Ağır başlı olmak herkesin harcı değil sanırım..

Kapalı veya açık farketmiyor. Gerçekten ağırbaşlı ve olgun olmak bir erdemmiş.

Ben de espri yapıyorum gülüyorum, kardeşlerimle, eşimle ve çok yakın arkadaşlarımla şakalaşıyorum. Ama iş arkadaşları gibi kalabalık bir ortamda seviyemi korurum. Bunun için kendimi kasmıyorum yapım bu. Bekarken de böyleydim evliliğin verdiği sorumluluktan değil yani. Türbanlı da değilim.

Eşimin ve kuzenlerinin çok sevdiği abla dediği bir kadın ilk tanıştığımız anda saçmaladı bir de üstüne küfür etti. Ben afalladım ama bu da böyle dediler direk. Bu insan da kapalı biri mesela.
Ben bunun kapalılık, açıklık meselesi olmadığını çok daha önce anladım ve kabullendim artık. Siz de öyle yapmalısınız.
Eşiniz zaten rahatsızmış iş hayatında mecburiyetten muhattap olunuyor yapacak bir şey yok.

Ben öyle büyüdüğümden olsa gerek cevaplarım bana göre neticede
Ben yazıyorum benim yaşantımdan alıntı benim örneklerim..
Genellemeye girdiyse affola..

Orası öyle :42: Benim yorumum sadece size değildi zaten bu şekilde cümleler kuran başkaları da vardı da o yüzden dikkatimi çekti bu konuda yorum yapmak istedim. Hani herkesi kendi yaşantımıza göre değerlendirmeyelim çünkü aslında önemli olan niyettir diye. Çok hanım hanımcık olup içi kir tutmuş birisi olmasından daha bile iyidir aslında. Sonuçta onlardan uzak durmaya karar verebilmeniz için size bir şans tanımış olurlar böylece, ama öyle insanlar da var ki dışarıdan sizin kadın kriterlerinize uyarlar niyetlerini gizleyerek hayatınızın içinde olmaya devam ederler sonradan da size büyük zararlar verirler.

İyi demişsin canım eşinde arasına mesafe koysun :19:

o da farkında ben daha onları tanımadan da söylüyordu sevmiyorum hiç birini diye..
sağlık olsun bazı insanlar bizim sabrımızın imtihanıdır..
bazıları mükafatıdır
bazıları örnektir..
bazıları derstir..

Orası öyle :42: Benim yorumum sadece size değildi zaten bu şekilde cümleler kuran başkaları da vardı da o yüzden dikkatimi çekti bu konuda yorum yapmak istedim. Hani herkesi kendi yaşantımıza göre değerlendirmeyelim çünkü aslında önemli olan niyettir diye. Çok hanım hanımcık olup içi kir tutmuş birisi olmasından daha bile iyidir aslında. Sonuçta onlardan uzak durmaya karar verebilmeniz için size bir şans tanımış olurlar böylece, ama öyle insanlar da var ki dışarıdan sizin kadın kriterlerinize uyarlar niyetlerini gizleyerek hayatınızın içinde olmaya devam ederler sonradan da size büyük zararlar verirler.

Çok haklısınız
herşeyi görerek öğreniyoruz.
Daha ne insanlar tanırız hayat bir şekilde devam etmekte

Rabbim iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın sizleri bizleri..

Benim kasdettiğimi anlayanlar sizler gibi zaten anlıyosunuz
anlamayanlara yada anlamak istemeyenlere ne anlatsam boş..

Ben kimsenin dinini sorgulamıyorum dikkat ederlerse sadece görmek istediğimi ve gördüğümü yazmak istedim..

hanımhanımcık olmak suç demekki..
Kabullenmediklerine göre yapcak pek bişe yok.

