Ağır başlı olmak herkesin harcı değil sanırım..

Eğer aynı konu ''misafirliğe gittik, oradaki hanımlar açıktı ve çok laubalilerdi'' diye açılsaydı
''açık diye laubali değiller, kişilik bu derdim'' az önce dediğim gibi.

Kapalılar kutsal kadın olmuyorlar.

Açığıyla kapalısıyla herkes sadece insandır bana göre.

Yanlışıyla, eksiğiyle kalıpsız, yargısız sadece insan..

Ve sadece bir şeyi yansıtıyorlar; kişiliklerini.

Olay bu aslında.

Dogru kisiyi quoteladigindan emin misin? Ayni seyi soyluyorum bende konu sahibine…yani ayni kapiyi caliyoruz.

Evet evet kapalısı , açığı diye ayrım yapmaktan hep kaçındım ama gerçekten bana göre kapalı namazlı niyazlı bir hatun daha ağır başlı olmalı..
Benim görselimde böyle bilmem sizinkinde nasıl?
Benim görselimde daha hanım hanımcık,daha ağır,daha davranışlarına dikkat eden toplum içinde hareketlerine dikkat eden olarak görselime öyle çizmişim..
Tam tersini görünce tuhafıma gidiyo..

Ben yapı gereği 3 dinleyip 1 konuşurum..
Boş konuşmayı sevmem onun yerine dinlemek "hı hı" demek daha bi işime gelir..

2 gün önce bir iftar yemeğine davetliydik..

Daveti veren eşimlerin ofisten muhasebe tutan bir hatun 30 yaşında 1 aylık evli..
Birde onun yardımcısı konumunda bir kız vardı o da misafir vasfıyla ordaydı muhtemelen 23 yaşlarında..(ilk defa gördüm)
birde 1 abi vardı 40 yaşlarında eşini getirmemiş (?)
2side gayet kapalı, hatta sohbetlere giden(kendileri söyledi),namazlarını kılan mütevazi !?! insanlar gibi görselledim..

Sonra ortamda yaptıkları şakalar,söylemler,eşime yada diğer çalışan abiye takılmaları hoşuma gitmedi..

ben sadece oturdum dinledim , izledim..
Eşimin iş gereği telefonu çalıyo (genelde hep telefonla hallediyo işini) kızlar gülüyolar

-abii bıktık senin telefonundan
-Allah eşine sabır versin
-ne çektin be abi

falan falan gülüşüyolar..

Eşimde pek haz etmiyo bunlardan sık sık da söylüyo (hatta giderken arabada hiç birini sevmiyorum işim var deseydim bana ofiste demediklerini bırakmazlardı dedi) ama bizi aile gibi gördüklerinden böyleler diyo.. bana tuhaf geldi..

yemek sonrası sahile inelim dondurma yiyelim dedi ev sahibesi

ama şöyle..

-abi(eşim oluyo) bize dondurma ısmarlarsan hazırlanalım x yere gidelim..
ve eşide eşimin yanında oturuyo..

neyse o çalışan diğer abi de arabayla gelmiş bizimde arabamız var..

evin dış kapısında napıyoruz kim neyle gidiyo dediler..

Hatunların ikisi bizim arabaya yöneldi kadının eşi abinin arabasıyla gittiği halde..

Bana çok tuhaf geldi..
Eşim nerdeyse ben orda olurum

Hatta eşime ben o kızın yerinde olsam sen başka arabayla gitsen ben onların arabasıyla gitsem dedim kızarım dedi..
Ama ben napim gelmeyin bizim arabaylamı diyim kendileri düşünmüyosa dedi haklı ne diyim..

Ben mi abartıyorum ya ne tuhaf insanlar bunlar
Birde çok konuşuyolar, çok gülüyolar,çok şaka yapıyolar,çok takılıyolar nasıl bişi bunlar ya..

Abartıyomuyum ki:26:

siz olsanız?

Çeşitlilik zenginliktir.
Şaka bir yana katılıyorum kapalı bir bayanın daha dikkat etmesi gerektiğine ama şöyle bir şey var.
Herkesin görüşü kendine ve bu tür şeyler kişiliğinde olması lazım yoksa istese de maskeleyemez

konu açıklık kapalılıktan çok "okuduğunu anladın, anlamadın" mevzusuna gelmiş..
her yoruma konuyu bi kez taha okuması tavsiye ediliyo konu sahibi tarafından..
yorum yazıncada biz komik oluyomuşuz, ortalık karıştırıyomuşuz...
sen "görselim" diye bi kelime kullanırsan bende dış görünüşünden bahsettiğini anlarım...
biriside cevap verme demiş biz okuduğumuzu anlamayan zırcahillere...
konu açıp cevap beğenmeyenlerin hastasıyım zaten..
illa desteklicez...

