- 13 Mayıs 2012
- 4.809
- 3.578
- 448
- Konu Sahibi siderolites
-
kızlar evde de otursam şişiyorum ev işi felan yapıyorum kızçenin odasını düzenliyorum, karnım ağrıyor bazen sertleşiyor kusmalar bebek harket edince oluyor bazen acayip şeyler yapıyor karnım hopluyor o zaman çok midem bulanıyor. benim bebe birde sağdan sola felan geçiyor takla gibi geliyor bana çok da anlamıyorum:) biraz araştırdım 4,5kiloyu bile normal doğuran varmış ama ben doktor ne derse onu yapacağım takmamaya çalışıyorum. kızlar buarada rıza bey hep ultrasonla bakıyor ya bana çatı muayenesi yapacakmı? hiç istemiyorum ama şimdi kendimi hazırlıyayım 38. haftamda yani haftaya gideceğim haydii çatı muayenesi dermi acaba? buarada dün realdeki ladyden 74tlye bir lohusa pijaması aldım kız bebek ve erkek bebek anneleri için farklı ve inanılmaz güzel indirim var 105ten düşmü,ş birde aynı takım sabahlığı var o da 55 tl saç bandına kadar herşeyi var fotoğraf çektirince giymek için aldım bebeğin hastane çıkışıylada uyumlu fiyatıda uygun geldi bana emzirmek için sezeryan ve normal doğum yapan anneler için herşeyi düşünmüşler bel ayarı felanda var birde ykmde indirim var ordanda bir gecelik aldım 49tl vaktiniz olursa bir bakın. öpüyorum hepinizi
bede de var o sertleşmelr.doktora söyledim yalancı sancılar onlar artık olacak dedi.benim bebek de bir sağa toplanıyo bir sola.o toplanan poposu.kafası aşağıda da poposu bir sağa bir sola gidiyo.çok komik oluyo karnımın şekli:)))çatı muayenesini yakın zamanda yapabilir.bence o sana sezaryen yapacak gbi.şimdiden alt yapıyı hazırlıyo.bebek büyük olacak felan diye:)))hayırlısı olsun inşallah.
hayırlı olsun geceliklerin de.ben de geçenlerde lady den bir gecelik daha aldım.tamamladım onları.ama iki atlet daha alasım var.emzirme döneminde giymek için.ama emzirme sityeni ya da atleti almayacağım bana kaba geldi onlar.normal ip askılı likralı atletlerden.lady den bir tane aldım.kıza iki tane koy dedim bir tane koymuş.neyse birazdan kadınlar pazarına gidecem.oaraya yakın bir yerde iç çamaşıcı varsa bakarım.bir de kaynar malzemeleri alacağım.hastane süsüalmadım onları halletmem lazım.yani daha bitmemiş benim işler
banada öyle geliyor beniz son dakka sezeryane alıcak ama umarım sancı çektirmeden alır geçende bi arkadaş 21 saat sancıdan sonra olmadııı haydi sezeryane deyip almışlar, ben zaten dicem haftaya bebeğin 3,5dan fazla olma olasılığı varsa benide korkutma sende gerilme al dicem napim düşün düşün şaşırdım birde benim 17 ocak son yani sezeryan olacaksam haftaya karar verip diğer hafta alması gerek off buarada etrafımda herkes en başta annem ve eşim normal diye bastırıyorlar annem hele bezdirdi beni aa sezeryan düşünmüyorsun dimi sakın bak felan deyip duruyor ameliyat olcağım için korkuyorlar yatıcaksın diyorlar stres içindeyim anlayacağınız. bende atlet almadım daha v yaka alım diyorum birkaç tane sütyen giymeyi düşünmüyorum:)) emzirme sutyeni almayacağım ama normal sutyenlerimle takılırım bir doğurayım rahat edemzsem alıcam. yaa doğumdan önce buluşsak mı:)) sizi kendime çok yakın hisseder oldum eee 9 ay geçirdik beraber dile kolay:))
bence de konuş canım dr la.kendini de hiç sıkma.ben daha rahat olacağı inancındayım şahsen.dikişse normal doğumda da sezaeryende de zaten dikiş oluyor.annenleri de fazla takma.sen nasıl istersen onu yap.ama doğum tarihi ile ilgili kafam karışık.dediğin gibi normal tarihten 10-12 gün önce oluyor sezaeryen.ben daha da geç olsun istiyorum.biraz daha büyüsün içimde istiyorum.bu cuma soracağım bakalım ne diyecek.
