- 8 Mart 2018
- 381
- 89
- 28
- Konu Sahibi Mavisaclikadin
-
bu amcayla bende karşılaştım sanırım aynısını yaşadım ve tek rahatsız olan ben miyim diye düşünmüştüm.sizin amcayı gördüğünüz şehir urfa mıydı?Beni anlatmışsınız sanki
Bir hastalık olduğunu yorumlarda okuyunca anladım..
Edit: bununla ilgili bir anımı anlatmadan geçmeyeyim..bir gün otobüse bindim, bayağı da kalabalık.sonra yanımda bir amca ağzıyla acayip bir ses çıkarıyor fakat şimdiye kadar hiç duymadığım bir ses. Bir degil beş degil on değil.durmadan belirli aralıklarla ses çıkarmaya devam ediyor ama sesi tarif edemem ilk defa böyle irrite edici bir sesle karşılaşıyorum.sanki ağzında bir şey var ve devamlı onu atmaya çalışıyor..baktım etraftakilerde rahatsız olmuş amcaya bakıyorlar.sonra farkettim ki amca ses çıkarırken gözlerini de kırpıyor.haa işte o zaman anladım ki bu ses herhangi bir görgüsüzlükten değil bilakis amcanın bir tikinden dolayı oluşuyor.yani adamın elinde değil, tutamıyor
Neyse, kalkmadım amcanın yanından , sebat ettim " sen de bir gün böyle olabilirsin" dedim , kendi kendime telkinle geleceğim durağa kadar geldim ama nasıl geldim bir Allah bir de ben biliyor
Yok ben bu durumu kimseye yansıtmıyorum. Sonuçta bu benim sorunum. Kendi kendime aşmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim yine de.çok küçükken annem yan odadan çekirdek yiyoruz diye çıkan seslere delirip gelip tabagı kaldırıp sinirle önümüzden götürmüştü, hiç unutmam, yani bu seslere olan hassasiyetiniz ailenize kırıcı bir şekilde yansıyabilir, bakın kaç yaşındayım o anı asla unutmuyorum, gerekiyorsa ortamın musaıt oldugu yerlerde müzik falan acın, dikkatinizi dağıtın, dokotr işe yaramadıysa sanırım çözümü kendiniz bulmak zorundasınız
Aslında bunun bir hastalık olduğunu düşünmemiştim. Çünkü çevre için çok rahatsız edici. Benim çevremde birinde vardı. Çayı gayet normal içmeme rağmen höpürdetme diyordu. O uyarınca acaba farketmeden ses mi çıkardım deyip dikkat ediyordum , yine de rahatsız oluyordu. Çevre için de çok rahatsız edici yani onu ifade etmeye çalıştım. Size de çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede atlatırsınızPardon ama bunu bilincli yaptigimizi mi saniyorsunuz?
Benim rahatsiz oldugum mevzular kisitli ama daha genis kapsamli bu rahatsizliga sahip olan insanlarin varligina sahit oldum burda.
Ağız sapirdatmasalar ölmezler değil mi?
Sürekli burun cekmek yerine ilac veya selpak da kullanabilirler bence?
Eşşekten düşeni kim anlar? Hassasiyetleriniz yok mudur sizin hic?
Olsaydi sahsen rahatsiz olmak yerine rahatsiz etmemek adina anlayisli davranmayi tercih ederdim.
Tabiki tedavi boyutu oldu hafif seyrediyor olmasina rağmen durumumun.
Azalma var ama geç-mi-yor.
