• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adım pintiye çıktı kızlar :( bi akıl verin

Ben de ogretmen maasiyla gezerim. Sorarlar bu paranin bollugunu cunku kiyafete vs para harcamam cok gerrkmedikce taki filan hic yoktur. Benim icin giyinme iklim sartlarindan koruyan nesne boyutundan oteye gecmiyor. Herkesin zevkleri oncelikleri farkli. Cok gezmeme ragmen arkadaslarla ortak etkinlikten taviz vermem pek. Veya guzel yemek yapan deger bir yere gitmekten sakinmam. Pinti degilsiniz fakat arkadas olarak tercih edilecek biri de degilsiniz. Benim de vardi iki tane arkadas bi okul cikisi oturacagiz bir seyler icecegiz en fazla tas catlasa 20 tl gelmezlerdi. Hic bir etkinlige katilmazlardi herkes sabah kahvaltisi niyetine teneffusler icin biseyler getirirdi hic gormezdim ondan bundan alirlardi ya da oyle bakarlardi. Cok antipatik dururlardi. Ki bunlar sizin gibi kendisi icin harcayan tipler de degiller. Sonra kocalari bi guzel yedi onlarin yerine. Velhasil aradaki dengeyi iyi korumak gerek. Tayland tas catlasa bir haftadir ama arkadaslarinizla uzun sure vakit geciriyorsunuz. Ama bi kahvaltiya da ogretmen maasimla 95 tl de vermem kusura bakmasinlar o konuda da haklisiniz.

Vallahi herkes kapitalizmin kopegi olmus.
Maksat vakit geçirmek değil mi ee o zaman neden evde toplanıp sinema gecesi yapılamıyor?Veya amaç kahve icmekse evde en alasını içeriz.
Dışarda harcanan para cidden çok gereksiz ve bir ayda 2 3 kez bizde dışarı çıktığımızda ay sonunu zor getiriyoruz.
Ama işte insanlara bu dayatiliyor para harcarsan varsin harca mutlu ol gibi.
Ben sizi takdir ettim keşke benim arkadaşım olsanız.
Ama arkadaslariniza adam akıllı açıklama yapın böyle böyle bi listem var saygı duyarsanız çok sevinirim diye.
Mesela o yorum yapana ben ağzının payını verdim bi şekilde herkesin okuduğu bi yerde öyle yazması çok ayıp.

Arkadaslariyla arada bir disarda kahvalti yapmaktan aciz bir insanin ne isi var taylandda

Biraz ağır olmadı mı?
Aciz değil ki tercih etmiyor.
Birine dışarıda yemeğe para harcamıyor diye pinti denilmemeli sanki

Hem arkadaşımla yedikten 3 saat sonra yine acıkacağım kahvaltıya 95 tl vermek yerine, eşimle file binmek çok daha unutulmaz bişey değil mi?

Kaldı ki bu kız çalışıyo ama diyelim başka bir borcu var diye gidemiyo kahvaltılara sinemalar
Bu da olabilirdi
Mesela benim çok borcum var ve aybaşına kadar sadece 20 tl harcayabilirim
Bu durumda kahve vs içmeye gidemem diye pinti mi derler hakkımda acaba :(

Aslında dışarda kahve içmek ya da sinemaya gitmek yerine önerdiğiniz şeyler de çok sıcak samimi teklifler ama ayda yılda bir arkadaşlarınıza uysanız para biriktirmenize engel bir durum çıkmaz ortaya. Sonuçta sizde çalışıyorsunuz yani. Ama hayatınızı isteklerinize göre yaşama çabanızı çok beğendim zira benim de hayalim sizinki gibi bir hayat :) yani görgüsüz gibi her yere para savunmadan yavaş yavaş hayallerini gerçekleştirmek. Şimdi böyle garip cümleler de karşı taraftan duyduğunuza göre ister istemez göze batmışsınız her ne kadar kırıcı ve gereksiz cümleler olsa da, yine de dediğim gibi dışarıda da bir şeyler yapın ki arkadaşlarınızın da gönlü olsun :)

1 kahve 20 lira 1 yemek taş catlasin 50 lira.
Ayda yılda 1 olursa hem adınız pintiye çıkmaz , hem de yine hayalleriniz gerçekleşir.
+ ne zaman oleceginizi bilemezsiniz ki.
Tayland'a giderken ucak dusebilirdi o zaman nolcakti ?

