Ağır başlı olmak herkesin harcı değil sanırım..

Evet evet kapalısı , açığı diye ayrım yapmaktan hep kaçındım ama gerçekten bana göre kapalı namazlı niyazlı bir hatun daha ağır başlı olmalı..
Benim görselimde böyle bilmem sizinkinde nasıl?
Benim görselimde daha hanım hanımcık,daha ağır,daha davranışlarına dikkat eden toplum içinde hareketlerine dikkat eden olarak görselime öyle çizmişim..
Tam tersini görünce tuhafıma gidiyo..

Ben yapı gereği 3 dinleyip 1 konuşurum..
Boş konuşmayı sevmem onun yerine dinlemek "hı hı" demek daha bi işime gelir..

2 gün önce bir iftar yemeğine davetliydik..

Daveti veren eşimlerin ofisten muhasebe tutan bir hatun 30 yaşında 1 aylık evli..
Birde onun yardımcısı konumunda bir kız vardı o da misafir vasfıyla ordaydı muhtemelen 23 yaşlarında..(ilk defa gördüm)
birde 1 abi vardı 40 yaşlarında eşini getirmemiş (?)
2side gayet kapalı, hatta sohbetlere giden(kendileri söyledi),namazlarını kılan mütevazi !?! insanlar gibi görselledim..

Sonra ortamda yaptıkları şakalar,söylemler,eşime yada diğer çalışan abiye takılmaları hoşuma gitmedi..

ben sadece oturdum dinledim , izledim..
Eşimin iş gereği telefonu çalıyo (genelde hep telefonla hallediyo işini) kızlar gülüyolar

-abii bıktık senin telefonundan
-Allah eşine sabır versin
-ne çektin be abi

falan falan gülüşüyolar..

Eşimde pek haz etmiyo bunlardan sık sık da söylüyo (hatta giderken arabada hiç birini sevmiyorum işim var deseydim bana ofiste demediklerini bırakmazlardı dedi) ama bizi aile gibi gördüklerinden böyleler diyo.. bana tuhaf geldi..

yemek sonrası sahile inelim dondurma yiyelim dedi ev sahibesi

ama şöyle..

-abi(eşim oluyo) bize dondurma ısmarlarsan hazırlanalım x yere gidelim..
ve eşide eşimin yanında oturuyo..

neyse o çalışan diğer abi de arabayla gelmiş bizimde arabamız var..

evin dış kapısında napıyoruz kim neyle gidiyo dediler..

Hatunların ikisi bizim arabaya yöneldi kadının eşi abinin arabasıyla gittiği halde..

Bana çok tuhaf geldi..
Eşim nerdeyse ben orda olurum

Hatta eşime ben o kızın yerinde olsam sen başka arabayla gitsen ben onların arabasıyla gitsem dedim kızarım dedi..
Ama ben napim gelmeyin bizim arabaylamı diyim kendileri düşünmüyosa dedi haklı ne diyim..

Ben mi abartıyorum ya ne tuhaf insanlar bunlar
Birde çok konuşuyolar, çok gülüyolar,çok şaka yapıyolar,çok takılıyolar nasıl bişi bunlar ya..

Abartıyomuyum ki:26:

siz olsanız?

Bende çok rahatsız olurdum ve bahsettiğin karakterdeki şahıslarla ömrü billah arkdş olamadım , iş ortamımda da geçinemedim.
Çok haklısın düşüncelerinde, bence irtibatını kes gitsin, lüzumsuz gibler.

Edep , illa edep , illa edep.

Yahu kardesim konu sahibi arkadasin kapalilara kasti yok, anlamadiniz. lutfen herkes mubarek ramazan ayi icin icindeki satasma icgudusunu dizginlesin :D hadi 10 gun kaldi dayanirsiniz bence cok zor degil :D

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Okadar çirkin yorumlar var kii..
yok gülmeyin hanımlığınıza bişi olur gibi gibi
insanlar kalp kırmayı pek seviyolar dicek hiçbişeyim yok
Okuyup yorum yapmıcam
teşekkürler ayrıca anlayışlı kalp kırmadan kimseyi üzmeden cevap veren insanlar kendilerini belli ediyolar..
Bende çok rahatsız olurdum ve bahsettiğin karakterdeki şahıslarla ömrü billah arkdş olamadım , iş ortamımda da geçinemedim.
Çok haklısın düşüncelerinde, bence irtibatını kes gitsin, lüzumsuz gibler.

