- Konu Sahibi siderolites
-
Bebek şekerlerini yapmadım daha yaptığım zaman sana söz eklicem:)bende sabunları seviyorum şekilli şekilli.araştırdım benmari usulü eritiyormussun sabunları sonra istediğin kalıba döküyorsun.kalpli bebişli bi silikon kalıp bulursam denicem.Zaten evdeyim artık başladım doğum iznine:)Balon olayına girmem heralde ya yeter bu kadar.Kurabiye işini de araştırdım.Kalıp olduktan sonra basit gibi.normal kurabiye pişiriyorsun.Şeker hamurları hazır satılıyor zaten.Hafta sonu metroya gitmeyi düşünüyorum orda bulabilrim.Deneme yapcam bakalım:)Bebek kurabiyelerini ziyapaşada butik pastaneler var orda bulabilrsin bu aradaoda için bişeye gerek yok o zaman balon gibi falan fotografcı sekerleri buraya getirin dedi fotograf cekimlerinde kullanıyormuş ben lavantalı yaptırıcam ama inşallah melekgirmezde içime sinen seyler olur merak ettim bak seninkini ikram olarak da bebek kurabiyeleri var onlardan düşünüyorum ama fiyat arastırması yapmadım henüz
casnim fiyat konusunda bir bilgim yok ama bildigim amerikada da oncelikle vucudunun durumu normal doguma uygun olup olmadigi sonrada senin ne istedigin onemli yani durumun normale uygunken dr sezeryan onermez.Ben Riza bey icin soylemiyorum ama ole dr lar var ki sirf kesme para almak icin sezeryan diyor yanlis mi ?Turkiyede ise daha cok dr un ne istedigi yada ne yapacagi onemli oluyor
benim dr da medline da cenap bey.Aynı rıza bey gibi normal doğuma gelmiyor.Benim anladığım kadarıyla belli bir yaşa ve kariyere gelmiş doktorlar hep böyle davranıyor.Hatta pazartesi gittim Cenap Beye hadi erken doğum oldu gece suyum geldi bişi oldu nasıl ulaşcaz siz diye sordum.Cevap yine yuvarlak oldu.Ben gelmeye çelışırım ben gelemesemde Eray Bey icapçı gece acil doğumlara o giriyor genelde dedi.Allahtan Eray bey de iyi bir doktor:)Bebişimiz akıllı olacak süpriz yapmıcak yani kısacası:)evet haklısın para için çok daha saçma seyler yapan doktorlar var canım. özel hastanelerde durum böyle mesela devlet hastanelerinde annenin hayatı tehlikeye girmez ise kesinlikle sezaryene almıyorlar. bizim bir tanıdığımız devlet hastanesinde doğum yaptı 42. haftaya girmişti artık bebek 4300g dı sancısı yok yinede sezaryen yapmamışlar ve kızcağız çok bekledim doktor sezaryene alsın diye ama almadı dedi ve kızcağız suni sancı ile 4300lük bebeği 25 adet dikiş ile doğurmuş doktorda çok korkmuş. hatırlamak bile istemiyor kızcağız 25 dikiş ne demek ya. düşünün bu durumda bile normal doğurtuyorlar devlet hastanesinde bizde de böyle yani incirliktekiler için de aynı durum geçerli burda medlıne ile anlaşma yapmışlar bu şekilde.
Canım tüm kadın doğum doktorları aynı şekilde yaklaşıyorlar.Ama gebelik ilerleyince hatta doğuma yaklaşınca ilgi ve alaka da artıyor.Merak etme:)
Öncelikle hayırlı olsun Canım ilk haftalarda öyle rıza bey aslına bakarsan tüm doktorlar öyle sonuç olarak fizyolojik bir süreç bizimkisi bende aynen senin gibi hissetmiştim ama genel olarak kadın doğum uzmanları aynı sekildeymiş.Ben de aynı seyden sıkayetciydim ama eşim ne güzel işte panik yapmıyor bizi dedi rahat olması belkide avantaj oluyordur cunkü ben fazlasıyla pimpirikliyim zaten :)
Benimde önceleri kafama çok takılıyordu ama tutaste ve siderolitesin yazdıklarından sonra içim rahatladı tutastenin izlemiyle yakından ilgilenmiş bebek geriden geliyor diye okuduysan bence sorun varsa üzerine düşüyor sorun yoksa normal kontrolünu yapıyor o kadar Adananın eski doktorlarındanmış ve tecrübeli olduğu söyleniyor.
