Adım pintiye çıktı kızlar :( bi akıl verin

Aynen yaaaa ama bi yandan da üzülüyorum. Dedikodu ve alay ve kıskançlık karışık sözlerle karşılaşmak biraz beni gerdi
Bence buraya açıkladığınız gibi onlara da açıklayın nedenlerinizi, evet herkes farklı düşünüyor bu konularda, Ama her ikisine birden para yetiştirmek zor. Ben biraz rahat takıldığımda sık sık dışarı çıktığımda 1-2 ay kredi kartı kabarmış oluyor, stres oluyorum. Borçlarımı bitirene kadar herşeye kısıt getirdim

Pinti/cimri olan birisi kendisi icinde çok para harcamaz bence. Ama bi kahve bi kahvaltı çok seyler degilki. Bu kadar kismamalisiniz.

Bi ara birine hediye almayı deneyin bence :)Çok güzel bi duygu. Ben cok mutlu oluyorum mesela onun icin aldığım birşeyi arkadaşıma verdigim zaman. Bu sana diye :)

Açık bufeye 95 tl tamam biraz uçuk olmuş ama sizin gibi bi arkadaşım olsun istemezdim açıkçası.

Sizin kadar böyle gündelik şeylerden var olduğu halde aşırı kısan birisi bana pek yaşıyor gibi gelmiyo. Bi karın tokluğuna nefes almak gibi bisey bu.

Hayaller çok güzel tabi keske herkes gerceklestirsin ama bence bi sonraki planı reddetmeyin. Hayal gerçekleştirmek kadar olmasa da mutlaka iyi gelecektir
Dürüst olmak istiyorum. İnsan kendine dışardan bakmayı her zaman başaramıyor. Aslında neden çok arkadaşım yok diye düşünüyordum bu benim için tamamen başka bir konuydu ama sizlerden gelen yorumlarla çok da ideal bir arkadaş olmadığımı fark ettim. Sanırım bundan sonraki süreçte durumu dengelemeye çalışacağım.

Ayda bir kere dışarda kahvaltı yapmak ya da sinemaya gitmek sizi hayallerinizden uzaklaştırmaz, mesela ben sizin tam zıttınızım, her gün kahvaltıya gidelim deseler giderim yer içerim, 30 çift ayakkabı var dolapta hala da almak isterim , kıyafetin haddi hesabı yok, ev kredim var her ay ödediğim buna rağmen çok şükür maaşımdan artıyor bile , hatta az önce yaz tatili için Avrupa turuna baktım , bence aradaki dengeyi sağladığınızda her şey daha güzel olacak
O zaman çok iyi kazanıyorsunuz. Kurların çok arttığı bu ortamda Avrupa turu benim için hayal...

Dürüst olmak istiyorum. İnsan kendine dışardan bakmayı her zaman başaramıyor. Aslında neden çok arkadaşım yok diye düşünüyordum bu benim için tamamen başka bir konuydu ama sizlerden gelen yorumlarla çok da ideal bir arkadaş olmadığımı fark ettim. Sanırım bundan sonraki süreçte durumu dengelemeye çalışacağım.
Mesela bu hafta vizyonda yeni olan filmler var. Arkadaşlarınıza siz öneride bulunabilirsiniz hadi gidelim diye. Gayet güzel olur.

Samimi geldi aslinda yazdiklariniz. Durumu dengelediniz mi iyi arkadas olur sizden :))

O zaman çok iyi kazanıyorsunuz. Kurların çok arttığı bu ortamda Avrupa turu benim için hayal...

Hersey bir krediye bakar :) Ben kredi cekip gittim avrupa turuna.Krediyle araba,arabaya tüp vs hersey.Siz de yapin tatil icin...Odeniyor bir sekilde.Babam,ogretmen borcsuz bisey yapamaz der hep...Evimizi,arabamizi hep borcla yapti ben ve abimi okuturken..Ben de onun izinden gidiyorum o yuzden..Korkmuyorum borctan.Borc harc cok acilmadan istedigini yaparsin dusuncesindeyim.

Hahaha aynı kafadayız. Sanırım korkuyorum paraşütle atlamaktan ama listemde var :KK66: geçen sene 350 lira dediler ama benim bütçemiz kısıtlıydı. Marmaris tekne turu falan yaptık. Rafting yaptık Vb. Ona bütçe ayıramadık. İnşallah diyorum bir sonraki sefere
Korkma korkma harika bir şey.
İlk atlarken epey korktum ana sonrası harikaydı.
Bu işi yap deseler yapmak isterim.
Doğadayız diye bir kuruluş var araştır derim.

Ek derslerle beraber 4 bine yaklaşıyor maaşım ama Euro’nun fena artmasından dolayı artık turla gitmek çok mantıksız , dediğim gibi az önce baktım ama fena uçmuş turla beraber gidilirse , onun yerine bireysel gitmeye karar verdik çok daha uyguna geliyor ,

Valla sanki herkes sarayda büyümüş. Öyle uygun yerleri seçmiyorlar ki hepsinin kredi borcu gırtlağına kadar ama lükslerinden taviz vermiyorlar. Geçende bir yer söylediler 95 lira açık büfeymiş bilmem ne ben o paraya gün boyu doğa yürüyüşüne çıkarım dedim kendi kendime
Çooook haklısın. Dışarıda yemeğe ve içmeye verilen paraya çok acıyorum. Doldur termosa kahveyi simidini parklarda otur çok daha güzel. Arkadaşlarla yapılacak etkinliklerin para gerektirmemesi gerekir zaten. Ayda bir sinemadan ne olacak deniliyor ama olmadığı zaman 50 lira da olmuyor ayrıca 50 50 derken Belgrad da ortalama bi pansiyonda bi gecelik kalma parası çıkıyor ki sizin zevk aldığınız etkinlik de bu. Hayalleri ya da amaçları için kemer sıkan insanlara çok saygı duyuyorum. Ben şu ara yapamıyorum ve kendimi israfçı kazık yiyen bi enayi olarak görüp müthiş suçluluk duyuyorum

