• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adetlere karşıymış...

Umarım bu mesajınızı bana para avcısı muamelesi yapan bazı arkadaşlar da okumuştur çünkü resmen olayı ozetlemissiniz

sana para avcısı muamelesi yapan yok. varsa da ben denk gelmedim heralde. sen sanki bu çocukla evlenmek istemiyorsun, olumsuz yorum yapan herkesin yorumunu beğeniyorsun, sanki destek arıyorsun gibi, seninle aynı düşünmeyenlere cevap dahi vermiyorsun. bak çocuk sana demiş ki ''ben seni boğazda yemeğe de götürürüm, bi kuyumcunun önünden geçerken bi şey görüp beğenip sana hediye olarakta alabilirim, amma velakin ben adet adet diye tutturulupta illa şunu alacaksın bunu takacaksın olaylarına karşıyım'' demiş. bence kendini gayet iyi açıklamış.

elalem ne derse desin, evlendikten sonraki mutluluğunu gözlerine sokarsın o zaman elalemin, ya da gittiğiniz gezdiğiniz yerlerde çektiğin fotoğrafları gözlerine sokarsın, ya da ilerde içinden geldikçe sana aldığı hediyeyi... aslında böyle gösterişi sevmem ama o dedikoducu elaleme böylesi müstehak.

ama yine de sen bu çocukla sakin sakin konuşsan ''ben de gelenekçi değilim ama babama ya da başkalarına karşı beni mahçup etme ağızlarına laf verme, şunu da yapmadı demesinler, istersen git sahtesini al, parasının önemi yok, önemli olan elalemin çenesini kapatmak'' desen, ne cevap verir o zaman sana?

İstediği gibi harcasın, sen hesaplama bence. Bırak hesabını kitabını yapsın, neden karışıyorsunuz ki?
Ayrıca herkes gelenekçi olacak diye bir olay yok.

Adetler umrumda olmadı.
O zamanlar çalışmıyordu eşim 200 tl lik tek taşla evlenme teklif etti.
Pırlanta falan görmedim.

Benim annem bize hep şunu der.
İsteyerek yaptırdığınız bir şey sizi mutlu edecek mi?
İstemeyin. İsterseniz benim kızım değilsiniz..

Öyle diye diye kendi kendimizi evlendirir gibi evlendik.
Sonra da paspas kadar değerimiz olmadı.

Açık açık isteyen, zora sokan arkadaşlarım baş tacı oldu benim.
Anladım ki doğrusu istemekmiş.

İste kardeş iste. Boşver.
Bben de bundan korkuyorum iste
Evlenirken heralde adamdan bir bakır bilezik bile istemem sevgi olsun yeter ki diyebilecek bir insanim

Ama cevrem de ne kadar her seyi kendi yapip evlenen bir sey istemeyen kadin varsa mutsuz
Bilezik icin kavgaya tutusanlar mutlu ve cok iyi adamlarla evliler

Zaten bu yeni nesil erkeklerin neredeyse çoğunluğu, adet sevmiyorum diye masrafa girmezler.
Kadın da çalışmalı, maddi özgürlüğü olmali derler ama hem iş hayatını hem ev hayatını hem de çocuk olunca bebek bakımını kadına yikarlar.
Kadın hem maddi gelir getirir eve hem evi idare etmeye devam eder.
Erkek kalkıp bir salata yapsa, temizliğe yardım etse kadınlar için iyi koca olur.
Ben bizim ozgurlestigimizi değil daha çok amelelestigimizi dusunuyorum arkadaşlar.
+100

Şu kırmızı kuşak bakireliğin simgesi diye burada duydum.:KK57:
Bizde gayret kuşağıdır o.:KK31:
Baba, abi ya da aile büyüklerinden bir erkek düğünün sonunda dualarla bağlar geline. "Gayretli ol, güçlü ol kızım" diye diye.:KK36:
İki defa evlendim. Her ikisinde de bağlattım, yine olsa yine bağlatırım. Ana baba duası almak kadar muhteşem bir olay var mı? :KK37:

Anlamını masumlaştırmak için diyorlar o gayret kuşağını. Ama kırmızı oluşu falan hep malum semboller.
Zaten aklı sekste bir toplum olduğumuzdan pek çok adetin anlamı da bu.
Kuşak bekareti simgeliyor ne yazık ki en azından çıkışı bu sonradan modernize edilmiş olabilir tabii. Bu kına gecesi de kocasına kurban olsun diye yakılıyor mesela. Bu adeti de istedikleri kadar allasınlar pullasınlar ben kına yakmam kimseye de kurban olmam.
Gelin hamamı da Osmanlı zamanında kaynanalar kız bakire mi yoksa değil mi anlamak için yapılırmış, oradan gelen bir adet yine.
Şimdi bize sempatik gelen bu üç adette kötü anlamları olan gelenekler esasında ne yazık ki.