valla iyi olur buluşmakçkonuşacak konu çok.evdeysen kadınlar pazarına gelsene sen de hem tanışırız hem oturur biyerde sohbet ederiz.ne dersin:)) benim sokağın sonunda kadınlar pazarı
ziyapaşadayım şimdi annemlere gideceğim, bak yakınmışız bugün olmaz ama doğurmadan mutlaka buluşalım carmenede ulaşalım:)
tamamdır canım.iyi gezmeler:)))
canım selam rıza beye ne zaman gideceksin? ya ben bu çatı muayenesinden çok korkuyorum illa yapacakmı rıza beyin odasında çatı muayenesi yapacak yerde yok?? en son gittiğimde bir baktımda göremedim sen gördün mü? çok merak ediyorum haftaya 38. haftam bakıcak mı acaba??
merhaba canım.valla bilmiyorum ki.bazen de bakmıyorlar doğuma kadar.bizim dr da malum rahat bi tip.hallederiz doğum zamanı diyebilir:)))ben de odada öyle bişe görmedim.ama çatı muayenesi sanırım çatala alınarakyapılıyo.başka topiklere olanlardan okudum.bir de kişiye göre değişiyo ağrı eşiği.bazıları hiç acımadı diyo.bazıları çok acıdı diyo.kendini rahat bırakman gerekir ki acımasın.bu arada sen daha çatıdan korkuyosun nasıl doğuracaksın:))))
biz bu sabah kontroldeydikkızım büyümüş çok şükür.ama göbüşünü tam ölçemediği için ağırlığı daha öncekinden daha düşük çıktı.rıza bey de takma dunları önemli olan ve en doğru sonucu veren fl uzunluğu yani bacak ölçümüdür dedi.bie de suyun bir bölümünde kireçlenme başlamış.artık sona yaklaşıyoruz ondan dedi.inşallah kötü bişe olmaz.nst de iyi çıktı.bir de biraz daha geç yapsak doğumu dedim,içerde biraz daha büyüse dedim.bizim için 38 densonra çok önemli bir değişiklik olmaz ama istersen 3-4 gün sonraya alırız dedi.tamam dedim ben de .yani 27-28 ocak olabilir.bakalım hayırlısı.
sende bu haftadan sonra her hafta gelirsin kontrole
ben haftaya 38. haftama giriyorum banada 4ü gibi gel dedi ay evet bende ciddi doğum korkusu var, doğum hikayeleri felan okuyorum ama ben sezeryandanda normalden de herşeyden korkuyorum birde kızımdan ayrılacağım gibi geliyor çok üzülüyorum acayip bir psikoloji oldu bende anneme söyledim olur mu bende biran önce doğun isterdim diyor ama ben hep karnımda kalsın istiyorum çıkınca koruyamayacağım gibi geliyor sanırım kafayı üşütmeye başladımbanada haftaya rıza bey kiloya bakıcak önce gibi geliyor 3,5u geçtiyse sezeryan mı ol dicek çatı muayenesinemi alıcak artık onu düşünüyorum (
ben anlamadım kasıklarım ağrıyordu çok belkide döndüğündendi ama kafası bazen yukarda gibi geliyor bana ben anlamıyorum dönünce hep o pozisyonda mı kalıyor benimki takla felan atıyor geri yerine dönüyor mu hiç anlamıyorum:) ben de kusmalar yine başladı bu arada siz de oluyor mu geçen haftada kusuyordum bugün öğlene kadar yine kustum daha yeni kahvaltı yapıyorum.
aaaah canım.bende de aynı duygular var:))) tercuman oldun ban da.ben de her iki doğumdan korkuyorum.ama sonra diyorum ki.her ikisinde de acı çekenler de var rahat edenler de var.her doğum hikayesi sadece yaşayana has.ben de rahat olacağımı düşünerek kendimi ona hazırlıyorum.
ben de kızımdan ayrılmak istemiyorum.onun karnımdaki pıt pıtlarını çoook seviyorum.benimle yiyor uyuyor geziyor sıcak ortamda.doğarsa hep ağlarsa bakamazsam diye düşünüyorum.bir de düzenli uykuyu seviyorum geceleri sürekli kalkmak nasıl olacak vs.her şeyi düşünüyo insan.:))
inşallah senin için en iyisi ne ise o şekilde olur.her iki şekilde de doğabilir.bişekilde sıfır acı olamyacak.öyle yada böyle bu bebişler dünyaya göslerini açacak:)))
amaaaaan herşeyi düşünüyoruz da hiç bir işe yaramıyor.bebekler doğduktan sonra belli olacak herşey.şimdi hamişliğin tadını çıkart bol bol.ve vakit buldukça dinlen tembellik yap.son zamanlarımız bu işler için:))) doğumdan sonra bu rahatlığı çooook ararız.
