Adet sancısı

bende sizler gibi adet sancısı çekiyorum ve hayatım boyunca benim kadar çevremde böyle adet sancısı çeken görmedim...bitkisel ilaçlar kullandım 3 ay doktor tavsiyesiyle..bitkisel çaylar içtim olmadı( kezzap içsem nafile zaten ) adetimde karnımı bıçakla yarsalar hissetmem o kadar feci yani...majezik kullanıyorum ama etkisi geçince sabahlara kadar ağlıyorum sancıdan....buscopanda kullandım nafile...sözlüm soruyor neden hastalandın diye bende midemi üşüttüm garibime her ay aynı yalanı söylüyorum...(ama çok tatlı hep inanıyo) Allah yardımcımız olsun keşke onun güzelliği başkasının selüliti ile uğraşan insanoğlu birazcıkta tıp adına,tıpı geliştirmek adına programlar düzenlese çünkü sağlık sektörü gerçekten çok geri. en ufacık bir hastalığın bile tedavisi yok( örneğin sivilce) Allah kimseyi hasta etmesin. benim için parmağın kesilmesiyle beyin ameliyatı olmak arasında hiçbir fark yok...

offf cok aci cekiyorum coook acaip sinirliyim..sirtim agriyor midem bulanyior ayaga kalkamyiorum napacam ben ya...adacayi iciyordum ama o kadar irencki tadi midem dahada iyce bulandi attim cöpe tüm paketi

bende ilk gün agrı oluyo fecii derecede majezik içiyorum kanrıma sıcak su torbası koyuyorm ve gece oyle yatıyorum şeker şerbetide yaparım bazen kendime iyi geliyoo:)

bnmde cok sancim oluyor ilk 4 gun 4.gun farkli bi sanci oluyor kasilmalar hafifledigi icin mi bilmiyorum :/ majezik kullaniyorum ama kullanmakta istemiyorum pek vucudm alismasin diye bu sancilar yuzunden bi suru sinavi kacirdim sizce sancilarim normal mi? hic igne yaptirmadm daha:sm_confused:

kızlar umarım yanlış değildir ama kısırlık yapıyor diye duymuştum hemde çok ağır bir antibiyotik (500 mg) her ay içmek vücuda çok zarar verir.
Bende şuan kullanıyorum sonuçta kadar ağır değil 100mg, ama oda çoğu zaman etki etmiyor 2 tane içmek zorunda kalıyorum, her ay bu ilaçları tüketmek istemiyorum, çünkü zararlı...
Ayaklarımı sıcak tutunca hafif atlatıyorum, ama üşütünce çok ağrılı geçiyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
SENiN İÇİN ÖNEMLİ OLANLARA GÖNDERİR MİSİN?

Hepimizin başına gelebilecek acı bir olay isimli ilaç ile ilgili... Vatandaşın biri, hafta sonu arkadaşının evine gidiyor. Çok başı ağrıdığından, arkadaşı ona bir veriyor. Vatandaş yutmadan önce ilacı ağzında çiğniyor, bir kaç dk. Sonra şuurunu kaybediyor. Çevresindekileri tanımamaya başlıyor. Apar topar hastaneye kaldırıyorlar ve orada anlaşılıyor ki; sebep beyin kanaması. Nedeni ise, doktorların açıklamalarına göre; ağrı kesicilerin özellikle türevlerinin çiğnenmesi ya da ağızda bekletilmesi
(kisaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar)
çiğnenince; etken madde beyne çok hızlı nüfuz ediyor ve ölümcül Sonuçlara yol açabiliyormuş. Aman dikkat...

Ayrıca ramazan bayramında majezik adlı ilacı sıcak suda eritip içen bir öğrt o akşam hayatını kaybetti LÜTFEN DİKKATTTTTTT..........
:çok üzgünüm:

Son düzenleyen: Moderatör:
ıKBAL SEVDE bilgilerin için sağol canım vereliniortak
bendede çok ağrı oluyor 2 çocuk annesiyim halada çekiyorum üstelik normal doğum yaptım :sm_confused: ama hiç banamısın demiyor çok kötü çok :gitme: hepimize ALLAH yardım etsin kızlar..:Saruboceq::Saruboceq:

Bir tutam civanperçemi (yaklaşık beş gram) yarım litre kaynamakta olan suyun içine atılıyor. Ağzı kapalı olarak hafif (kısık) ateşte 3 dakika demlenerek soğuduktan sonra süzülüyor. Adet döneminin başlamasına üç gün kala hergün sabah ve akşam bir su bardağı içilerek tüketiliyor. Hergün taze olarak hazırlanması gerekiyor.ayrıca adetin bitimine kadar devam edilen bu kürün her regl döneminde beş-altı ay uygulanması gerekiyor.
-kızlar bi ibrahim saraçoğlunun kürü-

