AFYON'DA doğum yapan arkadaşlarım kafam çok karışık?

33.haftama giriyorum ben 3 gün önce kontrole gittim yine 1ay sonraya randevu verdi kızlar doğumdan falan bahsetmedik hiç... nts falan ne zaman giriyoruz benim hiç bilgim yok çatı muayenesi de olmadım henüz

ayyy canım takma kafana boşver, fuar gerçekten biraz pis. yani en azından içerden bakınca öyle gözüküyor, eski olduğundan sanırım. kayınvaldenede çok takılma he he de geç. 1 ay sonrasına randevu verdiler diye o gün gitmene gerek yok, için rahat etmezse git doktoruna. ben 2 haftada bir giderdim. NST ye burda 33.-34. haftada sokuyorlar, genel kontrol. sancı var mı, bebek kalp atışları iyi mi diye bakıyorlar. ben en son 34. haftada gitmiştim, buraya gelmeden önce, bana bile 1 ay sonra gel dedi. yani 38 haftalık olacaktım, NST falan hiç dememişti. burda her muayenede NST ye sokuyorlar. gittiğinde sor ne zaman giricem NST ye de, çatı muayenesini doğuma giderken yada acilde yapıyorlar. hiç hoş bi durum değil, özellikle sancın varken :26::26::26:

ben kazara doğum bölümüne alındım ve hiçte memnun kamadım. ne olursa olsun sonuçta güler yüz bile yetiyor insana, bence çok güzel bi yerde, muhteşem bir ilgi ve alakayla bakılıyorsun. tadını çıkar, banada dua et

2hafta sonra giderim ben de o zaman 34.haftada nolur nolmaz yaa cidden kafalarından postalıyorlar desene hayırlısıyla atlatalım cidden yaa zormuş annelerimizi daha iyi anladık ... hemen şöyle doğumu yapıp eve dönmüşüz yatağımızdayız onu hayal ediyorum..zaten hastaneleri hiç sevmem sağlam insan hastalanır ya gidince neyse mecburuz atlatacagız bakalım.... yalancı sancılar ne zaman başladı senin benim bugün karnım ağrıdı ama kabızlık oldu ben de ondan oldu sanırım 3 gündür çıakmadım tuvalete bir de o derdim var benim yaa kan surubumu kesti doktor ama içime sinmedi bugün başladım ben yine yaa kullanmayan gebe yok bu kesti kan degerime bakmadan etmeden nolur nolmaz basladım valla nasılsa gecmıyor kabızlık öyle ya da böyle devam... gebelik öncesi de olurdum ben yani yapacak bir sey yok... dualarım seninle bu arada canım önce sen kurtul inşallah arkandan ben hemen yaz buraya merak ederim

36. haftada başladı benim yalancı ağrılar. özellikle akşamları yokluyor. yatağa bi yatıyorum soluma yattım diyelim kasıkta ufak ufak ağrı, sağa dönünce geçiyor falan. mecbur o halde uyuyorsun, herşey olacağına varır deyip. bebiş artık kocaman oldu içimde ayaklar kaburga altına giriyor birazda onun ağırlığı yürürken kasıklara ağrı veriyor. arada evde dolaşıyorum, yoksa eskisi gibi değilsin hep oturuyorsun hep yatıyorsun. Allaha dua ediyorum önce açılmam olsun diye, yoksa işim zor. günler hiç geçmek bilmiyor, şunun şurasında 11 günüm kaldı ama günümde geçebilir. zamanında doğsun mümkünse önceden gelsin falan diyorum artık. günü geçtimi insan dahada bir stres yapar, ooofff ooofff Allah yardımcımız olsun. doğumdan sonra kendimi iyi hisseder hissetmez yazıcam burda neler yaşadım. inşallah travma şeklinde olmaz, güzel bir anı olarak anlatırım :18::18::18:

inşallah her şey güzel gecer canım bir avazda doğar bebişin arkandan da ben hemen doğururum valla işimiz zor haklısın ben de tedirginim ne yalan söyleyeyim özelikle de rüyalardan sıkıldım 2 haftadır her gece rüya görüyorum saçma sapan seyler ya da karmasık gündüz ne yasarsam onların toplamı olaylar yaaa bıktım artık dinlendirmiyor sürekli rüya görümekte ..... gece zaten wc için uyanmak ayrı dert off offff cidden ben de artık günler geçsin hemen kurtulayım diyorum ....

