• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adetlere karşıymış...

Cooookkk engebelli yollar seni bekliyor dugun bitene kadar...
ALLAH kolaylik versin.sosyete ayagina herseyden kacacak. Ne sosyetesi resmen cingenlik yapiyor masraflardan kacmak isteyerek

o değil de evlenmeyi düşünen adam o kadar borca nasıl giriyor ki? adetleri geçelim diğer masrafları nasıl karşılayacak?

Cooookkk engebelli yollar seni bekliyor dugun bitene kadar...
ALLAH kolaylik versin.sosyete ayagina herseyden kacacak. Ne sosyetesi resmen cingenlik yapiyor masraflardan kacmak isteyerek
üstelik araba borcunu da konu sahibine ödetecek, evliyiz diye diye.

Erkek arkadaşın haklı pek çok konuda.
Mesela tektaş mevzusunu söylemen çok yanlış. Teklif ve tektaş mı bekliyorsunuz söz nişan işine girmeyecektin. Teklifsiz evlilik konuşmak çok absürt en başta. O gelen teklif anlamsız bir teklif oluyor.
İkinci hatan da oturup bilezik falan pazarlığı yapman. Baban da bir alem, söz de bilezik takılsa ne takılmasa ne? Bunlar senin değerini belirleyen şeyler de değil. Bunları oturup adet diye pazarlığa dökmek çok çirkin.
Beni istemeye geldiklerinde çiçek çikolata geldiler o kadar bilezik fln da takmadılar. Emin ol değersiz falan da olmadım tok gözlü oldum oturup altın pazarlığı yapmadığım için.
Nişanda da sadece set yerine istediğim kolye küpe takıldı o kadar.
Bize adetiniz nedir düğünde ne takalım dediklerinde de ne annem ne ben bırakın pazarlık etmeyi konuşmadık bile. Utanırım ben öyle mevzularda. Onlarda kendi adetleri veya görgüleri neyse o kadar taktılar ne iyi ne kötü.
İnsan sevdiği biriyle yuva kuruyorsa bunları böyle pazarlık konusu etmemeli, ilişki geriliyor saçma sapan kırgınlıklarla başlıyor evlilikler.

birde adet adet deniyor da Türk orf ananelerinde tek tas yüzük, yok gelin cicegi atma vs var mi?hatta cok kizilcak belki ama o beyaz gelinlik bile yok aslinda...
adet konusunda bu adetler birtek takida mi ortaya cikiyor?hersey usulüne uysun derseniz sizinde o kisinin ailesini donatmaniz gerekir ki yapsanizda laf edicek okan yine eder hicbirsey bulamazsa damadi begenmez bula bula bunumu buldu der rahat olun

Tektaş geleneği California yöremizden :deli:

Bundan 30 yıl önce bu ülkede tektaş mı vardı sanki millet k.çından gelenek uydurdu işte

Ben buna çok katılıyorum. Maddi beklentisi olmayan kadınların ağzına s..lıyor genelde. Görmemiş, bana şunu da al bnu da isterim stili kadınlar el sütünde tutuluyor. Deve, diken, adam, ..ken boşuna dememişler.

Ciddiyim, maddi beklenti gütmediğim için çok pişmanım. Onca kazık yediğim eskiden sevdiğim adam benden sonra para avcısı bir tipe gittiydi ?!!?? Kendine baktırcak adam arayan ve başaran kadınlara sonsuz saygılarımı sunuyorum burdan.
Kesinlikle bende katılıyorum cherry..
Bundan yıllar önce güzin ablanin kosesinde - evet arada okurdum ne var :))) - buna benzer bi soru vardı.
Guzin abla cok ilginç bir noktaya temas etmişti. ( gerçi yazan rahmetli değil kızıydı)
Erkekler para vermedikleri şeylere değer vermezler.
Eski model araci olan adamla tonla para döktüğü yeni model aracı olan adami düşünün, yeni aracı olan adam nasil da gözü gibi bakar ona demisti örnek olarak.
Yani size tonla para dokmeyen, yatırım? !? Olarak gormeyen adam degerli görmez,
Rahatsız edici olsa da 100 de 99 doğru.
Eski esimle yaşadım gördüm.
Sahte bilezik bile kabul ettim, dedim ki parası yok gururu incinmesin.
S..c..yim onun gururuna!
Bu tur tiplere asla yaranamiyorsun ve ezici çoğunluktalar.
Ama istisnalar da var ki simdiki esim..
Huyumdan vazgeçemedim, kendime yediremedim, kendi icinden gelerek evlendikten sonra takı aldı ama tarzima uymuyor diye takamiyorum simdi de :))

Aslında erkek arkadaş mantıklı geldi bana. Söyledikleri teoride çok güzel ama pratikte öyle olmuyor ne yazık ki.

