A
agresifpollyanna
onbirmayis
Selam kızlar bu konuya denk gelince okuyayım dedim de baktım benzer bir durumun içindeyim size yazmak istedim.
Ben de yıllarıdır PCO var bu ay adetimin birinci günü 7 Ağustos doktorum ultrasondan baktı genel kontrol için gitmiştim. Hormonlarımın biraz daha düzeldiğini söyledi ve bu ay için plan yaptık ilaç istemedim doğal yumurtlama olsun diye. Hemen takviye Myo inositol ve folik asit başladım.
Adetim 15 Ağustos tamamen bitti. Ancak 14 Ağustos gecesi biterken kahverengi leke karışık kaygan şeffaf akıntı geldi ve bu olduktan sonra adet ağrısı gibi sağ tarafta sancı oldu gece boyunca devam etti bacağıma vurdu hatta. Adet öncesi bazen olan sancı gibi. Aklıma hemen yumurtlama geldi dedim adet biterken sanırım yumurtluyorum.
Birinizin de dediği gibi tam temizlenmeden emin olmadığım için değerlendirme söz konusu değildi. Ancak 16 Ağustos sabahi bir ilişki olabildi. Bu süreçte sağ tarafta hassasiyet devam etti ve 17 Ağustos yani dün gün boyunca hassasiyet arttı hareket ettikçe batma hissi vs oldu. Dün gece ise bir ilişki daha sonrası hemen aynı 3 gün önceki gecedeki gibi sancı başladı yine aynı tarafta ayağıma kadar vuruyordu gece boyunca devam etti zar zor uyudum. Sabah kalktığımda ise geçti sadece hafif bir hassasiyet var.
Kısacası adet biter bitmez böyle ağrıların olması yumurtlama olduğunu işaret ediyor tabi PCO olduğum için hep bir şüphe var ama imkansız da değil daha önce erken dönem düşük yaşadım demek ki gebelik olabiliyor. İlk ağrı yumurtlama mıydı yoksa folikul büyümesi ağrısı miydi yada iki kez mi yumurtladim bilmiyorum. Sizlere sormak istedim benzer durum yaşadığımız ve anladığım kadarıyla gebe kaldığınız için. Ağrılarınız benzer miydi? Adet bitimi yumurtlama süreci nasıl ilerledi? Sormak istedim.
Bu arada ultrason takibi ve test olmadı stres yaptığını düşünüyorum. Bu yüzden emin değilim yumurtlama olup olmamasından. Sizler ne dersiniz ?