Ağlamak istiyorum

Ablam o kadindan ayrilmadan gosterseydi ya hunerlerini, belki bosanmazlardi :)

Valla keşke gösterseydi ama evliyken burnu düşse yerden almaz, ben erkeğim yere eğilemem düşen burnumu bana verin diyecek türdendi :))
Ayrıldı, ilk zamanlar biraz bocaladı şimdi tam bir ev erkeği, yaprak sarma yapıyor :) Ev pırıl pırıl, market yolu bilmeyen adam hangi markette ne zaman indirim var benden iyi bilir hale geldi, telefon aç yemek tarifi versin o derece süper oldu.

Erkek ev işi yapamaz, yemek işlerini beceremez, erkek iş yapmamalı demesinler bir güzel iş yaptırsınlar, normal zamanları bir kenara bırakalım, biz de insanız yorgan döşek hasta olduğumuz zaman oluyor veya lohusalık döneminde dikişler yüzünden yataktan kalkamadığımız oluyor, herkesin annesi veya kayınvalidesi aynı şehirde oturmuyor, eşinizle yapayalnız kalabiliyorsunuz, işte o zaman insan kocası bir tas çorba yapsın da içirsin istiyor, ateşten yandığınız zaman dağ gibi bulaşık birikti, ütüler beni bekliyor, bebeğin maması hazırlanacak diye düşünüp azıcık olan enerjinizle ağlayarak iş yapmayı düşünmek istemiyorsunuz, biz erkeklere normalde çiçek gibi bakıyoruz zaten, hasta olsalar etraflarında pervaneyiz, bir süpürmek, bir toz almak veya bize bir tas çorba yapmak zor gelmemeli, bilmiyorlarsa bile insan eşinin hatrına öğrenir, biz de doğuştan aşçı doğmuyoruz.

Erkek adam iş yapmaz lafını kabul etmedim hiç, mazeret kabul etmiyorum, öğrenip yapacaklar, hayat müşterek, onlar dışarıda iş peşine koşuyorsa bizde onlara maddi manevi destek oluyoruz, bugün sağlıklıyız, yarınımız ise meçhul, belki sürekli yatmak zorunda kalacak hastalar olacağız, ben bir tabak yemeği konu komşudan mı bekleyeceğim, cam kenarında bir tanıdık geçse de evi süpürtsem diye mi bekleyeceğim, ölsem yalnız kalsa çamaşırlarını yıkasın diye evladını mı bekleyecek?

Valla keşke gösterseydi ama evliyken burnu düşse yerden almaz, ben erkeğim yere eğilemem düşen burnumu bana verin diyecek türdendi :))
Ayrıldı, ilk zamanlar biraz bocaladı şimdi tam bir ev erkeği, yaprak sarma yapıyor :) Ev pırıl pırıl, market yolu bilmeyen adam hangi markette ne zaman indirim var benden iyi bilir hale geldi, telefon aç yemek tarifi versin o derece süper oldu.

Erkek ev işi yapamaz, yemek işlerini beceremez, erkek iş yapmamalı demesinler bir güzel iş yaptırsınlar, normal zamanları bir kenara bırakalım, biz de insanız yorgan döşek hasta olduğumuz zaman oluyor veya lohusalık döneminde dikişler yüzünden yataktan kalkamadığımız oluyor, herkesin annesi veya kayınvalidesi aynı şehirde oturmuyor, eşinizle yapayalnız kalabiliyorsunuz, işte o zaman insan kocası bir tas çorba yapsın da içirsin istiyor, ateşten yandığınız zaman dağ gibi bulaşık birikti, ütüler beni bekliyor, bebeğin maması hazırlanacak diye düşünüp azıcık olan enerjinizle ağlayarak iş yapmayı düşünmek istemiyorsunuz, biz erkeklere normalde çiçek gibi bakıyoruz zaten, hasta olsalar etraflarında pervaneyiz, bir süpürmek, bir toz almak veya bize bir tas çorba yapmak zor gelmemeli, bilmiyorlarsa bile insan eşinin hatrına öğrenir, biz de doğuştan aşçı doğmuyoruz.

Erkek adam iş yapmaz lafını kabul etmedim hiç, mazeret kabul etmiyorum, öğrenip yapacaklar, hayat müşterek, onlar dışarıda iş peşine koşuyorsa bizde onlara maddi manevi destek oluyoruz, bugün sağlıklıyız, yarınımız ise meçhul, belki sürekli yatmak zorunda kalacak hastalar olacağız, ben bir tabak yemeği konu komşudan mı bekleyeceğim, cam kenarında bir tanıdık geçse de evi süpürtsem diye mi bekleyeceğim, ölsem yalnız kalsa çamaşırlarını yıkasın diye evladını mı bekleyecek?

Ablam noktasina virgulune kdr katiliyorum.. sorun annenin babanin yetistirmesi bemce.. orda basliyo.. baba ben erkegim is yapmam havasindaysa kadinda kadinim zorundayim gibiyse... o zmn bu erkek cocuk nasil yetissin? Evlenincede ayni gidiyor.. ilk sene alistrdin alistrdin yoksa yapmiyolar..ben ogullarimi Allah izin verirse ev islerinde yardim eder sekilde yetstrmeyi dusunuyorum. Sartlar uygun olursa ilerde okurken ayri evde yasasinlar. Ama ne yazikki her erkek annesi benim gibi dusunmuyor.