Valla bu sesler senin günlük yaşamını bu kadar etkileyecek seviyede ise nöroloji ve psikiyatri/psikoloji gitmeni öneririm. Geçmiş olsunEvet konuya nasıl başlarım bilemiyorum ama ben bu seslere artık gercekten tahammül edemiyorum. Kalabalık misafirlerle aynı sofrada oturamiyorum o iğrenç seslerden gerçekten midem bulanıyor. Çayın yanında kuruyemiş yeme sesinden, çekirdek citleme sesinden, horlama sesinden, burun cekme sesinden ve daha bunun gibi sayamayacagim bir çok sesten rahatsız olmanın çok ötesinde nefret ediyorum. Kulağım sanki odaklanıp sadece o sesi duyuyor ortamdaki diğer sesleri duymuyorum bile. Bu durum hayat kalitemi etkilemeye başladı ve benden başka kimsenin bu sesleri farketmiyor olması beni rahatsız ediyor. Bende herkes gibi umursamazca bu sesleri duymamak istiyorum yok mudur bunun bir çözümünü bulan benzer bir durumda olan veya tavsiyede bulunmak isteyen..
beni konusarak ikna edebileceklerini pek sanmıyorum çünkü kendi kendime de telkinler veriyorum artık duymazdan gelicem diye ama olmuyor. Tüm bunlar üniversitede tüm yılı hasta ve burnunu çekerek geçiren ve sürekli yakinimda biyerlerde oturan bi arkadaştan rahatsız olmamla basladi. Travma yarattı bende resmen
ben de senin gibiyimEvet konuya nasıl başlarım bilemiyorum ama ben bu seslere artık gercekten tahammül edemiyorum. Kalabalık misafirlerle aynı sofrada oturamiyorum o iğrenç seslerden gerçekten midem bulanıyor. Çayın yanında kuruyemiş yeme sesinden, çekirdek citleme sesinden, horlama sesinden, burun cekme sesinden ve daha bunun gibi sayamayacagim bir çok sesten rahatsız olmanın çok ötesinde nefret ediyorum. Kulağım sanki odaklanıp sadece o sesi duyuyor ortamdaki diğer sesleri duymuyorum bile. Bu durum hayat kalitemi etkilemeye başladı ve benden başka kimsenin bu sesleri farketmiyor olması beni rahatsız ediyor. Bende herkes gibi umursamazca bu sesleri duymamak istiyorum yok mudur bunun bir çözümünü bulan benzer bir durumda olan veya tavsiyede bulunmak isteyen..
Gerçekten olabilir valla birgun ters birisi gelir kavga falan çıkarır ben sessizce inip uzaklasiyorum sadeceValla bende de var ama galiba daha vahimim ben.Mesela dün otobüste bi ses geliyor çıt çıt...Farkındayim biri sakız çiğniyor ama kim göremiyorum.Neyse indim yarı yolda otobüsten yoksa çildiracağım.Ee ses kesilmedi.Ben yürüyorum ses arkamda.2_3 kere arkamı döndüm baktım ki sakız çiğneyen kadın da inmiş aynı durakta arkamdan yürüyor.Bir de aksak yürüyor.Dedim şimdi engelli olduğu için baktığımı sanar ayıp olmasin.
Ya hanımefendi o ses sakızdan mı geliyor çok şaşırdım ,dedim.
Evet,ne olacak?dedi
E ayıp ama rahatsız oluyoruz dedim.
Öoooyle miiii dedi ve
Hızlı bir kaç adımla önüme geçti bana bana baka sakızı cak cak çiğneyip dişlerinin arasından sakızı göstermeye başladı.
Terbiyesiz diyebildim sadece.
Yani ben sakin de kalmıyorum
Tartışmaya başlıyorum.Eşim çok kızıyor birisi seni dövecek bu yüzden diye.