Edep , illa edep , illa edep.
Çok teşekkür ederim ben yanlış düşünmediğimi anladım çok da doğru şeyler düşünmüşüm

İş ortamındaki böyle sulu insanlardan nefret ediyorum. Ama eşinizde çok fazla tolerans göstermiş demekki, abi diye hitap ediyorlar. BEY, HANIM gibi sıfatlara ne olmuş?? Eşimin iş yerindede böyle yılışık bi kız vardı, eşime ismiyle hitap ediyordu, yaşlar yakın olunca, ama eşim yönetici konumunda. Herneyse, birgün telefonda eşime yine ismiyle hitap etti, kıyameti kopardım. Sen onun çocuğumusun, arkadaşımısın bu ne laubalilik dedim, eşimde o kıza böyle bir hitabın güzel olmadığını, saygılı olması gerektiğini söyledi.. Sonraları o kız işten çıktı falan... Ama sizin anlattıklarınız çok anormal, birde eşleri varken sizin arabanıza gelmeleri, siz kibar bir dille uyarabilirdiniz, mesela 'eşiniz yalnız kalıcak, keşke yanında gitseydiniz, benim eşimin arabası yanında ben yokken çalışmaz' gibi, sonrasında gülücükler.. Yani kırmadan ama ders verircesine :))

Bu arada kavga arayanlar ısrarla konumun üzerinde yoğunlaşmışlar ya boşuna uğraşmayın :)

Kendi aranızda tartışabilirsiniz:34:

Konuyuda açtım diye 7/24 burda beklemicem tabiki konu sahibesi gitti diyenlere..

Arada bakarım yorumlara zaten ben cevabımı aldım..
düşündüklerim,aklımdan geçenler ve yerimde olsalar kısmı itibarıyle sonuçlandırdım konumu..

buyrunuz efenimm konu burda

sevgiler..

İş ortamındaki böyle sulu insanlardan nefret ediyorum. Ama eşinizde çok fazla tolerans göstermiş demekki, abi diye hitap ediyorlar. BEY, HANIM gibi sıfatlara ne olmuş?? Eşimin iş yerindede böyle yılışık bi kız vardı, eşime ismiyle hitap ediyordu, yaşlar yakın olunca, ama eşim yönetici konumunda. Herneyse, birgün telefonda eşime yine ismiyle hitap etti, kıyameti kopardım. Sen onun çocuğumusun, arkadaşımısın bu ne laubalilik dedim, eşimde o kıza böyle bir hitabın güzel olmadığını, saygılı olması gerektiğini söyledi.. Sonraları o kız işten çıktı falan... Ama sizin anlattıklarınız çok anormal, birde eşleri varken sizin arabanıza gelmeleri, siz kibar bir dille uyarabilirdiniz, mesela 'eşiniz yalnız kalıcak, keşke yanında gitseydiniz, benim eşimin arabası yanında ben yokken çalışmaz' gibi, sonrasında gülücükler.. Yani kırmadan ama ders verircesine :))

Ben ilk defa tanıdığım insanları uyarma haddine sahip değilim diye düşündümm
Netice cahil değil karşımdaki..
Eşime abi demeleri yaşça büyük olduğundandır heralde ben bilmiyorum
Başka insanların adınada düşünüp nasıl karar verebilirim ki
Umarım tekrar görüşme ortamım olmaz tek diyebileceğim bu..

Çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Hayır yanlış anladığımı bende belirttim, hatta kusura bakmayın dahi diyebilirim yazan arkadaşa fakat o kadar uzattılar ki konuyu.
Oruçluyum, Bu havada gribim, Baş ağrısından ölüyorum , Bir yandan ameliyat olacağım hastane arayışı içerisindeyim, diğer yandan çalışıyorum ..
İnsanlar evet yanlış anlamışsınız doğrusu bu demek yerine ağır eleştiriyorlar.
Neyse, teşekkür ederim size. En azından kibar bir üslupla yaklaşan hemcinslerimde varmış.

ahh canım ya sen çok düşünceli birisin :16:
Çok teşekkür ederim cevapların , inceliğin, düşüncelerin, sakinliğin, anlayışın içinçok teşekkür ederim sana fikir oldun bana
çok sevgiler..