evet canım carmennin ki beren.benm kızımın ismi de Fatma Zehra olacak inşallah.senin kızın ismi ne olucak.
bu arada hastane süsü için nerden alış veriş yaptın.ben de hafta sonu alayım diyorum.hastaneyle konuştum fotoyu bir de suat odayı alıcaz süsleri kendimiz yapıcaz.süslemeye 600 tl diyorlar.yuh dedim ya.sanki altın varak mı yapıcakalr.toplasan 50 tl tutmaz belki malzemeler.bir de ben bebek şekerlerini hastaneye götürmeyeceğim mevlütte dağıtayım diyorum.hastaneye güzel şık çikolata yaptıralım istiyorum.sen napcksın
valla ben süsler için seni dinledim melekgirmeze gittim:) ilgi diye bir yer var ordan aldım kapı süslerini tülü felan çok güzel ve uygun fiyatları ben şekeride hastaneye götüreceğim çikolatada götüreceğim, mevlütte annemler bi dolu şey yapar pasta börek onu yer millet heralde annem termosa kaynar koyup hastaneye götürmeyi düşünüyor:) benim bebenin ismi %50 pelin %50 ipek belli olmadı henüz:) bizde suıt oda ve foto için anlaştık ama daha benim gün belli olmadığı için ödeme felan yapmadık siz ödeme yaptınız mı?
ben de ilgiden almıştım bebek şekerleri için ve kapı süsü için olan malzemelri.hiç aklıma gelmedi oradan almak.ben kapıyı tülleyip süslüyorlar ya o tülleri nerden alırım bir de pembe beyaz balon diye düşündüm.hastanede konuştuğumda danışmadaki kız süsleme işlerini yapan organizasyonun kartını vermişti oraya bakayım dedim de.daha vakit olmadı.
sizde herkez hastaneye mi gelir ki.ben sadece aileler gelir diye düşündüm onun için şekere gerek yok diye düşündüm.zaten bizim şekerler şeker değil lavantalı magnet.mevlüte herkes toplanmış olur o zman zaten ikram yapılır hem de hatıra olarak bu magnetleri dağıtırız dedim.hem daha doğum tarihi felan yaznıyor ya.doğumdan sonra isim doğum tarihi felan yazdırır süslerin üzerine zımbalarız.
ben de hastaneyle görüştüm ama daha ücret ödemedik.doğumdan on gün önce haber vermebiz yeterli dedi.toplam 1550tl tutuyor sanırım.
ben evlendiğimde de duvak mevlüdü olmamıştı balayından sonra işe başlayınca:) ama bebekte illa olur ama geç olur yani bebeğin 40ının çıkmasını bekleriz heralde bu tarz işleride hiç bilmem annemin arkadaşları akrabalar felan gelir mevlüde sanırım, o da gün gibi olur çay pasta börek:) hastaneye o kadar süsleme ve ikram olacağı için akrabaları oraya çağırırız arkadaşlarımda hastaneye gelir birde ben çok düşündüm ilk günden ben lohusa bebe narin eve tıklım tıkış herkes doluşacağına hastanede beni ve bebeği görmeleri daha uygun ben teyzemlere dayımlara hastaneye bekliyorum dedim birde kaynanamlar bende kalıcak şehirdışından gelicekleri için evde yatılı misafirmde olunca bana zor olur hoş ben bebemden başka birşeyle ilgilenmeyeceğim için çok da düşünmeyeyim diyorum:) bende lavanta koydurdum içine iki çeşit beğendim sepette hastaneye götürürüz sonra evede getiririz hepsini götürmem hastaneye birazı evde kalır zaten. zaten ben düğünümden de bişey anlamadım hemen bitti gelinliğimi çıkarmak istememiştim şimdi dolabı açıp seviyorum gelinliğimi, hamileliğimden de bişey anlamadım 15 gün kaldı, doğumdan da bişey anlamam bi bakarım bebe 1 yaşına gelmiş:) o yüzden süsü püsü hastaneye götürücem eve getiricem heryeri süsülicem:) doya doya yaşayayım diyorum ama yapı meselesi ben yine takılırım birşeylere. buarada ziyapaşada cupcake diye biryer açılmış bugünde gittim çizgifilmlerdeki gibi kekler çikolatalar var ikram için ordan da birşeyler almayı düşünüyorum sende bak mutlaka
benim düğün de sömestr da olmuştu.ertesi gün mevlüt akşamına yolculuk.çünkü şehir dışında çalışıyorduk ve benim eşimin yanına tayin işlemlerimi yaptırmam gerekiyordu.hızlı bir dönemdi balayını ancak yaza yapmıştık:)) kısmet bebeğim de kışın doğacak.
