bu arada süsleme ve bebek hazırlıkları ile hem bu başlıkta hem ce
siderolites
in ilk doğumu dönemindeki başlıkta dikkatimi çeken şeyler oldu. şeker hamuru veya malzeme için çarşıya gitmeniz şart değil. turgut özal. kenan evren. süleyman demirelde bir sürü malzemeci var. ( özel olarak bilmek isteyen olursa ayrıntılı tarif ederim) hatta tül konusunda da bir şey söyleyeyim ( hastane odasında kapıya falan sarmak için) ben yeğenime vakıfların arka tarafına denk düşen ve çiçekçilerin olduğu bir işhanı var. oradan çiçek buketlerinde kullanılan tüllerden almıştım ve topu 5-6 liraydı hadi şimdi 10 lira olsun. bu işhanını bana evlenirken gelinlikçide sunulan buketleri beğenmediğim için kendim yapmak istediğimde tarif etmişlerdi. aynı tülü kapıya sardım yatağın ayak ucuna fiyonk hazırladım ve 3-4 katını üst üste getirip teğelledim sonra tepe kısmını desenli kurdelaya silikonla yapıştırdım. medline da bebek konan beşikler ayaklı ve şeffaf. onun etrafına bağladım yere kadar etek oldu. hatta şans eseri daha sonra mevlüttür diş partisidir o tür günlerde kardeşimin konsoluna da tam uydu. konsolun etek kısmına bağlayıp konsol üzerine de yine aynı tülden birkaç kat örtü yaptım. dediğim gibi kardeşim süsleme istemiyorum demiş. böyle bi kira falan istenmedi de sözü de edilmedi. ama organizasyon şirketi gelirse belki öylr bi talepte bulunurlar.
ayrıca ben mavi ve süslü cupcake ve şeker hamurundan kurabiye falan da yapmıştım. organizasyon şirketleri masa kuruyor. ben medlineda odanın pencere eşiği vardı baya bi enli. oraya yine tül serip hazırlamıştım.