Cidden çook tatlı biri, varlığı bile kendimi amaçsiz hissettiğim zamanlarda bana kuvvet veriyor:)
Herkesin arkadaştan beklentileri farklıdır.
Ben de sırf ortama uyum sağlayabilmek icin gereksiz para harcayacak şeyler yapmayı sevmiyorum . Erkek arkadaşım yurtdışından geldiğinde bile İstanbul'un en güzel yerlerine götürüp piknik yaptırırdim. Çaysa çay, şarapsa şarap...harika zaman geçirmek için bir kafeye ikiyuz lira bırakmamıza ne gerek var ki?
Benim arkadaş grubum da sinemaya gitme planları yapardı, birisi 'gitmişken IMAX'a gidelim' derdi, hoop, 40 lira para
Ne gerek var?
Sonra ipleri eline aldım. Artık neredeyse hep devlet tiyatrolarina gidiyoruz ,9 TL 'ye :)
Sinema-bovling diye tutturanlari kirmiyorum sali-persembe-bir alana bir bedava kampanyalarına falan denk getiriyorum. Sırf çok param gitmesin diye grubun organizatörü oldum resmen

Çünkü onlara bıraksam , 'ayda bir arkadaşlarımla eğlenmeyeceksem neden çalışayım ki' modundalar, maksat iyi zaman geçirmek diye değmicek şeylere para saçar dururlar :)
Ayrıca size tavsiye, eğer ekonomik yaşamak istiyorsanız Grupanyanin, fırsat.me gibi sitelerin deli indirimleri var.
Ben mesela 1 yıllık dil kursumu (ki çok kaliteliydi,hocalarımız yabancıydı) Grupanya indirimden 350 liraya almiştim. Oysa çevremde dil kursuna giden insanlar başka başka firmalardan iki üç milyara kurs aldılar, benim fiyatı duyunca da 'ucuz etin yahnisi yavan olur' modunda,göz devirdiler :)
Aynı şekilde bu sene başka bir kursa gitmek istiyordum, ismek'in ücretsiz bir kursunu buldum,çok da memnunum :)
Dövme yaptıracaktım, her yer gösterdiğim modele ucyuz beşyüz derken fırsat.me sitesinden kampanya buldum, 79 liraya yaptırdım (4 sene geçti, hiç bir problemim yok)
Özel birini özel bir yemeğe gotureceksem yine o sitelerden kupon alıyorum, 100 dakikalık güzellik salonuna başkaları ikiyuz lira öderken ben kuponumla 29 liraya giriyorum:)
Hayatı herkesten daha kaliteli yaşıyorum ama cooook daha ucuza:)
İnsanlar arastirmadiklarindan bilmiyorlar. Çok para vermeyi de marifet zannediyorlar.
Sizin o bir kahvaltıya 90 lira veren arkadaş modelini çok iyi biliyorum,onlardan biri de Annem mesela. İki yer olsun biri pahalli biri ucuz ,hemen pahalliya koşar
Ankara'ya gidecek- İki bilet var, biri çok ucuz Pegasus,biri otuz lira pahallidan THY
Tutturur THY'den al diye :)
Niye?
Sırf pahalli diye:)
Öyle insanlarla ne kadar az takilsaniz o kadar işinize gelir bence :)
* Sizin arkadaşlar beni görse ne derler acaba
Geçen sene Eylül ayinda biraz ekonomik-biraz hayatımı sadeleştirme gibi sebeplerle karar vermiştim : 1 sene boyunca bir parça bile kıyafet almayacağim diye.
Üstelik tiklim tıklım dolapta giyecek birşey bulamamaktan sıkılıp yazlıkları kışlıklari...uzun süredir giyinmedigim herrr kıyafeti bir valize doldurup belediyeye bağışladım (abiyeler hariç, onlar bir ömür giyilir)
Dolabımda sadece hep giyindigim belli başlı kıyafetlerim kaldı. Bazanin altı şurası burası kıyafetlerle dolu değil artık. Bu bana bir rahatlama hissi verdi:) artık 'giyecek hiçbir şeyim yok yaaa' derken hakikaten birşeyim yok :)
Cidden inat ettim ve 13 ay boyunca neredeyse hiçbir şey almadım. Sadece 'bu fiyata bu kaçmaz' dediğim birkaç yazlık kıyafet...
Pişman mıyım?
Hiç değilim. Kredi kartım rahatladı :)
Elalemin yorumlarından bana ne?