Ağır başlı olmak herkesin harcı değil sanırım..

tr_lelli

Elbet bir gün çiçek açar umutlar 🌸
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
45.144
115.136
1.123
Evet evet kapalısı , açığı diye ayrım yapmaktan hep kaçındım ama gerçekten bana göre kapalı namazlı niyazlı bir hatun daha ağır başlı olmalı..
Benim görselimde böyle bilmem sizinkinde nasıl?
Benim görselimde daha hanım hanımcık,daha ağır,daha davranışlarına dikkat eden toplum içinde hareketlerine dikkat eden olarak görselime öyle çizmişim..
Tam tersini görünce tuhafıma gidiyo..

Ben yapı gereği 3 dinleyip 1 konuşurum..
Boş konuşmayı sevmem onun yerine dinlemek "hı hı" demek daha bi işime gelir..

2 gün önce bir iftar yemeğine davetliydik..

Daveti veren eşimlerin ofisten muhasebe tutan bir hatun 30 yaşında 1 aylık evli..
Birde onun yardımcısı konumunda bir kız vardı o da misafir vasfıyla ordaydı muhtemelen 23 yaşlarında..(ilk defa gördüm)
birde 1 abi vardı 40 yaşlarında eşini getirmemiş (?)
2side gayet kapalı, hatta sohbetlere giden(kendileri söyledi),namazlarını kılan mütevazi !?! insanlar gibi görselledim..

Sonra ortamda yaptıkları şakalar,söylemler,eşime yada diğer çalışan abiye takılmaları hoşuma gitmedi..

ben sadece oturdum dinledim , izledim..
Eşimin iş gereği telefonu çalıyo (genelde hep telefonla hallediyo işini) kızlar gülüyolar

-abii bıktık senin telefonundan
-Allah eşine sabır versin
-ne çektin be abi

falan falan gülüşüyolar..

Eşimde pek haz etmiyo bunlardan sık sık da söylüyo (hatta giderken arabada hiç birini sevmiyorum işim var deseydim bana ofiste demediklerini bırakmazlardı dedi) ama bizi aile gibi gördüklerinden böyleler diyo.. bana tuhaf geldi..

yemek sonrası sahile inelim dondurma yiyelim dedi ev sahibesi

ama şöyle..

-abi(eşim oluyo) bize dondurma ısmarlarsan hazırlanalım x yere gidelim..
ve eşide eşimin yanında oturuyo..

neyse o çalışan diğer abi de arabayla gelmiş bizimde arabamız var..

evin dış kapısında napıyoruz kim neyle gidiyo dediler..

Hatunların ikisi bizim arabaya yöneldi kadının eşi abinin arabasıyla gittiği halde..

Bana çok tuhaf geldi..
Eşim nerdeyse ben orda olurum

Hatta eşime ben o kızın yerinde olsam sen başka arabayla gitsen ben onların arabasıyla gitsem dedim kızarım dedi..
Ama ben napim gelmeyin bizim arabaylamı diyim kendileri düşünmüyosa dedi haklı ne diyim..

Ben mi abartıyorum ya ne tuhaf insanlar bunlar
Birde çok konuşuyolar, çok gülüyolar,çok şaka yapıyolar,çok takılıyolar nasıl bişi bunlar ya..

Abartıyomuyum ki:26:

siz olsanız?

Son düzenleme:
Evet evet kapalısı , açığı diye ayrım yapmaktan hep kaçındım ama gerçekten bana göre kapalı namazlı niyazlı bir hatun daha ağır başlı olmalı..
Benim görselimde daha hanım hanımcık,daha ağır,daha davranışlarına dikkat eden toplum içinde hareketlerine dikkat eden olarak görselime öyle çizmişim..

Daveti veren eşimlerin ofisten muhasebe tutan bir hatun 30 yaşında 1 aylık evli..
Birde onun yardımcısı konumunda bir kız vardı o da misafir vasfıyla ordaydı muhtemelen 23 yaşlarında..(ilk defa gördüm)
2side gayet kapalı, hatta sohbetlere giden(kendileri söyledi),namazlarını kılan mütevazi !?! insanlar gibi görselledim..