Ayrıca çok geçmiş olsun umarım büyük bişi yoktur
Rabbim yardımcın olsun canım.

Bence siz orda dışarıdan biri gibi kalmışsınız. Onlar muhtemelen aynı ortamda saatlerce birlikte çalışan insanlar olduklarından belki eşiniz sizden daha fazla vakit geçiriyor onlarla gün içerisinde
Bu sebeple aralarında aile gibi bir ilişki olmuş olabilir. sonuçta biliyorum bazı çalışma ortamları cidden çok aile gibi oluyor ve bu çokta garip değil bence.
siz ortama yabancı kaldığınız için bu şekilde düşünüyorsunuz bence
ayrıca bayanın kapalı olması onun ağır olmasını gerektirmez. sonuçta herkes en nihayetinde insandır. bir başörtüsü ne insanı namuslu yapar ne de namussuz.
ayrıca hatta ve hatta bu şekilde kapalı insanların daha bir ağır olmaları gerekir derken, açık olan bayanlara aslında siz basit de olabilirsiniz gibi yükleme olmuş.
bu da bence hiç hoş değil. bu kalıplardan sıyrıldığımız ve insanların dış görünüşüne göre onlar hakkında yorum çıkarıp önyargılı yapmadığımız gün ancak gerçekten birbirimizi anlayabileceğiz.

nedir bu kapalıların çektiği ben kendim açıgım ama iyiki açıgım diyorum artık. kapalı bir hanım gülse hemen göze batar çok konuşsa göze batar bu nedir arkadaş, hatta çogu kadın aman yanlış anlarlar falan diye diken üstunde duruyor, hanımlar gayet rahat davranmış iki gülmüş eglenmiş hemen arkasından dedikodusu yapmışsınız abv yani kapalı olmak ne kadar da zor sizin gibiler yüzünden :27:

Bu arada kavga arayanlar ısrarla konumun üzerinde yoğunlaşmışlar ya boşuna uğraşmayın :)

Kendi aranızda tartışabilirsiniz:34:

Konuyuda açtım diye 7/24 burda beklemicem tabiki konu sahibesi gitti diyenlere..

Arada bakarım yorumlara zaten ben cevabımı aldım..
düşündüklerim,aklımdan geçenler ve yerimde olsalar kısmı itibarıyle sonuçlandırdım konumu..

buyrunuz efenimm konu burda

sevgiler..

Genelde fake konular açılınca konu sahipleri kaybolur, yazılanları takip eder. O yüzden 'Konu sahibi gitti' kalıbı çıktı. :27: Her konuda kullanılması bence absürd. Tabii her dakika başında olamazsınız. :34:
'Kadınlar gülemez, katiyen konuşamaz, şaka yapamaz' zihniyetinde biri olmadığınız gün gibi ortada. Bazıları hakikaten tersinden anlamış. Gereksiz yere çok gülüp, çok konuşup, ortamda cıvık davranan birilerini görseler onlar da eminim hoşlanmazlar. Bu feministlik değil, buluttan nem kapmak galiba. Geyik yapmışlar bayağı. Ayrıca kapanmanın 'daha' mütevazi davranmayı da içinde barındırdığı bir gerçek. Sonra da 'Kapandı ama hakkını veremedi' diyorlar. E kardeşim; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu o zaman?
Sizi anlayan anladı.

Son düzenleme:
Bu ülkede kadın olmak zaten çok zor, bari biz kadınlar yok açık yok kapalı diye kategorize etmeyelim. Erkek sulu şaka da yapar, küfür de eder, yeri gelir sözlü taciz eder, bacaklarını bir metre açar oturur ama ona kadına yakıştırılan hiç bir kötü sıfat yakıştırılmaz. Mesela ben hiç bir erkeğe hafif meşrep dendiğini duymadım.

Konuya gelirsek de konu sahibi ben seni fazla alıngan buldum. Bayanların kişiliği fazla samimidir, konuşkandır bunun için açık veya kapalı olması birşeyi değiştirmez. İş ortamında uzun saatler bir arada geçirildiğinden samimiyetler oluyor. Hele ki araba mevzusunda sen misafir bayansın, diğer iki bayanda sizinle gelmiş karı koca aynı arabada olmalı diye bir kural yok.