rüya ne ki canım, sağa sola dönmek bile sorun olacak, kaliteli uyuyamıyacaksın bile. 2 şer saatlik uykularla duruyorum, dönmek için uyanmam gerekiyor. Allah razı olsun annemden hiç iş yaptırmıyor, bi tek yaprak almış durup durup onu sarıyo kıyamadığımdan gidip gelip bende yardım ediyorum. insanın annesiyle olması ne güzel, güle oynaya doğum bekliyorum. kayınvaldemleride arada arıyorum bebekle ilgili haber veriyorum pek mutlu oluyorlar. bu aralar yiyebildiğim kadar hurma yiyorum, şekerinden içim bayılıyor ama ne yapayım. doğumu kolaylaştırıyormuş

aman hemen geçsin o zaman bu günler :)benim de annem yanımda valla kız kardeşlerim falan deli oluyorlar mutlu hamişlerdenim ben de bakalım maşallah güzel geçiyor Allah bozmasın doğumumuz da hemencik geçsin

aman hemen geçsin o zaman bu günler :)benim de annem yanımda valla kız kardeşlerim falan deli oluyorlar mutlu hamişlerdenim ben de bakalım maşallah güzel geçiyor Allah bozmasın doğumumuz da hemencik geçsin

dün acile gittik bu yatış yaptığımız zaman pazar günü acile gelin kontrol etsinler demişlerdi. ultrasonla bakıldı, NST ye bağladılar herşey yolunda. oradaki doktorda açılma olmadan yatıralım deselerde yatma dedi. perşembe kontrole gidicem, bakalım neler olucak. eşime sipariş verdiğim şeylerde geldi. ben Afyondan rezene tohumu (çay yapmak için), rezene tozu (yemeklerin üstüne katmak için), ısırgan otu, yeşil çay, keten tohumu ve hurma getirttim. hurma, rezeneler ve ısırgan otu süt artırmak için, yeşil çay doğum sonrası ödemler için.. birde alkolsüz birada inanılmaz süt artırıyormuş. piyasada süt artırıcı arpa sularıda var, emziren annelere özel. netten araştırırken buldum. doğumdan 3 ay sonra falan sütte azalma olursa deneyebilirim.

hem doğuma hazırlanıyorum hem doğum sonrasına, kafam allak bullak oldu. herşeyi adım adım sırasıyla yapmak lazım, ama önce araştırma şart tabiki

süt konusunda takmıyorum ben canım bi doktor tv.de süte hiçbişi etki etmez sinir stres hariç demişti güzelce beslenin yeter artırma diye bişi yok demişti ne bileyim takmıyorum ben valla. önce doğum sorun..bu arada 33.haftaya girdim ben saate bakar msın 11 de yatmıstık 2 de uyandım ben ilk kez oldu nefes alamadım ya uyuyamadım oturuyorum saat 4 oldu eşim ohhhh uyuyor ben uyandım oturuyorum sinir oldum ama resmen nefessiz kaldım uyuyamadım erken mi başladı ne valla geçsin de kurtulayım emeye başladım ben sıkıldım iyice (((

mrb nst konusunda park ta doktor beni hala daha nst ye sokalım demiyor,sancın varmı demişti 34 haftalıkken filan yok dedim.sadece ultrasonla baktı,başı aşağıdaydı.1 ya sonraya gün verdi banada 15 mayıs için.benim beklenen doğum tarihi ise 25 mayıs ,aslında son ay 10 15 günde bir kontrol lazım ,ama o doktor öle yapıyor nedense.
diğer telekteki doktorum 32 haftalıkken gittiğimde nst ye bi sokalım dedi baktı sancı çıkmadı.35 in ortalarında gittim gene nst ye soktu sormadan çok ufak gizli ağrı çıkmıştı ama benim hiç şikayetim yoktu.birde bebek 35 te başı yukarda çıktı,hala yukarda hissediyorum dönmüyor.dört dörtlük doktor yok 35 gittim sonra 10 gün sonra tekrar gel dedi alttan muayene olcakmış ama ben gitmedim ona daha çünkü ters hissediyorum,bakmasının bi mantığı olmayacak.
parktaki ayda 1 çağırıyo nst filan istemiyor,diğeri 10 15 gün aralıklı çağırıyo nst ye alıyo ilgileniyo,her doktor farklı işte canım.senide 1 ay sonra çağırmış normaldir.ben doğurcam nerdeyse ona rağmen benide ayda 1 çağırıyo ismail bey...

Bu arada normal doğum isteklerim suya düştü sanırım çünkü sağ tarafımda topukları hissediyorum,başaşağı dönmüş olsa kaburgalarımda hissetmem gerekmezmi,inşallah döner diyorum,ona da üzüldüm biraz ama,gerçi ultrasona da girmedim ama hissettiğim kadarıyla öyle.Sizinkiler artık yoluna girdiler sanırım..keşke benimde girse(

bu haftalarda, hatta 32. haftadan sonra bebek hızla büyümeye, kilo almaya başlıyacak. bu yüzden karnın üst kısmı şişmeye başlıyacak çok daha sıkıntılı günler bekliyor seni, hazırlıklı ol

