Ağız şapırtısı, çay höpürtüsü

Bir an konuyu ben açtım sandım . Ben de aynı durumdayım. En ufak bir sese tahammülüm yok.

Ağız şapırtısı takıntısı bende de var ve geçmiyor ya dilleriyle dişlerini karıştırırken ki çıkan ses hele Allahımmmmmm evlerden ırak yarabbim

Maalesef eşimde de bu hastalık var. Henüz profesyonel bir yardım alamadık ama baya araştırdım bu konuyu. Geçmişte bunu başlatan tetikleyen olayı bulmak gerekiyor ve bunu bulmak da çok kolay değil. Bu yüzden biriyle görüşüp destek alırsanız iyi olur sizin için. Allah şifa versin

Ben de bu gibi oldukça insani şeylerden rahatsız olan insanlardan rahatsız oluyorum.
Öyle demeyin Allah göstermesin bu bir hastalık. Eşimde var ve çok üzülüyorum keşke elinde olsa da duymasa. İnsan kendine bunu neden yapsın ki bilerek ya da sırf gıcıklık olsun diye rahatsız olmuyor onlar.

Ağız şapırdatma sesi, çay höpürdetme sesi, çekirdek çitleme sesi, burun çekme sesi, sakız çiğneme sesi, fısıltı sesi, akıllı telefona tırnakla dokunulduğunda çıkan ses, topuklu ayakkabı sesi... Sinirden ağlayacak kadar rahatsız oluyorum. Kulaklıkla yüksek sesle müzik dinleyerek başa çıkabiliyorum. İlginç ki bindiğim her toplu taşıma aracında bir tane sakız çiğneyen oluyor.

Diktatör olsam ülkede sakızı yasaklardım. Net. Yalvarıyorum ağzınız kapalı çiğneyin şunu.

Yemeklerinizi ağzınız kapalı yiyin. Dudak kıpırdatmadan okuyun. Telefonunuza parmağınızın ucuyla dokunun. Tırnağınızla çat çat vurmayın ekrana. Fırt fırt burnunuzu çekmeyin. Bunlar çok basit şeyler.

Ben de ağız şapırdatanlara uyuz oluyorum, babam mesela acayip yapar bunu. Her yemekte kavga ediyoruz sırf bu yüzden
Düzeleceğimi de sanmıyorum, çok mide bulandırıcı çünkü
Sen mide bulantısı gormemissin kayınpederle kaynana gaaag diye gegirirler geğirme seslerini mikrofonla yayarlar

Bazi yorumlara güldüm. :)
Dil ile diş karistirmak ,Gaaaag diye geğirmek :))
Malum sesleri duyduğumda cinler tepeme toplaşmadan aklima getireceğim bunları işe yarayabilir
Var olun emi :)

Kocamla bir gün boşanırsak bu sebepten boşancaz.....
Bendede var aynı rahatsızlık.
Yaşamayan bilmez.
Kocam biranın yanına cips alıyo arada , ben ikisinide sevmem , yani elime bıcak geçse o anda , saplasam beynine beynine , hiç pişman olmam.

Çareyi , o sesli şeyler yerken yada yaparken kulağıma kulaklık takıp müzik dinlemekte buldum.
Dışardaysam tanımadığım insanları uyarıyorum.

Bana normalde batmaz
Duymam
Sadece bir kişinin yemek yerken çıkardığı sesler beni delirtiyor
Adamdan nefret ettiğimden heralde
Allahtan pek görüşmüyoruz

Burdaki yorumları okuyup, bunu kendime takıntı yapmaktan korktum ve kaçıyorum..

Beni anlatmışsınız sanki

Bir hastalık olduğunu yorumlarda okuyunca anladım..

Edit: bununla ilgili bir anımı anlatmadan geçmeyeyim..bir gün otobüse bindim, bayağı da kalabalık.sonra yanımda bir amca ağzıyla acayip bir ses çıkarıyor fakat şimdiye kadar hiç duymadığım bir ses. Bir degil beş degil on değil.durmadan belirli aralıklarla ses çıkarmaya devam ediyor ama sesi tarif edemem ilk defa böyle irrite edici bir sesle karşılaşıyorum.sanki ağzında bir şey var ve devamlı onu atmaya çalışıyor..baktım etraftakilerde rahatsız olmuş amcaya bakıyorlar.sonra farkettim ki amca ses çıkarırken gözlerini de kırpıyor.haa işte o zaman anladım ki bu ses herhangi bir görgüsüzlükten değil bilakis amcanın bir tikinden dolayı oluşuyor.yani adamın elinde değil, tutamıyor

Neyse, kalkmadım amcanın yanından , sebat ettim " sen de bir gün böyle olabilirsin" dedim , kendi kendime telkinle geleceğim durağa kadar geldim ama nasıl geldim bir Allah bir de ben biliyor

Son düzenleme:
Havucun sesinden bahsetmiyoruz burada, yanlış anlamışsınız sanırım konuyu. En azından benim rahatsız olduğum konu bu değil.
İnsanların yemeği yerken iğrenç sesler çıkartmalarından tiksiniyorum. Gayet sessiz de yemek yenebilir çünkü.

ben öyle şeylere takan bir insan değildim fakat iş yerinde bi amir resmen sessiz servisin içinde hayvan gibi höpürdetince ister istemez herkesin kulağına aşina olmuştur.benim bile onu boğasım var.10 kişiyiz ve amir olmasa sanirim herkes yalazlardı.

Instagram da Kore sayfaları var.Ben onları izleyerek bunu biraz aştim sanırım.Yemek yeme sesleri çıkarıyorlar.izledikce alıştım sanırım.mugbang diye aratirsan bir sürü sayfa çıkacak.sende izle belki bana geldigi gibi sanada iyi gelir.

eskiden normal duyan ve şuan işitme engelli biri olarak fikrim;
duydugunuza şükredin lütfen...

Oksuruk sesi beni delirtiyor bir tek...su hani birkac saniyede bir olan
Belli seslere karşı takıntım var. Bu aralar özellikle aynı bahsettiğiniz gibi 10 saniyede bir öksüren, boğazını temizleyen insanlara deli oluyorum. Keşke bir çözümü olsa da kurtulsak. Yoruldum çünkü ben. Ortamı değiştirmek de yetmiyor. Muhakkak yeni birileri çıkıyor.

eskiden normal duyan ve şuan işitme engelli biri olarak fikrim;
duydugunuza şükredin lütfen...
Aynı dediğiniz gibi sesler beni deli ettiğinde bunu düşünüyorum. Ya duyamasaydın, boş ver diyorum ama olmuyor emin olun. Dışardan bakıldığında şımarıklık gibi görünüyor diğer insanlara ama öyle değil. Sinir sistemini bozuyor bu durum ve ne kadar boş bir şeye takıldığınızı bilseniz de geçmiyor maalesef.

çok küçükken annem yan odadan çekirdek yiyoruz diye çıkan seslere delirip gelip tabagı kaldırıp sinirle önümüzden götürmüştü, hiç unutmam, yani bu seslere olan hassasiyetiniz ailenize kırıcı bir şekilde yansıyabilir, bakın kaç yaşındayım o anı asla unutmuyorum, gerekiyorsa ortamın musaıt oldugu yerlerde müzik falan acın, dikkatinizi dağıtın, dokotr işe yaramadıysa sanırım çözümü kendiniz bulmak zorundasınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…