Konu sahibi
Burada sevgilinden hic olumlu bir hareket göremedim
Insan sevgilisine çiçeği çikolata yi da hatirlatma gereği duymamali ya
Cok cok bencil
hic karşı tarafin az gönlünü yapmaya çalışayım biraz da ben orta yolu bulmaya calisayim diyen bir adam değil
Bu göz korkutucu olan
Altın maltin almamasi degil
Ayrica bir arkadaşım vardi sadece nikahla evlendi onun yerine yok dünyayi gezeriz yok ruya gibi bir balayına gideriz falan diye
Kiz iki gün Mersin de bir otelde geri kalanı da kaynanin yazlığın da ruya gibi bir balayi gecirdim derdi dalga geçerek aklinda bulunsun
Su anda sana bilezik almam onu bunu yapmam diyen ve bundan hic çekinmeyen adam evlenince bir kuyumcunun onun de senin beğendiğin kolyeyi gerçekten alir mi

Tektasi bilezigi herseyi soylemissiniz adama. Ben evleneceğim zaman eşim annemler şu kadar bilezik takicak dediğinde bana niye söylüyorsun çok ayıp diyip susturmustum. Ne ben ne ailem bişey talep etti. Babam çocuklar mutlu olsun yeter dedi. Bana olan saygisina davranışlarına baktım karakterine yani. Bütün akrabalarda eşime hayrandır. Bi gün uzmemistir beni , tektas istemedim saçma gelir bana moda tamamen , bana evliligimizde kaç tektaslik hediye almıştır. Telefonu laptopu tatili vs..

Anlamını masumlaştırmak için diyorlar o gayret kuşağını. Ama kırmızı oluşu falan hep malum semboller.
Kuşak bekareti simgeliyor ne yazık ki en azından çıkışı bu sonradan modernize edilmiş olabilir tabii. Bu kına gecesi de kocasına kurban olsun diye yakılıyor mesela. Bu adeti de istedikleri kadar allasınlar pullasınlar ben kına yakmam kimseye de kurban olmam.
Gelin hamamı da Osmanlı zamanında kaynanalar kız bakire mi yoksa değil mi anlamak için yapılırmış, oradan gelen bir adet yine.
Şimdi bize sempatik gelen bu üç adette kötü anlamları olan gelenekler esasında ne yazık ki.
Günaydın.
Şu saydıklarını ilk defa duydum.
Aksine bizim ve kocamın ailelerinde kadındır değerli olan,erkektir kadının sözünü emir sayan.
Emanettir kadın erkeğe bizde.
Hele ki kurban edilmek,bekaretini sorgulamak.
Ayıptır,günahtır.
Okudukça şükrettim inan ki halime.

Geline kına yakılır, ailesine, kocasına kurban olsun diye.
Koça kına yakılır Allah'a kurban olsun diye.
Askere gidecek erkeğe yakılır, vatana kurban olsun diye.
Kırmızı kuşakta aynen dediğin gibi masumlastiriliyor ama bekareti simgeler.

Geline kına yakılır, ailesine, kocasına kurban olsun diye.
Koç'a kına yakılır Allah'a kurban olsun diye.
Askere gidecek erkeğe yakılır, vatana kurban olsun diye.
Kırmızı kuşakta aynen dediğin gibi masumlastiriliyor ama bekareti simgeler.

Evet ne yazık ki şimdi trend hale getirilip şatafata boğuldu bu anlamı kötü, pis adetler...
Ben bu nedenle hiç birini uygulatmadım gayet sert durdum. Böyle böyle biz bitireceğiz bu kötü zihniyetlilerin eskiden beri uygulayarak gelenek adını taktıkları adetleri. Umarım bitireceğiz yani.

Saçma valla, erkek arkadaşınız isteme söz bir arada olucaksa eğer ortada kurdeleye takılmış yüzük elbet olucakk...
Bir şekilde ikna edin bence...

Yok seni boğazda ymee götürürmüş kuyumcudan kolye alırmış yalan şimdi yapsın sen ailene mahcup olma seni düşünmüyor bu adam babanı dinle

Simdi ayrılirsın o da bulur birini adet madet 100 kat yapar .Bu adam kaytarıyor .Sana değer verdigi yok .Hersey zamaninda yapilmadiktan sonra ooohooooo keyfi gelecekte beyimiz yapacak .

