• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adıma borç yapılmış ?

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.496
63
41
merhaba arkadaslar, sorunum şu bundan 10 yıl evvel babamı kaybettim babam ticaretle uğrasıyordu kendi yeri vardı bende babam öldüğü sırada okuyordu ünv. de baba zamanında o işi kurarken amcam destek olmuş. babam vefat ettiğinde işleri neredeyse iflas noktasına gelmişti. ben ve kardeslerimde okuduğumuz için bu noktada ne yapacağımızı bilemedik. amcam devreye girdi ve ''bana vekalet verin sizin adınıza işleteyim parasını size vereyim her ay '' dedi ve bizde kabul ettik. vekalet verdik amcam orayı işletti bizde okuduk vs derken birgün devlet dairesinde işim vardı sizin adınıza yüklü miktar borç görünüyor dediler. araştırdım amcam işyerine yüklü miktarda kar göstermiş. hiç vergi vs ödememiş yıllarca bunun sonucunda ceza borç hersey bizim üzerimize olduğu için bizim adımıza gelmiş. en sonunda da kendi üstüne devaralmış işletmeyi.

bunu kendisine sordum ve bana ben o borçları taksit haline döküp ödeyeceğim dedi ama o zaman bu zamana kadar neden bu kadar borç yaptı? işyerini kendi üstüne de almış o kadar borçla şu an ortadayım.

lütfen bilenler yardım etsin. ne yapabilirim ?

Vermiş olduğunuz vekaletin kapsamı nasıl?yani sadece çalıştırabilir mi yoksa her türlü işlemi yapabilir mi (üzerine geçirmesine istinaden)?Ayrıca üzerine geçirmiş olsa bile yasal prosedür var.Sizin devri yapmanız ve bunun muklabilinde bir para almanız gerekli.Muhasebecinizle acilen görüşün derim.
Devir sadece noterden alınan bir kağıtla olmuyor.Demirbaşların fiyatlandırılması ve fatura kesilmesi keslien fatura mukabilinde hesaba para yatırması gerek amcanızın.Detayları işyeri muhasebecisiyle görüşün yada mali müşavirinizle.

Vermiş olduğunuz vekaletin kapsamı nasıl?yani sadece çalıştırabilir mi yoksa her türlü işlemi yapabilir mi (üzerine geçirmesine istinaden)?Ayrıca üzerine geçirmiş olsa bile yasal prosedür var.Sizin devri yapmanız ve bunun muklabilinde bir para almanız gerekli.Muhasebecinizle acilen görüşün derim.
Devir sadece noterden alınan bir kağıtla olmuyor.Demirbaşların fiyatlandırılması ve fatura kesilmesi keslien fatura mukabilinde hesaba para yatırması gerek amcanızın.Detayları işyeri muhasebecisiyle görüşün yada mali müşavirinizle.
devrettiğini bize bile söylemedi tesadüfen haberim oldu.

Günümüzde vekalet vermek amcaya dahi çok tehlikeli,amcaniz sizin acinizi ve oanki çaresizilginizi kullanıp almış vekaleti
Bu üzücü olaydan sizi kurtaracak tek kişi yine amcaniz gözüküyor.Madem okadar kar yaptı vergi borclarinida odemesi lazımdı...Nasıl bu kadar zalim olunur anlamıyorum
Önce iyilikle konuşun olmadı işinin ehli iyi bir avukatla çıkın karşısına

Katiplik yaptım , anladığım kadarıyla genel vekalet vermissiniz ve muhtemelen süresizdir.

Yani amcamiz o vekaletle üzerinize füze bile alabilir... Neden böyle bı vekalet verdiniz :KK43: ?

Sadece muhasebe, borç ödeme ... gibi konularda süreli vekalet verseydiniz keske.

Son düzenleme:
bir avukata sordum ama detaylı inceleme yapılması gerekiyor eğer vekalet verdiyseniz pek yapılabılecek birşey yok dedi.
Büyük ihtimalle vekaletiniz geniş kapsamlıydı, sizin namınıza ticarethane için alım satım, devir vb işlerini yapabileceğine dair bir vekalet vermişsiniz, kısıtlı vekalet olsaydı üstüne devralamazdı.

Siz ticaret hukukundan anlayan bir avukatla görüşün, vekalet verdiğiniz için işyerini geri almanız zayıf bir ihtimal olsa da belki bir çıkış yolu bulunur.

Amcanız borçları sallayabilir, bence avukata amcanız için işyerinin tüm borçlarını da üzerine aldığına dair resmî mahkemede, devlet dairelerinde geçerli olacak bir evrak düzenlenip düzenlenemeyeceğini sorun.

verdiğiniz vekaletin nüshasi sizde var mı ?fotokobisini bi görsem keşke...yetkiler neler anlardik.

