- 14 Mart 2019
- 2.004
- 2.537
- 133
Normal abdesttenmi bahsediyorsunuz yoksa gusülmüBir Prof Ilahiyatci hocamiz diyor ki dinimiz kolayliklar dini hic bir sey sizi namazdan Allahla kavusmaktan alikoyamaz.
O sebeple abdestle ilgili yorumunuzu bide kendisinden dinleyin diyecegim ama konu cok uzayacak. Tek tavsiyem cokta net konusmamak lazim bu konularda kimsenin vebaline girmemek icin cunku kitabimiz tek ama meal yapan bir cok farkli ilahiyatci ve yorumlari var.
Nerdeyse her konunun altında yorumunuz var ve hepsinde de konu sahipleriyle dalga geçip sürekli laf sokma cabasindasiniz. Evet bazı konular gerçekten saçma oluyor ama her seferinde de aynı kişi aynı laf sokmaları görmek rahatsız edici. Diyeceksiniz ki istediğim yorumu yaparım size ne, lakin sürekli saygısız üsluplu yorumları okumak hoş değil. Sanırım insanlara bu şekilde davranarak stres atanlardansiniz..Başlığa yorum; burnun kukunda değilse etkileyeceğini sanmıyorum.
Konuya yorum; burası fetva hattı değil.
Gözardı ediniz. Size fikrinizi sorduğumu hatırlamıyorum.Nerdeyse her konunun altında yorumunuz var ve hepsinde de konu sahipleriyle dalga geçip sürekli laf sokma cabasindasiniz. Evet bazı konular gerçekten saçma oluyor ama her seferinde de aynı kişi aynı laf sokmaları görmek rahatsız edici. Diyeceksiniz ki istediğim yorumu yaparım size ne, lakin sürekli saygısız üsluplu yorumları okumak hoş değil. Sanırım insanlara bu şekilde davranarak stres atanlardansiniz..
Gerçekten elinde cetvel milleti hizaya sokmaya calisanlardan hiç hoslanmiyorum.Bu nedir başöğretmen gibi.Gecen aynısı bana yapıldı orada da yazdım paşa gönlüm ne isterse yazarım diye.Hosuna gitmeyen beğenmedim butonuna basar şikayet eder vs.Nerdeyse her konunun altında yorumunuz var ve hepsinde de konu sahipleriyle dalga geçip sürekli laf sokma cabasindasiniz. Evet bazı konular gerçekten saçma oluyor ama her seferinde de aynı kişi aynı laf sokmaları görmek rahatsız edici. Diyeceksiniz ki istediğim yorumu yaparım size ne, lakin sürekli saygısız üsluplu yorumları okumak hoş değil. Sanırım insanlara bu şekilde davranarak stres atanlardansiniz..
Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın insanları yanlış yönlendiriyosunuz.Normal abdesttenmi bahsediyorsunuz yoksa gusülmü
Bende muhafazakar değilim fakat gusülsüzde oruç tutulur namaz kılınır diyen bir hocaya itibar edemem
Siz ne isterseniz yazmakta ozgurseniz şayet ben de özgürüm. Ben size veya diğer kişilere de yazamazsınız falan demedim. Sadece hoslanmadigimi belirttim. Nasıl sizler fikir beyan ediyorsanız ben de ediyorum. Iyi akşamlarGerçekten elinde cetvel milleti hizaya sokmaya calisanlardan hiç hoslanmiyorum.Bu nedir başöğretmen gibi.Gecen aynısı bana yapıldı orada da yazdım paşa gönlüm ne isterse yazarım diye.Hosuna gitmeyen beğenmedim butonuna basar şikayet eder vs.
Sorunuzu google'a yazarsanız diyanet dahil birçok sitede cevabını bulabilirsiniz. Forumlara sormayın sağlıklı bilgi alamazsınız. Youtube'da falan bir sürü dini kanal varken burada konu açmanız garip bence.Adetken burun ameliyatı oldum şimdi oruç tutamıyorum tam 8 gün geçti ve adet zamanımda bitti oruç tutmak istiyorum ama yıkanmam lazım doktor burnuna su değdirme diyor napıcam acil biri yardımcı olabilirmi ne yapmam gerekiyor?