İşte ben mükemmel bir örnek olarak burada duruyorum. Evlenirken eşimin ailesinden hiçbir beklenti içine girmedik ailecek. Yani isteme, söz, nişan birlikte oldu. Annem o zaman bana demişti beraber yapmayalım diye. "Ya anne, uzaktan geliyor insanlar" dedim. Bir şey demedi.

Ama nasıl oldu. Bir sene önce evlenme teklifi ettiği tek taşı parmağımdan çıkarttım, onu taktı. Başka da bişi takmadılar. Nişanda filan sanırım bir şeyler takılıyor, adetleri de pek bilmiyorum açıkçası. Neyse...

Ev kurulurken yine aynı şekilde. Benim garip anam elini soktu taşın altına. İstemeyiz desek de yatak odasıdır, osudur busudur masraf yaptı. Karşı taraf ortada bile yoktu. Bi aramadılar bile nabıyonuz diye.

E para bitti. 4 senede o kadar birikim yapmışız. Daha dün Tekzen'den 600 tl'lik bir köşe koltuk aldık oturma odasına. Dünden beri evde zıp zıp zıplıyorum sevinçten.

E tabi aranmıyoruz da hiç, nasılsınız, nasıl gidiyor filan diye. Görünmez insan gibiler. Düğün müğün lafını bile etmediler, allahtan istemiyordum. Düğün hayali olan bir kadın olsam sanırım çok üzülürdüm.

Demem o ki, evlenince anlıyor insan. Bu kadar da olmamalı. İnsanlar birazcık hatırşinas olmalı, biraz saygılı. Ben anlıyorum ki çoğu adet, gelenek görenek şu an saçma dahi olsa hepsinin bir mantıklı açıklaması, amacı varmış zamanında. Bir kısmı hala mantıklıymış. Çok asi olmaya da gerek yokmuş öyle.

Sanıyorum ki "isterüümm, onu da isterüm, bunu da isterüm, bilezik de alın, 6 binlik oturma grubu da" diyen bir tip olsaydım farklı yerlerde olurduk. Kıymet görürdük. Normal davranmayacaksın, normal davrandın mı tepende bir bakıyorsun kayınpeder, görümce zıplıyorlar.

Yani aldigi arabanin borcu size kalacak gene. Dugun masrafiylami onunlami ugrasacaksiniz? Ayrica bilezik mevzusuna hic girmeyin bence ama tektas her genc kizin hayalidir. Keske sevgilinizde bu yonden bakabilse

ben su dügünde damadın taktığı altın seti bile istemedim,500 liraya gümüş detaylı inci set aldım ve günlük takabileceğim beyaz altın bi yüzük..
tasa topraga bu kadar takılmayın ama baba baska sebeplerden istemiyorsa babayı ciddiye alın

Elinde bir çiçek çikolata ya da lokumla gelmek mi adetmis. Bu karsindaki insanlara saygı aslında, geldik ama iyilik güzellik için geldik demenin bir yolu bence.
Tanıdığımız yeni bir eve taşınınca ilk ziyarette masraf yaptılar ihtiyaçları vardır ya da guzellikle uyusunler diye güzel bir nevresim takımı,battaniye, çanak çömlek alırım. İhtiyaçlarını bilirsem de onu alırım durumum elverdiğince. Arkadaşım mesela mutfak robotu kahve makinası almak istiyordu ek masrafti onun için ben aldım. Zaten birsuru masraf yapmışlar adet için değil arkadaşım için aldım.
Bir eve sık sık gidip yemek yeniyorsa el boş gitmez, ihtiyaç sorulur yemeklik malzeme alınır. İhtiyaç yoksa bile tavuk kırmızı et durum neye elveriyorsa o alınır. Bunu yine adet için değil karışımdaki insanlara değer verdiğim için yaparım. Millet parayı copten mi topluyor her gittiğimde karnım doyuyor onlarda sonuçta. Böyle şeyler adet sevmiyorum ben diye yapılmazsa benim de gözüme batar açıkçası.
Altın olayına gelince, kadına takılan aslında kadın için ilerde olur da zora düşerse, ayrılık olur ölüm olur- kendini bir sure idare etmesi için mutlaka takılmalıdır. Tabi Trabzon set, bilekten dirseğe kadar altından bahsetmiyorum :) Eski kadınlar altınları kose bucak saklar onlar benim kefen param derlermiş. Çok zor durumda olduklarında bir kısmını satıp ille kosede altın tutarlarmis. Şimdi bizler araba alicaz ev alicaz diye bozdurup peşin para yapıyoruz ama aslında altında yatan neden gayet insanı bir neden.
Benim anneannem vefat etti bana bilezik birakti, canım anneannem bozdurmamis ilerde evlenirse takın demiş, kadın gösteriş için mi istedi bunu sizce? Hayır maddi destek olur bana diye istedi.
Belli seyleri ben adetten görmüyorum ve altında yatan nedeni düşünerek aklıma yatarsa yapiyorum.

ben su dügünde damadın taktığı altın seti bile istemedim,500 liraya gümüş detaylı inci set aldım ve günlük takabileceğim beyaz altın bi yüzük..
tasa topraga bu kadar takılmayın ama baba baska sebeplerden istemiyorsa babayı ciddiye alın

Son cümleye +1
Baba istemiyorsa gidip sormak gerek neden diye.

