Adet sancılarına önerileriniz...

pinar85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
192
0
yoğun adet sancıları ve kimi kez de buna eşlik eden bulantı ishal gibi sevimsizlikler

bu dönemde rahatlamak için neler yaparsınız

etkili ağrı kesici öneriniz ne olur


ben yataktan kalkamayacak kadar çok ağrılı geçiriyorum da

aşırı ağrı hastalık habercisi midir?
 
İçerik nedeniyle konunuz “ JİNEKOLOJİ “bölümüne taşınmıştır

Editör arkadaşımın da bilgisine
 
canım doktora danıştım ben bana adetime 2 gün kala başlayıp günde bir adaet majezik içmemi önerdi.adetin ilk günüde içip birdaha içmiyosun.bir de bi arkadaşımın annesi bana ılık şekerli su içirmişti oda hemen geçirmişti.bende sıcak su torbasıyla ilaçlarla geçiririm ilk günü..
 
pınar arkadaşım merhaba.öncelikle bir kadın doğum doktoruna gitmeni tavsiye ediyorum.bende aynı şekilde çok ağrılı oluyordum.apranax dan başka ilaç geçirmiyordu ağrımı.mide bulantısı ve ishal de bu ağrıma eşlik ediyordu.sonra bir kadın doğum doktoruna gittim.yumurtalıklarımda kist varmış.o yapıyormuş bu kadar ağrıyı.bana kadın doğum hapı verdi ve şuan 1 senedir kullanıyorum gayet rahatım.eskiden adetimin 1.günü evden çıkamazdım şimdi o kadar rahatım ki....istediğim herşeyi yapıyorum hiç etkilenmiyorum.kurtulduğum içn çok mutluyum ve keşke daha önce gitseydim diyorum.birde ağrı kesici kullanmaya adetinizden 3 gün önce başlayın.bana öyle söyledi.ama inan ağrı kesici bile içmeme gerek yok aslında ama ben yinede ağrımasın diye muntazam 3 gün önceden ağrı kesici almaya başlıyorum
 
canım oncelıkle assırı agrılarını cekmek zorunda degılsın bunun ıcn bır doktora gorunmende fayda var ben onceden yaklasık 10 gun kadar ıptal oluyordum resmen gecem gunduzme karısıyordu artık uzanmama dahı gerek kalmıyo o kadar hafıf atlatıyorum.
dıyelım kı doktora gıtmeyı erteledın ve cok agrın var:
oncelıkle hemen uzanıp ayaklarının altına bır sıcak su torbası koyuyorsun. daha sonra da kasıklarına ve agrıyan yerlerıne (genıtal bolgene cok degdırmemeye calıs:) kas gevsetıcı surup sıkıca baglıyorsun.
(ben uyku ılacı da alıyordum mıdem bulanmadıgında ama cogunlukla bulandıgı ıcın hap tarzı ılaclar almıyordum)
bu arada senı gevsetmeye yoneltecek olan papatya gıbı bıtkı cayına da agırlık verıyorsun yanında bıskuvı yıyıyp tatlı ıhtıyacını da gıderebılırsın.
agrılarını daha evvelden tahmın edebılıyorsan mejezık ı cok onerıyolar. bana doktorum doladomon vermıştı cok rahat ettım onunla da.
yıne tekrar ediyorum agrılar eger geregınden uzun suruyo beraberınde mıde bulantısı ve baska sıkıntıların oluyorsa doktora gorun. agrılar yasam kalıtenı azaltır bunu cekmene gerek yok tatlım. gecmıs olsun.
 
yoğun adet sancıları ve kimi kez de buna eşlik eden bulantı ishal gibi sevimsizlikler

bu dönemde rahatlamak için neler yaparsınız

etkili ağrı kesici öneriniz ne olur


ben yataktan kalkamayacak kadar çok ağrılı geçiriyorum da

aşırı ağrı hastalık habercisi midir?

benimde adetimin ilk günü çok sancılı geçer...
sancım başladığı an majezik alıyorum yarım saat sonra sancım felan kalmıyo...
doktoruma bu ilacı kullandığımı söyledim bişey olmaz ondan dedi...:nazar:
 
merhaba pınar benim de aynen senin anlattığın gibi ağrılarım oluyordu kadın doğum uzmaına gittim . tetkikler sonrasında laparaskopi yapıldı endometriozisim varmış odaklar yakıldı şimdi gelecek ay ne olacak diye bekliyorum mutlaka bir dr git onun dışında sıcak su torbası ve analjezikler iyi geliyor
 
ayaklarını sıcak tutacaksın ama sakın karnına koyma sıcak su torbasını çünkü rahim iltihabına yol açıyomuş diye duydum. ne derece doğru bilmiyorum ama biz yinede işimizi sağlama alalım.
muzda adet sancılarına iyi geliyomuş.
 
benimde çok ağrım olur... doktora gittim ve ultrasyonla baktı...bir sorun olmadığını söyladi....bazaen nedensiz yere rahimde kasılmalar olabiliyormuş.....ve ilaç verdi...ilaç içip uyuyunca iyileşiyorum:icecream:
 
bencede ayaklarınızı sıcak tutun..... üşütmeyin
birde cok oluyosa agrı kesici alıp yatın
 
Bende yıllardır çok şidetli ağrı çekiyorum en son bu ay arkadaşlar biberiyeyi keşfettim 2 3 fincan aralıklarla demleyip içtim inanırmısınız ağrımı tamamen olmasada en aza indirdi yani rahat bişekilde geçirdim
 
adetlerim düzenli ama aşırı sancım oluyor.her otu sıcak şeyi denedim geçmiyor...doktor majezik agrı kesicisini verdi 3 senedir onu kullanıyorum hiç agrı sıızım olmuyor..
 
X