Adını koymak gerekmez mi?

Bence çok çabalıyorsun bunu görüyorum ama benim senden maddi olarak evi olsun borcu olmasın vb beklentilerim yok. Bunları evlendikten sonra ikimiz birlikte de halledebiliriz gibi bişey söyleyip zarflasan . Bakalım ne diyecek

Iliski geni degilmis ki. 4 yildir berabermissiniz. Ancak hala bazi seyleri soylemekten cekiniyorsaniz bunda bir problem vardir demektir. Bir de 4 yildir birsekilde niyetini belli etnesi gerekirdi. Simdiye kadar bu konuda birsey soylemedi ise, planlarinin icinde siz yoksaniz bos yere vakit kaybi da olabilir.

Kaç senedir tanıştığınızı da yazsaydın ona göre cevaplar alırsın bence, çünkü şuan gördüğüm kadarıyla aceleye gerek yok sen neden tanıştırdın ki? Önce ondan bekleseydin madem, ne alaka yani, sen isteyip tanıştırmışsın o istemiyor henüz demek ki
4 yıldır birlikteyiz. Bu son 2 yılda ilişkimiz ancak oturdu, ciddileşti diyebilirim.

Yaşlar kaç? İkiniz de çalışıyor musunuz?

4 sene az değilmiş. Ad koyma diyince bir tuhaf, gereksiz resmiyet gibi geliyor, ama hiç net bir tarih de konuşulmuyorsa siz de haklısınız bence. 4'dü 5 olacak...belki orada uzatacak, evlenme gibi bir niyeti yoksa sizin yollarını beklemeniz çok saçma.

Bence bir adımız mı konsa artık değil de, ikimizin için senin kafanda nasıl bir düşünce var minvalinde konuşabilirsiniz. Gayet doğal, haklı bir merak bu kadar senenin üzerine.
Evet çalışıyoruz. Ben 25, o 30 yaşında.

Ciddi düşündüğünüz bir ilişkide önce o sizi ailesiyle tanıştırmalıydı, daha sonra da siz tanıştırıp ailece bir tanışma yemeği yada görüşmesi yapmalıydınız. Sonra da söz, nişan gereken neyse bu şekilde ilerlemeli. Açıkçası beni ailesiyle görüştürmemiş kişiyi ben ailemle görüştürmezdim çünkü herkes sormaya başlardı.
Evet haklısın, bir sorumluluk altına girmiş oldum kendi kendime. İçimden geldi tanıştırdım :) onun ailesi epey uzakta. Benim ailemde çok istiyordu. Bugüne kadar kimse ile tanıştırmamıştım ailemi. Bakalım hayırlısı :) teşekkürler yorum için.

sevgiliniz şuan işine odaklandığı için ve işini yükseltmeden bunu adım atmak istemediği için dir
yoksa niye evlenmesin senle zaten herşey çok güzel olcak diyor elbett bigün olacakk daha işini oturtmadan
ev almadan adım atmak istemiyor o yüzden buna takılma bunu bile düşünerek hareket etmesi güzel bişe :)
soranlarada dersin ki işi bi güzel oturttsun herşey düzene girsin hayırlısıyla inşallah dersin geçer
soranlar laf olsun diye soruyolar zaten sen bakma onlara :)
:) teşekkür ederim yorumun için. Dün işten eve geldim, giysi dolabımın aynasına not yapıştırmış :) sanırım o da benim düşüncelere girdiğimi farketti. Notu paylaşmak istiyoruuum :)

Güzel Sevgilim,
Seni kendimden daha çok sevdiğimi bil ve unutma..
Düşüncelerimin hepsi, planlarımın hepsi hep seninle,
Her şeyimde sen varsın.
Unutma ve bunu bir an bile düşünme. Şüphe etme.
Sen Benimsin.

Not bu şekildeydi kızlar :)

Bence söylemeyin bile. Ters tepebiliyor çünkü bu tür konuşmalar erkekler üzerinde. Ailenizle tanıştığı halde kendi ailesiyle sizi tanıştırmayı düşünmediyse üzerinde bir baskı oluşmasından korkuyor olabilir. O baskıyı siz kurmayın, belki aranız açılabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

1 yıllığına yurtdışına gidecek olsam sevgilimle adım konulsun falan istemezdim. Oradaki hayat bana ne gösterecek, belki orada kalmak isteyeceğim sevgilim gelmek isteyecek mi hayatını değiştirmek isteyecek mi diye düşünürdüm.
Zaten ayrısınız adınız konsa ne olacak, uzaklıktan dolayı ilişki devam etmeyip ayrılsanız en fazla yüzük atılır yani o parmaktaki yüzüğün ailelerle tanışmış olmanin sizin açınızdan bir artısı olmayacak. Daha çok evlilik meraklısı gibi gözükürsünüz
Gideceği yer çokta yaşamak isteyeceği bir yer değil. Refah Avrupa Ülkesi değil gideceği yer onu da belirtmek isterim :D
Evet belki bende bir an karamsarlığa girdim böyle düşündüm fakat her şeyin bir zamanı var sanırım. Doğru zamanı bekleyeceğim sabırla :)

:) teşekkür ederim yorumun için. Dün işten eve geldim, giysi dolabımın aynasına not yapıştırmış :) sanırım o da benim düşüncelere girdiğimi farketti. Notu paylaşmak istiyoruuum :)

Güzel Sevgilim,
Her şeyimde sen varsın.
Sen Benimsin.