Mevzu kapalılık değil ise,konunun en başında niye belirtiliyor.
Onu oraya yazıyorsunuz ama sakın ha oradan yorum yapmayın diyorsunuz.Mümkün mü değil.İnsanlar her cümleye ayrı yorum yapmak ister.
Zaten mevzu bir insanın davranışlarının başkasına farklı gelmesi.
Kimse kimseyi eleştiremez ama kişiliğinden dolayı.Sana laubali gelen,ona normal geliyordur.Senin hanım hanımcık tanımın;gülmeyen az konuşandır.Diğerinin ki;gülen konuşan şen şakraktır.
Ortada tek sorun var oda iki ailedeki kişilik farklılığı tek çözümü var görüşmemek.

Genelde fake konular açılınca konu sahipleri kaybolur, yazılanları takip eder. O yüzden 'Konu sahibi gitti' kalıbı çıktı. :27: Her konuda kullanılması bence absürd. Tabii her dakika başında olamazsınız. :34:
'Kadınlar gülemez, katiyen konuşamaz, şaka yapamaz' zihniyetinde biri olmadığınız gün gibi ortada. Bazıları hakikaten tersinden anlamış. Gereksiz yere çok gülüp, çok konuşup, ortamda cıvık davranan birilerini görseler onlar da eminim hoşlanmazlar. Bu feministlik değil, buluttan nem kapmak galiba. Geyik yapmışlar bayağı. Ayrıca kapanmanın 'daha' mütevazi davranmayı da içinde barındırdığı bir gerçek. Sonra da 'Kapandı ama hakkını veremedi' diyorlar. E kardeşim; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu o zaman?
Sizi anlayan anladı.

Çok iyi özetlemişsiniz ve çok iyi anlattınız bu izlenimi yani anlatmak istediğimi anlatabilmişim ya şükür =)
Çoğunu okudum fakat üzerinde durulcak bişi görmedim es geçtim
Çok teşekkür ederim
Bir de beni anlayanlar konuyu anlayanlar okadar güzel cevap vermiş ki hiç kimseyi kırmadan üzmeden tek sevindiğim bu yani anlaşabilmek

Evet evet kapalısı , açığı diye ayrım yapmaktan hep kaçındım ama gerçekten bana göre kapalı namazlı niyazlı bir hatun daha ağır başlı olmalı..
Benim görselimde böyle bilmem sizinkinde nasıl?
Benim görselimde daha hanım hanımcık,daha ağır,daha davranışlarına dikkat eden toplum içinde hareketlerine dikkat eden olarak görselime öyle çizmişim..
Tam tersini görünce tuhafıma gidiyo..

Ben yapı gereği 3 dinleyip 1 konuşurum..
Boş konuşmayı sevmem onun yerine dinlemek "hı hı" demek daha bi işime gelir..

2 gün önce bir iftar yemeğine davetliydik..

Daveti veren eşimlerin ofisten muhasebe tutan bir hatun 30 yaşında 1 aylık evli..
Birde onun yardımcısı konumunda bir kız vardı o da misafir vasfıyla ordaydı muhtemelen 23 yaşlarında..(ilk defa gördüm)
birde 1 abi vardı 40 yaşlarında eşini getirmemiş (?)
2side gayet kapalı, hatta sohbetlere giden(kendileri söyledi),namazlarını kılan mütevazi !?! insanlar gibi görselledim..

Sonra ortamda yaptıkları şakalar,söylemler,eşime yada diğer çalışan abiye takılmaları hoşuma gitmedi..

ben sadece oturdum dinledim , izledim..
Eşimin iş gereği telefonu çalıyo (genelde hep telefonla hallediyo işini) kızlar gülüyolar

-abii bıktık senin telefonundan
-Allah eşine sabır versin
-ne çektin be abi

falan falan gülüşüyolar..

Eşimde pek haz etmiyo bunlardan sık sık da söylüyo (hatta giderken arabada hiç birini sevmiyorum işim var deseydim bana ofiste demediklerini bırakmazlardı dedi) ama bizi aile gibi gördüklerinden böyleler diyo.. bana tuhaf geldi..

yemek sonrası sahile inelim dondurma yiyelim dedi ev sahibesi

ama şöyle..

-abi(eşim oluyo) bize dondurma ısmarlarsan hazırlanalım x yere gidelim..
ve eşide eşimin yanında oturuyo..

neyse o çalışan diğer abi de arabayla gelmiş bizimde arabamız var..

evin dış kapısında napıyoruz kim neyle gidiyo dediler..

