Adetken burun ameliyatı oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adetken burun ameliyatı oldum şimdi oruç tutamıyorum tam 8 gün geçti ve adet zamanımda bitti oruç tutmak istiyorum ama yıkanmam lazım doktor burnuna su değdirme diyor napıcam acil biri yardımcı olabilirmi ne yapmam gerekiyor?
Diyanetin fetva hattı var bildigim kadarıyla oraya sorsanız daha iyi olur ancak bir ilahiyatçı dogru cevaplar bu soruyu.
Cok gecmiş olsun.

Adetken burun ameliyatı oldum şimdi oruç tutamıyorum tam 8 gün geçti ve adet zamanımda bitti oruç tutmak istiyorum ama yıkanmam lazım doktor burnuna su değdirme diyor napıcam acil biri yardımcı olabilirmi ne yapmam gerekiyor?
Burnunuzu bandaj vs. İle kapatın, saçınızı yıkarken yüzünüze su değdirmeyin, yüzünüzü sadece mesh edin yeterli. İki hafta öncesine kadar kolum yarım alçıdaydı bu şekilde mesh ederek yaptım

16 dakika önce üye olmanız buraya renk katmak için konu açtığınızı düşündürdü 🤔

Teşekkğr
Burnunuzu bandaj vs. İle kapatın, saçınızı yıkarken yüzünüze su değdirmeyin, sadece mesh edin yeterli. İki hafta öncesine kadar kolum yarım alçıdaydı bu şekilde mesh ederek yaptım

16 dakika önce üye olmanız buraya renk katmak için konu açtığınızı düşündürdü 🤔
Bu bi sorun mu oldu simdi

Bu ameliyat isteğe bağlı değil mi? Ramazanda regl döneminde ameliyat olurken düşünmediğiniz şeyi şimdi niye düşünüyorsunuz ki? Kendinizi kandırmayın ve doktor ne dediyse onu yapın.
Ya da çok önemliyse teee en başında yapmanız gerekeni şimdi yapıp fetva hattını arayıp sorun.
Niye bu kadar sinirlendiniz

Sadece meraktan soruyorum, o ameliyat önlüğünü üzerinde hiç bişey kalmayacak şekilde giyiyosun ya nasıl adetken ameliyat oldunuz? :KK53:
Aslında o konu bana çok saçma geliyor yaaa..steril don temin etmeleri lazım bence..Donla ameliyata girebilmek her insanın en tabi hakkıdır bence🙄

Niye bu kadar sinirlendiniz

Yoo sinirli değilim ama konu çok saçma.
Yanı insan bu konuda bu kadar hassassa bunu ameliyattan önce sorar öğrenir, ameliyat zamanını da aldığı bilgilere göre seçer. Bunu yapamıyorsa, zorunlu ve acil bir durum varsa da bu konudaki dini hükümleri yine ameliyattan önce öğrenir.
"Ya ama şöyle yapacaktım da böyle oldu, doktor böyle dedi hoff tutamıyorum ne yapsam şimdi" demek içini rahatlatmak için kendini kandırmaktan başka bir şey değil.

Ayrıca forumda dini içerikli konular yasak.

8 gün olmuş ameliyat olalı burundaki alçıyi 6 7 günde çıkartıyor doktolar sizinki niye hala çıkmadı ?
Alçı çıktıktan sonra duş alabilirsiniz zaten ben de ameliyat oldum ordan biliyorum.
Araya hafta sonu girdiği için olabilir diye düşündüm o zaman pazartesi çıkartır doktor ve duşunuzu alır salı oruca devam edersiniz.

Sadece meraktan soruyorum, o ameliyat önlüğünü üzerinde hiç bişey kalmayacak şekilde giyiyosun ya nasıl adetken ameliyat oldunuz? :KK53:
Ben de 4 yıl önce regl döneminde burun ameliyatı olmuştum.
Tampon takarım diye düşündüm hatta fakat hemşire bana iç camasirini çıkarma ped tak tampon tehlikeli olabilir demişti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X