Çok samimiyetsiz bir not bu
Komik
Ne söylendiği değil ne yapıldığına bakın derler hep

Bence söylemeyin bile. Ters tepebiliyor çünkü bu tür konuşmalar erkekler üzerinde. Ailenizle tanıştığı halde kendi ailesiyle sizi tanıştırmayı düşünmediyse üzerinde bir baskı oluşmasından korkuyor olabilir. O baskıyı siz kurmayın, belki aranız açılabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Baskı kuran bencil bir insan olmak istemediğim için sizlere danışmak istedim bende :)

Ben olsam sorarim ben o planlarin neresindeyim diye, en sinir oldugum sey belirsizlik, benimle bi plani yoksa neden bekliyim ki 1 yil?
Evet belirsizliği bende sevmiyorum çok sorasım geliyor da bencil gibi görünmek istemiyorum. Ay ben çok hassas, ince düşünüyorum sanırım. Bazı kadınlar çat çat soruyor :D

Bence adı konulması hiç iyi olmaz sizler için. Öncelikle en modern kız ailesi bile yakınlaşma, gidip gelme konularında hala gelenekçi. Erkek aileleriyse artık "gençler anlaşsın" modunda. Nişanlınız da bu süreçte yanınızda olmayacak ve ailelerin sizin adınıza bazı tarihsel kararlar alması kaçınılmaz. Eğer siz bu kararlara uyamazsanız nişanlınızla çok yıpranırsınız. Sürekli sizin adınıza planlamalar yapacak ve kendileri aralarında gerilip sizin üzerinizden rahatlamaya çalışacaklar. Siz hem sevdiğnizin özlemi, hem de bu sorunlarla kendi başınıza zor yürütürsünüz. Nişanlınız orada yeni hayata adapte olmaya çalışırken buradaki sorunlarla da ilgilenemez. Beklenemeniz ilişkinizin geleceği açısından en mantıklı olan gibi.
Evet, güzel bir bakış açısıyla yorumlamışsınız durumumu. Teşekkür ederim. Bekleyeceğim sabırla :) Doğru zaman ne zaman ise olur. Bakalım..

Arkadaşlar merhaba,

Güzel, ciddi düşündüğümüz bir ilişki içerisindeyim. Benim ailemle kendisi tanıştı fakat ben onun ailesiyle henüz tanışmadım. Şimdi benim soruma gelecek olursak kısaca anlatayım.
Erkek arkadaşım işi dolayısıyla minimum 1 seneliğine yurtdışına gidebilir, bugün yarın belli olacak. Çok iyi bir iş, hem maddi hem manevi açıdan.
Gitmesine kesinlikle bir şey demiyorum, meslek hayatı açısından çok iyi olacak onun için. Bu fırsat her zaman gelmeyebilir, ülke şartlarını düşündüğümüzde de alacağı rakam bayağı iyi. Benim düşündüğüm ise şu.. ailemle tanıştı, herkes evlilik ne zaman diye soruyor vs. E bende istiyorum tabi ki en azından bir adı konsun istiyorum. Ancak kendisi minimum 1 yıl çalışırsa, ev kredisini direk kapatabileceğini 2. bir yatırıma girebileceğini vs söylüyor fakat bizden hiç bahsetmiyor. Sadece her şey çok güzel olacak diyip duruyor. Bende bir şey sormuyorum, demiyorum bencil gibi görünmek istemiyorum. En az 1 yıl yok belki daha uzun sürecek bu süreçte gitmeden önce bir adı konsa bir teklif olsa en azından diye düşünüyorum. Bencilce mi davranıyorum? Bu düşüncemi ona söylemekten de çekiniyorum? Sizce yanlış mı düşünüyorum? Ona bunu söylemem doğru olur mu ve nasıl söylemeliyim?

Teşekkürler, hoşça kalın :)
4 yıllık birliktelik de evlilik teklifi gelmediyse dönüşü boşa beklemeyin. Durumu o kadar iyi olacak ise sizi de alıp gidebilirdi (evlenerek).
Belli ki yeni gideceği yerde yeni keşiflerin hayaliyle herşey güzel olacak demiş.

Güzel Sevgilim,
Her şeyimde sen varsın.
Sen Benimsin.