Bu sözünüze şiddetle katılıyorum. :31:

Polemik yaratmak icin yazdiginiz cok belli hanimefendi. Mubarek Ramazan ayinda neden boyle bir polemik yaratmak istiyorsunuz? Konu sahibini anlamadan yorum yapmak moda olmus kk da artik

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

siz modayı yakından takip ediyor olabilirsiniz. ama benim öyle bir niyetim yok.. ALLAH benm içimi dışımı biliyor.
konu açılır ve yorum yapılır. "yorum yapma" deme hakkınız yoktur. doğru yada yanlış yorum yapma hakkım vardır. sizinde yorumu okumama hakkınız vardır.
siz kendinizi ne zannediyorsunuz? küçük munemisiniz anlamadım.

Son düzenleme:
bencede garip yani
araba olayı çok garip olmuş hakkaten
eşin de biraz yüz veriyor olmasın yoksa nereden bu samimiyet bu laubalilik.

okudum ve anladım :52::52::52:

size katılıyorum.. konu sahibesi katılmasa da okumasa da olur :46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

:1: teşekkürler :42:
Mükemmel anlatmışsınız ama konu sahibi okumuyormuş böyle mesajları sanırım. Neyse okuyanlar için güzel bir cevap olmuş. Bu arada ben de açığım, ne mini etek giydim diye beni tacizi tecavüzü hakeder göreni anlarım ne de kapalı arkadaşlarımın belirli kalıplara sokulmasını.

Bir de konu sahibesi hanım hanım hanımcık olmayı yüceltmiş ve herkesin özendiği 'ne kadar da hanım hanımcık bir kadın' dediği biri gibi olmayı hedeflediğini söylemiş, ama belki o kadınlar da başkaları için değil de kendileri için yaşıyorlardır, hayattan keyif almaya çalışıyorlardır. Aman başkası hakkımda iyi konuşsun deyip kasmıyorlardır kendilerini. Belki onların ahlak anlayışına da sofrasında ekmeğini yediğin insanın sırf hareketleri sana uymuyor diye dedikodusunu yapmak, kendini ondan üstün görmek uymuyordur.

Konu sahibesi arkadaşım tüm içtenliğimle diyorum hayatta bir şey öğrendiysem o da şu : 'Yaşam şekline, aile yapısına, dini inancına göre insan kayırmayacaksın. Tek ölçütün 'iyi niyet' olacak. O kadınlar mübarek ay deyip sizi iftara çağırıp hayra girmek istemişler ve art niyetleri olsa bunu kocalarının yanında yapmazlardı, demek ki yaptıkları her şey aile yapılarına uygun. Herkesin 'normali' farklıdır. Sizin eşiniz sizin gibi hanım hanımcık kadınlardan hoşlanıyor olabilir ama o kadınların eşleri de demek ki eğlenceli, şen şakrak, deli dolu kadınlardan hoşlanıyor ki evliler. Bu tip karakter meselelerinde mutlak doğru yoktur. Bence gönlünüze bu kadar vesvese sokmayın bu tip mizaç farklılıklarından, buluttan nem kapar, insanları kalıplara sokmaya çalışırsanız hayattan zevk almak zorlaşır sizin için. Hayat farklı renklerle güzel. :)))

konu açıklık kapalılıktan çok "okuduğunu anladın, anlamadın" mevzusuna gelmiş..
her yoruma konuyu bi kez taha okuması tavsiye ediliyo konu sahibi tarafından..
yorum yazıncada biz komik oluyomuşuz, ortalık karıştırıyomuşuz...
sen "görselim" diye bi kelime kullanırsan bende dış görünüşünden bahsettiğini anlarım...
biriside cevap verme demiş biz okuduğumuzu anlamayan zırcahillere...
konu açıp cevap beğenmeyenlerin hastasıyım zaten..
illa desteklicez...

Konu sahibine sen haklısın hanımhanımcıksın onlar laubali,kadın mı.Hiç evli kapalı kadına yakışıyor mu demelisin.O zaman para ediyor yorumun.Dikkate alıyor.Çünkü diğerlerine aslında verecek cevabı yok.Karı koca evlerine iftara gittikleri yememğini yedikleri insanı pek güzel arkadan çekiştiriyor.Koca,iş arkadaşları hakkında hiç hoşlanmam mesafeliyim diyor ama evlerine yemeğe gidecek kadar ve abi diye hitap edecek kadar samimiler.Ona da bir kulp bulmuş koca efendi,gitmesem işyerinde bunaltırlar vay vay vay.Kapalaılar şöyle davranmalı diye gruplaştıran kendisi,konuyu saptırmayın kapalılığa getirmeyin diyen yine kendisi.