Bi kahve icmeyi bile ertelemek pintilik bence. Ayda yilda bir yapın onuda hepsinin tadı bambaska.
Valla gecmise bakinca en unutamadigim anlar arkadaslarla toplanip aksam bi kafeye gidip kahkahalar atarak kahve içtiğimiz gunler geliyor. Ne guzel gunlerdi. 10-15 lira hayallerinizden geri koymaz sizi :)

Ben de öğretmenim. Nasıl hepsine yetebiliyorsunuz? Biraz yol gösterebilir misiniz
Kırtasiye ücretine hiç dokunmadım mesela kenarda bekliyor , güne giriyorum her sene , bana geldiğinde elimde toplu para olmuş oluyor , ona hiç dokunmadan yaz tatili için harcıyorum,alışverişte çok fazla taksit yaptırmıyorum artık,haftada mutlaka bir ve ya iki kere dışarda yerim , kıyafet konusunda önceden çok marka takıntım vardı ama şimdi o kadar değil , butik tarzı yerlerden alıyorum, daha uygun fiyata bir kaç parça alabiliyorum

Çooook haklısın. Dışarıda yemeğe ve içmeye verilen paraya çok acıyorum. Doldur termosa kahveyi simidini parklarda otur çok daha güzel. Arkadaşlarla yapılacak etkinliklerin para gerektirmemesi gerekir zaten. Ayda bir sinemadan ne olacak deniliyor ama olmadığı zaman 50 lira da olmuyor ayrıca 50 50 derken Belgrad da ortalama bi pansiyonda bi gecelik kalma parası çıkıyor ki sizin zevk aldığınız etkinlik de bu. Hayalleri ya da amaçları için kemer sıkan insanlara çok saygı duyuyorum. Ben şu ara yapamıyorum ve kendimi israfçı kazık yiyen bi enayi olarak görüp müthiş suçluluk duyuyorum
Hah işte ben de bu fikirdeyim :) sizlerden gelen yorumlarla iyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum diye iyice karıştım. Kötü arkadaş bencil arkadaş denince kendimi suçlu hissettim. Ama hakkaten 50 ona 50 buna derken gidiyor Belgrad bile değil şurda yedigöller bungalov evlerinde 1 gece kalmak bile Harika bir şey ama parasız yapılmıyor işte. Teşekkür ederim yorumunuz beni rahatlattı

Benim arkadasim da para biriktitlrecegim diye kahveye dahi gelmese gicik okurdum ve cok bencilce gelirdi
Ben de bunu anlayamıyorum. Arkadaşınızla görüşmek için niye ille de para harcamanız gerekiyor. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ya parklar sahiller vardır ücretsiz oturulacak ya da evler balkonlar. Ben Tayland'a gitmek için para biriktiriyor olsam da arkadaşlarım bana paralı etkinlik teklif etse asıl onların bencil olduğunu düşünürüm

Hayallerini gerçekleştirecek cesareti olamayanlar hep böyle bok atarlar zaten :)
Yabanci bir arkadaşım var, bisikletiyle dünyayı geziyor-biz de istanbuldayken tanışıp birbirimizi çok sevmiştik, hala hep konuşuyoruz. Çocuk filoloji mezunu, hatta yüksek lisans yapmış. Şimdi memleketine döndü, yeni seyahatler için para biriktiriyor. Ağustos ayinda bağ bozumu yapmış, üzüm kesmiş- kalacak yer vermemişler bir hafta çadırında kalmış. Şimdi duvarlara mantolama yapıyor . Tuvalet bile temizlese gülerek resim atar bana.
Çünkü hayallerinin peşinde giderken hiçbir şey ona engel olamaz. Çünkü o ne istediğini bilen harika bir insan!
Bazen o da söylüyor,ailesinin, okul arkadaşlarının ona söylediği kötü cümleleri...ne yaparsın? Filolog olarak iyi maaş alıp tatillerinde de tüm biriktirdiği parayı benim çocuğun bir senede doya doya gezdiği şehirlerde bir hafta geçirmek için harcayacak olan insanlar...
Hangisinin yaptığı daha mantıklı?
Hiç takılma bile,
Kesinlikle ennnn iyisini yapmışsın
Ben de istifa edip yurtdisina tatile çıkmıştım, dönünce uzunca bir süre iş bulamadım, part time saçma sapan işlerde çalıştım. Hiç de utanmadim. Beni eleştirenlerin hiçbiri izlediği filmde sevgililerin geçtiği köprüyü tanımanin verdiği o hazzı bilen insanlar değil :)

Bi kahve icmeyi bile ertelemek pintilik bence. Ayda yilda bir yapın onuda hepsinin tadı bambaska.
Valla gecmise bakinca en unutamadigim anlar arkadaslarla toplanip aksam bi kafeye gidip kahkahalar atarak kahve içtiğimiz gunler geliyor. Ne guzel gunlerdi. 10-15 lira hayallerinizden geri koymaz sizi :)

Back
X