Ağır bir laf değil mi

Hani çalışan ekonomik özgürlüğü olan kadın güçlüdür derler ya Külliyen yalan. Her koşulda eşi vicdan sahibi kadın güçlüdür. İş yerinde bir abla vardı. Bigün eve giderken işten markete ugrayip akşam yemeği için alışveriş yapmış kapıda ev hanımı olan komşusu ile karşılaşmış. Yemek muhabbeti açılıyor. Çalışan abla diyor ki daha gidip şunu şunu yapıcam. Komşusu diyor bugün hıc bişey yapmak gelmedi içimden kahvaltilik bişeyler yeriz. Abla diyoki hep böyle bu kadin ya yemek yapmıyor ya dışarıdan söylüyor. Ben sabah evi toplayıp akşam is dönüşü alışveriş yemek yapıyorum beyimiz yapa yapa bunumu yaptın diyor. Sonra meyve çay servisi bulaşık vs gece yarısını geçiyor yatıyorum. Bu işte bir gariplik var diyorum du.

Annem de çalışan bir bayan mahalledeki diğer ev hanımı bayanlar ile aynı tezzat vardı.

Demekki çok özen gostermemek çok alıştırmamak mı gerek. Gerçekten allah vicdan sahibi insanlar la karşılaştırsın.

Haklısınız uykusuz kaldınız çocuktan dolayı ama eşiniz size sabah çok uykusuzum deyince, gece çocuk için sürekli kalktığınızda o uyuyor oldugu için ona içten içe kızmıştınız bir de sabah öyle söyleyince patladınız ama bazı arkadaşların dediği gibi, gece çocuk hiç uyutmadı sürekli uyandırdı tarzında konuşsaydınız inanın herşey o kadar farklı olurdu ki.. Şimdi bunu okuyanlar hemen biz Adamın kölesi miyiz biz mi düşünücez herşeyi Adam hem uyumuş hem laf ediyor gibi konuşabilir ama söylediğim gibi davrandığınızda bunun kaymağını yiyeceğinizden hiç kuşkunuz olmasın...bir kez deneyin kendinize üç gün verin deyin ki bu üç gün hoşgörülü davranıcam kaybedecek neyiniz var ki iddia ediyorum herşey yoluna girecek tabii farklı bir sorun yoksa..
benim eşimde başlarda öyleydi ama tatlı dil ve hoşgörü herşeyi düzeltiyor..
Bir kadın erkeğe özellikle de eşine bağırdığında yarışa girdiğinde kaybediyor çünkü erkek konuya odaklanmıyor fıtrat olarak gücün kendinde olmasına meyilli konuya bakmaksızın tek amacı üste çıkmak oluyor ne deseniz aslında sizi dinlemiyor.. Benim naçizane fikrim erkeklerle yarışmayın anlamı yok kulvarlarımız farklı bir kere emin olun daha Mutlu olacaksınız..

eşiniz uykusuzum dediğinde daha yumuşak mı konuşmadınız acaba bilemedim. durup dururken böyle olaylar olması normal değil başka sıkıntılar olmuş gibi

Her ne kadar sizi hakli gorsem de bombanin fitilini atesler gibi bi yorum yapmis oldum. Mevzuyu uzatmamaniz taraftariyim. Bence esinize boyle davranmasindan oturu icinizin ne kadar acidigini ve tavirlarina anlam veremediginizi guzel bir dille ifade etmelisiniz. Onun sizden ne bekledigini sorgulamali ve icinde bulundugunuz durumda ne kadar zorlandiginizi izah etmeli ondan destek beklediginizi tatli dille ifade etmelisiniz. İnşaallah ise yarar.

Birikmişlik bu.. Sanırım sende şu oluşmuş, hani adam
"oof uykusuzum " diyor sen cevap olarak
"noolmuş ben de tüm gece uyumadım" diye kendini daha üst yorgunluğa tayin ediyorsun. Sorun bu cümle değil, bunun alışkanlık edinilmesi ve bu sandığının aksine değişik bir tepkime meselesi.

