- 13 Mayıs 2012
- 4.809
- 3.578
- 448
- Konu Sahibi siderolites
-
Suan acayip mutlu oldum canım çünkü bazı sezeryanlardan sonra çok ciddi iz kalıyormuş ve hatta ikinci doğumunda düzeltiriz demişler acıbademde bi doğum yapan arkadasıma.Degiştirmeyi çok düşündüm ama her doktor için bişey söyleniyor umarım hersey yolunda gider.Son gitmelerimde daha ilgili geliyor konusuyor espriler yapıyor :)
Ebru tarıma'a da 20. haftadan sonra hiç gitmedim zaten çok kalabalık medline bence bu konuda da iyi sakin ve temiz dimi?
canım ben dokuz ay boyunca her doktor randevumu detaylı bir şekilde yazdım testlerin ücretlerine sürelerine kadar yazdım okuyabilirsiniz. sezaryen izini hiç dert etmeyin benim çatlkalarım çok çok daha belli 20gün oldu doğum yapalı geçti iz asıl çatlaklarımı ne yapacağım karnım inince iyice belli oldu
perşembe sabahı son kontrol vardı ve ertesi gün doğum vardıama dr aç gel belli olmaz alabiliriz demişti.ben de aç gittim.nst den sonra ultrasona baktınst de biraz sancı çıktı ve suyu oldukça azalmıştı.veeeee bugün alaım dedi.ben de olur ama ben daha börek yapacaktım dedim:))) oda git yap bize de getir dedi:)) neyse hazırlık için eve döndük.yolda annelere haber verdik.hemen duşa girdim.bulaşıklarımı yerleştirdim.valizleri kontrol ettim.saçlarımı kurutup çıktık yola.giriş işlemlerini yaptırdık ve odamız geçtik.saat 12 olmuştu.ameliyat kıyafetlerini giydim prosedürleri imzaladım odamızı süsledik.fotomuz geldi biraz çekim yaptık odada veeeeeee gitme zamanı.ben ağlamaya başladım:))) neyse az sürdü ağıdım.ameliyathaneye girdik.hazırlılar yapılıyordu ben de heyecan var ama donuk bir haldeyim sanki başkası olacak gibi.tepkisiz halde bekliyorum.şükür rıza bey geldi.sırtımı sıvazladı nasılsıın diye sordu.ben de hayacanlı ve stresli diyebidim.üçerdeki ekibe bu hastamız tüp bebek hastası kıymetlidir ona göre dedi:))anestesi dru sırtımma hafif kambur yaptırarak iki üç iğne yaptı.acıma yok korkmaayın.sonra da uzandım.ama ayaklatımı hissediyordum ısınma başladı.dr a ben ayaklarımı oynatıyorum sakın başlamayın dedim.rıza bey de söz veriyorum başlamayız dedi.anestezi dr u sen ayaklarını oynatırsın zaten dedi.ve başladılar.hiç birağrı olmuyor ama bişeler yapıldığını hissediyorsunuz.özellikle kesilen yeri ayırdıklarında bie gerginnlik hissi oluyor o biraz rahatsızılık verici.veee en sonunda şimdi sana normal doğum gibi bastırıcaz dedi ve kızım dünyaya geldi.ilk kesinin atılmasıyla bebeğin çıkması toplan 5 dk sürdü sanırım.kızım 24-01-2013 perşembe 13:35 de dünyaya geldi.hemen temizlediler.biraz görebildim.hemşire önme geçti.ama ne hissetiğimi bilmiyorum.sadece merak duygusu.nasıl bir yüzü var.nasl bir bebek.yani hemen annelik duygusu gelmedi.yani o olağanüstü aşk yaşanmadı.teminlediler hemen yanağıma dayadılar kızım tıp diye sustu.hakkaten mucizevi bir şey bu.forolarımız çekildi.kızım babasına teslim edildi.ben de yaklaşık 15 dk sonra çıktım.
kızım:2680 gr 48cm minicik bir bebek.
maşallah her tür refleksi yerinde.
ameliyat sonrası gece 11 de ayağa kalktım tabiki kalkış zordu ama yürümek o kadar zor değil.ağrılar ilk iki gün oluyor sonrası daha rahat.bugün 20. gün ve ben çok çok iyiyim.
hiç korkmayın.umduğumdan daha iyi.rıza bay iyi bir dr ameliyat yerim de gayet estetik.ince bir çizgi halinde.şimdilik benden bu kadar kızlar.yine yazarım vakir buldukça.
