• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affiniza sığınarak soruyorum !!

Hijyen farklı bir durum ve dediğim gibi her şeyin adabı var gidip de pislik misin öğk bu ne derse tabii kırıcı olur ama tuvalet kağıdı eriyor gidere atarsan tıkamaz çöp kovasında bakteri ürer atma lütfen derse kırıcı olmaz. Tiksinmekte haklı değil mi yani? B.k görmek zorunda mı? Kayınvalidesi de düşünceli olmalı bunu temizleyen de insan ben peçetelerimi kapalı şekilde koyayım felan demeli.
Zorunda değil tabiki. Çöp kovasını kaldırsın sorun ortadan kalkar zaten insanları kırmaya üzmeye gerek yok.

Bir de normalde bile klozet kapağı kapatılmadan sifon çekmek çok zararlıyken sildigi gibi çöpe koyuyorsa bakteriler banyo ve tuvaletlerdeki pecetelere havlulara vs asılı kalıyor E coli tarzı bakteriler bu yönden de kötü

Belli bir yaşın üzerinde insanlarda neden temizlik sıkıntısı var bilmiyorum. Bu benim dikkatimi çeken bir şey. Bizde de tuvalete atılmaz, bina da eski. Tıkanırsa büyük sıkıntı olur. Çöp kutusuna atarız da öyle atılmaz. Çok afedersiniz adetliyken bile iyicene sarıyorum. Kanlı kanlı atılır mı?
Bence tahareti iyi almıyor öyle atıyor. Sıkıntılı bir durum ama konuşsanız olmaz mı?

Herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi affınıza sığınarak biraz iğrenç gelen bir konuyu danışmak istiyorum size. Benim kayinvalidem sık sık bize kalmaya gelir en az iki hafta süreyle kalır bizde aynı şehirde yaşıyoruz bu arada ve o geldiğinde en zorlandığım konu tuvalet temizligi. Kendisi tuvalet kağıtlarını dışkılı bir şekilde tuvalet çöp kovasına atıyor. Sebebi de tuvalet giderine atılmazmis gideri tikarmis ve bunu eşimde destekliyor ama durum şu eşim taharetlendigi icin çöp kovasına atma gibi bir durum olmuyor ama kayinvalidem sagolsun çöp kovasına ağzına kadar kirli kağıt ile dolduruyor ve o kovayı temizlemek istemiyorum midem kaldırmıyor. Tuvalet kağıdı benim bildiğim suda erime özelliğine sahip ki benim çalıştığım kurumda kurum için aldığımız tuvalet kağıtlarının suda erime özelliği olup olmadığı test edilir ama ben bunu anlatamıyorum ikisine de akıl verin bana ne yapayım
Kayınvalidenin pokunuda gelin temizlemesin bir zahmet ne bu genişlik kadındaki söyleyebilirsin tuvaleti hor kullanma taret musluğu diye bişey var de ayy benimki de silmez taret musluğu kullanmaz igrenc

O çöp kovasini neden koydunuz ozaman?? Bizde o şekilde kullanıyoruz giderlerimiz tıkandığı için atmıyoruz. Icine poşet koymuyor musun poşeti al at ne var bunda?? Benim kayinvalidem yatalakti altindan alıyordum neden tiksineyim. Siz bi poşetin lafını yapıyorsunuz.
Yani cidddn önce taharet alıp sonra silmeden direk bokun kabasını peçeteye mi sıvıyorsunuz? Bir fe bunu savunuyorsunuz?

Tiksiniyorum diye yakınıyor konu sahibi. Ayrıca annesi yaşındaki kadına temizlik adabını öğretecek değil yaptığı yanlista olsa söylenir mi bu ?? Kendi anneniz olduğunu düşünün ve gelini böyle birsey söylediğini düşünün empati yapın biraz. Yaşlı insanları idare etmek kirmamaya çalışmak bu kadar zor mu.
Ay duyar kasmayın ya. Annem yapsa gelinimiz inşallab söyler. Neden söylemesin anlayamıyorum

Bir de normalde bile klozet kapağı kapatılmadan sifon çekmek çok zararlıyken sildigi gibi çöpe koyuyorsa bakteriler banyo ve tuvaletlerdeki pecetelere havlulara vs asılı kalıyor E coli tarzı bakteriler bu yönden de kötü
Birkaç yıl önce kk da yine böyle boklu bir konu vardı. Üyeler uzun uzun klozet kapağı kapatmadan sifon çekilir mi çekilmez mi diye tartışmıştı. Çok bilinen bir üye "Ben denedim, çekmeden üzerine peçete koydum, sifonu çektim, peçete ıslanmadı, demek ki etrafa mikrop saçılmıyor" gibi bir şey demişti. 😅😅
Kk'nın B.klu Konular Antolojisi'ni tutuyorum. 2 cilt halinde.

Birkaç yıl önce kk da yine böyle boklu bir konu vardı. Üyeler uzun uzun klozet kapağı kapatmadan sifon çekilir mi çekilmez mi diye tartışmıştı. Çok bilinen bir üye "Ben denedim, çekmeden üzerine peçete koydum, sifonu çektim, peçete ıslanmadı, demek ki etrafa mikrop saçılmıyor" gibi bir şey demişti. 😅😅
Kk'nın B.klu Konular Antolojisi'ni tutuyorum. 2 cilt halinde.
Gerçekten bakterilerin su gibi peceteyi ıslatacagini düşünmek de ne biliyim 😂

O çöp kovasini neden koydunuz ozaman?? Bizde o şekilde kullanıyoruz giderlerimiz tıkandığı için atmıyoruz. Icine poşet koymuyor musun poşeti al at ne var bunda?? Benim kayinvalidem yatalakti altindan alıyordum neden tiksineyim. Siz bi poşetin lafını yapıyorsunuz
Yatağa bağlı birinin altını aldınız diye konu sahibi eli ayağı tutan birinin b.klarını tuvalet çöplüğünden toplamak zorunda değil. Eli ayağı tutan biri de Şişli Etfal'e s.çan teyze gibi sağa sola serpiştirmesin ya. Bi zahmet.

