Adet gununu bilmek zorunda mıyım

bazen kadınlar bile kendi adet döngüsünü takip edemiyorken adamlardan bunu beklemek gerçekten saçma geldi bana.

Biz bile yeri geliyo unutuyoruz adam takip etmek zorunda değil bence önemli olan anlayışlı olması böyle zamanlarda sana II davranmasi

Bence abiniz kattiyen çocuk istemiyor d.k hapını alıp almadığndn emin olmak için veriyordur:KK66: konu sahibi abartıyorsnz erkekler evllk yıldönümünü hatırlasn yine iyi diyorz biz:) ama en fazla hamilesn lafı biraz kırıcı.

Cocuk istememek degil ondaki yapisi bu malesef.5 yil cocuk isterken tedavi esnasinda da boyleydi abim ilaclarini eline getirirdi,hamilelik oncesi vitaminininde pesinde o kosarsi. 9 ay cevizinden muzuna kahvaltisini yataga getirirdi :D Ben bu kadarini istemem ama soylerdim de kendisine.Uclarda olmamak lazim.

Yorumları okuyunca üzüldüm valla kadınlarımız için. Bence abartmamışsınız. Hamilelik sadece sizin takip edeceğiniz bir şey değil. Benim kadınlar kulübünü hamilelik ile ilgili konuları okumak için takip eden bir arkadaşım vardı. Telefonunda gebelikle ilgili applicationlar vardı. Tabi ki de herkes öyle olmalı değil ama bir erkeğin eşinin adet tarihini bilmesi, takip etmesi abes değil. Yeni nesil erkekleri bunu gayet de takip ediyor. Sebebi de sinirli zamanlarını önceden kestirebilmek. Benim kardeşim doktor, bazen erkekler son adet tarihin eşlerinden daha iyi biliyor çünkü o dönemler ilişki olmuyor bile demişti. Yani öyle ya da böyle erkekler adet tarihini bilebiliyor, takip ediyor.
Ayrıca tamam bir erkek adet tarihini bilmez takip etmez sıkıntı değil. Ama bazı şeylerin söylenme üslubu vardır. En fazla hamilesindir ne ya? Bu nasıl bir cümle ki? Ya da sen hamileliği takip ediyordun benim etmeme ne gerek var. Bu mudur yani? Bir canlı geliyor aileye ya. İkinizden bir parça. İnsan hiç mi merak etmez ne zaman kalp atışı duyulur, ne zaman cinsiyet belli olur, 2 li test nedir 3lü test nedir. Bunlar sadece ve sadece anneyi ilgilendiren şeyler mi?
Yurt dışında babalık izinleri de var. Hatta 9 ay babalık izni veren ülkeler varmış. Ben de keşke bizim ülkemizde de babalara bu özen gösterilse falan diyordum. Ama eğer babalıktan anladığımız kadın olsun erkek olsun bu kadarcık bir şeyse 3 gün izin bile fazla.

Kesinlikle size katiliyorum.

Olay normal periodu takip etmek degil zaten ama onu da takip etmesi gayet normal.

Sonucta cinsellik var, hamilelik riski var vs. Ama burada konu iki kisiyi de esit derecede ilgilendiren bir durum.

Yani hamilelik. Eslerinize aksesuar muamelesi yapmayin, ya da yapiyorsaniz o aksesuarin sizi ezmesine musaade etmeyin bari.

Ortada komik bir sey yok, cocuk olacaksa onun da cocugu.

Elbette takip etmeli her seyi.

Ben kendi günümü unutuyorum diye telefona program kurdum adam nasıl hatırlasın benim günümü. Ama hamile olsam o zaman tabi bebekle ilgili şeyleri araştırmasını isterim

Kesinlikle size katiliyorum.

Olay normal periodu takip etmek degil zaten ama onu da takip etmesi gayet normal.

Sonucta cinsellik var, hamilelik riski var vs. Ama burada konu iki kisiyi de esit derecede ilgilendiren bir durum.

Yani hamilelik. Eslerinize aksesuar muamelesi yapmayin, ya da yapiyorsaniz o aksesuarin sizi ezmesine musaade etmeyin bari.

Ortada komik bir sey yok, cocuk olacaksa onun da cocugu.

Elbette takip etmeli her seyi.

