Adana'nın sokak dügünleri

Cok yorgun oldugunu dusun ve uyumak istiyosun yada ise gitcen okula falan sabah erkenden ozman da rahatsiz olmazmisin yada yatakta bilemi oynarsin :)
Evet gerçekten sabah bile türkü söyleyerek kalkıyorum yapım öyle gün içi tek başıma şemmame koyar halay çekerim

Adanada hangi mahalledesiniz ben 1 yil oldu adanaya tasinali 1 yada 2 düğün anca duydum sıcağı disinda bi sikayetim yok ama gercekten cekilmez birde ben aksamlari erken uyuyorum sinir sistemim alt ust olurdu

Tum illerde vardir elbet ama orda gunduzden baslanmasi felaket.
Salon tutmak zor olmasa gerek. Cok rezillik. Hastasi ,yaslisi, bebegi olanlara daha da zor..
Artik bi level atlansa bu konuda keske.
Polisler de uyarip gidiyorlar.
Havai fisek atalar hele... bi taraflarina girsin tovbe ya. Bebegim var.. cinnetlik cidden bu tarz seyler.

Dimi dimi.bende onu diorum iste dugunler dugun salonunda yapilsin sokakta yapilmasin insanlarda rahatsiz olmasin

Sokak düğünü, havai fişekler, asker uğurlamaları sırasında sıkılan silahlar bunlar kırsaldan şehre taşınırken adapte olamamış, şehirlerdeki düzeni değiştirmeye çalışan insanların davranışlarıdır. Modern batılı olduğunu iddia eden hangi ülkede gecenin bir vakti silah sesi ile kutlama yapılır. Bu batıda yapılsa , insanların evlerinde huzurlu yaşamasına engel olunduğu için ceza alırlar. Bir bebeğin uykusunda sıçramasına sebep olmaya kimin hakkı var. Ben mekanlarda bangır bangır çalınan müzikleri bile dayatma olarak görüyorum. Bizim gibi güvenlik sorunu olan terörle mücadele edilen bir ülkede havai fişekler silahlar gecenin bir yarısı nasıl bu kadar rahatlıkla kullanılabiliyor. İnsanlar başkasının günlük yaşam düzenini düşünmeden nasıl saatlerce düğün yapabiliyor. Almamız gereken çoook yol var hanımlar. Bize de kaliteli uygar bireyler yetiştirmek için çok görev düşüyor.

Bu duzen bozulmaz yillarca boyle surup gitmis bizde sinirlendigimizle kaliriz

Bu duzen bozulmaz yillarca boyle surup gitmis bizde sinirlendigimizle kaliriz

Çünkü sayıları çok. İnsanlar yaptıklarının niteliklerine iyi olup olmadıklarına bakmıyorlar artık. Çok sayıda insan aynı hatayı yapınca doğru olan buymuş gibi yorumlanıyor. Yani doğrularımızı yanlışlarımızı sorgulamalıyız. Çocuklarımızı yetiştirirken sıraya girme adabından tutun da teşekkür etme , başkasının varlığına saygı duyma gibi insanı insan yapan niteliklerin altını çizmeliyiz ki sizi yetiştiren anaya yazıklar olsun denilmesin yarın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…