Nolur sizinle arkadaş olalım bana yol gösterin
Ekonomi başlığında "bugün ne almadın" diye bi konum var
Ben de şimdilik 1 ay boyunca bişey almıyorum ama bunu uzatıp 6 ay ve 1 yıl yapmaya uğraşıcam

Kıyafetlerimi bağışladım
3 pantolon 10 kazak kaldı kışlık gömlek elbise ve eteklerim de var bi kaç tane
Sıkılmadan giyerim diye düşünüyorum

Aldığım şeylerin sayısı az ama kaliteli malzemeden olmasını tercih ediyorum mesela

Kredi kartına çok borcum var bu almama olayı gerçekten yardım eder mi
Şu an kredi kartım asla kapanmayacak gibi geliyor bana
Çok umutsuzum
Baktım o topiğe, bir derdim var'da olmamasına rağmen ne kadar da aktif, maşallah :)
Eve geçeyim uğrucam yanınıza

Kime ne ki? Siz parayı anılara, seyahate, tecrübelere harcamayı seçmişsiniz eşyaya değil. Sizin bileceğiniz iş.

" Zenginin malı züürdün çenesini yorarmış , yorulmuyor musunuz ? " de .

Bence çok iyi yapıyorsun dünya kadar arkadaşım vardı eskiden birtanesi bile yanımda değil şuan, kafana uygun arkadaşlat edin bence, kimseninde dediğine takılma, hayallerinin peşinde koş sen dünyayı gezerken onlar kahve içip hala sinemada film izliyor olacaklar..çok begendim hayat görüşünü gençliğimde benimde hayallerimdi açıkçası ama ben kazancımı kendi ailemin ihtiyacı için harcamak zorunda oldugum için hiç gerçekleştiremedim..

Ogretmen maaşıyla bunlar yapilabiliyo demek ki isteyince ben tebrik ettim sizi hayallerinizin pesinden gidiyorsunuz ve elbette bunun icin fedakarlik etmeniz lazim bi yerlerden. Arkafaslariniza belli etmeyin baska bahaneler bulun isim var gibi esimin baska plani var gibi gibi... insanlar cok kolay yaftaliyo malesef

Kusura bakma ama pintisin.bi yerde oturup bi çay içmiyorsan arada dişarida yememek için her turlu plani evde yapiyorsan hediye almiyorsan arkadaslarinin gözünde pinti olman dogal.yukarida yazdiklarim sosyal hayatimizi oluşturuyor ve sen kuruş dahi harcamadan biriktirmeye çalisiyor içinde yaşadigin hayati kaçiriyorsun hayallerini gerceklestirmeye devam et ama para biriktirme dozunu azalt derim

Nolur sizinle arkadaş olalım bana yol gösterin
Ekonomi başlığında "bugün ne almadın" diye bi konum var
Ben de şimdilik 1 ay boyunca bişey almıyorum ama bunu uzatıp 6 ay ve 1 yıl yapmaya uğraşıcam

Kıyafetlerimi bağışladım
3 pantolon 10 kazak kaldı kışlık gömlek elbise ve eteklerim de var bi kaç tane
Sıkılmadan giyerim diye düşünüyorum

Aldığım şeylerin sayısı az ama kaliteli malzemeden olmasını tercih ediyorum mesela

Kredi kartına çok borcum var bu almama olayı gerçekten yardım eder mi
Şu an kredi kartım asla kapanmayacak gibi geliyor bana
Çok umutsuzum
Eskiden bir çok bankadan kredi kartım vardı. En az borç olandan başlayarak hepsini kapattırdım. Sadece maaş aldığım bankanın kredi kartı kaldı. Onda da önce borcumu sıfırladım sonra da az borç yapmaya dikkat ediyorum. Bu kadar büyük bir borcun altındaysan, sakın sadece askeri tutarı ödeme, maaşının yarısını borca yatır. Geri kalanıyla geçin. Ama yiyeceğinden içeceğinden asla kısma meyveni falan eksik etme sağlık daha önemli. Evden çıkarken kredi kartını evde bırak. AVM'ye gitme. AVM düzeni ışığından rengine kadar sana bir şey satmayı hedefleyerek profesyonel çalışanlar tarafından düzenleniyor. O kampanyalar indirim kuponları falan hep daha fazla harcama yapman için. Yine dışarı çık. Ama sinemaya değil devlet tiyatrosuna git mesela. Afili kahve mekanları yerine çay bahçesine git. Ama bana hep yorum yapmış insanlar senin gibi biriyle arkadaş olmak istemezdim diye. 4-5 arkadaşım var samimi olan, eşim ve annemler. Yani öyle kalabalık bir çevren kalmayacak. Ama eşimle kendi başımıza evlendik kimseden yardım almadan. 1 ay sonra sıfır arabamızı aldık kredi borcu ödüyoruz. Zaten 4 aylık evliyiz. 4ay içinde 4ü yurtiçi 1i yurtdışı tatil yaptık. Kış geldi. Sanırım bir süre tatile çıkamayız. Belki bir kayak sadece o kadar. Onun maaşıyla borçlarımızı ödüyoruz benim maaşımla geçiniyor ve geziyoruz. Adını pintiye çıkaranlar zaten yakın arkadaşların olmuyor genelde iş çevresi. Ama tüm gün iştesin kaçamıyorsun. Bir de gerçekten işin içine kıskançlık da giriyor. Karşındaki haftasonu evde pineklemiş sen Nemrut'a güneşin doğuşunu izlemeye gitmişsin. O da haklı tabii

Hayallerinizi gerceklestirmeniz güzel. Ama yanlış anlamayin lütfen, ben de bir kahve içmeye dahi gelmeyen, (kırk yılda bir de olsa) herhangi birine hediye almayacak kadar para hesabı yapan birine karşı ister istemez olumsuz şeyler hissederdim.