Kadının gülmesi suç,iş arkadaşlarıyla şakalaçması suç,samimi olduğu iş arkadaşına bize dondurma ısmarla demesi suç.Dondurma yemeğe giderken KOCASINDAN İZİN ALMADAN,misafir kadının olduğu diğer arabaya binmesi suç.Hee bir de diğer erkek olan iş arkadaşının karısının gelmemesi de soru işaretiyle karşılanıyor.Konu sahibi nasıl 3 dinleyip,1 konuşuyorsa,gelmeyen kadın da belki hiç konuşmuyordur.Hastadır ya da başka işi vardır.Kapalının gülmesi şaka yapması suç ama onun arkadan eleştirisel gıybet yapması suç değil.İnsan her ne olursa olsun,davet edildiği evde,o kadar hazırlanmış sizi ağırlamışsa iki kelamı,ve güler yüzü eksik etmemeli.Ama hanım hanımcık olmanın en önemli kuralı gülme.Az konuş.

Aa buarada calisan ve calismis olanlar bilir…is yerindekileri gordugumuz kadar evde ne cocugumuzu ne herifimizi goruyoruz ayol…yeri geldiginde saka yapilir tezegi cikarilmadan tabii…

siz modayı yakından takip ediyor olabilirsiniz. ama benim öyle bir niyetim yok.. ALLAH benm içimi dışımı biliyor.
konu açılır ve yorum yapılır. "yorum yapma" deme hakkınız yoktur. doğru yada yanlış yorum yapma hakkım vardır. sizinde yorumu okumama hakkınız vardır.
siz kendinizi ne zannediyorsunuz? küçük munemisiniz anlamadım.

Üslubunuza dikkat edip öyle yazmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Mümkünse saygı sınırlarını aşmayın.
Bu kadar tahammülsüzlük niye, sizde demişsiniz herkesin yorum yapma hakkı vardır.
Ne yani biz açığız diye tövbe estağfurullah ALLAHsızmıyız!
Yada iyi bir kul olmak baştaki örtü ile mi imtihan edilir?
Bence mümkünse kuranı anlayarak okumalısınız.
Allah bizimde içimizi dışımızı biliyor, şimdi ne alaka bu cümleyi kurdunuz çözemedim.
Ayrıca kendinizi ne sanıyorsunuz gibi bir cümle kullanamazsınız bana, terbiyenizi takının !!!

Konu sahibine sen haklısın hanımhanımcıksın onlar laubali,kadın mı.Hiç evli kapalı kadına yakışıyor mu demelisin.O zaman para ediyor yorumun.Dikkate alıyor.Çünkü diğerlerine aslında verecek cevabı yok.Karı koca evlerine iftara gittikleri yememğini yedikleri insanı pek güzel arkadan çekiştiriyor.Koca,iş arkadaşları hakkında hiç hoşlanmam mesafeliyim diyor ama evlerine yemeğe gidecek kadar ve abi diye hitap edecek kadar samimiler.Ona da bir kulp bulmuş koca efendi,gitmesem işyerinde bunaltırlar vay vay vay.Kapalaılar şöyle davranmalı diye gruplaştıran kendisi,konuyu saptırmayın kapalılığa getirmeyin diyen yine kendisi.

Kadının gülmesi suç,iş arkadaşlarıyla şakalaçması suç,samimi olduğu iş arkadaşına bize dondurma ısmarla demesi suç.Dondurma yemeğe giderken KOCASINDAN İZİN ALMADAN,misafir kadının olduğu diğer arabaya binmesi suç.Hee bir de diğer erkek olan iş arkadaşının karısının gelmemesi de soru işaretiyle karşılanıyor.Konu sahibi nasıl 3 dinleyip,1 konuşuyorsa,gelmeyen kadın da belki hiç konuşmuyordur.Hastadır ya da başka işi vardır.Kapalının gülmesi şaka yapması suç ama onun arkadan eleştirisel gıybet yapması suç değil.İnsan her ne olursa olsun,davet edildiği evde,o kadar hazırlanmış sizi ağırlamışsa iki kelamı,ve güler yüzü eksik etmemeli.Ama hanım hanımcık olmanın en önemli kuralı gülme.Az konuş.

Hislerime tercüman olmuşsunuz.

sorun kapalılık açıklık değilki.. insan olmak ve sınırlanırı bilmek.. sabah 8 akşam 5 6 ya kadar beraber çalışıyorlar..
kadının yaptıklarını kesinlikle onaylamıyorum(ki ben kesinlikle yapmam, yapsam erkek arkadaşım çok bozulur).
ama bunun açıklılık kapalılıkla bir ilgilisi yok.
ozaman hepimiz müslümanız, hepimiz namaz kılıyormuyuz?