Bu hanım hanımcık olmak nasıl oluyor.Bir diğerinin davranışlarını kendi değer yargına yaşam biçimine ve fikirlerine göre eleştirip yaftalayınca hanım hanımcık oluyor,diğeri neşeli,samimi olduğu iş arkadaşlarıyla,bana göre rahatsız edici,ahlaksızlık örneği olmayan şakalar yapınca hanım hanımcıkcıkcıklar kadar saygın olmuyor mu.Bir insanın hareketlerini kontrol etmesi veya toplum/din kurallarına uyması için ne bekar ne evli,ne kapalı ne açık olup şekilcilik yapması gerekmiyor.Bekarada aynı ahlak işliyor evliye de.Kapalıya da aynı din işliyor açığa da.Biri bilinçsizce kapanır,bir diğer kapanamaz ama diğer dini vecibeleri yerine getirebiliyordur.Yani Allah sen kapalısın daha çok dikkat etmelisin demiyor.Senin eşin hoşlanmıyorsa zaten bugüne kadar mesafesini koymuş olması gerekir.Burda karakter önemli.Sen 3 susuyor 1 konuşuyorsundur.Bir diğeri sohbeti hoştur,eğlencelidir.Bu onun fütursuz olduğu anlamını taşımaz.İş yerinin verdiği samimiyette var.Hee yaş farkı yaşam farkı da var.Ne bir açık kişi kapalıya daha çok sorumluluklar yükleyip davranışları konusunda eleştirebilir.Ne de kapalı kişi açığı.Herkes eksikleriyle fazlalaıryla dinini yaşıyor ve kul/insan.Kadınlar da zaten erkekten sakınacak kadar sofi kapalı olsalardı çalışıyor olmazlardı.Bu kadar kasmaya,bu kadar insanlardan dış görünüşüne göre davranmasını beklemeye gerek yok.Hee karakter olarak sana uymaz görüşmezsin.Müslümanlık kapalıya da açığada farz.Biri başını kapatma kısmını tamamlıyordur,bir diğeri başka farz olan birşeyi.Bu kapalı diye bunu yapmalı/yapmamalı diyemeyiz.Genciz,insanız,kimse peygamber değil.Gülmenin,şaka yapmanın,ahlaksızca birşey yapmadıktan sonra kime ne zararı var.Arkadaşlar akşamın keyfini çıkarmış.Art niyet olmadıktan sonra kişilerin davranışlarını yargılayıp hanım hanımcıklık diye bir şartlanmaya gidemeyiz.Arabaya binme konusunu bilemem.Ne düşündü de öyle davrandı.Veya sen arabadasın kadın olarak yanına mı binmek istedi,eşiyle sorunmu yaşadı kendi aralarında ya da yanlışlıkla acele karar mı aldı bilemeyiz.Yanlışı bu olsun.

Günlük hayatta bazen duyuyoruz. Müslüman mısın? Neden açıksın? Neden namaz kılmıyorsun? Ama müslümansan bunları yapman lazım. Şimdi haklı mı bunu söyleyenler haklı ama bunu söylemek hele hele bunu dert edinip de bdv de konu açmak ona mı düşer? Sanmam.

Kapalı olsun olmasın, kadın olsun erkek olsun insanların bir ağırlığının olması gerekir ama tutup da onları belirli kalıplara biz sokamayız. Bir çok ülke türkleri müslüman bile kabul etmiyor. Fasulyeden müslüman sayıyor. Neden? Onlara göre bir ağırlığımız yok sanırım?

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Daha da tane tane anlatmaya sabrım yok çünkü.

İnsanların hassasiyetlerine saygı göstermek zor olmamalı. Misal kürt kelimesi de ülkemizde hassastır. Sen nişanlım kürt onun adetlerine ayak uydurabilr miyim diye konu açsan. Hiç bir hakaret içrmese bile insanları gerer. İnsanları germeye gerek var mı?

Bir çok ülkede ve hatta Japonyada bile kadın dediğin sesli gülmez. (Japonyada kadın ve erkeğin gülümsemesini temsil eden emoticonların farklı olduğunu biliyor muysunuz? Kadınların ağzı * ile gösterilir. Öyle ağzı aça aça gülme yok yani) Ama bir tane içten kahkaha patlatsam insanları ilgilendirir mi? Bana kadın dediğinin ağırlığı olmalı derlerse onlara ne? Kadınlığımı da müslümanlığımı da kimse sorgulamasın bir zahmet. Ha birinin kişisel alanına müdahale olur konuda olduğu gibi. O zaman da kişilik eleştirilir olur biter.

Son düzenleme:
Millet ortalığı karıştırmaya yer arıyor!!!
Mevzu açıklık kapalılık değil !
Konu sahibi kapalı birinin daha dikkat etmesi gerektiğini söylüyor davranışlarına, son derece haklıda.
Eğer kapanmışsa bir bayan dikkat çekmemek için kapanmıştır ve bu doğrultuda hareket etmelidir.
Herşeyi saptırmaya pek bi meraklısınız.
Konu kapalı açık mevzusuna gelmesin.