Bu işleri sen değil onun planlaması gerekiyor. Kız istemeye giderken eli boş olması adete karşı olduğunu değil görgüsüzlüğünü gösteriyor.
Daha söz kesilirken bu hesaplara giren adamı düğün hazırlıkları sırasında neler yapacak acaba?

aynen ya. bir yüzük alamayıp, bir çiçek çikolata alamayıp araba derdine düşen adam tehlikelidir. karşıdakine hiç değer vermiyordur. adette değil üstelik hepsi duygu yüklü anlamlı şeyler. adetlere karşıyım da bahanesi başka bişey değil.

Zaten bu yeni nesil erkeklerin neredeyse çoğunluğu, adet sevmiyorum diye masrafa girmezler.
Kadın da çalışmalı, maddi özgürlüğü olmali derler ama hem iş hayatını hem ev hayatını hem de çocuk olunca bebek bakımını kadına yikarlar.
Kadın hem maddi gelir getirir eve hem evi idare etmeye devam eder.
Erkek kalkıp bir salata yapsa, temizliğe yardım etse kadınlar için iyi koca olur.
Ben bizim ozgurlestigimizi değil daha çok amelelestigimizi dusunuyorum arkadaşlar.

aynen ya. bir yüzük alamayıp, bir çiçek çikolata alamayıp araba derdine düşen adam tehlikelidir. karşıdakine hiç değer vermiyordur. adette değil üstelik hepsi duygu yüklü anlamlı şeyler. adetlere karşıyım da bahanesi başka bişey değil.

+1

O evlilik arefesinde araba düşünüyorsa senin bunları düşünmen doğal bence. Hem illa bazı şeyler için keyfinin gelmesi mi beklenecek? İnsan sevdiğinin hatrına yapar bazı şeyleri. Abartı bir şey istememişsin sonuçta. Ağır adetlere ben de karşıyım. Bir de anne baba istemiyorsa o işten hayır gelmiyor. Adam zor biri belli ki. Sırf şu an aşıksınız diye gözünüz kapalı hareket etmeyin.

Bende adetlere karşıyım heleki dayatılırsa asla yapmam

Yapmadıkda içimizden ne geliyorsa öyle yaptık eşimle

bunun para harcaymakla ilgisi yok sen birkere evleniyorsun ve bazı seyler istediğin gibi olmalı ki istediğin sey lüks degil. kendisi yok evlenme teklifinde takacam dediği seyi ozman sözden önce etsin teklifini. yada bunların hiçbirine ihtiyac yok adetleri takmıyorsa bile senin ne iatediğin en önemlisi ben öyle istiyorum de. sen zaten babanı karsına almıssın sanırım ondan rahat .

bence samat c
Bu arada nişan hakkında da konuştuk işte en kötü 1bilezik bari takın bak annemler diyo bizde nişanda 3 bilezik takı kırmış dedim
Kimse bana bir şey dayatmasin ben adetlere sıcak bakmıyorum bir şeyler içimden gelince fazlasıyla yaparım ama ben şunu yap bunu tak derse ailen asla yapmam
Bak evlenelim ben seni boğazda yemeğe de goturrum ansızın
Bi bakarsın bi kuyumcunun önünde kolye görürüm bu askimin olmalı der hiç beklemediğiniz anda sana hediye de ederim ama bana mecburi şeylerle gelmeyin dedi
bence cok akıllı adet mader degilde istediği masraf yapmayın zaten rahatta birkere adamın kzıını zaten alıyor adam istemesede bundan sonrakiler daha kolay reddedilir diyor. birdaha düsün baban neden istemiyor.

Bu arada nişan hakkında da konuştuk işte en kötü 1bilezik bari takın bak annemler diyo bizde nişanda 3 bilezik takı kırmış dedim
Kimse bana bir şey dayatmasin ben adetlere sıcak bakmıyorum bir şeyler içimden gelince fazlasıyla yaparım ama ben şunu yap bunu tak derse ailen asla yapmam
Bak evlenelim ben seni boğazda yemeğe de goturrum ansızın
Bi bakarsın bi kuyumcunun önünde kolye görürüm bu askimin olmalı der hiç beklemediğiniz anda sana hediye de ederim ama bana mecburi şeylerle gelmeyin dedi

Eee doğru demiş

Sizden yaşça büyüğümdür 10 yıl önce evlendim nişanda bir alyans taktık düğünü de ikimiz yaptık evimizi de kurduk hatta bana set bile aldık

Kimseye şunu bunu isteriz dedirtmedik huzurumuz var

Şimdi be istesem gider alırım kimse de bir şey demez

Back
X