Evet evet kapalısı , açığı diye ayrım yapmaktan hep kaçındım ama gerçekten bana göre kapalı namazlı niyazlı bir hatun daha ağır başlı olmalı..
Benim görselimde böyle bilmem sizinkinde nasıl?
Benim görselimde daha hanım hanımcık,daha ağır,daha davranışlarına dikkat eden toplum içinde hareketlerine dikkat eden olarak görselime öyle çizmişim..
Tam tersini görünce tuhafıma gidiyo..

Ben yapı gereği 3 dinleyip 1 konuşurum..
Boş konuşmayı sevmem onun yerine dinlemek "hı hı" demek daha bi işime gelir..

2 gün önce bir iftar yemeğine davetliydik..

Daveti veren eşimlerin ofisten muhasebe tutan bir hatun 30 yaşında 1 aylık evli..
Birde onun yardımcısı konumunda bir kız vardı o da misafir vasfıyla ordaydı muhtemelen 23 yaşlarında..(ilk defa gördüm)
birde 1 abi vardı 40 yaşlarında eşini getirmemiş (?)
2side gayet kapalı, hatta sohbetlere giden(kendileri söyledi),namazlarını kılan mütevazi !?! insanlar gibi görselledim..

Sonra ortamda yaptıkları şakalar,söylemler,eşime yada diğer çalışan abiye takılmaları hoşuma gitmedi..

ben sadece oturdum dinledim , izledim..
Eşimin iş gereği telefonu çalıyo (genelde hep telefonla hallediyo işini) kızlar gülüyolar

-abii bıktık senin telefonundan
-Allah eşine sabır versin
-ne çektin be abi

falan falan gülüşüyolar..

Eşimde pek haz etmiyo bunlardan sık sık da söylüyo (hatta giderken arabada hiç birini sevmiyorum işim var deseydim bana ofiste demediklerini bırakmazlardı dedi) ama bizi aile gibi gördüklerinden böyleler diyo.. bana tuhaf geldi..

yemek sonrası sahile inelim dondurma yiyelim dedi ev sahibesi

ama şöyle..

-abi(eşim oluyo) bize dondurma ısmarlarsan hazırlanalım x yere gidelim..
ve eşide eşimin yanında oturuyo..

neyse o çalışan diğer abi de arabayla gelmiş bizimde arabamız var..

evin dış kapısında napıyoruz kim neyle gidiyo dediler..

Hatunların ikisi bizim arabaya yöneldi kadının eşi abinin arabasıyla gittiği halde..

Bana çok tuhaf geldi..
Eşim nerdeyse ben orda olurum

Hatta eşime ben o kızın yerinde olsam sen başka arabayla gitsen ben onların arabasıyla gitsem dedim kızarım dedi..
Ama ben napim gelmeyin bizim arabaylamı diyim kendileri düşünmüyosa dedi haklı ne diyim..

Ben mi abartıyorum ya ne tuhaf insanlar bunlar
Birde çok konuşuyolar, çok gülüyolar,çok şaka yapıyolar,çok takılıyolar nasıl bişi bunlar ya..

Abartıyomuyum ki:26:

siz olsanız?

ben seni anladım arkadaşım..
bence burda mesele kapalılıkta değil..
o kadınlar açık da olsa evli bir erkeğe nasıl davranılır bunu bilmiyolar..
asıl sorun bu..

Bu kadar tahammülsüzlük niye, sizde demişsiniz herkesin yorum yapma hakkı vardır.
Allah bizimde içimizi dışımızı biliyor, şimdi ne alaka bu cümleyi kurdunuz çözemedim.
Ayrıca kendinizi ne sanıyorsunuz gibi bir cümle kullanamazsınız bana, terbiyenizi takının !!!

Çok alakasız bir yerden girdiniz bence.
Zira arkadaş açıklığa hiç yorum yapmamış.
Hele sizin açıklığınıza hiç dokunmamış.

Konunun başından beri birkaç arkadaş olayı saptırmayın, iyi okuyun, gereksiz yorumlar yapmayın
gibi başöğretmen tavrına girdiler.
Arkadaşın tepkisi bunaydı.

Konu sapmasın diye az önceden beri uğraşan siz, nasıl konuyu ''açıksak Allahsız mıyız''a getirdiniz anlayamadım.

Bu kapalilar ne yapsa dert oldu yahu. Kapanan herkes dinini ayni duzeyde icsellestirip yasamali. Yasayamayacaksa kapanmamali, cık cık cık.
Aciksan istedigin sekilde giyinirsin ozgursun. Kapaliysan her kesimden insanin yorumuna hazir ol.
Yahu kapalisi da insan. Dogrusunu yapsa iyi de yapamiyorsa agir basli degilse sana ne, herkesin kendi bilecegi is. Begenmiyorsan gorusmezsin olur biter.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

:53::53::53::53::53: yorumsuz.
iyi günler size

Back
X