• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affiniza sığınarak soruyorum !!

Herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi affınıza sığınarak biraz iğrenç gelen bir konuyu danışmak istiyorum size. Benim kayinvalidem sık sık bize kalmaya gelir en az iki hafta süreyle kalır bizde aynı şehirde yaşıyoruz bu arada ve o geldiğinde en zorlandığım konu tuvalet temizligi. Kendisi tuvalet kağıtlarını dışkılı bir şekilde tuvalet çöp kovasına atıyor. Sebebi de tuvalet giderine atılmazmis gideri tikarmis ve bunu eşimde destekliyor ama durum şu eşim taharetlendigi icin çöp kovasına atma gibi bir durum olmuyor ama kayinvalidem sagolsun çöp kovasına ağzına kadar kirli kağıt ile dolduruyor ve o kovayı temizlemek istemiyorum midem kaldırmıyor. Tuvalet kağıdı benim bildiğim suda erime özelliğine sahip ki benim çalıştığım kurumda kurum için aldığımız tuvalet kağıtlarının suda erime özelliği olup olmadığı test edilir ama ben bunu anlatamıyorum ikisine de akıl verin bana ne yapayım
Aynı şehirde yaşayıp da 2 hafta kalmak nedir ya😐insanın hayatının içine bu kadar dahil olmayı anlamıyorum, iki tarafın ailesi de dikkat etmeli..tuvalet meselesine gelince biz de çöp kocasına atarız ama bir temizlik usulü var,o şekilde olmaz..ayrıca günlük olarak kovayı kokulu deterjanla dezenfekte edip poşet geçirrim..

Bana da sadece kağıtla temizlemek rahatsız edici geliyor. O şekilde yapmıyorum. Ama dünyada milyonlarca insan da o şekilde yapıyor. Başkalarından saygı bekliyorsak eğer önce kendimiz saygı duymalıyız. Konu sahibi özelinde söylemiyorum. Kadına pis demeden önce bunun kulturle ilgili olduğunu fark edin.

Ayy Allah cidden kimseyi kimseye muhtaç etmesin napsin kadın kağıtları cebine mi doldursun koyarsın tuvalete çöp kovasi içine de poşet doldukça bağlanır atılır . Yani tamam pislik görünecek şekilde atmak hoş değil bu şekilde temizlenmek de hoş değil ama hijyen biri değil demekki bu arada Gerçekten de tuvalet kağıtları gideri tıkayabiliyor .
Cebine doldurmasın ama öyle dışkı görünür şekilde de atılmaz ki çöpe

Tuvalet kağıdının suda erime özelliği vardır,çok takıntılı olduğum için ben de çok araştırdım bu konuyu ve tuvalet kağıdının gider tıkadiğina ben de hiç şahit olmadım.Tabi karton benzeri bir tuvalet kağıdı kullanmiyorsaniz🙂.Tuvaleti tıkayan ıslak mendildir ki onun da suda çözünenleri var.Bizim giderler geçen sene tikanmiştı,kadın pedi ve bebek bezi bile çıkarmışlar gelen ekipler,tuvalet kağıdı bunların yanında çok masum kalıyor.Açikca söyleyin,yoksa atmaya devam edecektir.

Ben tuvalet kağıtlarını her zaman çöpe atıyorum. Bazen müteahhit arkadaşlar 50’lik 70’lik borularla tüm binanın giderlerini bağlıyor. Tuvalet kağıdı boruda yok katetmeye fırsat bulamadan başka artıklara takılıyor falan filan. Aslında doğaya da zararlı suya onları karıştırmak. Binaların borularından çıkanları görmek zorunda kalan biri olarak herkesin tuvalet kağıdını çöpe atmasını ısrarla tavsiye ediyorum :KK53:

Ama şöyle de bir şey var: taharetlendikten sonra tuvalet kağıdının o aradan bembeyaz çıkması lazım :KK53: Leke varsa tekrar tekrar pes etmeden devam etmeliyiz:KK8: Böyle olunca çöpte sadece ıslak peçeteler oluyor yani boklu peçete kabul edilemeez.

Kapaksız çöp kutularından alın kv gelince onu koyun tuvalete. Çünkü diğer türlü kapağına bulaştırır. Poşet eldivenlerden takıp her gün çöp poşetinin ağzını bağlayıp atarsınız ya da eşiniz yapabilir neden olmasın. Of ama kapaksız çöp kutusunda boklar görünecek böyle. Ooof of tadımız kaçtı hep.

Neden orada banyo yapamıyorsunuz? Temiz mi değil? Gittiğiniz gün elinize eldiveni takıp banyoyu baştan sonra cifle ve çamaşır suyu ile temizleyin, yıkayın.
Ben annemlerde pis oldukları için değil ama biz gidince kalabalık oluyoruz, banyoya girdikçe klozeti, duşakabini, lavaboyu silip yıkıyorum.
Kv koyde yasiyolar, hayvanlari baglari bahceleri tarlalari var. Mesela banyo yapacam zaman bi bakiyorum banyonun yarisi tiklim tiklim pis camasir dolu . Camurlu pireli tezekli. Ben kimsenin camasirini elleyememki 🤢
Gittim pazardan camasir sepeti cop kovasi yikanmak icin kova tas nebilim neler neler almadim
Getirdim soyledim anne bu kirli sepetine koyarsiniz ortada durunca kokuyo camasirlar, bide ic camasirlari gorunuyo ayip oluyo dedim agzimla. Ama kime diyosun kv gerceten cok paspal
Esimde tam tersi okadar titiz okadar titizki anlatamam

Gider gitmez tuvaleti esimle camasir suyu falan dokup yikuyoruz, cop kutusu koyuyorum firca koyuyorum koku koyuyorum. Kapinin onunede camasir suyunu koyuyorum her girmemde mutlaka bi dokuyorum.