Hatunların ikisi bizim arabaya yöneldi kadının eşi abinin arabasıyla gittiği halde..

Bana çok tuhaf geldi..
Eşim nerdeyse ben orda olurum

Hatta eşime ben o kızın yerinde olsam sen başka arabayla gitsen ben onların arabasıyla gitsem dedim kızarım dedi..
Ama ben napim gelmeyin bizim arabaylamı diyim kendileri düşünmüyosa dedi haklı ne diyim..

Ben mi abartıyorum ya ne tuhaf insanlar bunlar
Birde çok konuşuyolar, çok gülüyolar,çok şaka yapıyolar,çok takılıyolar nasıl bişi bunlar ya..

Abartıyomuyum ki:26:

siz olsanız?

Ben de hiç hoslanmam böyle her yerde sivrilen çok konuşup gerekli gerekli gereksiz şakalar yapan hafifmesrep kadınlardan. Allah boylelerini kocalarimizdan uzak tutsun. Sanki ufacık bir firsat bulsa herseyi yapabilecek gibi bu kadınlar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Konunu ve seni anladım,ayriyetten hak da verdim :)

Fazla zamanım olmadığı için kısa yazıyorum,konu kapanmazsa bilahare tekrar yazarım.

Neden konuyu çarptırıyosunuz?

evli bir hatunun evli adamlarla konuşma uslubundan bahsediyorum ben kapalı olmalarını bu sebepden örnek verdim..
bilerek altını çize çize isteyerek yazdım özellikle kapalı olduklarınıda..

Benim yaım böyle değil belki ondan bana tuhaf geldi diyorum kendi kendime..
Evli insan daha bi dikkat eder kendine gibi öğrendik hep bilmiyorum geri kafalıyım sanırım

Laubali insanlardan hoşlanmadığınız ortada. Şahsen ben de sevmem. Ancak bu demek değil ki biz sevmiyoruz, o yüzden olması gereken kalıp bu. O tarz insanlara sorsanız da biz fazla ve gereksiz ciddiyiz.Ben burda bir dert göremedim, fikir beyan etmek için açılmış bir konu.

Açıklık kapalıllık mevzusuna gelince; saçmalamışsınız resmen, ne söylesek boş....

Ben de hiç hoslanmam böyle her yerde sivrilen çok konuşup gerekli gerekli gereksiz şakalar yapan hafifmesrep kadınlardan. Allah boylelerini kocalarimizdan uzak tutsun. Sanki ufacık bir firsat bulsa herseyi yapabilecek gibi bu kadınlar.

Okadar katı düşünmüyorum
sadece daha sakinolunabilirdi netice bir iftar yemeği
Yemek yenir ,sofra toplanır erkekler zaten iş konuşuyordu oturulur çay içilir kadınların kendi aralarında konuşcak illa bişileri vardır konuşulur (ki beni ilk defa tanıyolar bende onları) sonra benim eşimden ziyade kendi eşine dönüp dışarı çıkarmıyız denir.. Ben böyle düşünüyorum katılanlar olabilir katılmayan olabilir elbette..
Benim eşime abi dondurma ısmarlasana ne ya :)

Keşke insanlar daha düşünceli olabilse.

Bu arada eklemeyi unuttum dondurma dondurma diyorum dondurma yemedik..
Ben zaten yemicektim onlarda çok tokmuş yemicez dediler =)
erkekler çay içti biz oturduk
Dondurma istediler ama yemediler orasıda ayrı bir mevzu

O kadar takacağın bir durum değil bence. İş ortamı kendi aralarında belli bir samimiyet var belli ki... Tavır olarak laubali olabilirler tam olarak anlatımdan kestiremedim ancak eşiniz de rahatsız ise görüşmez. Bir kişi bu kadar yakın davranacak yüzü buluyorsa karşıdaki vermiştir. Bende hoşlanmıyorum gitmesem laf ederler vs gibi yaklaşımlar da aradaki samimiyetin göstergesi. Yoksa mesafesi olan hiçbir arkadaşını kimse evine davet etmez kaldı ki abi diye de hitap etmez. Bey demekten öteye geçilmez. Ben böyle düşünüyorum.

Back
X