Eşin ne dese ona kızdığın şeyleri laf arasında iddialaşarak dile getirme problemi oluşmuş sizde. Başım ağrıyor dese, benim de hem başım hem karnım ağrıyor diye ondan daha üstün acı çekme durumu senin de onun da birbirinize olan ihtiyacınızı anlatıyor aslında. İletişimsiz kalmışsınız, dolayısıyla iletişimi ve alınganlıkları böyle basit cümlelerden çıkartarak birbirinizi yok yere üzüp kırıyorsunuz. Sen de üstüne çok gitmişsin belli, yapmayın böyle.
Git biraz adamla ilgilen anlıyorum seni çok yorgun kalıyorum hem iş hem çocuk seni bazen istemeden üzebilirim ama aşırı tepki vermen beni daha da çıkmaza sokuyor de...

Biraz tuhaf olmuş gerçekten huzur verimiyosun uç yıldır baktım da ne oldu falan filan ağır laflar gerçekten durduk yere söylenecek sözler değil yani...
Erkekler yapısı gereği karsısında cevap veren kadınlara böyle sert tepkiler veriyorlar sessiz kal bi müddet düzelir umarım...

Cevaplarınız için teşekkürler bu lafı eşim canımı yakmak için dedi biliyorum. İletişimsizlik evet başı çekiyor. İstiyor ki hep pnu pışpışlayım onu seveyim ilgi istiyor ama bennyetemiyorum keşke asistanlık bitip öyle doğurwsydım kızımı ama işte çocuğum ya olmazsa korkusu vardı daha önce kanserin eşiğinden döndüm herneyse sonunda şımarık ilgi arsızı bir eşim var birde zamanında çok yüz verdim şöyle bir olayımız var tus sonuçlarımız biz evlendikten sonra açıklandı tam balayındayız ben bölüm tercihleri ile uğraştım sonra onun köyüne bilet aldık tam kayıtların zamanında ora da olacağız benim içim içimi yiyor araya bayram tatili giriyor.....Vs öyle bir zaman geldiki ben gitsem kaydı ya kaçırırsam diye çıldırıyorum ama eşim illa gidilecek istersen çalışma ama köye gitmek istiyorum diye zora sokuyor işi bu sınava ben tam iki senemi vermişim en güzel zamanından iki sene annemin onca emeği var kolay bir sınav değil neyse olay köye sadece bir gün geç gideceğiz diye çıkıyor.eşim beni bırakıp tek başına gitmek istiyor bana bağırıp duruyor annemin yanında ama ben annemi zor tutuyorum anne seviyorum yapma falan diyr ama sonraki tüm evliliğimiz süresince buna benzer tonla olay yaşıyorum son zamanlarda oldukça yolangirdi ama benim ruhum taşlaştı belkide artık sevmiyorum bilmşyorum dünden beridir de zorunlu konular dışında konuşmuyorum onla.

Ya hocam gercekten zorlayin kendinizi. Siz kocanıza tatli dille yapyirabilirsiniz bence her istediginizi. Iki opseniz sanki adamn tum afra tafrasi bitecek gibi duruyor.
Biliyorum aşırı aşırı yogunsunuz ama gelip gecerken 1 2 öpün yanagini oksayın bakin nasil pesinizde lervana oluyir.
Ben anlattıklarnzdan esinizi oyle sezdim. Ama yine siz daha iyi bilirsiniz.

Ya hocam gercekten zorlayin kendinizi. Siz kocanıza tatli dille yapyirabilirsiniz bence her istediginizi. Iki opseniz sanki adamn tum afra tafrasi bitecek gibi duruyor.
Biliyorum aşırı aşırı yogunsunuz ama gelip gecerken 1 2 öpün yanagini oksayın bakin nasil pesinizde lervana oluyir.

Biliyorum aşırı aşırı yogunsunuz ama gelip gecerken 1 2 öpün yanagini oksayın bakin nasil pesinizde pervana oluyir.

