- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
merhaba arkadaslar, sorunum şu bundan 10 yıl evvel babamı kaybettim babam ticaretle uğrasıyordu kendi yeri vardı bende babam öldüğü sırada okuyordu ünv. de baba zamanında o işi kurarken amcam destek olmuş. babam vefat ettiğinde işleri neredeyse iflas noktasına gelmişti. ben ve kardeslerimde okuduğumuz için bu noktada ne yapacağımızı bilemedik. amcam devreye girdi ve ''bana vekalet verin sizin adınıza işleteyim parasını size vereyim her ay '' dedi ve bizde kabul ettik. vekalet verdik amcam orayı işletti bizde okuduk vs derken birgün devlet dairesinde işim vardı sizin adınıza yüklü miktar borç görünüyor dediler. araştırdım amcam işyerine yüklü miktarda kar göstermiş. hiç vergi vs ödememiş yıllarca bunun sonucunda ceza borç hersey bizim üzerimize olduğu için bizim adımıza gelmiş. en sonunda da kendi üstüne devaralmış işletmeyi.
bunu kendisine sordum ve bana ben o borçları taksit haline döküp ödeyeceğim dedi ama o zaman bu zamana kadar neden bu kadar borç yaptı? işyerini kendi üstüne de almış o kadar borçla şu an ortadayım.
lütfen bilenler yardım etsin. ne yapabilirim ?
bunu kendisine sordum ve bana ben o borçları taksit haline döküp ödeyeceğim dedi ama o zaman bu zamana kadar neden bu kadar borç yaptı? işyerini kendi üstüne de almış o kadar borçla şu an ortadayım.
lütfen bilenler yardım etsin. ne yapabilirim ?