Herkes sizler gibi anlayışlı değil..
Anlamak istediği gibi anlayanlar 2 kelime alıp insanların kalbini kırmak isteyenler okadar çok ki..
Rabbim affetsin..
Ben hayvanlara bile dokunamam ki belki anlayamam incitirim elimle falan diye
Olsun sağlık olsun

cevap vermemek onlara göre cevap bulamadığım anlamına geliyodur sanırım..
Görmüyorum, görmek istemiyorum,okumuyorum

Son düzenleme:
Kapalı bir kadın daha ağırbaşlı olmalıdır sözünün mantığı nedir acaba? Bir de hiç anlayamadığım şey şu : Bir insanın başının açık olmasıyla ilgili bir eleştiri getirilse, açıklığıyla ilintilendirilip namusundan dem vurulsa ifal yaşanır, hepimiz ' Sen ne hakla bir kadının özel hayatına karışırsın? Açık olmasıyla ağır başlılk arasında ne gibi bir bağlantı var, açıklar namussuzluğa daha mı meyilli? diyerek ortalığı ayağa kaldırırdık. Ama ne hikmetse söz konusu kadın baş örtülü olunca herkesin o kadının ahlakı/ağırbaşlılığı hakkında konuşmaya hakkı oluyor! Açık bir kadının yalnızca kendisini ilgilendiren ahlakı, kadın başını kapatınca tüm kamuyu ilgilendiriyor. Ben kapalı kadınlar uygulanan bu toplum baskısından çok rahatsızım kendi adıma.

Kimi insanlar daha mesafeli olurlar kimi insanlar daha şakacıdırlar, işi eşek şakalarına hatta laubaliliğe kadar götürürler. Herkesin ağırbaşlılık anlayışı farklıdır, bana garip gelen bir başkasına normal gelebilir, sizi rahatsız eden bu hareketler onların örfüne adetine aile yapısına göre normal belli ki. Yani ben bunda abartılacak bir taraf göremiyorum. Kadınların eşinizin arabasıyla gitmesinde bir sorun göremiyorum, çünkü bunları kocaları yanlarındayken yapmışlar, yani kocaları da bunda bir anormallik görmüyor, onların aile yapısına uygun demek ki. Akıllarına bile gelmemiştir bundan rahatsız olacağınız. Ben de niye bu tip meseleler bu kadar büyütülür bunu anlamam mesela, amaç sahilde dondurma yemek, kimin kimin arabasıyla gittiğinin ne önemi var? Yani siz illa kocanızın yanında gitmek isteyebilirsiniz ama bu da bana uygun değil mesela. 10 dk kocamın yanından ayrı dursam ne olur diye düşünürüm, ama siz farklı düşünebilirsiniz buna da saygım var. :)) Kadının yeri kocasının yanıdır lafı da bana hep garip gelmiştir belli ki onlar da böyle düşünüyorlar. Akıl edememişlerdir rahatsız olacağınızı ben bir art niyet göremiyorum, yalnızca yaşama bakışınız ve mizaçlarınız farklı o kadar. Bence iftara konuk misafir edip hayra girmek, hoşluk yapmak istemişler.:34:

Son düzenleme:
Herkes siznler gibi anlayışlı değil..
Anlamak istediği gibi anlayanlar 2 kelime alıp insanların kalbini kırmak isteyenler okadar çok ki..
Rabbim affetsin..
Ben hayvanlara bile dokunamam ki belki anlayamam incitirim elimle falan diye
Olsun sağlık olsun

cevap vermemek onlara göre cevap bulamadığım anlamına geliyodur sanırım..
Görmüyorum, görmek istemiyorum,okumuyorum

Ya ben buraya bir konu açtım millet hepsi kendi anlamak istediği gibi anladı, konu nişanlımı kıskanmamdı fakat Polisi sevmiyorum askeri seviyoruma kadar geldi biliyor musun.
Tek çareyi konuyu kapattırmakta buldum sağolsun Mune kapattıda sinir bozucu yorumları görmemiş oldum.
Burada bir kafile var olayı anlamak istediği gibi anlamaya çalışmakta ısrar ediyor ve fikirlerini belirtirken rencide edici şeyler kırıcı kelimeler kullanıyor.
Sıkma canını biz senin anlatmak istediğin şeyi gayet güzel anladık ..

siz hangi hakla bana yazma diyordunuz merak ettim. ikinci konu sahibimisiniz.