Maalesef değişmiyorlar. Köyde ki yengem ilçede ki dayım bu yaşadıklarınızın daha beterini yaşatıyorlar. Kuzenim babasına çok kızıyordu sifonu çekmiyor diye dayım ise '' birde dönüp b*kuma mı bakıcam '' demiş ruh hastası :D Yengem desen virüs ilk çıktığından kendisinden şüphelenmiştim ama Çinmiş. Dışarıda ki lavaboda bardakları deterjan sürmeden suya tutup koyar rüzgarın getirdiği tozlar içerisinde kum biriktirir hiç içini çalkamadan çay, kahveleri sunar :D Bu minnacık bir örnek tabi. Neyse ki kırk yılda bi görüşüyoruz yoksa cidden çok zor sessiz kalmak. Midesi bulananlardan şimdiden özür diliyorum :)))

O çöp kovasini neden koydunuz ozaman?? Bizde o şekilde kullanıyoruz giderlerimiz tıkandığı için atmıyoruz. Icine poşet koymuyor musun poşeti al at ne var bunda?? Benim kayinvalidem yatalakti altindan alıyordum neden tiksineyim. Siz bi poşetin lafını yapıyorsunuz.
Siz o şekilde yapıyorsunuz diye bende yapacak değilim tuvalet kağıdı gideri tıkamaz 2000 kişinin çalıştığı bir kurumda tuvalet kağıdı alımını şahsen ben alıyorum ve en önemli kriter suda erimesi bunun içinde çeşitli testlere tabi tutuyoruz kaldı ki benim kayinvalidem hasta değil yatalak değil dinç sağlıklı kadın sizin durumunuzla aynı mı aynı olsa bile ben almam altından alamam

Herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi affınıza sığınarak biraz iğrenç gelen bir konuyu danışmak istiyorum size. Benim kayinvalidem sık sık bize kalmaya gelir en az iki hafta süreyle kalır bizde aynı şehirde yaşıyoruz bu arada ve o geldiğinde en zorlandığım konu tuvalet temizligi. Kendisi tuvalet kağıtlarını dışkılı bir şekilde tuvalet çöp kovasına atıyor. Sebebi de tuvalet giderine atılmazmis gideri tikarmis ve bunu eşimde destekliyor ama durum şu eşim taharetlendigi icin çöp kovasına atma gibi bir durum olmuyor ama kayinvalidem sagolsun çöp kovasına ağzına kadar kirli kağıt ile dolduruyor ve o kovayı temizlemek istemiyorum midem kaldırmıyor. Tuvalet kağıdı benim bildiğim suda erime özelliğine sahip ki benim çalıştığım kurumda kurum için aldığımız tuvalet kağıtlarının suda erime özelliği olup olmadığı test edilir ama ben bunu anlatamıyorum ikisine de akıl verin bana ne yapayım
Kendi evinin kurallarının bu evde geçerli olmadığını söyleyin bence nazikçe, aynı şehirde yaşıyorsanız neden 2 hafta sizde kalıyor ki

Bu ne saçmalık. Dünya nin her yerinde tuvalet kağıdı tuvalete atilir. Avrupalıların zaten su ile temizlik kültürü yok.
Ucak ta atılmıyor sadece.

Hangi kultur bu homohabilisler mi neandertheller mi. Ulan kadın kovaya sıcicak nerdeyse kovaya. Once bir yikar sonra pecete ile kurularsin. Bu igrenclik nerenin kültürü ya
Dünyanın her yerinde taharet musluğu kullanılmıyor haberiniz olsun. Kullanmayanlar da biz kullananları elinizle b** temizliyorsunuz pisler diye aşağılasa hoşumuza gitmez diye düşünüyorum.

Kendi evinin kurallarının bu evde geçerli olmadığını söyleyin bence nazikçe, aynı şehirde yaşıyorsanı
Çocukları ozluyormus canı sıkılıyormus yalniz
evet geçerli bir sebebi varmış, sonuçta orası onun evi değil sizin eviniz, sizin kurallarınızın olduğunu bilmesi şart

ben ıslak mendili bile klozete atıom. Annem hiç koymazdı çöp kovası. Baska evlerde görüp şaşırırdım. Müstakiller çabuk tıkanır o yüzden koyuyorlar demişti. Bende hiç koymadım kendi evime. Wc banyo temizlediğim yetmiyo bide onumu temizlicem
Kadın pedini nereye atıyorsunuz? İnsanlar Çöp kovası atmaktan neden bu kadar tiksiniyor anlayamıyorum.

Ben kendimi bildim bileli tuvalet kağıdını tuvalete atarım. Hiçbir zaman da sorun olmadı.
Biraz iğrenç olacak ama dışkılı tuvalet kağıtlarını, regl kanı bulaşmış tuvalet kağıtlarını asla çöpte görmek istemem. Kokar bir kere. Üniversitedeyken oda arkadaşımda görmüştüm ilk kez. Dışkı ve kanlı peçeteleri görmek midemi alt üst etmişti :kusmuk:İş yerinde de görüyorum. Bana saygısızlık gibi geliyor.

Back
X