Canım kötü şeyler düşünme.Aslında normal bir hafta önden ya da geriden gitmek.Bebişler o açığı kapatıyorlar.Benimde bir hafta geriden geliyor.Bunun nedeni geç dölenmeymiş.Bu da bir sorun olmuyor son adet tarihini bir hafta sonraya atıyorsun sorun kalmıyor:)teşekkür ederim cevabın için. benim hamilelik de 1 hafta geriden gidiyor. iyi düşünmek istiyorum. umarım herşey yolunda ilerler.
evet haklısın para için çok daha saçma seyler yapan doktorlar var canım. özel hastanelerde durum böyle mesela devlet hastanelerinde annenin hayatı tehlikeye girmez ise kesinlikle sezaryene almıyorlar. bizim bir tanıdığımız devlet hastanesinde doğum yaptı 42. haftaya girmişti artık bebek 4300g dı sancısı yok yinede sezaryen yapmamışlar ve kızcağız çok bekledim doktor sezaryene alsın diye ama almadı dedi ve kızcağız suni sancı ile 4300lük bebeği 25 adet dikiş ile doğurmuş doktorda çok korkmuş. hatırlamak bile istemiyor kızcağız 25 dikiş ne demek ya. düşünün bu durumda bile normal doğurtuyorlar devlet hastanesinde bizde de böyle yani incirliktekiler için de aynı durum geçerli burda medlıne ile anlaşma yapmışlar bu şekilde.
Bebek şekerlerini yapmadım daha yaptığım zaman sana söz eklicem:)bende sabunları seviyorum şekilli şekilli.araştırdım benmari usulü eritiyormussun sabunları sonra istediğin kalıba döküyorsun.kalpli bebişli bi silikon kalıp bulursam denicem.Zaten evdeyim artık başladım doğum iznine:)Balon olayına girmem heralde ya yeter bu kadar.Kurabiye işini de araştırdım.Kalıp olduktan sonra basit gibi.normal kurabiye pişiriyorsun.Şeker hamurları hazır satılıyor zaten.Hafta sonu metroya gitmeyi düşünüyorum orda bulabilrim.Deneme yapcam bakalım:)Bebek kurabiyelerini ziyapaşada butik pastaneler var orda bulabilrsin bu arada
tatlım bende süsleme almadım banada saçma geldi ücreti ve kendi süslerini yapman çok daha özel ve hoş:) tutaste de kendisi yaptı melek girmezde ilgi diye bir mağaza var ben çok dolaştım hem fiyat hem kalite olarak orası çok iyi boşuna gezip yorulma ordan alabilirsin ben odasının kapısı için ayrı bir süs aldım birde kocaman nazar boncuğu aldım cam zaten o daha doğuma giderken düştü kırıldı sizde alın bence, hastane kapısı için 15m tül aldım doladık kocaman bir fiyonk yapıp kapı süsünüde ortasına astık sonra onu aynen alıp evimin dış kapısına taktım hala duruyor:) birde benim bir arkadaşım bebek şekerlerini yaptı oda ilgiden almış malzemeleri bana hediye olarak verdi çok tatlı bir bebek arabası içinde sanırım 50-60 tane lavantalı süslü keseler ben şeker istemedim lavanta daha güzel daha kalıcı, fotoğrafçı iyiydi zaten fiyatıda iyi yani kaliteli birşey bekliyorum ben ama henüz alamadık geçen gün aradım baskıdaymış henüz çıkmamış yani albümleri henüz almadım alınca burayada yazarım bende bekliyorum nasıl olduğunu ama serpil hanım çok ilgiliydi o açıdan memnun kaldım. sezaryen pansumanına gelince öyle birşey yok yani ben ameliyattan çıktım kauçuk gibi sert ama esnek bir bant vardı dikiş yerinde dikişte yok buarada ince bir çizgi yani sonradan dikiş aldırma felan da yok, işte ertasi sabah rıza bey geldi o bantı çıkardı iyisin süpersin haydi evine dedi o kadar pansuman sprey felan olmadı zaten açıkta birşey yok tamamen kapalı ince bir çizgi. ben genel anestezi olduğum için sonda işinden yırttım ama sonda ile ilgili tutasteden olumsuz birşey duymadım o spinal oldu. kafanıza takılan başka şeyler olur ise yazın kızlar buarada siz en önce oda işini halledin çünkü suıt oda sayısı sınırlı ve sorun olabiliyor.