Size yemin ederim benim için önemsiz şeyler sadece huzurum olsun başka bir şey istemem
Anneannemden örnek vereyim konuyu açtı ben de anneanne onun adet kavramı yok ne bileziği dedim
O da dedi ki 4-5 cocugunla bekâr adama mi variyon bi ince bileziği çok mu görecek sana dedi
etraftan çok etkileniyorsunuz
babanızın gözü tutmamış o çocuğu o yüzden değil altın salkım
kilolarca da altın taksa babanız yine de istemeyecek bence
bu kadar kasmasanız

Bu arada nişan hakkında da konuştuk işte en kötü 1bilezik bari takın bak annemler diyo bizde nişanda 3 bilezik takı kırmış dedim
Kimse bana bir şey dayatmasin ben adetlere sıcak bakmıyorum bir şeyler içimden gelince fazlasıyla yaparım ama ben şunu yap bunu tak derse ailen asla yapmam
Bak evlenelim ben seni boğazda yemeğe de goturrum ansızın
Bi bakarsın bi kuyumcunun önünde kolye görürüm bu askimin olmalı der hiç beklemediğiniz anda sana hediye de ederim ama bana mecburi şeylerle gelmeyin dedi
sevgiliniz çok mantıklı bi insan :KK200:

Ya konu sahibi haklı.. adamı ailesine zor kabul ettirmiş şimdi millete mahçup olmak istemiyor. Adama da güvenemedim ama sen daha iyi bilirsin üç yılda içinden gelerek sana ne yaptığını. .
55 bin çekerek araba aldırmak gerekli ama 3 bilezik gereksiz. . Saçma. Asıl bilezik sanki sana alsa senin mi olacak. Yarın bir gün bi ihtiyaç olsa yine satacaksın sizi zor durumdan kurtaracak

Öncelikle merabalar
3yillik ilişkim.yakin zamanda (olabilirse) isteme+ söz olacak aynı gün
Benimki Bulgar göçmeni ve ne olur yanlış anlamayı sosyete diye tabir edebileceğimiz bir ailede yetişmiş
Söz öncesi pahalı bir araba soktu araya(krediyle) ben de karşı çıktım bak söz nişan düğün kapıda altından kalkamazsin dedim
O da sözde ne kadar masraf olabilir ki en fazla yol parasıyla felan 1000 tl onu da bulurum merak etme dedi

Ben de bak tektaş bile 1500 bunun alyansi var çiçeği var çikolatasi bar yolu var dedim
Ne tektaşi ya ben onu evlenme teklifi ederken takicam dedi (artık düğün sabahı mi edecek nedir)
Ben de dedim ki bak aile akraba laf eder eleştirir kimseye laf dusurmeyelim dedim
Ki kızlar babamı karşıma alarak bu yola çıkıyorum adam istemiyor
E bak bulduğun kişi seni bi şeylere layık gormedi diyecek
bu adam ne iş yapıyor?
normal zamanlarda da senin isteklerine hep böyle karşı mı çıkar?
aileleriniz neden karşı evlenmenize?
bunlar çok önemli.
açıkcası ondan birşey rica ediyorsun.adam seni tınlamıyor bile.
mevzu altın mevzusu değil.
ailenin de bir beklentisi olacak.
nihayetinde nişanda takı takılıyor pek çok yerde.
illa olmalı filan demiyorum ben.
ancak sen ailen açısından bu şekilde olursa iyi olacağını söylediğin
halde buna saygı duymuyor kılını kıpırdatmıyorsa bence iki kere düşün.
sahte bilezik olayına kalkışma.
veya parasını verip sen alma lütfen.

Hemen herkes yüklenmiş size. Genç kızsın herşeyi isteme hakkın var. Arabanın acelesi neydi? İnsan sevdiği kadının her isteğini yerine getirir. Taktir tek taş. Tek taş olmadan olmaz bence. Çok haklısın. Söz de 1000 lira nedir ya. Çok az. Çiçek gondol 500 tutuyor zaten. Bunun yüzüğü alyansı hediyelik takısı var. Asla taviz verme.

Adam haklı bayanlar dağılın :KK48:

Aynı benim kafadan. Hayat felsefem; Ne gerek var :KK53:
Adam elalemin eğlencesine yedireceği parayı, gitmiş arabaya vermiş. Çok mantuhku :super:

Bence bu düğünler, kınalar, bilmem neler topyekün fuzuli masraf..

Öncelikle merabalar
3yillik ilişkim.yakin zamanda (olabilirse) isteme+ söz olacak aynı gün
Benimki Bulgar göçmeni ve ne olur yanlış anlamayı sosyete diye tabir edebileceğimiz bir ailede yetişmiş
Söz öncesi pahalı bir araba soktu araya(krediyle) ben de karşı çıktım bak söz nişan düğün kapıda altından kalkamazsin dedim
O da sözde ne kadar masraf olabilir ki en fazla yol parasıyla felan 1000 tl onu da bulurum merak etme dedi

Ben de bak tektaş bile 1500 bunun alyansi var çiçeği var çikolatasi bar yolu var dedim
Ne tektaşi ya ben onu evlenme teklifi ederken takicam dedi (artık düğün sabahı mi edecek nedir)
Ben de dedim ki bak aile akraba laf eder eleştirir kimseye laf dusurmeyelim dedim
Ki kızlar babamı karşıma alarak bu yola çıkıyorum adam istemiyor
E bak bulduğun kişi seni bi şeylere layık gormedi diyecek
Bar yolu ne oluyor.o_O

Back
X