Haklısınız olabilir gercekten ama bu durum icin antidepresan kullanır mıyım pek sanmıyorum doktora gitsemde beni konusarak tedavi etmesini talep ederimSizdeki durum daha cok okb ses takintisi.diyeceksiniz ki nasi bu kadar eminsin;ayni durum erkek kardesimde var yaklasik 24 yildir,6 yasindayken regl doneminde kullandigim ped in hreket halindeyken cikardigi duyulmasi imkansiz sesi duyup poşet sesi geliyo diyoduo donem onemsenmedi..sonra giderek terlik sesinden, evdeki yurume sesinden sessiz guldugumizde burnumuzdan nefes verme sesi gibi cikan sesten,konusma sesinden bile rahatsiz olmaya basladi.. yillar suren bir arastirma,isitme testleri vs ler sonunda obsesif kompulsif bozukluk (okb) tanisi aldi ve yillardir ilac ve terapiyle su an daha normal seviyede yasantisini surdurebiliyor.. bi psikiyatr ile gorusmenizi oneriyorum yasam kaliteniz acisindan.. bu arada agiz sapirtisindan nefret etmeyen insan heralde yoktur
Aynı seyi o kadar cok yasadim ki o arkadasa icimden soylediklerime inanamazsinizÇok kötü ya. Üniversite sınavına hazırlanırken dersaneye gidiyordum, aynı böyle bir arkadaşım vardı. Deneme sınavlarında hep böyle sinirim bozulurdu, bir türlü sınava konsantre olamazdım. Gerçekten çok sinir bozucu...
Banada ben normalmisim de bazi insanlar igrencmis gibi geliyorDüzgün yiyip içsin insanlar da yahu ! Ben de ağzı şapırtısından rahatsız olurum.Çevremde bir çok insan rahatsız oluyor.Hastalık hali daha ileri boyuta taşınırsa söz konusu olur sanki.Sizinki sadece "huylanma" gibi geldi bana.Bende de var bu.
Muzik falan aciyorum birileri birseyler yerken o sekilde daha katlanilabilir oluyor benim icin ama sessizlik halinde cok kötüherkez ağız şapırtısına höpürdetmeye sinir olurda sizinki biraz ileri düzeydeymiş.
Mesela yaninizda birisi honkurerek burnunu silse rahatsız olmaz misiniz insani mi mesela bu durum sizceBen de bu gibi oldukça insani şeylerden rahatsız olan insanlardan rahatsız oluyorum.
Belki hipnoz yontemiule falan unuttrabilirlerse bu takintiyi anca oyle gecer heralde yoksa bana da gecmez gibi geliyorsizi çol iyi anlıyorum ve bu seslerden bende nefret ediyorum. Belki garip gelecek ama üst kat komşumuzun horlama sesine gecr uyanıp istemsiz ağlıyorum. Eşimden bu sorunu yaşamadım ama toplumda genelde yemek yiyemiyorum. Çay içmek işkence zaten hrr gittiğim yerde genelde yardım etmeyi tercih ediyorum ne kadar az o ortamda kalırsam o kadar iyi.
Ben bi psikologla görüştüm bana bir çözümü olmadı ama sizde bir deneyiniz istersneiz.
Benim sevgilimde rahatsiz olur benim kadar olmasada. Bende dusunmemeye çalışıyorum bazen ise yariyor bazen yaramiyorEşim ve benEşim benden daha kötü durumda. Ben sabretmeye çalışıyorum ama o çok sinirlenip ortamı terkeder. Çevremiz bilir zaten, yanımızda çekirdek kuruyemiş falan yemezler. Eşime psikolog başka şeyler düşün demiş ama uygulayamadık biz.
Katiliyorum söylediklerinizin her cümlesinePardon ama bunu bilincli yaptigimizi mi saniyorsunuz?
Benim rahatsiz oldugum mevzular kisitli ama daha genis kapsamli bu rahatsizliga sahip olan insanlarin varligina sahit oldum burda.
Ağız sapirdatmasalar ölmezler değil mi?
Sürekli burun cekmek yerine ilac veya selpak da kullanabilirler bence?
Eşşekten düşeni kim anlar? Hassasiyetleriniz yok mudur sizin hic?
Olsaydi sahsen rahatsiz olmak yerine rahatsiz etmemek adina anlayisli davranmayi tercih ederdim.
Tabiki tedavi boyutu oldu hafif seyrediyor olmasina rağmen durumumun.
Azalma var ama geç-mi-yor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?