim ordan anneme gideyim dedim eşimde dediki sakın arabanı alma nereye gideceksen otobüsle git araba kullanma zaten insanlar acayip kullanıyor bide bu halinle çıkma dedi bende düşündüm düşündüm amaan şimdi otobüste daha çok yorulurum dedim aldım arabayı çıktım tam ışıklarda bekliyorum küüüt diye bi araba arkadan vurdu bana :) eşiminde içine mi doğuyor ne ne zaman böyle birşey dese birşey oluyor. sonra adam beni görünce karnım burnumda felan korktu bende de hiç bişey yok farı kırılmış arabanın ben zaten duruyordum birşey hissetmedim ama adamın gelişinden bildim bak bu leyla gibi geliyor inşallah vurmaz bana dedim ama olan oldu:) sonra babamı aradım onun şirkete yakındık babamda dedi iyi olmuş iyi otur biraz evinde dedi:) bu kaza çok hayırlı olmuş biz bunu evde oturtamıyorduk dedi bide adama güldü millet bana rezil oldum:) neyse artık arabamda yok tamircide bende zaten evden çıkmasanm iyi hakkaten düşününce ben şugün doğursam erken doğdu demezler 38 haftalık hamileyim.

kızlar buarada pusetler araba koıltuğu olabiliyor siz neden ayrıca araba koltuğu alacaksınız? ben sadece puset aldım onuda 1 sene kullanabilirmiş bebek arabasınıda sonra alacağım ben zaten bana çekerse bebek arabasına felan binmez direkt yürür:) bende bebeğin hastane çıkışıyla kendi giyeceklerimi yıkadım ama daha çantaya koymadım onuda yarın halledeyim stres oldum şimdi doğururum diye. buarada size şeyi soracaktım bebeğin kremini losyonunu felan koyacakmıyım çantasına yani onu hastanede hemşireler felan halledermi benden istermi? ben bir tek bebek bezi ve hastane çıkışını götüreceğim diye düşündüm ama aklıma geldi şimdi bakım setinide koyacakmıyım? birde bana mail adreslerinizi mesaj atın foto yükleyemedim burdan mail atayım size

arkadaşııııııııııııım sen nerlerdesin yaaa.iyi daha doğurmamışsınbiz de meraktan öldük.ya benim de yarın sabah randevum var rızaya senkaçta gidicen bakem.karşılaşırmıyız acep.benim sabah 9 da.sen bu çatı muayenesine daha çok stres yaptın.doğum korkusunun önüne geçti:)))bence çatı muayenesi yapmıcak seni.bizim arkadaşı doğum sancısıyla hastaneye gittiğinde muayene etmiş.yani sancı gelmeden yapmıyor sanırsam.

sen ne gezginci bir hamişsin yaaa.ben külçe gibiyim bu aralar.çok uyuyorum yemeği bile zor yapıyorum.iştahım çok açıldı(((allah korumuş seni de geçmiş olsun.dikkat et ve kır bcağını otur bakim evinde.kendini yorarsan erken doğum olur ona göre.böyle örnekler çok var etrafta.

oto koltuğu değimiz şeyle puset aynı şey zaten canım.ya hastaneden eve gelirken,muayenelere felan giderken kullanırız sadece.zaten uzun süreli kullanımı rahat olmuyor bebekle beraber çok ağır oluyor.

hastaneye bakım ürünlerini götürmeye gerek yok.zaten orada ilaçlı bie su ila yıkıyorlar sanırım.canım yaa benim mail adresim kapanmış uzun zaman kullanmamaktan sanırım.şimdi bi açayım bakalım açılacak mı.açılırsa yazayım sana.neden yükleyemedin acaba.ben de geçen yükleyemedim.sonra anlaşıldı ki fotoların boyutu büyükmüş,küçülünce yüklendi.

canim allah kurtarsin sagloikla sihatle ins.Sezeryan mi olacaksin?kim yapicak ?

kızlar selam sabahtan beri ağlıyorum annemler stres oldu benim yüzümden doğum fobisi hamilelelik depresyonu her ne ise berbatım. sabah rıza beyde randevum 10daydı, doktora giderken evde bi posta ağladım çatı muayenesi stresinden sonra doktora gittim nasılsın dedi şikayetin var mı dedi korkuyorum dedim doğum yapmaktan normalden de sezeryanden de korkuyorum dedim bu bir şikayet değil olabilir dedi ultrasona baktık sonra 3,450g olmuş bebek 3800-4000g gibi doğar heralde dedi, sen normal istiyorsun artık burdaki genç arkadaşlar doğurtur seni dedi bu arada ultrasona bakmaya devam ediyor siz olmayacakmısınız dedim gündüz denk gelirse gelirim ama söz veremem ben normal doğumlara girmiyorum ayrıca benim yaşım gelmiş artık normal doğum saatlerce bekleyemem dedi benim gözler doldu bende dedimki bebek 3800 olursa ben normal doğurmayayım o zaman dedim herşeyin uygun görünüyor normal doğurabilirsin dedi,bsk da çalışan ebeyide tanıyoruz o da benim normal doğum istediğimi söylemiş zaten direkt kendi girdi konuya bu sefer. sonra oturduk ve ilk defa rıza bey döktü herşeyi annemde gelmişti herşey normal dedi normal doğum yapabilirsin dedi ama siz olmayacaksınız dedim ayrıca ben suni sancı ve saatlerce sancı çekip son dakka sezeryane girmek istemiyorum dedim suni sancı almazsın ama diğeri hiç belli olmaz zaten ben olmasamda burdaki arkadaşlar seni sezeryane alır dedi yani 9 ay boyunca gittiğim doktor değil başka bir doktor alıcak sezeryane diyelim 10 saat sancı çektim saat oldu gecenin bir yarısı artık kim varsa sezeryane o alıcak. birde genç arkadaşlar doğurtur seni dedi o da stajerler heralde çok gerildim şaşırdım siz ne diyorsunuz dedim yani sen düşüneceksin dedi annmede dediki ama doktor bey sizin söyleyecekleriniz bizim için önemli dedi, yani o acılara dayanabileceksen yap normal dedi zaten bana gerekte yok evde bile doğurursun normal tecrübeli bir ebeyle dedi, ama sen bana haftaya gel bebek 300-500g daha alırsa zaten sezeryan olman gerekir birde bebek dönmüş ama aşağı inmemiş dedi haftaya 39. haftam inmez ise yine sezeryane girmen gerekir belli olmaz dedi. sonra dediki buraya normal doğururum normal doğumda neymiş diye gelen hanımlar oluyopr sonra hastaneyi ayağa kaldırıyorlar sancı çekmeye başlayınca ayrıca gecenin bi yarısı beni illa sezeryane al diye yalvarıyorlar dedi! ben şook içinde dinliyorum

