Adım pintiye çıktı kızlar :( bi akıl verin

Benim 2 kredi kartı var birinin çok az borcu kaldı
Diğerinin malesef yüklü ve aylardır maaşımın yarısını ona yatırmama rağmen asgarisine karşılık geliyor
Bu ay 5500 tl mesela
Ve ben bu ay hiç kredi kartı kullanmadım
Birikerek geliyor üstüme

Dediğin şeyi yapıyorum önceden avmden çıkmazdım
Bir şey satın almadığım günü yaşanmış saymıyodum

2 aydır avm ye gitmiyorum
Ama önceki borçlardan kurtulamıyorum çok ümitsizim
Üstelik yeni değil 6 senedir böyleyim
Yani hiç borcum olmadığı bi ay olmadı
İşe başladığımdan beri böyle
Çünkü biz de kendi başımıza evlendik. evlendiğimde evi tek başıma geçindiriyodum bazı mücbir sebeplerden dolayı
UZun bi süre böyle devam etti
Sonra iki maaş vardı ama eşimle farklı şehirlerde yaşıyorduk iki ev masrafı oldu
Bi de hayatımızdaki boşluğu alışveriş ile doldurduk
Sonuç bu.

Ben çok şanslıyım çevremdekiler iş arkadaşlarım bayağı eli sıkıdır
Eski işyerimde sürekli yiyelim içelim gezelim alışveriş yapalım olayı vardı o zaman da onlara uydum iyice battım gitti

Umarım bu borç batağından çıkıp hayallerim için birikim yapabilirim
Yanlışlıkla mesaj kısmına yazdım :)

Bu yolda devam et. Sabırla biter bu borç. Borç azalınca tekrar alışverişe başlama bugünlerini hatırla. Belki sonrasında limitini de düşürebilirsin. Ya ihtiyacım olursa diye düşünme ihtiyacın olursa bi SMS le yükseltirler
Komple kapatıcam :) bi bitsin yeter ki
Teşekkürler tavsiyelerin için

Kızlar İşyerinde ve tüm çevremde adım pintiye çıktı çok rahatsız oluyorum. Ve gerçekten ben yanlış mı yapıyorum diye sorgulamaya başladım. Sizin önerilerinize ihtiyacım var. Öncelikle şöyle anlatim benim "ölmeden önce yapılacaklar listem" var. Bazı şeyleri yapmak için para gerekmese de bazılarını yapmak için paraya ihtiyacım var örneğin helikopterle İstanbul'u gezmek Paris'i görmek dalış yapmak gibi.... para biriktirdikçe birini yapıyorum. Normal öğretmen maaşı alıyorum. Kıyafete para harcamıyorum eskimedikçe bi kıyafeti atmıyorum her kıyafete ayrı ayakkabı falan moda takibi yapamıyorum başka hayallerim var diye. Ya da starbucksta kahve içmiyorum. Arkadaşlar kahvaltıya gidelim deyince hayır diyorum kahvaltıyı bende yapalım, dışarı çay içmeye gidelim ya da sinemaya gitmeyelim evde film gecesi yapalım vs. Bunları yapınca adım pintiye çıktı. Kimseye öyle hediye mediye de almam. Bu arada keşke yapmasam ama sosyal medyada da gerçekleştirdiğim hayallerimi paylaşıyorum. O zaman da laf sokuyolar. 1 ay önce Tayland'a gitmiştik eşimle fille safari yapmıştık az önce bitanesi yorum yapmış "ben de parayı mezarına mı götürecek diyordum meğer Tayland'a götürmüşsün hahaha" diye. Gıcık oldum ... biraz uzun oldu ama belki benim göremediğim bir yol görürsünüz diye size akıl danışmak istedim
Hayata bakış açınız herkesin farklı olduğu gibi, sizinde farklı.
E siz para harcamıyorsanız arkadaşlarınızda size harcamaz ısmarlamaz olur biter.
Ben eli çok açık bi insanımdır. Artık arkadaşıma bakıyorum cimri para harcamıyor. Takılmıyorum onunla.
Arkadaşlarınız da sizinle takılmaz, sizde onlarla takılmazsınız olur biter. Fotoğrafın altına yazılan yorum çok ayıp. Neden böyle birşey yazma gereği duyuyor. Uyarmanızda fayda var.

Kırtasiye ücretine hiç dokunmadım mesela kenarda bekliyor , güne giriyorum her sene , bana geldiğinde elimde toplu para olmuş oluyor , ona hiç dokunmadan yaz tatili için harcıyorum,alışverişte çok fazla taksit yaptırmıyorum artık,haftada mutlaka bir ve ya iki kere dışarda yerim , kıyafet konusunda önceden çok marka takıntım vardı ama şimdi o kadar değil , butik tarzı yerlerden alıyorum, daha uygun fiyata bir kaç parça alabiliyorum

Siz pinti falan değilsiniz gayet normalsiniz boş boş para harcamak yerine ömürlük anılar biriktiriyorsunuz ne güzel işte. Sorsan o sürekli dışarda yemeğe içmeye eğlenmeye gidenlere paramız yok ki şunu yapsak bunu yapsak derler. Bu bir tercih meselesi şahsen ben sizin düşünce yapınızı destekliyorum.

