Ağız Sağlığı sebebiyle eşimden soğudum :(

Blackberry

Allahım sen bizi koru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2007
260
1
48
Benim eşimin ağız sağılığı ile ilgili problemi var Dişleri normal sağlam diş etlerinde de sorun yok ama aşırı derecede bir ağız kokusu var ve sürekli kokuyo beni çok olumsuz etkiliyo yanına gitmek sarılmak bile gelmiyor içimden zaman zaman çoğalıyor zaman zaman azalıyor ama hiç geçmiyor. Yatak hayatımız bile bitmek üzere yaklaştığında git dişlerini fırçala önce diyorum o da madem iğreniyorsun benden tamam o zaman ben içerde yatarım diyip küsüyor. Doktora gitmeyi öneriyorum benim dişlerim sağlam diyor bir türlü derdimi kendine anlatamıyorum ama gün geçtikçe bu beni daha fazla uzaklaştırıyor ondan bu konu ile ilgili bir öneri verebilecek yada bu tür bir olay başına gelmiş birileri varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
 
ağız kokusu mutlaka tedavi edilmeli..
sadece diş değil vucuddan oluşan bir problem olabilir..
napın edin dr. götürmeye ikna edin...
 
dişlerinde çürük olabilir yada vücutta herhangi bir problemden kaynaklanıyor olabilir.mutlaka doktora götürmeye ikna edin.rahatsız edici bir koku.sizi anlayabiliyorum.
 
Neden inat ediyor ki..? Koku varsa vardır ve bir sebebi de vardır yanii?

ıkna edin..Ağız kokusu çekmek zor iş sanırım..
 
midede olan bir problemde olabilir...
Bu sorunu gözardı etmek kendi açısından da sorun olabilir, diş sorunu diyip geçilmemeli bence, küçücük bir diş 2 böbreği birden bitirmeye yetiyor
...
 
tıpatıp aynı durumu yaşayan tanıdıklarım var...
ve üzgünüm ama kocalar bunu kompleks yapıp inat ettikçe bir çözümü yok bu durumun...

sen değil de başka biri söylese bir faydası olur belki diye düşünüyorum...
 
eşinizi napıp edip tedavi görmesi için ikna edin diş çürükleri veya ağızda değişik iltihaplar buna neden olabilir
 
dolaylı yollardan anlatmaya çalışıp uzaklaşacağınıza,ve eşinizi küstüreceğinize bunu oturup konuşun.ayıp değil sonuçta..o da çaresine baksın.
 
Dislerinde cürük olabilir. Tavsiyem

Dis hekimine görünmeli
Cürük disleri tedavi edilmeli
Dis tasi temizlenmeli
Agiz temizligine önem vermeli ve dis ipi kullanmali

Bütün bunlara ragmen agiz kokusu devam ederse ic hastaliklari uzmanina görünmeli

Gecmis olsun.
 
Sevgili Blackberry, durumun çok zor.
Eczanelerde doğal ilaçlar var onlardan alabilirsin Gayet de ucuz. Öneririm... Ağız temizliği çok önemli.
 
benim eşiminde ağzı kokuyordu.dişlerinden değil mide rahatsızlığı yüzünden olduğu teşhis edildi.ilaç kullandığı zaman çok olmuyor ama bıraktığında hemen ağzı kokmaya başlıyor.
 
zaten bana hiçbir şey olmaz benim hiçbir yerimde problem olamaz modunda gezen insanlara sinir oluyorum.canım kocan öyle diye söylemiyorum genel konuşuyorum.öyle zamanlarda kafasına vura vura doktora götüresim gelir.allah korusun ciddi bi hastalığı da olabilir.senin ondan iğrenip iğrenmemenden önce onun sağlığını düşündüğünü bilmesi gerekiyor.dikkate almıyorsa olacaklara da razı olsun ozaman.allah yardımcın olsun canım ne diyim.en kısa zamanda yola gelir niş kocan.
 
Valla zor bir durum hakikaten. Ama bu ciddi bir sağlık problemi olabilir.
Şeker hastalığı da ağız kokusuna yol açabilir, başka bir sürü hastalık gibi. ısterseniz konuyu burdan açın. Size yaklaştığı bir zamanda değil de normal bir sohbet anında, "Ağız kokusu şeker belirtisi olabilirmiş, endişeleniyorum." diyerek girin konuya.
 
Bu sadece koku problemi değil ciddi bi sağlık problemi de olabilir. Arkadaşım diş sağlığı şakaya gelmez, dişteki iltihap kalbi bile etkiler. Durumun ciddi olabileceğini anlatıp eşini ikna etmelisin. "Üff ağzın kokuyo git" demek yerine aç neti, beraber araştırın konuyu, her türlü bilgiye ulaşabilecek bi çağda yaşıyoruz. Sonra da randevu al, götür doktora.
 
Kendisi duymuyor mu acaba kokuyu. Siz değil de en samimi olduğunuz biri uyarsa koktuğunu utanıp gider herhalde.
 
eşiniz dişleriyle beraber düzenli olarak dilinide fırçalamalı ve diş ipi kullanmalı ve düzenli bi şekilde süregitmeside şart. ama kendinizce küçük çözümlerde üretebilirsiniz. mesela yatağınızın baş ucunda naneli şeker veya sakız bulundurursanız, rahatsız olduğunuzda bi tane ağzına atıverir.
 
Çürük dişi var byük ihtimal..
Bir an önce çekilmesi yada dolgu yapılması lazım...
Birde midesinde bi sorun olabilir..?
 
bence eşinle arana soğukluğun girmemesine gayret göster çünkü erkekler bu tip şeyleri gurur meselesi yapıyolar bu sorun seninde başına gelebilir bence evliligini tehlikeye sokma nacizane abla nasihati
 
X