Ay valla baydılar. Her gün en az bir kişi “yirimliriniz çik rererö” yazıyor. E okuma, zorla okutuyoruz sanki.Gerçekten elinde cetvel milleti hizaya sokmaya calisanlardan hiç hoslanmiyorum.Bu nedir başöğretmen gibi.Gecen aynısı bana yapıldı orada da yazdım paşa gönlüm ne isterse yazarım diye.Hosuna gitmeyen beğenmedim butonuna basar şikayet eder vs.
Üyeler hakkında yorum yapmak, konu açmak yasak yalnız. Konuyu sabote ettiniz şu an.Siz ne isterseniz yazmakta ozgurseniz şayet ben de özgürüm. Ben size veya diğer kişilere de yazamazsınız falan demedim. Sadece hoslanmadigimi belirttim. Nasıl sizler fikir beyan ediyorsanız ben de ediyorum. Iyi akşamlar
Göz ardı et diye bir buton koymuşlar, kullanın.Nerdeyse her konunun altında yorumunuz var ve hepsinde de konu sahipleriyle dalga geçip sürekli laf sokma cabasindasiniz. Evet bazı konular gerçekten saçma oluyor ama her seferinde de aynı kişi aynı laf sokmaları görmek rahatsız edici. Diyeceksiniz ki istediğim yorumu yaparım size ne, lakin sürekli saygısız üsluplu yorumları okumak hoş değil. Sanırım insanlara bu şekilde davranarak stres atanlardansiniz..
Bilmediğim konumuBilmediğiniz konularda yorum yapmayın insanları yanlış yönlendiriyosunuz.
Teşekkür ederim arkadaşım..insanlık adına kendini feda ettinMerak edip aradim..
Dini sorulari cevaplama hatti olmus..E-fetva dedi eleman :) ALo fetva yerine e-fetva..
Cünüp iken tutulan oruç geçerli midir? : Din İşleri Yüksek Kurulu : Dini Bilgilendirme Platformu başka cevabım yok. Açılan konuda söz konusu ibadet namaz değil, oruç. Ayrıca zaruret hallerinde gusül abdesti almanın da başka şartları var. Ufak bi araştırmayla buulabilirsiniz. Neyse amacım polemiğe girmek değil zaten dini konular yasak. Daha fazla alıntılamayın cevaplamam.Bilmediğim konumu
Size hristiyanların dini görevlerinden bahsetmiyorum burada
Kime sorarsanız sorun 100 hocadan 1 hocayı alıp onu dinleyemem
Nettende baktım az önce gusülsüz bir namaz vakti harcayarak durulursa haramdır diyor
Zaten gusülsüz durmakta haramdır yahu
O zaman şaraplarla rakılarla oruç açmakta ibadete engel değildir size göre
Kimseyide yanlış yönlendirmiyorum
Dinimiz kolaylıklar dinidir eğerki bir durumda süpheye düşersek bunu kaza etmekte hocaların ilahiyatçıların önerdiği bir şeydir
Sonuç olarak kabul olup olmadığını kimse bilemez
İnsalik adina asla oyle girisimlerim olmaz.Genelde rasyonel dusunurum :)Teşekkür ederim arkadaşım..insanlık adına kendini feda ettinPeki ne sordun arayıp ..orda kimse var mıı mı dedin
Alt iç çamaşırı ile giriliyor. İzin vermeyen yerler var mıdır bilmem. Bazı videolarda gördüğüm kadarıyla özel hastanelerde alt üst cerrahi kıyafetle de girenler var.Aslında o konu bana çok saçma geliyor yaaa..steril don temin etmeleri lazım bence..Donla ameliyata girebilmek her insanın en tabi hakkıdır bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?