Eskiden bir çok bankadan kredi kartım vardı. En az borç olandan başlayarak hepsini kapattırdım. Sadece maaş aldığım bankanın kredi kartı kaldı. Onda da önce borcumu sıfırladım sonra da az borç yapmaya dikkat ediyorum. Bu kadar büyük bir borcun altındaysan, sakın sadece askeri tutarı ödeme, maaşının yarısını borca yatır. Geri kalanıyla geçin. Ama yiyeceğinden içeceğinden asla kısma meyveni falan eksik etme sağlık daha önemli. Evden çıkarken kredi kartını evde bırak. AVM'ye gitme. AVM düzeni ışığından rengine kadar sana bir şey satmayı hedefleyerek profesyonel çalışanlar tarafından düzenleniyor. O kampanyalar indirim kuponları falan hep daha fazla harcama yapman için. Yine dışarı çık. Ama sinemaya değil devlet tiyatrosuna git mesela. Afili kahve mekanları yerine çay bahçesine git. Ama bana hep yorum yapmış insanlar senin gibi biriyle arkadaş olmak istemezdim diye. 4-5 arkadaşım var samimi olan, eşim ve annemler. Yani öyle kalabalık bir çevren kalmayacak. Ama eşimle kendi başımıza evlendik kimseden yardım almadan. 1 ay sonra sıfır arabamızı aldık kredi borcu ödüyoruz. Zaten 4 aylık evliyiz. 4ay içinde 4ü yurtiçi 1i yurtdışı tatil yaptık. Kış geldi. Sanırım bir süre tatile çıkamayız. Belki bir kayak sadece o kadar. Onun maaşıyla borçlarımızı ödüyoruz benim maaşımla geçiniyor ve geziyoruz. Adını pintiye çıkaranlar zaten yakın arkadaşların olmuyor genelde iş çevresi. Ama tüm gün iştesin kaçamıyorsun. Bir de gerçekten işin içine kıskançlık da giriyor. Karşındaki haftasonu evde pineklemiş sen Nemrut'a güneşin doğuşunu izlemeye gitmişsin. O da haklı tabii

Bende arkadas olmam diyenlerdenim ama sizi uzmek, ignelemek icin soylemedim. Evde de kendi kahvemi yapabilirim ama ogle arasinda okuldan uzaklasip dışarıda bi saat gecirmek bizi motive ediyor. Bu açıdan fikrimi soyledim. bende 95lira bi kahvaltiya vermem gidip 2 kilo et alirim daha iyi

Siz pinti falan değilsiniz gayet normalsiniz boş boş para harcamak yerine ömürlük anılar biriktiriyorsunuz ne güzel işte. Sorsan o sürekli dışarda yemeğe içmeye eğlenmeye gidenlere paramız yok ki şunu yapsak bunu yapsak derler. Bu bir tercih meselesi şahsen ben sizin düşünce yapınızı destekliyorum.
Pinti olan ben değilim zaten , konu sahibi :)

Hayallerinizi bir kahve veya bir sinema engellemez sonuçta her zaman değil ayda yılda bir defa gitmenizi istiyor arkadaşlariniz. Bende tutumlu bir insanım ama arkadaşlarimla da vakit geçiririm. Ve her yapmak istediğimiz aktiviteye hayır diyen biriyle arkadaş olmak istemezdim. Bence çok sık olmasa da arada bir arkadaşlariniza da zaman ayirin eğer arkadasiniz olarak kalmasını istiyorsaniz

Ben paramı farklı değerlendiriyorum günübirlik yemek yerine biriktirip keyfime bakıyorum deyebilirsiniz.
Pintilik cimrilik değil bence de, biz de eşimle diyoruz yazın tatile cıkalım ,şimdiden para biriktirmeye başlayalım diye.

İyi de bu hayalleri gerçekleştirmek ıcın bıraz abartmışsın. Arada bir kahvaltıya da gıdebılırsın üstüne basına Arada kıyafette alabılırsin. Bencede pintisin tabi

Bence de pintilik değil sadece hayallerinize çok fazla güdülenmişsiniz, diğer şeyleri biraz aksatıyorsunuz ama ortada sorun yok bence. Sadece arada bir nadiren arkadaşlarınıza uyum sağlayabilirsiniz. Eşinizle gezip tozmanıza bayıldım keşke benimde eşim azıcık gezmeyi sevse :işsiz: İnşallah listenizi bitirebilirsiniz.