Ama banyo isini halledemiyorum bende banyo yapmiyorum orda
Esimde 1 kere yapti dusun artik

ben ıslak mendili bile klozete atıom. Annem hiç koymazdı çöp kovası. Baska evlerde görüp şaşırırdım. Müstakiller çabuk tıkanır o yüzden koyuyorlar demişti. Bende hiç koymadım kendi evime. Wc banyo temizlediğim yetmiyo bide onumu temizlicem

Herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi affınıza sığınarak biraz iğrenç gelen bir konuyu danışmak istiyorum size. Benim kayinvalidem sık sık bize kalmaya gelir en az iki hafta süreyle kalır bizde aynı şehirde yaşıyoruz bu arada ve o geldiğinde en zorlandığım konu tuvalet temizligi. Kendisi tuvalet kağıtlarını dışkılı bir şekilde tuvalet çöp kovasına atıyor. Sebebi de tuvalet giderine atılmazmis gideri tikarmis ve bunu eşimde destekliyor ama durum şu eşim taharetlendigi icin çöp kovasına atma gibi bir durum olmuyor ama kayinvalidem sagolsun çöp kovasına ağzına kadar kirli kağıt ile dolduruyor ve o kovayı temizlemek istemiyorum midem kaldırmıyor. Tuvalet kağıdı benim bildiğim suda erime özelliğine sahip ki benim çalıştığım kurumda kurum için aldığımız tuvalet kağıtlarının suda erime özelliği olup olmadığı test edilir ama ben bunu anlatamıyorum ikisine de akıl verin bana ne yapayım
Kaynana evdeyken asla çöpü ben ellemem eşime attirirdim

Bana da sadece kağıtla temizlemek rahatsız edici geliyor. O şekilde yapmıyorum. Ama dünyada milyonlarca insan da o şekilde yapıyor. Başkalarından saygı bekliyorsak eğer önce kendimiz saygı duymalıyız. Konu sahibi özelinde söylemiyorum. Kadına pis demeden önce bunun kulturle ilgili olduğunu fark edin.
bugune kadar herseye duyar kastik, her konunun bir de diğer yüzü olan seylerde hepimiz zitlastik ama kusura bakmayin bu konu nettir.
Saygı duyulmasi gereken bir sey yok ortada.
pis pistir. Demek ki o oyle yapiyor saygi duyalım diye bir sey kesinlikle yok. Yapan leştir, uzak dursun.

ben ıslak mendili bile klozete atıom. Annem hiç koymazdı çöp kovası. Baska evlerde görüp şaşırırdım. Müstakiller çabuk tıkanır o yüzden koyuyorlar demişti. Bende hiç koymadım kendi evime. Wc banyo temizlediğim yetmiyo bide onumu temizlicem
normal islak mendil wc ye atilmaz mesela, bu da nettir.

Kaldırın çöpü o gelince. Sorarsa midem kaldırmıyor temizlemeyi,artık kullanmıyorum banyoda kova dersiniz.
Yani bende kullanıyorum kova ama herkes taharet alip ,tuvalet kağıdını kurulamak için kullanıyor sorun olmuyor ama kimsenin b.klu pecetesini temizlemek istemem şahsen. Kovanın bile kırklanması lazım,belki koyarken kapagına ,sağına soluna değiyor. Düşunürken irkildim. Kaldırın kovayı yapacak birşey yok,söylediginiz halde dikkat etmiyorsa hakettiği bu. Kovayı göremeyince anlar herhalde.

Eşiniz en büyük problem ...

Biz de Türkiye’de tuvalet kağıdı için çöp kullanıyorduk yurtdışına taşınınca tuvalete atıyoruz çünkü hem restoran vs gibi yerlerde tuvalete sadece tuvalet kağıdı atın uyarısı var hem de ev sahibimiz tuvalet kağıdı ve çözünebilen ıslak tuvalet mendili dışında, peçete kâğıt havlu mendil vs atmamamızı hatırlatmıştı.

Kayınvalide iğrenç 🤢 , duyacağı şekilde eşinize “tuvalet çöpü pislikli kağıtla dolmuş onu boşaltır mısın lütfen?” Deseniz anlar mı?

Ped için falan da mı koymuyorsunuz kova?

Ya ben bunca yıl çiş-kaka dışında bişey atmadım klozete. Herkes böyle sanıyodum :KK53: Bazı tuvaletlerde o peçeteler tek sifonda gitmiyor mesela. İnsanların arkasından girdiğimde birkaç sifon ona çekiyorum önce. Hep derdim neden böyle yapıyolar acaba sifonu çekti kakası gitmedi de örtmeye mi çalıştı :KK70:

Tuvalette çöp kutusu yoksa kadın pedini nereye atıyosunuz?

Back
X