merhaba kızlar ben geldiiiiiiim:))))
evet biraz geç oldu ama ancak vakit buldum maşallah seyfalar ilerlemiş.yeni arkadaşlar var.herkese hayırlı doğumlar diliyorum.
lavinya canım çok geçmiş olsun inşallah bebeğin sağlıkla doğar.başkentin çocuk cerrahisi iyidir siye biliyorum.orada bayan bir dr var annemin üst komşusu oradan biliyorum.ama ilk öncelikle iyi bir teşhis ve tedavi süreci hakkında detaylı bilgi almalısın.riskli gebeliklerde ebru tarım iyidir.acıbademde cansun demir de iyi diyorlar.önemli olan aslında çocuk dr iyi olması ve yoğun bakın ünitesinini olması bynları araştır.
amin inşallah dayanır.. pazartesi gidicem ama izinde şuan ve çok dolu falan dediler eşimle gidicez konuşacaz ebru hanım diye söyleyecez yine, cerrah bu konuda daha önemli hatta ve iyi bir yoğun bakım başkentte nasıl acaba o önemli bilen birisi varsa bilgi verirse çok sevinirim..allahın izniyle dayanacak yavrun ama sen ebru hanım konusunda ısrarcı ol can bey veya ayşe hanımın bu konuda uzmanlığı veya tecrübesi var mı bence senin doğumunda doktorun tecrübesi %80 etkili olucak iyice konuş doktorunla anlaş.
oncelikle cok cok gecmis olsun!Sonra da hayirli ugurlu olsun bebegin saglikli ve guzel bir omur versin Allah!Cok guzel analtmissin ben de Riza beye gidiyorum ama yine de ameliyattan cok korkuyorum
öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun sıhhatle büyüt inşallah bebeğini çok doktora göründüm hepsi aynı şeyleri söyledi balcalıdaydım oradaki kadın doğumcular yavrumdan ümidi kesmiş durumdaydı başkente geldim bende cantekin beyde aynı şeyleri söyledi ama en azından her türlü şansı değerlendirecez dedi ve yaşayanları okuyorum hep nette zaten onlardan biride yavrum olucak inşallah... pazartesi cerrah falanda bakıcak hertürlü konuyu konuşacaz bakalım.. hayırlısı
iyi dileklerin için teşekür ederim canım.inşallah sen de sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.çok güzel yaşayanlar varsa senin bebeğin de bunlardan biri olabilir.canım başkentin çocuk yoğun bakımı var diye biliyorum bu arada.sen bi sor yine de
teşekkür ederim canım.hiç korkma çok konforlu bir doğum şekli bence.normalde de sezaryende de mutlaka acı çekiliyor.hangisi daha acı verici bilemem.benim iki gün ağrım oldu.daha sonrası daha rahattı.özellikle banyo yapınca müthiş rahatlıyorsun.şimdi hiç ameliyat olmamışım gibi.her işimi yapıyorum.
Tebrikler canımperşembe sabahı son kontrol vardı ve ertesi gün doğum vardıama dr aç gel belli olmaz alabiliriz demişti.ben de aç gittim.nst den sonra ultrasona baktınst de biraz sancı çıktı ve suyu oldukça azalmıştı.veeeee bugün alaım dedi.ben de olur ama ben daha börek yapacaktım dedim:))) oda git yap bize de getir dedi:)) neyse hazırlık için eve döndük.yolda annelere haber verdik.hemen duşa girdim.bulaşıklarımı yerleştirdim.valizleri kontrol ettim.saçlarımı kurutup çıktık yola.giriş işlemlerini yaptırdık ve odamız geçtik.saat 12 olmuştu.ameliyat kıyafetlerini giydim prosedürleri imzaladım odamızı süsledik.fotomuz geldi biraz çekim yaptık odada veeeeeee gitme zamanı.ben ağlamaya başladım:))) neyse az sürdü ağıdım.ameliyathaneye girdik.hazırlılar yapılıyordu ben de heyecan var ama donuk bir haldeyim sanki başkası olacak gibi.tepkisiz halde bekliyorum.şükür rıza bey geldi.sırtımı sıvazladı nasılsıın diye sordu.ben de hayacanlı ve stresli diyebidim.üçerdeki ekibe bu hastamız tüp bebek hastası kıymetlidir ona göre dedi:))anestesi dru sırtımma hafif kambur yaptırarak iki üç iğne yaptı.acıma yok korkmaayın.sonra da uzandım.ama ayaklatımı hissediyordum ısınma başladı.dr a ben ayaklarımı oynatıyorum sakın başlamayın dedim.rıza bey de söz veriyorum başlamayız dedi.anestezi dr u sen ayaklarını oynatırsın zaten dedi.ve başladılar.hiç birağrı olmuyor ama bişeler yapıldığını hissediyorsunuz.özellikle kesilen yeri ayırdıklarında bie gerginnlik hissi oluyor o biraz rahatsızılık verici.veee en sonunda şimdi sana normal doğum gibi bastırıcaz dedi ve kızım dünyaya geldi.ilk kesinin atılmasıyla bebeğin çıkması toplan 5 dk sürdü sanırım.kızım 24-01-2013 perşembe 13:35 de dünyaya geldi.hemen temizlediler.biraz görebildim.hemşire önme geçti.ama ne hissetiğimi bilmiyorum.sadece merak duygusu.nasıl bir yüzü var.nasl bir bebek.yani hemen annelik duygusu gelmedi.yani o olağanüstü aşk yaşanmadı.teminlediler hemen yanağıma dayadılar kızım tıp diye sustu.hakkaten mucizevi bir şey bu.forolarımız çekildi.kızım babasına teslim edildi.ben de yaklaşık 15 dk sonra çıktım.