Sonra ortamda yaptıkları şakalar,söylemler,eşime yada diğer çalışan abiye takılmaları hoşuma gitmedi..

Eşimin iş gereği telefonu çalıyo (genelde hep telefonla hallediyo işini) kızlar gülüyolar

-ne çektin be abi

Eşimde pek haz etmiyo bunlardan sık sık da söylüyo (hatta giderken arabada hiç birini sevmiyorum işim var deseydim bana ofiste demediklerini bırakmazlardı dedi) ama bizi aile gibi gördüklerinden böyleler diyo.. bana tuhaf geldi..

ama şöyle..

Hatunların ikisi bizim arabaya yöneldi kadının eşi abinin arabasıyla gittiği halde..

Bana çok tuhaf geldi..

Hatta eşime ben o kızın yerinde olsam sen başka arabayla gitsen ben onların arabasıyla gitsem dedim kızarım dedi..
Ama ben napim gelmeyin bizim arabaylamı diyim kendileri düşünmüyosa dedi haklı ne diyim..

Birde çok konuşuyolar, çok gülüyolar,çok şaka yapıyolar,çok takılıyolar nasıl bişi bunlar ya..

siz olsanız?

bana da ters, oldum olası sevmedim öyle insanları.şimdiler de pek moda bir tabir var: çapsızlar

Kapalı açık diye ayırt etmeye lüzum yok kişilik meselesi.
Kimileri böyle sulu oluyor, hiç sevmem vıcık vıcık :36:

Sohbet etmenin, gülmenin , eglenmenin kapali olmakla ne ilgisi var anlayamadim.
Neden konuyu çarptırıyosunuz?

evli bir hatunun evli adamlarla konuşma uslubundan bahsediyorum ben kapalı olmalarını bu sebepden örnek verdim..
bilerek altını çize çize isteyerek yazdım özellikle kapalı olduklarınıda..

bana da ters, oldum olası sevmedim öyle insanları.şimdiler de pek moda bir tabir var: çapsızlar

Benim yaım böyle değil belki ondan bana tuhaf geldi diyorum kendi kendime..
Evli insan daha bi dikkat eder kendine gibi öğrendik hep bilmiyorum geri kafalıyım sanırım

-ne çektin be abi

ama şöyle..

Bana çok tuhaf geldi..

siz olsanız?
şimdi sana bir sürü hakaret gelecek bir ton laf bir ton kapalılık açıklıkla ilgili provakasyon cıkarmak isteyenler olacak ve muhtemelen konu kapanacak :ssz:
ama evet! Bir kadının zaten ağırbaşlı suyu agır olması gerektiğini dşünen ben, kapanınca bu düşünce daha artıyor haliyle
bizim okulda bi kız vardı kapanmıştı. ama dapdar skinny kot üzerine cok uzun olmayan tunik giyerdi derslerde saçını açar aka sıradaki oğlanlara savururdu :ssz:
yani bazı insanlar kapanarak aslında dış etkilere kapatmaya calısıyor kendini.
oysa hakkıyla kapanan böyle yüzüne nur inen o kadar güzel hanımlar var ki :31:
kapanmak zaten benim anladığım kendini vücudunu böyle dış gözlerden uzat tutmak. yani dikkat cekmek için ekstra çabalar cok itici duruyor
yani bunun açıklığı kapalılığı yok sadece insan gözünde bu böyledir
Allah herkese hakkyla kapanmayı nasip etsin:31:

Sohbet etmenin, gülmenin , eglenmenin kapali olmakla ne ilgisi var anlayamadim.

konu sahibi kapalılar gülemez eğlenemez demedi zaten. laf sokayım,iğneleyeyim diye anlamadan yorum yazıp insanları itham etmeyin.

