Ağız şapırtısı, çay höpürtüsü

Ben bunu cocuklar yapinca tiksinmiyorum o bana daha normalmis gibi geliyor kucuk oldukları icin ama kocaman kocaman insanlarda yapmasin bir zahmet ben onlarin ağzının icindeki yemekleri gormek zorunda miyim veya burnunu cekip cekip iğrenç seyleri yutmasinlar bu onlarin pisligi ama bana dert oluyor cok sinir oluyorum

Nezle oluyorum ama toplum içinde burnumu cekmiyorum veya honkurerek burnumu silmiyorum insanlarin icinde bu bana cok igrenc geliyor ve igreniyorum acikcasi böyle yapan insanlardan

Başlık bile sinirimi bozdu maalesef bende de var aynı sıkıntı. 3sene önce falan ilaç kullanmıştım baya rahatlatmıştı sonra tekrar başladı bi psikolog psikiyatriye gidin

Başlık bile sinirimi bozdu maalesef bende de var aynı sıkıntı. 3sene önce falan ilaç kullanmıştım baya rahatlatmıştı sonra tekrar başladı bi psikolog psikiyatriye gidin
Ilac gercekten ise yariyor mu bu konuda. Ben daha cok bu seslerin normal olduguna ikna olup umursamamak istiyorum. Sınav esnasinda burnunu cekenlerden cok rahatsizdim mesela ama sinava odaklanmak zorunda oldugum için bunu kendi basima zorda olsa minimum duzeye indirdim aynısını diger sesler içinde yapabilirim diye dusunuyorum ama kendimi buna ikna etmem gerekiyor önce yani bunu yapan insanlar normal igrenc değil gibisinden

Bu kadar tiksinti getirecek kadar rahatsızlık size ait problem diyorum işte. Başkası sizin yanınızda yedi diye medeniyetini sorgulayamazsınız.
Haklisiniz bunlari yerken illaki bazi sesler cikiyor her insanda bu normal bişey ama mesela bir insanin toplum içinde sesli olarak burnunu silmesi yada 2 3 saniyede bir burnunu cekmesi cok mide bulandirici bir durum degil mi ben kendileri nasıl rahatsiz olmuyor onu bile anlayamıyorum

Kendimi sorunlu gibi görmemiştim hiç bu güne kadar. Bende saat sesi,damlayan su sesi vb seslere karşı aşırı hassasım. Tv bana bangır bangır gelirken eşim duyamıyorum açsana diyor. Bazı sesleri aşırı duyuyorum sanki. Allah Allah hiç düşünmemiştim bunun rahatsızlık olduğunu.

Cok abartilacak birsey degil aslında ama yinede olmasin istiyor insan

Haklısınız olabilir gercekten ama bu durum icin antidepresan kullanır mıyım pek sanmıyorum doktora gitsemde beni konusarak tedavi etmesini talep ederim
Yalnız tabiki ilaç kullanmak sizin tasarrufunuzda bi konu değil bunun tespitini doktor yapıyo zaten. Kardeşimin durumu ileri vakaydı. Zamanla bu sesleri sorun yapıp evde herkesle kavga etmeye yürüme! konuşma!yapma! falan demeye başlamıştı.. Olay 15-16 yaşında kendine zarar verme, uyuyamama, anneme ses yaptı diye kavga kıyamet saldırma gibi şiddet eğilimleri baş göstermeye başlamıştı. Kendisinin bu seslerden rahatsız olmasının normal, insanların yürümesinin, konuşmasının,gülmesinin, ya da terlik giymesinin anormal olduğunu sanıyodu. O yüzden siz zaten bu durum hayatınızı aşırı derecede etkilemiyosa sadece terapiyle aşabilirsiniz. Duruma göre zaten yönlendirilirsiniz muhtemelen.

Yok onlar zaten normalde diğerlerini diyorum. Şöyle; benim yaram olan bi konuda karşımdaki onu yaşamadan rahat anlatıyorsa ben ona düşüncesiz diyemem. Anlatabildim umarım:)

Sizinki daha zor ama. Ben yatılı kaldığım evlerde saat olan odada uyumam mesela. Beni çok zorlayan bir takıntım yok galiba. Canlı değilde cansız varlıkların sesi beni rahatsız ediyor :)
kız mine sen misin Bi arkadaşımın ilk kez evimde kaldığı gecenin ertesinde, misafir odasındaki duvar saatinin pili çıkarılmış bi şekilde yerde duruyo olması oldukça tuhafıma gitmişti de

Evet anladim ben sizi :)
Çarşı bölgesinde oturuyorum. Eskiden süreklilik arz eden ses ve Işık’ta çıldıracak gibi olur uyuyamazdım. Şu an evde tam karanlık asla olmuyor ve araba restorant sesine öyle alıştım ki tamamen karanlık evler ve sessiz bölgeler korkutucu geliyor. Üzerine gitmek lazım sanırım.

kulaga cok mantıklı geliyor kaçmak yerine bunu denemeliyim sanırım

Bende bu hastalığı üst seviye yasıyorum dis fırçalama tırnak kesme hatta sesli nefes alma gibi sesleri de ek olarak yazayim senin yazdıklarına istinaden. Yanı benim de yaşam kalitemi çok fazla engelliyor evdekilerde sürekli kavga ediyoruz abarttığımi sanıyorlar. Simariklikmis keşke öyle olsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…