- 16 Ekim 2017
- 698
- 889
- 33
- Konu Sahibi Pembepusula
Dimi :)Nasıl mutluysan öyle yap kimseyi ilgilendirmez ki... Herkes dışarda kahvaltı etmek zorunda değil bence hayallerinizi gerceklestirmeniz paha bicilmez
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dimi :)Nasıl mutluysan öyle yap kimseyi ilgilendirmez ki... Herkes dışarda kahvaltı etmek zorunda değil bence hayallerinizi gerceklestirmeniz paha bicilmez
Harcıyorum. Sadece yapmak istediğim şeylerden birini seçiyorum onu yapacak kadar para birikince yapıyorum. Kenara para yığmıyorum
Kıskandıklarını ben de düşünüyorum bazen. Ama inanın dikkatli harcamadan olmuyor. En azından bizim maaşla hem geçim hem hayaller olmuyorİyi de bu pintilik değil ki. Gidip birilerinin üstüne yıkılmıyosunuz. Para sizin paranız istediğiniz gibi harcarsınız. Densizlik etmişler. Üstelik de gayet güzel yaşıyosunuz boş şeylerle uğraşmıyosunuz. Millete de dert olmuş işte hatta belki kıskanıyolardır bile sizi..
Pinti olduğunuzu düşünmüyorum pinti olmuş olsanız yurtdışı tatiline gitmezdiniz parayı bankada tutar harcamazdınız yıllarca,herkes dışarıda kahvaltı edecek diye birşey yok ben de sevmem dışarıda kahvaltıyı evde yapılan kahvaltıyı daha çok seviyorum :) sonuçta para sizin paranız arkadaşlarınız sinema ve yemeğe veriyor paralarını siz tatile veriyorsunuz.Kızlar İşyerinde ve tüm çevremde adım pintiye çıktı çok rahatsız oluyorum. Ve gerçekten ben yanlış mı yapıyorum diye sorgulamaya başladım. Sizin önerilerinize ihtiyacım var. Öncelikle şöyle anlatim benim "ölmeden önce yapılacaklar listem" var. Bazı şeyleri yapmak için para gerekmese de bazılarını yapmak için paraya ihtiyacım var örneğin helikopterle İstanbul'u gezmek Paris'i görmek dalış yapmak gibi.... para biriktirdikçe birini yapıyorum. Normal öğretmen maaşı alıyorum. Kıyafete para harcamıyorum eskimedikçe bi kıyafeti atmıyorum her kıyafete ayrı ayakkabı falan moda takibi yapamıyorum başka hayallerim var diye. Ya da starbucksta kahve içmiyorum. Arkadaşlar kahvaltıya gidelim deyince hayır diyorum kahvaltıyı bende yapalım, dışarı çay içmeye gidelim ya da sinemaya gitmeyelim evde film gecesi yapalım vs. Bunları yapınca adım pintiye çıktı. Kimseye öyle hediye mediye de almam. Bu arada keşke yapmasam ama sosyal medyada da gerçekleştirdiğim hayallerimi paylaşıyorum. O zaman da laf sokuyolar. 1 ay önce Tayland'a gitmiştik eşimle fille safari yapmıştık az önce bitanesi yorum yapmış "ben de parayı mezarına mı götürecek diyordum meğer Tayland'a götürmüşsün hahaha" diye. Gıcık oldum ... biraz uzun oldu ama belki benim göremediğim bir yol görürsünüz diye size akıl danışmak istedim
Valla sanki herkes sarayda büyümüş. Öyle uygun yerleri seçmiyorlar ki hepsinin kredi borcu gırtlağına kadar ama lükslerinden taviz vermiyorlar. Geçende bir yer söylediler 95 lira açık büfeymiş bilmem ne ben o paraya gün boyu doğa yürüyüşüne çıkarım dedim kendi kendimePara sizin, keyif sizin, istediğiniz gibi yaparsınız...
Sadece, size birşey teklif ettikleri zaman "gelin bende kahvaltı yapalım, gelin film gecesi yapalım" demeyin bence.
Dışarıda kahvaltı yapmak masraflı geliyorsa, evde kahvaltıya misafir ağırlamak da masraflı öyleyse... Misafir gelecek diye kahvaltılık alışveriş yapmaktansa, o parayla dışarıda kahvaltı yapın arada sırada.
Arada bir katılırsınız, onun dışında, ben gelmeyeceğim, siz gidin dersiniz olur biter.
Evet ama dedikodu konusu olmak canımı sıktıPinti olduğunuzu düşünmüyorum pinti olmuş olsanız yurtdışı tatiline gitmezdiniz parayı bankada tutar harcamazdınız yıllarca,herkes dışarıda kahvaltı edecek diye birşey yok ben de sevmem dışarıda kahvaltıyı evde yapılan kahvaltıyı daha çok seviyorum :) sonuçta para sizin paranız arkadaşlarınız sinema ve yemeğe veriyor paralarını siz tatile veriyorsunuz.
İstanbul'da denize karşı kahvaltı yapmak Harika bir fikir ben de çok seviyorum onu :) hah işte böyle olursa olur diğer türlü lüks bir yerde branch falan müsriflik gibi geliyorYa tercih meselesi
Ben de evde uzuuun uzun kahvalti ve cay keyfi yapmayi severim. Ama İstanbul'a gidince de denize karsi bir kahvalti yapmam lazim =)
ya da haftada 1 disarda yeriz degisiklik olsun diye. Sık sık tercih etmem, ev yemekleri daha saglikli oldugu icin.
Kahveye verilen paraya ben de acirim ama işte tamamen tercih meselesi. Herkes birbirine saygi duyarsa arkadasliklar yurur.
Valla sanki herkes sarayda büyümüş. Öyle uygun yerleri seçmiyorlar ki hepsinin kredi borcu gırtlağına kadar ama lükslerinden taviz vermiyorlar. Geçende bir yer söylediler 95 lira açık büfeymiş bilmem ne ben o paraya gün boyu doğa yürüyüşüne çıkarım dedim kendi kendime
Hahaha aynı kafadayız. Sanırım korkuyorum paraşütle atlamaktan ama listemde varKıskançlıklarından çatlamışlar!!
Bunu da çok güzel belli ediyorlar.
Bu yolda devam et.
Sen doğru yoldasın.
Kapitalizmin dayattıklarını değil kendi hayallerini yaşıyorsun.
Dalış kesinlikle yapmalısın.
Muhteşem bir şey!
Babadağ dan paraşütle de atla. Bayılacaksın.
Dimi zaten adım pintiye çıkmış artık :) o parayla şunu yaparım isterseniz siz de bana katılın birlikte gidelim dicem davet de etmicem artıkO zaman siz bana gelin kahvaltı yapalım demeyin, siz gidin ben gelmeyeceğim deyin sadece. Ya da ben bi kahvaltıya o parayı vermem, o parayla daha güzel bi gün geçiririm deyin.
Evet aynen o hesap valla :)Bi sinema bileti yada kahve cok pahali seyler degilki.tamam biriktir ama bukadarida fazla bence.anladigim kadariyla damlaya damlaya göl olur hesapi yapiyonuz :))