Son düzenleme:
Kapalı açık diye ayırt etmeye lüzum yok kişilik meselesi.
Kimileri böyle sulu oluyor, hiç sevmem vıcık vıcık :36:

Ben bilerek konumlandırdım ayrımdan ziyade izlenimlenimimden sebep.
kişilik meselesi sanırım dediğiniz gibi

ne garip iş yahu..
kocayı ayrı araba taşıyor, kadını ayrı araba. konsolos mübarek, sanırsın güvenlik amaçlı ayrı geziyorlar :27:
yolunuzun üstü müydü bari? yoksa özel özel güzergah mı değiştirdiniz kadın için?

nezaketsizlermiş bir kere..
en kötü, en çekilmez insan modeli.
nezaketsiz adamda fütursuz şaka da olur, gereksiz muhabbet, laçkalık da..

iş arkadaşı diye tahammül edemediği insanlarla mesai dışı da görüşmek zorunda mı eşin
ve sen?

Kapali acik diye provoke etmeyin. Kisilik meselesi bu.

Hoslanmadiysan gorusmessiniz olur biter.

Son düzenleme:
şimdi sana bir sürü hakaret gelecek bir ton laf bir ton kapalılık açıklıkla ilgili provakasyon cıkarmak isteyenler olacak ve muhtemelen konu kapanacak :ssz:
ama evet! Bir kadının zaten ağırbaşlı suyu agır olması gerektiğini dşünen ben, kapanınca bu düşünce daha artıyor haliyle
bizim okulda bi kız vardı kapanmıştı. ama dapdar skinny kot üzerine cok uzun olmayan tunik giyerdi derslerde saçını açar aka sıradaki oğlanlara savururdu :ssz:
yani bazı insanlar kapanarak aslında dış etkilere kapatmaya calısıyor kendini.
oysa hakkıyla kapanan böyle yüzüne nur inen o kadar güzel hanımlar var ki :31:
kapanmak zaten benim anladığım kendini vücudunu böyle dış gözlerden uzat tutmak. yani dikkat cekmek için ekstra çabalar cok itici duruyor
yani bunun açıklığı kapalılığı yok sadece insan gözünde bu böyledir
Allah herkese hakkyla kapanmayı nasip etsin:31:

konu sahibi kapalılar gülemez eğlenemez demedi zaten. laf sokayım,iğneleyeyim diye anlamadan yorum yazıp insanları itham etmeyin.
Çok haklısın çok ince düşünemedim
ama dikkatimi çekmek istediğim noktayı sizler gibi yakalayanlar yeterli bana diğerleriyle tartışmaya girmicem..
Beni rahatsız etti rahatsız oldum..
ve dünden beri acaba normal mi ki diye düşünüyodum sizlerede sormak istedim..
kapalılık bana görede dikkat çekmemek olmamalı..

Bu tipler muhtemelen alınacaklar ama yapıcak bişi yok dışardan böyle görünüyolar..

Son düzenleme:
Çok haklısınız bencede her bayan ağır olmalı hele bu insan birde evliyse..bende hiç sevmiyorum çok sulu vıcık vicik insanları...saka yapmaninda gülmeninde bir adabı var kanımca...konu sahibi arkadaş biraz üstüne gelicekler kapalilik açıklık konusunda allah yardımcın olsun:-)

:34::34:

-ne çektin be abi

ama şöyle..

Bana çok tuhaf geldi..

siz olsanız?

şu arabasa meselesi biraz abes
ama iş yerinde bir samimiyet ortamı var ki
iftarlar sohbetler oluyor
o kısımını pek yadırgamadım
gülmek sohbet etmek normal
:34:

ne garip iş yahu..
kocayı ayrı araba taşıyor, kadını ayrı araba. konsolos mübarek, sanırsın güvenlik amaçlı ayrı geziyorlar :27:
yolunuzun üstü müydü bari? yoksa özel özel güzergah mı değiştirdiniz kadın için?

nezaketsizlermiş bir kere..
en kötü, en çekilmez insan modeli.
nezaketsiz adamda fütursuz şaka da olur, gereksiz muhabbet, laçkalık da..