NST çokta önemli değil, sancı olmasada sancı çıkabilir, sonuçta önemli olan açılmanın olması, suyunun yada nişanın gelmesi ve bebek hareketlerinde azalma. park hastanesinin ayda bir kontrole gel demesine bir anlam veremiyorum. sen artık 38. haftadasın, her hafta bir gün belirle ve kontrole git. normal doğumun neden suya düşsünkü, benim bebeğin kafa aşşağıda, popo solda, ayaklar sağda. hatta bazen ayaklar sağdan arkaya doğru dolanıyor bile. bebek cenin pozisyonunda yatıyor içerde, dümdüz yatmaz. büzüşüp yatıyor annesi bebeğin hıçkırık tutmayada başlamıştır, 5 dk süren ritmik atımlar şeklindedir. günde 1-2 defa hissedebilirsin. bu atımları sağ-sol kasıkta hatta popoda hissediyorsan kafa aşşağıdadır. böylede anlayabilirsin nerde olduğunu. bizimki akşamları sağ yada sol kaşığımı elleriyle tırmalıyor artık, o an mıncırasım geliyor, nasıl gıdıklıyor kasığımı yarın kontrole gidicez bakalım doktor neler söyleyecek

Ne güzel keşke bende öyle hissedebilsem sevinicem,hıçkırıyo ama hıçkırıksağ kasığımla sağ kaburgamın altından yani göbek deliği hizasında göbeğin sağ tarafından geliyo,sanırım benimkisi yan yatmış pozisyonda ..çok merak ediyorum haftaya gidicem doktora zaten,artık bundan sonrada 1 ay sonraya vermez heralde:)20 günüm kaldı zaten..

Gerçekten her dönemin ayrı zorluğu ve güzelliği var :)Allah yardımcımız olsun kızlar.. Bebiş son dakika da dönebiliyor ya yeterki sancı su her şey nırmal gitsin.hiç ummadığımız şeyler de olabiliyor arkadaşımın bebeğinin kordonu kısaymış anne rahmine inenemiş her şey normalken ters gitmiş sezeryan oldu yani işimiz Allaha kaldı ben akışına bıraktım artık.park hastanesi hep öyle ya 1ay sonraya verıyorlar ama ben de 2haftada gidicem 33haftalık oldum yaa belli mi olur az kaldı sonuçta.. Nefes alamama çok kötü ya zaten burnum tek tarafı tıkalı doğuştan zor alıyorum bir de bu çıktı:)büyüdü prenses tabiki baskıuya devam:)bebiş dönünce çok komik olcak yaa cidden kafası orda düşününce insan inanamıyor resmen mucize yaşıyoruz kızlar.buarada kimse sorsam sezeryanı övüyor biz normal die bas bas bagırsakta:)

Selam Anne adayları bende aranıza yeni katılıyorum. İlk baştan beri İsmail Teker e gidiyorum.. Şuan 25 haftalık hamileyim çok memnunum kendisinden. En azından diğer doktorlar gibi korkutmuyor insanın gözünü..

hoşgeldin aramıza ,sen daha yenisin,rahat zamanlarını iyi değerlendir.normal doğum düşünenler hep ona gidiyor,inşallah hayırlısıyla atlatalım.

biz şimdi normal istiyoruz dile kolay tabi zamanı geldiğinde tırsmassak iyidir.:))her iki doğumunda avantajı dezavantajı farklı,ama böyle belirsizlik içinde yaşamak kötü,37 deyim hala belirsiz doğum şeklim ,herkesin bir netliğe kavuşuyo bu haftalarda hatta doğuruyolar bile ,belli olsa en azından psikoljimizi ona göre ayarlarız zorluk çekmeyiz...

Sizin doğumlar yakın Allah kolay doğumlar nasip etsin..Benimde amniyotik sıvım biraz fazla erken doğum riskin olabilir dedi İsmail Teker çok korkuyorum açıkcası. Bi gidiyoruz normale dönüyor bi gidiyoruz fazlalaşıyor şekerimde çıkmadı..Kimisi diyor amniyotı-ik sıvının fazla olması sıkıntı yaratmaz ama nedenini düşünmeden de olmuyor malesef

Hoşgeldin aramıza arkadaşım, bana derlerdi inanmazdım en güzel günlerin tadını çıkar :)ben dün sabahtan beri geziyordum yine her zamanki gibi rahatsızlandım ilk kez ve anladımki abartmaya gerek yok cidden son haftalar çok zor geçiyor.. Doktorumuz iyi ya her kafadan bir ses çıkıyor bizim akrabalardan da arkadaşlardan da tıkamak gerekiyor cidden.çekemeyen de konuşuyor ağzı olan da...

Hıçkırık olayını nasıl anlıyorsunuz yaaa benimki maşallah hiç durmuyor sürekli hareket edio acayip yoruluyorum ama neresini hareket ettirdi anlamıyorum en son 2hafta önce doktordaydım kafası yukarda bacaklar aşağıdaydı benimkinin ve suan 33.haftamdayım hala eli mi ayagı mı bilemiyorum ?

Özlem arkadaşım sende mi İsmail Tekere gidiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…