Merhaba arkadaşlar. Nasıl böyle bir şey oldu bilmiyorum ama günlerfir, haftalardır hatta aylardır kalbimin üzerinde sanki bir ağırlık var ve ben bunu en yakınlarıma hatta kendime bile anlatamıyorum. Bundan önce arkadaşım kendi derdini yazmıştı buraya ama ilk kez ben kendimle ilgili bir şey yazacağım. Çünkü tarafsız bir bakış açısının bu olayı değerlendirmesine ihtiyacım var. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim. 4 yıldır aynı okula devam ediyorum, yakın arkadaş çevrem aynı, arkadaşlarımla gittiğimiz yerler aynı hatta sınav zamanı fotokopi çektirdiğimiz fotokopici bile aynı. Şimdi neden bu ayrıntıyı verdiğimi düşünüyor olabilirsiniz ama 3 yıldır sadece fotokopimi çektirip ayrıldığım fotokopici 3.sınıfın yaz tatilinde yani bu yıl tatilde aklıma sürekli gelmeye başladı. Yanlış anlamayın, büyük bir şehirde okuyorum, okulum ve arkadaş çevrem dolayısıyla öğretmen, doktor, mühendislik okuyan arkadaşlarım var ve onlardan konuşmak, buluşmakla ilgili pekçok teklif gelmesine rağmen kimseye içim ısınmadığı için reddetmek zorunda kaldım hep. Yanlış anlamayın dememdeki neden de şu ki, "çevresinde kimse yok da o yüzden fotokopiciye sardı demek" türü düşüncelere kapılmamanız için. Çevremde hep okullarıyla, okudukları bölümle ya da yakışıklılıklarıyla kibirlenen insanlar dolu. Ama ondaki gördüğüm kadarıyla masumiyet, iyilik ve yüzündeki huzuru hiç unutamıyorum. Bu benim hiç aklımda yokken arkadaşım aklıma soktu da diyebilirim çünkü 3 yıl boyunca hiç aklımda yoktu. Geçen mayıs ayında finaller için fotokopi çektirirken arkadaşımın dikkatini çekmiş, sırada o kadar insan varken senin ne istediğini soruyor, sana öncelik veriyor, farklı bakıyor vs. Sonraki zamanlarda ben de bunu biraz fark ettim ama aramızdaki ilişki müşteri-satıcı ilişkisi sonuçta. Ama yaz tatili boyunca adını bile bilmediğim bu kişi sürekli aklımdaydı. Okullar açıldı, okulum şu an tadilatta ve onun bulunduğu blok yıkılmış durumda. 2 haftadır onu bir daha göremeyeceğim demek diye kendime onu unutmam gerektiğini, adını bile bilmediğim bu kişiyi neden bu kadar işimin arasında düşüneyim ki diye kendimi avutmaya başlamıştım ki bugün gördüm. Hem de kendi dersimin olduğu bloğun girişinde. Beni görünce selam verdi ben de gülümsedim ve yoluma devam ettim. Demek ki yine okulun bünyesinde başka bir blokta çalışıyor. 2 haftadır onu unutmam gerektiğiyle ilgili kendime olan tüm uyarılarım boşuna gitti. Şimdi siz söyleyin arkadaşlar, ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ediyorum...