kızım:2680 gr 48cm minicik bir bebek.
maşallah her tür refleksi yerinde.
ameliyat sonrası gece 11 de ayağa kalktım tabiki kalkış zordu ama yürümek o kadar zor değil.ağrılar ilk iki gün oluyor sonrası daha rahat.bugün 20. gün ve ben çok çok iyiyim.
hiç korkmayın.umduğumdan daha iyi.rıza bay iyi bir dr ameliyat yerim de gayet estetik.ince bir çizgi halinde.şimdilik benden bu kadar kızlar.yine yazarım vakir buldukça.
ins canim!ameliyattan kac gun sonra banyo yapabildin ?
Tebrikler canımAllah analı babalı büyütsün inşallah...Bizimde doğum anımızı yazacağımız günlerde gelir inşallah.Nasıl bir duygu acaba 9 ay boyunca karnında taşıyosun ondan ayrılmak da zor gelir insana ,birde neye benziyo kime benziyo süpriz yumurta:)Bu duruma alışmak da travmaymış bir kadın için.hani derler ya lohusalık durumu diye?sende nasıl geçiyor?
selam kızlar nasılsınız? yeni bir başlık daha açtım doğumdan sonra paylaşımlarınızı bekliyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/bebeg...lisimi-doktor-secimilerimiz.html#post28683618
perşembe doğum yaptım.cumartesi banyomu yaptım.tabi ben yapmadım da annem yaptırdı sayılır.çünkü eğilemediğim için bacaklarımı ve sırtımı o yıkadı:))) ertesi gün de kendşm yaptım.banyo müthiş rahatlatıyor hem de sütün glmesini sağlıyor aklınızda bulunsun
perşembe doğum yaptım.cumartesi banyomu yaptım.tabi ben yapmadım da annem yaptırdı sayılır.çünkü eğilemediğim için bacaklarımı ve sırtımı o yıkadı:))) ertesi gün de kendşm yaptım.banyo müthiş rahatlatıyor hem de sütün glmesini sağlıyor aklınızda bulunsun
Süper ifade etmişsin canım sağol:)Okurken gözlerim doldu.Sabırsızlıkla bekliyorum bende o günlerin gelmesini...sağol canım darısı sizlerin başına inşallah.valla tuhaf bir duygu tam bir duygu hakim değil.heyecan mutluluk hüzün şaşkınlaık hepsi bir arada duygu yumağı.doğumdan önce hüzün hakimdi çünkü ondan ayrılmak gübü geliyordu ve çok üzülüyordum(onun karnımdaolmaına alışmıştım ve rahat sayılacak bir hamilelik geçirmiştim.doğum yapacağım gün tam bir şaşkınlık ve donukluk vardı ben de ne düşünmem gerektiğini bilemiyordum.ben bu gibi durumlarda paniklemek yerine müthiş bir sakinlikle birlikte bir donukluk yaşarım.doğum gerçekleştiğinde bebeğimi gördüm o an tamamen merak duygusu hakimdi neye benziyor kaşı gözü nasıl.yani hemen bir aşk ve bağlanma olmadı:))) yani onun karnımdan çıktığına benim bebeğim olduğuna inanamadım.sonra zaten emzirme fasılları vs derken bağ kuvvetlenmeye başladı.benimki bu şekilde ama başkası nasıldır bilemem.odaya çıktığımızda sürekli ona bakıyordum ama ne hissedeciğimi bilemiyordum.ağlamaları başlayım senden süt istedikçe içinizdeki o şevkat duyguları artıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?