Yani ben de biraz adet tarihini bilme durumunu abartmış olabilirim ama yorumlar içimi acıttı. Orda kocaman bir cümle var "En fazla hamile kalmışsındır" O cümle benim içime oturdu. Tamam sonra çocuğum oldu diye üzülecek miyim falan demiş. Belki onu kastetmedi ya da kastetti bilemicem ama o nasıl bir cümledir. ben burda okurken benim canımı yaktı yani o cümle. O cümleden sonra bu kadının derdini küçümsemek, abartıyorsun demek.

Cocuk istememek degil ondaki yapisi bu malesef.5 yil cocuk isterken tedavi esnasinda da boyleydi abim ilaclarini eline getirirdi,hamilelik oncesi vitaminininde pesinde o kosarsi. 9 ay cevizinden muzuna kahvaltisini yataga getirirdi :KK70: Ben bu kadarini istemem ama soylerdim de kendisine.Uclarda olmamak lazim.
Maşallah ama ortasını bulmak herşeyin herzamn iyidir:)

Yani ben de biraz adet tarihini bilme durumunu abartmış olabilirim ama yorumlar içimi acıttı. Orda kocaman bir cümle var "En fazla hamile kalmışsındır" O cümle benim içime oturdu. Tamam sonra çocuğum oldu diye üzülecek miyim falan demiş. Belki onu kastetmedi ya da kastetti bilemicem ama o nasıl bir cümledir. ben burda okurken benim canımı yaktı yani o cümle. O cümleden sonra bu kadının derdini küçümsemek, abartıyorsun demek.

O cumle ve cocukla ilgili sen zaten takip ediyorsun, ben neden edeyim demesi.

Basbayagi ilgisiz bir es, ve olayi adet gununu bilmeye indirgeyip dalga gecen kadinlar.

Konu sahibi durup dururken neden periyodumu takip etmiyorsun mu demis? Yoksa adam resmen ben mi ilgilenecegim senin hamileliginle mi demis?

Hayretler icerisindeyim.

O cumle ve cocukla ilgili sen zaten takip ediyorsun, ben neden edeyim demesi.

Basbayagi ilgisiz bir es, ve olayi adet gununu bilmeye indirgeyip dalga gecen kadinlar.

Konu sahibi durup dururken neden periyodumu takip etmiyorsun mu demis? Yoksa adam resmen ben mi ilgilenecegim senin hamileliginle mi demis?

Hayretler icerisindeyim.

Sanırım herkes başlığa istinaden cevap veriyor. Keşke başlık "En fazla hamilesindir" gibi bir şey olsaydı.

Ay bebek ıstemezken bende takıp etmıyrdum bazen kendım bıle aaa ıkı gun gecmıs olyordm adam nerden bılsın ayoltek derdı omu? bızım ıkı bucuk yıldır olmuyo yumurtlama haftam dyrum adetım su gun gelmesı lazım dıyrum da ordan haberı olyo yksa bılmez yanı ve bu ck dgal bence

Önceden seninde umursamayip şimdi farkettigin kocanın okuzlugu ama bu saatten sonra bastan beni okuz kabul ettin şimdi bu anlamsiz sıkıntı kaprisin ne gibi tavirlar sergileyip bildiğini okumaya devam eder.hic kavga tartışma yapma onu okuzlugu ile bas başa birak.oldugu gibi beklentisiz kabul etmeye devam et tabi başka derdi yoksa

bana kızmayın kusura bakmayın
ama inşallah hamile degilsinizdir
çünkü hiç sağlıklı bir evliliginiz yok

adam sizinle sohbet etmekten aciz adet gününüzü bilmesi asıl şaşırtıcı olurdu

Gerçekten çok şaşırdım ve çok üzüldüm.
Regl kadının hayatının bir parçası. Sonuçta kadın o dönemde daha hassas olur, sevişemez, denize giremez vs. Gecikmesi sadece gebelikten değil Allahım korusun başka bir hastalığın habercisi olabilir.
Çok açık söyleyeyim benim kocamın telefonunda uygulama vardır, birebir takip eder. Evet pedimin markasını bilir, bakar, azalmışsa takviye eder, gecikince meraklanır.
Ola ki erken gelmişse ben zaten kendisine söylerim.
Bizim doğrumuz budur.
Mutluyuz şükürler olsun...

Ben de çoğu zaman bilmem adet günümü, pek de sorunlu geçmediği için tabi takip etmem. Zaten daima hazırlıklıyımdır, taşınabilir neyim varsa bir tane ped bulunur. Bilgisayar çantamda bile. :) Ama bilmiyor olmak bu kez problem olabilir çünkü birkaç günlüğüne denize gideceğim ama ne zaman regl olacağım bilmiyorum :KK43: Yani ben tatili hangi gün ayarlayacağım :KK43: Bir haftadır falan arada düşünüyorum, ne zaman olmuştum falan diye, bana onu hatırlatan bir ipucu arıyorum ama yok.