Kaldım zaten kızlar çok arkadaşım kalmadı. Asıl konu pintilik ve hayallerdi ama arkadaşımın çok olmamasına da açıklık getirmiş oldum. Dediğiniz gibi dengelemeye çalışıcam. Yılda bayram seyran yıllık izin hepsini değerlendiriyordum. Birinden vazgeçmek kararı aldım
vazgecme hayallerinden tabi ki ama dengede tut cnm erteleyerek hayallerini gerceklestir ikisinden de olma
arkadas da onemli
bi de zaten "adi cikmis 9 a inmez 8e" diye bi laf varya o misal illa pinti demesinler doye de cok ugrasma ne yaparsan yap diyecektir bazilari...
ozellikle resmine yorum yapan kisi cok patavatsizlik yapmis ayip etmis ben olsam o yorumu silerdim herkes goruyo cunku o yorumu neticede
sen arkadaslarindan olma biraz gez ye ic onlarla da az vakit gecir yeter

Cidden çook tatlı biri, varlığı bile kendimi amaçsiz hissettiğim zamanlarda bana kuvvet veriyor:)
Herkesin arkadaştan beklentileri farklıdır.
Ben de sırf ortama uyum sağlayabilmek icin gereksiz para harcayacak şeyler yapmayı sevmiyorum . Erkek arkadaşım yurtdışından geldiğinde bile İstanbul'un en güzel yerlerine götürüp piknik yaptırırdim. Çaysa çay, şarapsa şarap...harika zaman geçirmek için bir kafeye ikiyuz lira bırakmamıza ne gerek var ki?
Benim arkadaş grubum da sinemaya gitme planları yapardı, birisi 'gitmişken IMAX'a gidelim' derdi, hoop, 40 lira para
Ne gerek var?
Sonra ipleri eline aldım. Artık neredeyse hep devlet tiyatrolarina gidiyoruz ,9 TL 'ye :)
Sinema-bovling diye tutturanlari kirmiyorum sali-persembe-bir alana bir bedava kampanyalarına falan denk getiriyorum. Sırf çok param gitmesin diye grubun organizatörü oldum resmen:eğlence:Çünkü onlara bıraksam , 'ayda bir arkadaşlarımla eğlenmeyeceksem neden çalışayım ki' modundalar, maksat iyi zaman geçirmek diye değmicek şeylere para saçar dururlar :)
Ayrıca size tavsiye, eğer ekonomik yaşamak istiyorsanız Grupanyanin, fırsat.me gibi sitelerin deli indirimleri var.
Ben mesela 1 yıllık dil kursumu (ki çok kaliteliydi,hocalarımız yabancıydı) Grupanya indirimden 350 liraya almiştim. Oysa çevremde dil kursuna giden insanlar başka başka firmalardan iki üç milyara kurs aldılar, benim fiyatı duyunca da 'ucuz etin yahnisi yavan olur' modunda,göz devirdiler :)
Aynı şekilde bu sene başka bir kursa gitmek istiyordum, ismek'in ücretsiz bir kursunu buldum,çok da memnunum :)
Dövme yaptıracaktım, her yer gösterdiğim modele ucyuz beşyüz derken fırsat.me sitesinden kampanya buldum, 79 liraya yaptırdım (4 sene geçti, hiç bir problemim yok)
Özel birini özel bir yemeğe gotureceksem yine o sitelerden kupon alıyorum, 100 dakikalık güzellik salonuna başkaları ikiyuz lira öderken ben kuponumla 29 liraya giriyorum:)
Hayatı herkesten daha kaliteli yaşıyorum ama cooook daha ucuza:)
İnsanlar arastirmadiklarindan bilmiyorlar. Çok para vermeyi de marifet zannediyorlar.
Sizin o bir kahvaltıya 90 lira veren arkadaş modelini çok iyi biliyorum,onlardan biri de Annem mesela. İki yer olsun biri pahalli biri ucuz ,hemen pahalliya koşar
Ankara'ya gidecek- İki bilet var, biri çok ucuz Pegasus,biri otuz lira pahallidan THY
Tutturur THY'den al diye :)
Niye?
Sırf pahalli diye:)
Öyle insanlarla ne kadar az takilsaniz o kadar işinize gelir bence :)

* Sizin arkadaşlar beni görse ne derler acaba
Geçen sene Eylül ayinda biraz ekonomik-biraz hayatımı sadeleştirme gibi sebeplerle karar vermiştim : 1 sene boyunca bir parça bile kıyafet almayacağim diye.
Üstelik tiklim tıklım dolapta giyecek birşey bulamamaktan sıkılıp yazlıkları kışlıklari...uzun süredir giyinmedigim herrr kıyafeti bir valize doldurup belediyeye bağışladım (abiyeler hariç, onlar bir ömür giyilir)
Dolabımda sadece hep giyindigim belli başlı kıyafetlerim kaldı. Bazanin altı şurası burası kıyafetlerle dolu değil artık. Bu bana bir rahatlama hissi verdi:) artık 'giyecek hiçbir şeyim yok yaaa' derken hakikaten birşeyim yok :)
Cidden inat ettim ve 13 ay boyunca neredeyse hiçbir şey almadım. Sadece 'bu fiyata bu kaçmaz' dediğim birkaç yazlık kıyafet...
Pişman mıyım?
Hiç değilim. Kredi kartım rahatladı :)
Elalemin yorumlarından bana ne?
ya supermis firsat.me ilk kez duyuyorum...
peki biraz bilgi verir misin mesrla kapida odeme yapiyolar mi biz kredi karti kullanmiyoruz da
bir dr illa ordan bisey alirken uyelik falan istiyor mu
dedigin site aliexpress gibi yurt disindan gelmiyor fimi Türkiye ici ??

Back
X