iş arkadaşı diye tahammül edemediği insanlarla mesai dışı da görüşmek zorunda mı eşin
ve sen?
güzargah değiştirdik..
Eşime dedim tanımıyorum neden gidiyoruz zaten sevmiyosun bunları ofiste çeneleri susmaz dedi..
Tabiki evimde ağırlayıp görüşmicem ya da gitmicem bir daha..
Çok haklısınız bencede her bayan ağır olmalı hele bu insan birde evliyse..bende hiç sevmiyorum çok sulu vıcık vicik insanları...saka yapmaninda gülmeninde bir adabı var kanımca...konu sahibi arkadaş biraz üstüne gelicekler kapalilik açıklık konusunda allah yardımcın olsun:-)

Sorun değil engelliyorum haddini aşanları yada yorum yapmıcam..
:34:

Ben de gıcık olurum böyle tiplere haklısınız. Kocasını bırakıp sizin arabaya binmesi baya ilginç. Şulh şulh kahkaha atan ne bileyim konuşmak için konuşan insanlardan hoşlanmıyorum. Zaten eşiniz de rahatsız olduğunu belirtmiş. Bu yüzden rahat olun. Sonuçta onlarla oturup sohbet etmemiş yani. O yüzden her koyun kendi bacağından asılır. Umursamayın boş verin.

Çok haklısın çok ince düşünemedim
ama dikkatimi çekmek istediğim noktayı sizler gibi yakalayanlar yeterli bana diğerleriyle tartışmaya girmicem..
Beni rahatsız etti rahatsız oldum..
ve dünden beri acaba normal mi ki diye düşünüyodum sizlerede sormak istedim..
kapalılık bana görede dikkat çekmemek olmamalı..

Bu tipler muhtemelen alınacaklar ama yapıcak bişi yok dışardan böyle görünüyolar..

Evet istenilen bu zaten tesettürü sürekli tartışma konusu yapmaya çalışıyorlar çünkü din insanların en hassas noktası.
birinden bahsederken kapalı bayan demeye korkuyoruz betimlemek için bile olsa.Haydaaa sen kapalı dedin :20:

Ne mutlu nefsine hakim olup hakkıyla kapananlara. :31:

Ben de gıcık olurum böyle tiplere haklısınız. Kocasını bırakıp sizin arabaya binmesi baya ilginç. Şulh şulh kahkaha atan ne bileyim konuşmak için konuşan insanlardan hoşlanmıyorum. Zaten eşiniz de rahatsız olduğunu belirtmiş. Bu yüzden rahat olun. Sonuçta onlarla oturup sohbet etmemiş yani. O yüzden her koyun kendi bacağından asılır. Umursamayın boş verin.

ofiste patronlar olduğundan bu kadar cıvıtamıyolar dedi zaten ama neticede bir aradalar..

Eşinden izin bile almadan
- Biz abiyle gelelim olurmu(araba olayında) demeden direk eşine sırtını dönüp arabaya yönelmesi falan baya tuhafıma gitti)
adam zaten döndü gitti bir de 1 aylık evli bunlar

demekki normalmiş bunlar
sıçrayanlara bakılırsa nolmuşş ki diye ben anormalim:34:

Çok teşekkür ederim ayrıca görüşmicem zatende sadece yaşadıklarımı sorgulamak adına paylaşmak istedim herkesin çevresinde bu tiplerden var mı diye

Son düzenleme:
Kapali diye belirttigin icin tepki alman normal, keske acikligi kapaliligi karistirmasaydin.
Ben de yerine gore davranmayi severim, hani cok yakin oldugum kisilerle sakalasmaktan gulmekten cekinmem, ama genelde mizacim serttir, herkes beni soguk bulur ilk goruste. Tanidikca severler. Ben de bu kadar agir baslilik iyi degil diyorum kendi kendime:27:
Bazi kadinlar vardir boyle, hatta benim evli bi arkadasim bir cok kisinin onunde ben kocami sevmiyorum diyecek kadar ileri gitti bi gun sastim kaldim:53: ben hayatta diyemem boyle biseyi ayip:17:

Back
X