Sadece para harcamayi reddetmiyorsunuz cünkü, aynı zamanda o insanlarla paylaşımda bulunmayi da reddetmis oluyorsunuz. Bu yüzden de kendi hayallerinden baska seylere ve insanlarin duygularina önem vermeyen biri olarak görüyorlar sizi muhtemelen.

Maddi durumu elverisli olmayanlara diyecek bir şey olamaz zaten.

Eskiden bir çok bankadan kredi kartım vardı. En az borç olandan başlayarak hepsini kapattırdım. Sadece maaş aldığım bankanın kredi kartı kaldı. Onda da önce borcumu sıfırladım sonra da az borç yapmaya dikkat ediyorum. Bu kadar büyük bir borcun altındaysan, sakın sadece askeri tutarı ödeme, maaşının yarısını borca yatır. Geri kalanıyla geçin. Ama yiyeceğinden içeceğinden asla kısma meyveni falan eksik etme sağlık daha önemli. Evden çıkarken kredi kartını evde bırak. AVM'ye gitme. AVM düzeni ışığından rengine kadar sana bir şey satmayı hedefleyerek profesyonel çalışanlar tarafından düzenleniyor. O kampanyalar indirim kuponları falan hep daha fazla harcama yapman için. Yine dışarı çık. Ama sinemaya değil devlet tiyatrosuna git mesela. Afili kahve mekanları yerine çay bahçesine git. Ama bana hep yorum yapmış insanlar senin gibi biriyle arkadaş olmak istemezdim diye. 4-5 arkadaşım var samimi olan, eşim ve annemler. Yani öyle kalabalık bir çevren kalmayacak. Ama eşimle kendi başımıza evlendik kimseden yardım almadan. 1 ay sonra sıfır arabamızı aldık kredi borcu ödüyoruz. Zaten 4 aylık evliyiz. 4ay içinde 4ü yurtiçi 1i yurtdışı tatil yaptık. Kış geldi. Sanırım bir süre tatile çıkamayız. Belki bir kayak sadece o kadar. Onun maaşıyla borçlarımızı ödüyoruz benim maaşımla geçiniyor ve geziyoruz. Adını pintiye çıkaranlar zaten yakın arkadaşların olmuyor genelde iş çevresi. Ama tüm gün iştesin kaçamıyorsun. Bir de gerçekten işin içine kıskançlık da giriyor. Karşındaki haftasonu evde pineklemiş sen Nemrut'a güneşin doğuşunu izlemeye gitmişsin. O da haklı tabii

Benim 2 kredi kartı var birinin çok az borcu kaldı
Diğerinin malesef yüklü ve aylardır maaşımın yarısını ona yatırmama rağmen asgarisine karşılık geliyor
Bu ay 5500 tl mesela
Ve ben bu ay hiç kredi kartı kullanmadım
Birikerek geliyor üstüme

Dediğin şeyi yapıyorum önceden avmden çıkmazdım
Bir şey satın almadığım günü yaşanmış saymıyodum

2 aydır avm ye gitmiyorum
Ama önceki borçlardan kurtulamıyorum çok ümitsizim
Üstelik yeni değil 6 senedir böyleyim
Yani hiç borcum olmadığı bi ay olmadı
İşe başladığımdan beri böyle
Çünkü biz de kendi başımıza evlendik. evlendiğimde evi tek başıma geçindiriyodum bazı mücbir sebeplerden dolayı
UZun bi süre böyle devam etti
Sonra iki maaş vardı ama eşimle farklı şehirlerde yaşıyorduk iki ev masrafı oldu
Bi de hayatımızdaki boşluğu alışveriş ile doldurduk
Sonuç bu.

Ben çok şanslıyım çevremdekiler iş arkadaşlarım bayağı eli sıkıdır
Eski işyerimde sürekli yiyelim içelim gezelim alışveriş yapalım olayı vardı o zaman da onlara uydum iyice battım gitti

Umarım bu borç batağından çıkıp hayallerim için birikim yapabilirim

Bu yolda devam et. Sabırla biter bu borç. Borç azalınca tekrar alışverişe başlama bugünlerini hatırla. Belki sonrasında limitini de düşürebilirsin. Ya ihtiyacım olursa diye düşünme ihtiyacın olursa bi SMS le yükseltirler

Back
X