Ben bir kaç yerde izledim nasıl yapıldığını.Metroya gidersem yazarım sana eğer malzeme yoksa boşuna gitmezsin:)Evet canım bende sabunlara bayılıyorum kalıbını bulabilsek keşke KURABİYEM - Adana Butik Kurabiye - Aybike Yeşil - Bebek-Düğün-Doğumgünü-Yılbaşı-Özel Gün Kurabiyeleri su linktekinden bahsediyorsun değil mi?bende onu beğeniyorum ama şeker mi sabun mu karar veremiyorum.haklısın aslında kurabiye de yapılabilir metroya hiç gitmedim bende gideyim belki buluruz.
Canım şimdi senin doğumunu yapacak mı yapmayacak mı doktorun?
Hmm evet dışarıdan gelen doktor ekstra ücret alıyor.Ama sanmıyorum anlaşması devam ediyordur seni mağdur etmez heralde.Aslında çaktırmadan sorsanız hastane ücreti için kiminle muhatap olmamız lazım falan gibi...Yapacak ama nasil olcak bilmiyorum. Hastane disaridan baska bir dr geldiginde ekstra ucret aliyor umarim bu sekilde olmaz
O da iyi fikir.Keçeyi bende seviyorum melekgirmezde de var keçeler bayaa popüler:)Bence kapı süsünede karar ver öyle git.Çünkü çok çeşit var kafan karışıyor.Melek girmeze ben de gitmek istiyorum. Bebek sekerini tek tek dusunmuyorum. Beni istemeye geldiklerinde gelen gumus tabagi beyaz kurdela ile ve boncuk ile susleyip icine badem sekerleri ve cikolatalar koyup oyle ikram etmeyi dusunuyorum. Eve gelenlere de kendi yaptigim keceden cinar yapragi figurlu anahtarliklardan dagitcam hediye etcem. Kapi susune daha karar vermedim
kızlar konunun dışına çıktık bıraz ama hamıleyken gittiğiniz dikkatlı bır kuaför varmı? ben saçımı boyatmayı düşünuyorum.
Medline da normal doğum yaptıran ender doktorlardan.Eray beyle beraber icapçı olduğunu duyduğumuz için tanışmıştık kendisiyle pek güler yüzlü karşılamamıştı bizi belki hastası olmadığımız için.Genç bir doktor.Ve ayrıca hamile olduğunuda unutma.Okuldan bir arkadaşımın eşini takip etmişti.Onlar memnundu.Sorularına sıkılmadan cevap verdiğini filan söylüyordu.Ayrıca eşi normal doğum yapmak istiyordu ve yaptıda.Sancısı tutmuş gece hastaneye gelmişler doğum anında doktor hanım gelmiş.Arkadaşın dediğine göre doktor gelmesede olurmuş çünkü doğumu eşi yapmış:)merhaba arkadaşlar.İlk hamileliğim ve çok tecrübesizim. Medline hastanesinde Emine Nuray hanıma gidiyorum.Başka giden ve yorumu olan var mı acaba doktorla ilgili...
Bende boyatmıyorum canım.Bu konuda doktorlar bile ikiye ayrılıyor.Riske atma bence sık dişini birazcık:)kızlar konunun dışına çıktık bıraz ama hamıleyken gittiğiniz dikkatlı bır kuaför varmı? ben saçımı boyatmayı düşünuyorum.
Medline da normal doğum yaptıran ender doktorlardan.Eray beyle beraber icapçı olduğunu duyduğumuz için tanışmıştık kendisiyle pek güler yüzlü karşılamamıştı bizi belki hastası olmadığımız için.Genç bir doktor.Ve ayrıca hamile olduğunuda unutma.Okuldan bir arkadaşımın eşini takip etmişti.Onlar memnundu.Sorularına sıkılmadan cevap verdiğini filan söylüyordu.Ayrıca eşi normal doğum yapmak istiyordu ve yaptıda.Sancısı tutmuş gece hastaneye gelmişler doğum anında doktor hanım gelmiş.Arkadaşın dediğine göre doktor gelmesede olurmuş çünkü doğumu eşi yapmış:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?