ben de mevlüdü zaten 40 ı çıktıkan sonra düşünüyorum.zavallı ben ve bebişim o hengemede mahvoluruz yoksa.bizim hastaneye annemler ke kayınvalidemler gelir sadece bencediğerleri de doğumdan sonra gelsinler yaaa.ben orda canımla uğraşırken ilgilenemem kimselerle.bizim mevlütte sanırım gün havasında olur.ben lahmacun yaptırırız diye planlıyorum hem pratik hem karın doyurur uğraştırmaz bisi.bakalım bu beni fikir ama anneler ne yapar bilemem.
dediğin yere bakayım bakalımben de bebek kurabiyelerini beğeniyorumacaba yapabilir miyim dedim ama hamur şekerini nerden bulurum bilemedim.internette kurabiyelerin tarifleri var ama süsleme için hamur şekeri diyo.onu bulamam gibi.
bu arada kızın isimleri güzel.ben de pelin ve iperk isimlerini severim.bir ara ben de düşündüm hatta inciyi de düşündüm.sonra bu isme karar verdik.fatma kvalidemin ismi .aslında onu düşünerek koymadım.ben tedavi sırasıda hz. fatmanın hayatını okuyordum.sonra şükür pozitifi görünce bu olsun dedim.
ben ayşe fatma zehra zeynep emine bu isimleri çok severim hepside var bizim ailede o yüzden değişik olsun dedik ama bakalım son dakka değişir belki:)bende o kadar hazırlık yapıcaz diye hastaneye gelsin herkes istiyorum birde sen saçlarını yaptırıp mı gidiceksin? ben kuaförü hastaneye çağırayım diyorum:) şimdide sağlık ocağından aradılar durumun ne diye senide arar belki şimdi normal doğur diyor bana bebek kilolu olabilirmiş haftaya doktora gidicem diyorum olsun sen yinede normal doğur diyor doktor ne derse onu yapıcam artık hayırlısı dedim:)
ahhh canııııım ben kapalıyım o yüzden kuaför derdinden kurtuldum:)))) ben de geceliklerin stüne ne örtsem derdi çoktu neyse hallettik :)))normal doğuma giderken saçların aklına gelmeyebilir bir de terleyeceksin efor sarfedeceksin fön felan kalmaz.ama doğumdn sonrası için ayarlarsan güzel olur:)) bu anlar bir kere kareye alınıyor ve yıllarca o resimlerle anıyoruz.onun için güzel görünmek gerekir:))) makyaj malzemelerini alırsın yanına.gerisini de kuaför halleder:)))
ben de bu aralar gidecem sağlık ocağına son kontrol var.idrar ve kan tahlili için.oradaki hemşireler de mi karışıyo yaaaa.böyle stresli bi dönemde her kafadan bi ses çıkması bizi sadece sıkıntıya sokuyor.bebek zaten o kararı verecektir.hiç düşünme sen.bizim kızlar akıllı:))
yaa sorma onlar da karışıyor şuan gündem bu ya normal doğum herkes normal diyor eşim bile sanki kaç kere doğurduysa!!!!! annem zaten sezeryan yaparsam küsecek gibi bi bakışı bi üzülüşü var ameliyat olucaksın yazık felan diyor.allahtan hayırlısını diliyorum dua ediyorum napim yaşanacağın önünede geçemem rıza beyede güvenmekten başka çarem yok. sağlık ocağında benden hiç kan idrar almadılar!!! zaten benim hamileliğim boyunca sadece 8. haftada kan alındı başkada birde şeker için alınmıştı heralde başka bana bakmadılar.senin enfeksiyon için mi bakıcaklar? geçti dimi enfeksiyon rahatsın şuan? benimde kusmam geçti bugün iyiyim bakalım haftaya tekrardan olucak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?