Vekaletin iptali söz konusu olabilir notere gidip verdiğiniz vekaleti iptal edebilirsiniz. En azından bundan sonra adınıza işlem yapamaz bı avukata danışın onun öncülüğünde amcanizla çözün derim

Normalde imzaladiginiz vekaleti komple okumak zorundasınız tamamen sizin sorumluluğunuzda .

Günümüzde vekalet vermek amcaya dahi çok tehlikeli,amcaniz sizin acinizi ve oanki çaresizilginizi kullanıp almış vekaleti
Bu üzücü olaydan sizi kurtaracak tek kişi yine amcaniz gözüküyor.Madem okadar kar yaptı vergi borclarinida odemesi lazımdı...Nasıl bu kadar zalim olunur anlamıyorum
Önce iyilikle konuşun olmadı işinin ehli iyi bir avukatla çıkın karşısına
iyilikle konusunca ben taksıtlendırıp ödeyeceğim dıyor ama daha önceden de taksıtlendırmıs fakat hiç ödeme yapmamıs

Katiplik yaptım , anladığım kadarıyla genel vekalet vermissiniz ve muhtemelen süresizdir.

Yani amcamiz o vekaletle üzerinize füze bile alabilir... Neden böyle bı vekalet verdiniz :KK43: ?

Sadece muhasebe, borç ödeme ... gibi konularda süreli vekalet verseydiniz keske.
keşke ... lakin o zamanlar hem maddi olarak iyi durumda değildik hem de çaresizdik. o da bu durumdan faydalandı belki de bılmıyorum

Büyük ihtimalle vekaletiniz geniş kapsamlıydı, sizin namınıza ticarethane için alım satım, devir vb işlerini yapabileceğine dair bir vekalet vermişsiniz, kısıtlı vekalet olsaydı üstüne devralamazdı.

Siz ticaret hukukundan anlayan bir avukatla görüşün, vekalet verdiğiniz için işyerini geri almanız zayıf bir ihtimal olsa da belki bir çıkış yolu bulunur.

Amcanız borçları sallayabilir, bence avukata amcanız için işyerinin tüm borçlarını da üzerine aldığına dair resmî mahkemede, devlet dairelerinde geçerli olacak bir evrak düzenlenip düzenlenemeyeceğini sorun.
onu ben sormuştum avukata (telefonla sorabildim ancak henüz gitmeye vakit bulamadım ) ama borç doğrudan vergi borcu sgk borcu bağkur borcu benim adıma gçöründüğü için amcamın alabılmesı üzerine mümkün değilmiş. şirket zaten adi ortaklık bir limited ya da aş değil. doğrudan kişisel borç

verdiğiniz vekaletin nüshasi sizde var mı ?fotokobisini bi görsem keşke...yetkiler neler anlardik.

Vekaletin iptali söz konusu olabilir notere gidip verdiğiniz vekaleti iptal edebilirsiniz. En azından bundan sonra adınıza işlem yapamaz bı avukata danışın onun öncülüğünde amcanizla çözün derim

Normalde imzaladiginiz vekaleti komple okumak zorundasınız tamamen sizin sorumluluğunuzda .
vekaleti 10 yıl önce vermiştim. nüshaları da bende değil. ama genel vekaletti çok iyi hatırlıyorum.

Çok çok kötü olmuş. Sen bu adamın insafına kalmışsın. Bu borç ödenmezse bu ülkede yaşaman zor. Vergi borcu olan kişilerin banka hesapları blokelidir. Yarın senin bir hesabın olsa içine yatan her kuruş orada kalır. Asla çekemezsin. Banka hesabı kullanamazsın bu sebeple. Sigorta borcun var ise sağlık ocağı dışında her yerde ücretli tedavi ve muayene olursun. Tahlil ve ilaç paraları çabası. Ayrıca ikamet ettiğin yere icra takibi başlayabilirler.
Allah amcana insaf ve Allah korkusu versin.

Çok çok kötü olmuş. Sen bu adamın insafına kalmışsın. Bu borç ödenmezse bu ülkede yaşaman zor. Vergi borcu olan kişilerin banka hesapları blokelidir. Yarın senin bir hesabın olsa içine yatan her kuruş orada kalır. Asla çekemezsin. Banka hesabı kullanamazsın bu sebeple. Sigorta borcun var ise sağlık ocağı dışında her yerde ücretli tedavi ve muayene olursun. Tahlil ve ilaç paraları çabası. Ayrıca ikamet ettiğin yere icra takibi başlayabilirler.
Allah amcana insaf ve Allah korkusu versin.
Peki hiçbirşey yapamam mı çok korkuyorum

Back
X