Bu yazınızı okuyunca aradaki bazı cümleler dikkatimi çekti.Bana huzur vermiyorsun demesi bile her yaptığınıza takılmasını açıklıyor.Sizde mutlu değilseniz beklentilerinizi azaltın ve çok birşey beklemeden çocugunuzla ilgilenin onu görmezden gelin

Doğru hemde çokndoğru bir tespit çünkü en başta bunu bana yapan oydu o kadar şey yaşandı ki Aramızda ven şimdi o bana ne dese beni suçluyor izlenimine kapılıyorum ama ar ada gerçekten de yapıyor durup dururken bu saldırması mesela hiç kafaya takılacak birşey değil ama o kadar alıngan bir kız çocuğu gibi ki artık benimde umurumda olmuyor istesemde iyi davranamıyorum içimden hiç gelmiyor artık.

Zaten şu son hamlede o olacak yokmuş gibi davranıyorum varken noldu evin hem erkeği hem kadınıyım zaten

Zaten şu son hamlede o olacak yokmuş gibi davranıyorum varken noldu evin hem erkeği hem kadınıyım zaten

Bu düşünce tehlikeli bir düşünce ama
Ben de sizin konumunuzdaydım, hem maddi hem manevi evin hem erkeği hem kadını hem annesi olarak herşeyi ben yapıyorsam bu adama ne gerek var dedim, boşadım.

Benim tavsiyem aile terapisi size. Düzelirse siz de eşiniz de bebeğiniz de mutlu olursunuz. Düzelmez de biterse en azından içinizde denemedim diye vicdan azabınız olmaz.

Onuda denedik bize birlikte gittiğimiz bir seanstaki tartışmalarımızı görünce bu çok sağlıksız bir ilişki boşanma belki en iyisi gibi bir laf sarf etti ama biz yine boşanmadık boşanamadık.

erkeğin böyleside çok uğraştırır yaaa
Trip ,kavga çıkarma, küsme bunlar bizim alanlarımız yahu

Dayağa karşıyım ama lafın gelişi tam dayaklık :) durduk yerde insan neden böyle yapar ki..Sen koşturuyorsun o yoruluyor ilginç.Rahatlık batıyor herhalde

Öncelikle çalışan biri olarak şunu söylemem gerek bazı akşamlar inanın 8 de yatıyorum yine de sabah kalkmak çok zor geliyor, vücut yorulduğunda evde su içmeye enerjin olmayabiliyor, kız kardeşim sağolsun odamı toplar arkamdan, akşam yemeğini hazırlar vs, annemde bende çalışıyoruz o evde ve her şeyi yapıyor Allah razı olsun.

Çok uykusuzum demiş adam size derdini söylemiş hemen napim bende uykusuzum demişsiniz, bu bi kere çok yanlış, siz evdesiniz yine uyuyabilirsiniz o işe gidiyor, onu geçtim ne hemen kıyaslıyorsunuz, bunlar hoş şeyler değil ben de hiçççç hoşlanmam, önce size dediği şeye banane demişsiniz sonra da sallamadım demişsiniz, siz deseniz ona 'Çocuk uyutmadı uykusuz kaldım sabah kadar, o da banane deyip sırtını dönüp yatsa?', akşama erken yatarsın deyip yanağından öpmek ya da bir kahve yapmak bu kadar mı zor ?
Adam huzur ver demiş, biraz da kendinize bakın derim ben, bizim kadınlarımız ilgi hep bizde olsun ister bende dahil ama onun canı da can, siz güzel karşılık vermezseniz güzel karşılık alamazsınız, eş olarak huzur vereceksiniz ki huzur alacaksınız, inanın bunlar hep karşılıklı, bir şey vermeden bir şey alınmıyor, biraz da eşinizi anlamaya çalışın
Ondan çocuk uyutmadığı için anlayış beklerken siz ona göstermiyorsunuz, biraz anlayış, empati, çok zor değil inanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…