yani moralim oldukça bozuk kafam oldukça karışık. ben normal normal diye diretsem de sezeryane girmeyeceğimin garantisi yok, ayrıca başımda doktorsuz hastanede ne işim var stajerlerin eline kalacaksam bi ebebulup evde doğururum daha iyi. ayrıca normal doğum sancılarını çekip sonra hiç tanımadığım bir doktor tarafından sezeryane alınmakta hiç hoş değil. rıza bey açık açık söylemekle beraber normal doğumdan pek de hoşlanmıyor diğer tüm doktorlar gibi. söylediği herşeyde doğru mantıklı bana gerek yok normal doğumda diyor doğru, o sancılara dayanamayıp beni sezeryane al diyeceksen olmaz diyor o da doğru, ama bu benim ilk bebeğim başıma ne geleceğini bilmiyorum sancının nasıl bir acı olduğunu bilmiyorum bende çok zor durumdayım ayrıca normal doğum yaptım sonra bebeğe birşey olursa ve başımda doktor olmazsa ben napıcam bebek sıkışıyor kanalda kalıyor yok kordon dolanıyor yok kordonu kısa oluyor kim müdahale edicek! şaşırdım kaldım birde bebek iri olucak gibi o da bir risk normal doğum diye direten annemin bile bugün kafası karıştı. acaba sezeryanemi girsen diyor. zamanım kalmadı son 2 haftam . rıza bey haftaya gel bir bakalım belki direkt sezeryane gitmen gerekecek diyor belkide normal doğuracaksın diyor şimdi haftaya gittiğimde benimde kafamda bazı olayların netleşmesi lazım. sezeryande de bebeği kucağıma alamıyorum diyen insanlar var teyzem sezeryan oldu ertesi gün yer sildim diyor hiç birşey olmadı diyor çok zor durumdayım okumadığım makale kalmadı tıp dünyası ikiye bölünmüş doktorların bile net bir fikri yok.

canım benim gerçekten kafan çok karışmış.rızanın normal doğumu pek istemediği belliydi ama neden son ana kadar kendinin olmayacağını söylemedi ki.bu vakitte söylenecek şey değil ki.sen de ona göre doğumda yanında olacak bir dr arardın.neyse olan olmuş.

bak canım sen otur iki doğumu da yapmışları araştır gerçi burada okumuşundur doğum hikayelerini.ne sezaryenin ne de normal doğumun herhangi bir garantisi yok.hangisini seçersen seç risk faktörü olacaktır.sen normal doğumun sancılarını yaşayabilir misin onu düşün en başta.ağrı eşiğin nasıldır.buradaki okudukarımdan birçok kişi normal doğum için en azından zihnen kendilerini hazırlamış oluyorlar.

benim fikrimi soracak olursan sen sezaryen olucak gibisin.çünkü daha çatı muayenesinde bile oldukça stres yaptın:)))ki daha doğum sancısının ne olduğunu bile bilmiyorsun.şimdi bu saatten sonra hangi dr seni normal için kabul edecek o da var.rızayı biliyorsun en baştan beri herşeyini bilen dr o.ben de sabah 9 da gittim.gözlerim seni aradı:))) hatta benden önce biri girmişti.dr sordum kaç haftalık bu gebe benim ark. da gelecek bu gün o mu acaba dedim ama sen değilmişsin.bizim doğum tarihi ayarlandı 25 ocak cuma.epidural mi yapacaksınız dedim.spinal olucak dedi.baş ve bel ağrısı oluyormuş dedim.bişe olmaz bişe olmaz dedi:)))) herzamanki gibi.ölenler varmış desem bişe olmaz diyecek yani:)))neyse.demem o ki sen kendini sezaryene ayarla.güzelce günü birlikte ayarlayın.mis gibi hazırlan süslen gezmeye gider gibi doğuma git.zaten doğumdan sonrada iki gün hastanedesin kendini toparlarsın.benim çevremdeki arkadaşlar sezeryen oldu gayette memnun kaldılar.bir tane de normalyapan arkadaş var.o da şimdiki aklım olsa asla normal yapmazdım sancıyı nırak altım parça prça oldu çok dikiş atıldı dedi.ve bu arkadaşın eşi e dr yani.ikinciyi sezeryan olucak.

Büyük ihtimalle sen çıkmışsın ben girmişim bilmiyordum yoksa ben beklerdim, annem bile panik oldu birde bebenin yukarda ve tombik olması da düşündürüyor yani bunlar risk normal için bilemiyorum, ama iyi hissetmiyorum kendimi buarada spinal nasıl oluyor rıza bey kendimi karar veriyor birde fiyat ne aynı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…