Polemik yaratmak icin yazdiginiz cok belli hanimefendi. Mubarek Ramazan ayinda neden boyle bir polemik yaratmak istiyorsunuz? Konu sahibini anlamadan yorum yapmak moda olmus kk da artik

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

evet herkesın harcı değil ama açıklıkla kapalılıkla ilgisi de yok ki :31:

bende hiç sevmem öyle özellikle erkeklerle muhabbet etmeyi seven erkeklerle daha bir samimi laubali insanları :45::45:

Polemik yaratmak icin yazdiginiz cok belli hanimefendi. Mubarek Ramazan ayinda neden boyle bir polemik yaratmak istiyorsunuz? Konu sahibini anlamadan yorum yapmak moda olmus kk da artik

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bu sözünüze şiddetle katılıyorum. :31:

Ya ben buraya bir konu açtım millet hepsi kendi anlamak istediği gibi anladı, konu nişanlımı kıskanmamdı fakat Polisi sevmiyorum askeri seviyoruma kadar geldi biliyor musun.
Tek çareyi konuyu kapattırmakta buldum sağolsun Mune kapattıda sinir bozucu yorumları görmemiş oldum.
Burada bir kafile var olayı anlamak istediği gibi anlamaya çalışmakta ısrar ediyor ve fikirlerini belirtirken rencide edici şeyler kırıcı kelimeler kullanıyor.
Sıkma canını biz senin anlatmak istediğin şeyi gayet güzel anladık ..

evet bir grup başı oluyo ve destekçileri sanırım 6 yıldır burdayım üyeyeyim..
Hep vardı hala var..
sağlık olsun ne diyim:34:

Sabırlı biriyimdir
canımı sıkmam sıradan olaylara kalbimi çok sevdiğim insanlar kırabilir genelde..
o sebepden sıkıntı yok

Son düzenleme:
Kapalı bir kadın daha ağırbaşlı olmalıdır sözünün mantığı nedir acaba? Bir de hiç anlayamadığım şey şu : Bir insanın başının açık olmasıyla ilgili bir eleştiri getirilse, açıklığıyla ilintilendirilip namusundan dem vurulsa ifal yaşanır, hepimiz ' Sen ne hakla bir kadının özel hayatına karışırsın? Açık olmasıyla ağır başlılk arasında ne gibi bir bağlantı var, açıklar namussuzluğa daha mı meyilli? diyerek ortalığı ayağa kaldırırdık. Ama ne hikmetse söz konusu kadın baş örtülü olunca herkesin o kadının ahlakı/ağırbaşlılığı hakkında konuşmaya hakkı oluyor! Açık bir kadının yalnızca kendisini ilgilendiren ahlakı, kadın başını kapatınca tüm kamuyu ilgilendiriyor. Ben kapalı kadınlar uygulanan bu toplum baskısından çok rahatsızım kendi adıma.

Kimi insanlar daha mesafeli olurlar kimi insanlar daha şakacıdırlar, işi eşek şakalarına hatta laubaliliğe kadar götürürler. Herkesin ağırbaşlılık anlayışı farklıdır, bana garip gelen bir başkasına normal gelebilir, sizi rahatsız eden bu hareketler onların örfüne adetine aile yapısına göre normal belli ki. Yani ben bunda abartılacak bir taraf göremiyorum. Kadınların eşinizin arabasıyla gitmesinde bir sorun göremiyorum, çünkü bunları kocaları yanlarındayken yapmışlar, yani kocaları da bunda bir anormallik görmüyor, onların aile yapısına uygun demek ki. Akıllarına bile gelmemiştir bundan rahatsız olacağınız. Ben de niye bu tip meseleler bu kadar büyütülür bunu anlamam mesela, amaç sahilde dondurma yemek, kimin kimin arabasıyla gittiğinin ne önemi var? Yani siz illa kocanızın yanında gitmek isteyebilirsiniz ama bu da bana uygun değil mesela. 10 dk kocamın yanından ayrı dursam ne olur diye düşünürüm, ama siz farklı düşünebilirsiniz buna da saygım var. :)) Kadının yeri kocasının yanıdır lafı da bana hep garip gelmiştir belli ki onlar da böyle düşünüyorlar. Akıl edememişlerdir rahatsız olacağınızı ben bir art niyet göremiyorum, yalnızca yaşama bakışınız ve mizaçlarınız farklı o kadar. Bence iftara konuk misafir edip hayra girmek, hoşluk yapmak istemişler.:34:

Mükemmel anlatmışsınız ama konu sahibi okumuyormuş böyle mesajları sanırım. Neyse okuyanlar için güzel bir cevap olmuş. Bu arada ben de açığım, ne mini etek giydim diye beni tacizi tecavüzü hakeder göreni anlarım ne de kapalı arkadaşlarımın belirli kalıplara sokulmasını.

Back
X