Çokk güzelll iste bakk sana dedim ben seviyo senii daha napsinn dedigim gibii hayatiniz guzel rahat bi evliliginizi gecirmek yapiyo hattaa dugun masraflar yuzukler hersey onun elinden cikiyo para hep boyle mutlu olun insallahh😍😍

25 yaş etrafımda herkes evlendi bir bekar ben kaldım psikolojisi için çok genç bir yaş. Erkek arkadaşınız hayatını garanti altına almak istiyor muhtemelen, yakın gelecek planları içinde evlilik olmayabilir gibi hissettim ben. Adı konsun demek tarihi de belirleyelim demektir. Şimdi söz nişan olsa seneye de evlilik olur. Eğer beklentiniz evlilikse bence bunu açıkça söyleyin, bencillik değil bunun adı. İstemiyorsa açıkça söyler, istiyorsa da belki şimdi değil ama dönünce der, belirsizlik kaybolur.

Ben senin yerinde olsam adam yüzükle koşsa bile bir sene başka ulkedemki adamla Nişan yapmak istemezdim. Sonuçta uzak mesafe. Her şey olabilir (ilgisizlik, dhaa uzun yıllar kalmaya devam etme, günlerce konuşmama, kolay küsme, sarılıp barışma ihtimalinin sıfıra inmesi için uzayan küslükler,başkasından hoşlanma,aldatma, artık aradığın ilişkisinin bu olmadığına inanma).
uzak mesafede artik seni üzen ,içinde bir seylerin bittiği,inancını kaybettigin adamla ayrılsan iki gün ağlarsın. Üçüncü gün başkasından hoşlanırsin, dördüncü gün adını bile hatirlamazsin (eski sevgilini düşün. Çok mu yasını tuttun? )
ama Nişan yapıp gitse, olası bir kavga-bikma-ayrilma isteğinde sana çeyrek taktığı için amcan bile kendinde söz hakkı bulacak. Aldatılsan tüm sülalede konuşulacak (elalem ne der diye isim koymak istiyorsun ya,işte o elalem konuşacak) , her gören 'dÜğün ne zaman?' diye seni darlayacak. Daha doğru düzgün tanışmadigin erkek tarafı devamlı senden beklenti içine girecek , yok aramadı,yok gelmedi, yok yardım etmedi... Bayramda seyranda, doğumgününde tanımadığın etmedigin insanlara giyinip süslenip gitmek zorunda kalacaksın,üstelik sevgilin yanında yokken...
ne kadar kötü bir seçenek.
Bunu gerçekten neden isteyesin ki???
Her şey harika bile olsa , dönünce evlenecek bile olsanız bence gitmeden bir şey yapmayın, dönünce nisanlanin güzel güzel.kafaniz rahat olur en azindan

Dışarıdan bakınca sanki siz tanıştırmak için acele etmişsiniz de erkek arkadaşınız biraz daha temkinli davranıyor gibi görünüyor. Normalde sizin ailenizle tanıştığında sende ailemle tanış demesi lazımdı

Güzel Sevgilim,
Her şeyimde sen varsın.
Sen Benimsin.

Bir genç kız olarak böyle büyük ama içi boş beylik lafların değil, hareketlerin önemli olduğunu, romantik laflar yerine ciddi planların, somut adımların erkekler için daha önemli ve geçerli olduğunu sende öğreneceksin. Senin derdin söz nişanda değil anladığım kadarı ile, sen gelecekle ilgili önünü görmek , en azından şu tarihte şunu yaparız, sonra böyle olur gibi bu yolda somut planlar görmek istiyorsun ama sevgilinin bu yönde bir hevesi ve niyeti yok. Anladığım kadarı ile sevgilin de senin bu beklentinin farkında ve gazını almak için bir erkeğin altı aylık flört ettiği birine yazılabileceği süslü ama içi boş cümleler ile ağzına bir parmak bal çalmış ki bu konuyu rafa kaldır. Söylediklerim ağır gelebilir ama gerçekler bunlar. Zira hayallerinde gerçekten sana yer veren adam gelince ev kredisini kapatırım diyebiliyorken, izne geldiğimde ailemle tanışırsın, ben geldikten sonra artık evlilik yolunda somut adımlar atarız da diyebilirdi. Kaldı ki sizin dört yıllık arkadaşınız sizin aile yapınızı bildiği için ailenizin böyle bir beklentisi ve baskısı olacağını düşünerek hareket etmesi gerekirdi. Bir laf duymuştum size kendi kız kardeşine nasıl davranılmasını istiyorsa öyle davranan erkeklerle evlenin diye. Ben erkek arkadaşının kendi kız kardeşine böyle davranılmasını isteyeceğini, erkek arkadaşının tanışmadan sonra kendi hayatına ve planlarına devam etmesini hoş görmeyeceğini düşünüyorum.

1 yıl uzun bir süre ayrı kalmak için
geldiğinde duyguları bile değişmiş olabilir
adını falan koymayın çünkü birde millete açıklama yapmak zorunda kalırsınız

Back
X