Kabahatlisin.
Tek tek söylemeyeceksin, evin süpürülmesi gerekiyorsa vereceksin eline süpürgeyi, hadi bakalım yakışıklı görelim hünerini deyip basacaksın süpürgenin düğmesine.
Toz mu almak lazım, hemen kocanın eline bir toz bezi verilir, paşaların paşası karısına da nasıl yardım edermiş denip biraz gaz verici sözlerle toz aldırılır, camlar silinecekse erkek adamın gücü başka olur, pencereleri senin kadar kuvvetli silemiyorum dersin camları sildirirsin.
Mutfağa da sizler sokmuyorsunuz, sen yemek yaparken salata yaptırmakla başlayabilirdin mesela, sonra makarna haşlama vb derken yemek yapmayı öğrenirdi.
Erkekler yemek yapamaz, beceremezler değil, yapmazlar, yaptırın öğretin, en meşhur aşçılar hep erkek, demek ki yatkınlıkları var.
Kimse benim 60 yaşındaki erkek akrabam kadar ev işlerinden bi'haber değildir, bırakın silip süpürmeyi, salata makarna yapmayı, bardağına su koyup içmeye erinirdi.
Eşinden ayrılınca iş başa düştü, ben anlamam, ben yapamam, ben kadın mıyım diyen adamın bekar evine gidin bal dök yala, bir yemekler yapıyor yiyenler lezzetine tam not veriyor, eline bir kilo domates alıp gelmeyen adam, mutfak eşyası alışverişleri yapıyor.
Daha hamileliğin başında her işini kendin yapacaksın diye çabalarsan doğum sonrası bebeğe bakmıyor, ev işi, bebek derken ölüyorum yorgunluktan dersin, benden sana abla tavsiyesi eşini ev işlerine alıştırmalı, doğumdan sonra da bebeği babasının kucağına verip bakımına ortak olmaya teşvik etmelisin.