Ağız şapırtısi

Okyete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
986
899
103
Kizlar sizin dertleriniz arasinda benim ki dert degil ama cok rahatsiz oluyorum.Masada babam ,erkek kardesim o kadar cok yapiyor ki bir sey de diyemiyorum kiriliyorlar hemen.Hele babam agzinda bir sey varken konusur ,yemekte bakmak istemiyorum yuzune.Anneme soyledim o uyardi en azindan bitince konus diye ama yok degismiyor agzindaki pilavlari gordum o gundur pilav yemiyorum .Babam o benim çok da seviyorum baska herhangi bir sorunumuz da yok ama ben nasil gormezden geliyim sizce bu durumu ,aciklama sansim yok babama annem acikladi degismedi..Ne yapayim duymamk icin yemekte önerisi olan var mi?

Ben hiçbir çözüm bulamadım. bir yapılmıyor iki yapılmıyor üçüncüye yine aynı. dua ediyorum kocam bu konularda duyarlı olsun yoksa yolum yol değil birinin boğazına yapışıvericem

Evet illa birlikte mi yemek zorundasiniz. Ben de cok sinir oluyorum oyle sapirdatma,cigneme yutkunma seslerine.. cogunlukla tek yerim.

ayrı yemek ye madem.
Ağzındaki pilavı gördün diye pilav yememek abartı değil mi sencede?
Hanimefendi ben zaten abarti oldugunu dusunmsem buraya yazmazdim.Farklu bir sorunum yok babamla .belki budurumda olan.vardir kirmadan.nasil anlatmislar ya da nasil cozum.bulmuslar diye actim

ay bende hiç sevmem ve genelde yemek yemesini beğenmediğim insanla yemek de yemem kim olduğu mühim değil tokum de bir kaç saat sonra ye

Ben şap şap yemek yiyenlere sinir oluyorum. Direk kırmadan söyleyin.

Ben şap şap yemek yiyenlere sinir oluyorum. Direk kırmadan söyleyin.
Cok soyledik ya .Kac defa masadan kalktim annem uyardi her seferinde cunku yerken agzininacarak yiyor ve etrafa da sicriyor.

Cok soyledik ya .Kac defa masadan kalktim annem uyardi her seferinde cunku yerken agzininacarak yiyor ve etrafa da sicriyor.
sanki benim 1 yaşındaki oğlumu anlatıyorsun. Olmadı mama onlugu takın bari. Yemek yemenin de bir adabı var.

Ben ne zaman meyve vs yerken ağız sesinin ayarı kaçsa,kim yaparsa yapasın pis pis bakıyorum.Anlamıyorsa söylüyorum.
Aynı şeyi çok fazla çiğneyenlere de yapıyorum.Midem bulanıyor ikisinde de.
Elimde değil yoksa cidden sıkıvercem ümüklerini.
Takıntılıyım çok pis.

Ayh benim Kayinvalidem. .Bu zamana kadar da kimse uyarmamis mi ben mi duyuyorum sadece öyle böyle değil. Uyarmak aklımdan geçmedi zira saçma sapan herseye alınır gucenir suan küs bana yine. Ama gerçekten sinir bozucu. Gülerek şaka yollu yada babacim bu durum dışardan hoş görünmüyor gibi konussaniz olur

Saka yollu hmm agzindaki bitmeden konusma cocugum cok ayip filan diyin tabi boyle sakalasma sansiniz varsa
Hakkaten bir oneri gelmedi aklima ama gercekten zor bir durum baban ya kiyip bisey diyemezsin ama herzamanda boyle olmaz

Benimde kayın validemlekayin pederim böyle ustune birde yemeğin ortasında bir getiriyorlar ben şok
yapacak bisey yok soylesekde ciddiye almiyorlar
Ayrı yemek yemeni tavsiye ederim ben öyle yapıyorum mesela önden yiyorum dayanamadım diyorum veya ac değilim deyip sonra yiyorum

Takıntılı biri için çok rahatsızedici.. Ben uykuya dalarken biri yanımda sakız çiğnese bişey yese kalkıp boğasım gelir öfke kontrolümü kaybediyorum resmen

Ayrı yemek yeme imkanınız varsa ayrı yiyin. Mesela onların yemek yediği saatlerde siz "ben tokum" deyin. Çok ısrar ederse babanız rencide ederek yüzüne söyleyin, tiksiniyorum deyin. Benim de anneannemle bi dönem yaşadığım soruna benziyor, bir arada yemek yerken ağzı doluyken konuşurdu, e o ağızdakiler de dökülürdü falan. Sonra ortada mesela salata varsa herkesin ortak yediği, çatalıyla her alışında hepsini karıştırır öyle yerdi. Kendi önünden değil başkalarının önünden yerdi yani. Ama biz uzun zamandır ayrı yiyoruz, herkes eline bir tepsi alıp acıktığı vakit yiyor özgürlük vallahi. Ancak halen daha beraber dışarıda falan onunla yerken sıkıntı, afedersiniz dışarıda bile olsak yemekten sonra geğiriyor sesli (yanımızda birileri varsa duyacak şekilde), uyardığımda da "napayım ağzımdan kaçtı" diyor. Yaşlılığına veriyorum. Hayır bişey değil, ondan gördükçe kız kardeşim de yapmaya başladı. Rezil oluyoruz dışarılarda.

Ağız şapırtısı falan çekilir dert değil. Benim yurtta ağzını şapırdatan bir oda arkadaşım vardı, bu yüzden ben onlarla beraber yemek yemezdim. Kız ne zaman bişey yiyecek olsa ben kulaklık takar ya da dışarı çıkardım. En çok rahatsız olduğum ve en dikkat ettiğim şeydir. Yemek yerken asla ağzımı aça aça yemem, kocaman lokmalar almam, ağzım doluyken konuşmam... Ortak bir tabaktan vs yeniyorsa yemeyeceğim şeye ağzıma giren çatalı dokundurmam. Ve kesinlikle ses çıkararak yemem yani kıtır kıtır bişeyse ona yapacak bişeyim yok ama normalde asla... Yutkunduğumu da çiğnediğimi de kimse duymaz.

Ay benim kardesim yemek yerken agiznda yemegimi cigniyo yoksa belgesel mi cekiyo anlamiyorum valla. Benden kucuk oldugu icin uyardim ama yok duzelmez. Bide sol elle yer carpisip dururuz. Uyarmakla olmaz bu. ya ondan uzaga oturcaksiin yada ayri yiceksiin kolay gelsin bacim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…