Regl tarihini bilmesi bir + değildir , bilmemesi de - değildir .

Her ayın 5-7 arası regl olan bir kadına , bugün ayın 8 i oldu , senin regl günün geçti diye haber veren erkek wooow ne adam be değildir benim için .

Ama o ay regl olmamış kadına " yahu hatun sen bu ay regl görmedin mi ? " diyecek kadar haberdar olsun benim için tamamdır .

Ha şimdi eşime sorsam benim sat günümü , 23 haziran demez ama geçen haftaydı der . Kafi :süslü::süslü:

Yani abartmışsın. Nokta.

Ben de çoğu zaman bilmem adet günümü, pek de sorunlu geçmediği için tabi takip etmem. Zaten daima hazırlıklıyımdır, taşınabilir neyim varsa bir tane ped bulunur. Bilgisayar çantamda bile. :) Ama bilmiyor olmak bu kez problem olabilir çünkü birkaç günlüğüne denize gideceğim ama ne zaman regl olacağım bilmiyorum :KK43: Yani ben tatili hangi gün ayarlayacağım :KK43: Bir haftadır falan arada düşünüyorum, ne zaman olmuştum falan diye, bana onu hatırlatan bir ipucu arıyorum ama yok.
play storede takvimim isimli uygulamayı tavsiye ederim. çok basit ve kullanışlı

Ben her ay düzenli olduğum halde bile karıştırıyordum. Adam bilmek zorunda değil ki bu konuda haksız buldum sizi.

Merhaba arkadaşlar eşimin ilgisizliği ile ilgili konularım daha öncede oldu biliyorsunuz... Bugun bir arkadaşının eşi hamileymiş gelmiş bana arkadaşının gun gun gebelik gelişimini internetten takip ettiğini anlatıyor. Benim bir oğlum var. Eşim hamileliğim boyunca hiç öyle bişeyi ne okur ne takip ederdi. Doktor randevu gunu gelince yanımda gelirdi o kadar.. Ben de sana mı anlattı dedim. Eğer öyleyse ben hiç takip etmedim deseydin dedim. Sen ediyordun ya ben neyi etcektim dedi. Bu arada benim adetim dört gun gecikti hiç farkında değilsin dedim. Sormadın bile dedim. Neyi merak etcem dedi en fazla hamilesin dir dedi. Çocuğum olacak diye üzülecek değilim dedi. Hem ben senin adet gununu bilmek zorunda mıyım dedi.. Şaşırdım tartıştık ben mi abartıyorum sizce

Niye adet gununuzu takip etsin ki? Amac ne yani? Esim her seyimi bilir her seyimi takip eder adet gunlerim haric. Ben kendim soylerim adet oldum diye. Tamam der gecer. Buna takilmaniz garip geldi bana acikcasi... Belki soyleme tarzi yanlistir esinizin, onu bilemem tabii

Merhaba arkadaşlar eşimin ilgisizliği ile ilgili konularım daha öncede oldu biliyorsunuz... Bugun bir arkadaşının eşi hamileymiş gelmiş bana arkadaşının gun gun gebelik gelişimini internetten takip ettiğini anlatıyor. Benim bir oğlum var. Eşim hamileliğim boyunca hiç öyle bişeyi ne okur ne takip ederdi. Doktor randevu gunu gelince yanımda gelirdi o kadar.. Ben de sana mı anlattı dedim. Eğer öyleyse ben hiç takip etmedim deseydin dedim. Sen ediyordun ya ben neyi etcektim dedi. Bu arada benim adetim dört gun gecikti hiç farkında değilsin dedim. Sormadın bile dedim. Neyi merak etcem dedi en fazla hamilesin dir dedi. Çocuğum olacak diye üzülecek değilim dedi. Hem ben senin adet gununu bilmek zorunda mıyım dedi.. Şaşırdım tartıştık ben mi abartıyorum sizce
soruyorum;

böyle hödüğe ,ilgisiz ,değer vermeyen .önemsemeyen birine

2. çocuk,2 kalıp büyük değil mi ?

benim bildiğim çocuk tek başına değil , anne ve baba birlikteliği ile büyür

demişsin ya çocuğum olacak diye üzülecek değilim diye üzülme

göbek at, sevin,

burada da konu açıp yakınmaa

Back
X