Kara Alıç- Bu şifalı bitkinin, ağrıyı azaltan, aspirine benzer bir bileşimi vardır. Fincan başına 2 çay kaşığı kurutulmuş kara alıç ekleyerek bir çay yapın. 10 dakika kaynadıktan sonra soğutun, süzün ve günde en fazla üç çay fincanı için. Eğer şiddetli ağrılar çekiyorsanız, adet döneminizin birkaç gün öncesinden bu çayı içmeye başlamanız önerilir.
-buda başka bi öneri-
benimde çom ağrım olur napıcamı şaşırdım nette çözüm ararken bunları buldum inş işe yarar

kızlar karnınıza sıcak su torbası koymayın tehlıkeymıs dr um demişti bunun yerıne ayaklarınızın altına koyun

ben de az önce regl oldum ve acayip agrım var hem de iş yerındeyım:ecrin_bebek:

napıcam bilmiyorum mıdem bulanıo belıme bıcaklar saplanıo

14 yasından beri bu şekilde regl oluyorum ve evlenınce de gecmedi

aynı şekilde felaket bulantı kasık ağrıları belde ve bacaklarda acayip ağrı öldürüyor beni beni bunlar bide çok gelmezmi çılgına dönüyorum dikloronun iğnesini bir adet dönemine bir kere yaptırmam yeterli oluyor çok dayanamazsam oda çok kötü oluyorum bayılcak gibi oluyorum

ne majezik kaldı ne apranax ne arveles leblebi gibi ilaç yutuyorum yine de banamısın demiyor sadece sancı olsa ne ala bulantı kusma da yanında cabası evlennce geçer dediler alakası yok daha da azıttı bende mi tuhaflık var ne anlamadım ki.

mrb ben 9 aylık evliyim ve 9 aydan beri belera isimli doğum kontrol hapı kullanıyorum ben sağlıkçıyım bu arad ama bu konuya yabancıyım biraz bekarken adetim çok düzenliydi velnedim haptanmıdır nedir adetim düzensiz parça pinçik geliyo en son adetim inanırmısınız 15 gün sürdü doktora gittim alttan muayene olmadığım için üstten etti ve dediki düzene giriyor zamanla ama bir yıl olacak hala mı düzene girecek anlamadım ya kullanan ve tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olurmusunıuz????

ben daha 16 yasındayım ve adetimin ilk günü ağrıdan duramıyorum..okula bile gidemiyorum.her defasında agrı kesici almak da zararlı diye düşünyorum.midemde rahatsız zaten..bid ebende mide bulanması yorgunluk fln oluyo..ne yapmam gerek? doktora gitmiştik bi kere normaldir demişti..bilgi verirseniz sevinirim

kendimi bildim bileli ağrılı gaz sancılıdır adetlerim, hastanelik olduğumu bile bilirim...
ağrı kesici..vs mümkün olduğunca almamaya çalışırım.
bir hemşire kızı olarak annemin içirdiği demlenmiş kiraz saplarından bir çay bardağı içerek tümünden kurtuluyorum. yaklaşık bir yarım saat sonra güzelce çözülüyorsunuz (tabi ayakları sıcak tutma takviyesi ile) ikinci bir bardağa inanın çoğu zaman gerek bile kalmıyor.geçmişler olsun...

evet ölçü: 1 su bardağı suyu cezvede kaynatınca 9-10 kiraz sapı atıp rengi çıkana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. (yaklaşık 2-3 dk.) dinlendirirken sapları içinden çıkarmayın. ılık içiliyor, içerken çıkarıyoruz saplarını.

tabii en önemlisi yazın yediğininiz kirazların saplarını atmayıp bir tabakta kurumaya bırakmayı unutmayın:) gerçekten çok işe yarıyor, hamilelikte de bir zararı yok bildiğim kadarıyla..

arkadaşlar ben majezik vee buscopan haplarını kullanıyorum saatlerce geçmiyor kıvranıyorum. en sonunda voltaren iğne her derde çare :)

Benim kendimi bildim bileli ağrılı geçer ama son aylarda gözümü hep acilde açıyorum.
En son bayılmıştım sancıda serum ve iğneden sonra hafifledi ama tamamen geçmedi:sinifsinif:
Bu sefer dayanamadım ve jinekoloğa gittim ultrasonla bakıldı kist yok dedi çok şaşırdım. Bu kadar ağrı neden oluyor o zaman:bbo:
Belera isimli d.k. hapını önerdi onu içiyorum şimdi. Bakalım bu ay nasıl olacak yalnız bu hapa başladığımdan beri yanaklarımın alt kısmında yağ bezeleri çıkıyor sürekli.
Haptan mı kaynaklanıyor acaba böyle bir şikayeti olan var mı?

Bir de magnezyum eksikliğinin adet sancısına neden olduğunu okumuştumCADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…