Zaten iki haftadır doğru düzgün dokunmuyorum biryere, ama nereye kadar. İlla yapılacak. Camların kirinden dışarıyı göremiyorum:KK53:
Eşim ev işinden anlamaz. Ona kalsa etraf darma duman iken süpürecek oldu bitti. Ona tek tek herşeyi anlatana kadar kendim yaparım diyorum
Erkeklerin tipik taktiği. Bıktırıyorlar ki iş istemeyesin. Sen bıkmadan tek tek anlatarak yaptır ki her seferinde o bıksın ve adam gibi yapmaya başlasın. Bu arada büyük ihtimal alerji olmuşsun. Boğazında şişme hissedersen direk acile git ve ne yedin içtin, nelere dokundun bir gözden geçir (deterjan vs) krem, far rimel falan da yapmış olabilir. Bunun dışında biraz nefes aldır kendine. Otur birşeyler yap sevdiğin. Parka falan git. Is güç yapma. Camın da kirli kaliversin

Kabahatlisin.
Tek tek söylemeyeceksin, evin süpürülmesi gerekiyorsa vereceksin eline süpürgeyi, hadi bakalım yakışıklı görelim hünerini deyip basacaksın süpürgenin düğmesine.
Toz mu almak lazım, hemen kocanın eline bir toz bezi verilir, paşaların paşası karısına da nasıl yardım edermiş denip biraz gaz verici sözlerle toz aldırılır, camlar silinecekse erkek adamın gücü başka olur, pencereleri senin kadar kuvvetli silemiyorum dersin camları sildirirsin.

Mutfağa da sizler sokmuyorsunuz, sen yemek yaparken salata yaptırmakla başlayabilirdin mesela, sonra makarna haşlama vb derken yemek yapmayı öğrenirdi.
Erkekler yemek yapamaz, beceremezler değil, yapmazlar, yaptırın öğretin, en meşhur aşçılar hep erkek, demek ki yatkınlıkları var.

Kimse benim 60 yaşındaki erkek akrabam kadar ev işlerinden bi'haber değildir, bırakın silip süpürmeyi, salata makarna yapmayı, bardağına su koyup içmeye erinirdi.
Eşinden ayrılınca iş başa düştü, ben anlamam, ben yapamam, ben kadın mıyım diyen adamın bekar evine gidin bal dök yala, bir yemekler yapıyor yiyenler lezzetine tam not veriyor, eline bir kilo domates alıp gelmeyen adam, mutfak eşyası alışverişleri yapıyor.

Daha hamileliğin başında her işini kendin yapacaksın diye çabalarsan doğum sonrası bebeğe bakmıyor, ev işi, bebek derken ölüyorum yorgunluktan dersin, benden sana abla tavsiyesi eşini ev işlerine alıştırmalı, doğumdan sonra da bebeği babasının kucağına verip bakımına ortak olmaya teşvik etmelisin.

Ablacım çok sağol vallah her kelimende haklısın. Oturup güzelce konuştuk bu konuyu. Gözümün şişliğinden sabah 3ten beri uyanığım. Çok çok halsiz ve güçsüzüm. Bir ara koltukta sızmışım eşim o ara gitmiş açma börek almış çay demlemiş, sonradan tepsiye koyup getirdi önüme. Şu an elinde süpürgeyle bir odadan diğer odaya uçuyor ben de yatarak onu seyrediyorum:KK53:
Tek rahatsız olduğu konu benim her şeye müdahale etmemmiş, strese sokuyormuşum kendisini. Bende şu an hiiiç sesimi çıkarmıyorum, nasıl biliyorsa öyle yapsın. Sonuçta elinden geldiği kadar yapmaya, yardımcı olmaya çalışıyor. Kritik dönemi atlatana kadar idare edecek napalım. Benim öncelliğim bebeğimiz şu an.

Erkeklerin tipik taktiği. Bıktırıyorlar ki iş istemeyesin. Sen bıkmadan tek tek anlatarak yaptır ki her seferinde o bıksın ve adam gibi yapmaya başlasın. Bu arada büyük ihtimal alerji olmuşsun. Boğazında şişme hissedersen direk acile git ve ne yedin içtin, nelere dokundun bir gözden geçir (deterjan vs) krem, far rimel falan da yapmış olabilir. Bunun dışında biraz nefes aldır kendine. Otur birşeyler yap sevdiğin. Parka falan git. Is güç yapma. Camın da kirli kaliversin

Enfeksiyon kapmışım bugün özele gittik mecbur, düne bakarak daha da kötüleşti çünkü. Full yatıştayım vallah kalkmaya da niyetim yok, eşim sabahtan beri dört dönüyor:KK53::KK53::KK53:

Dip köşe temizlik yapmam lazım, markete çıkıp alışveriş yapmam lazım, akşama ne yemek yapayım ona karar vermem lazım. Sağ kaşımın etrafı şişti kaşımı gözümü oynatamıyorum, bu da aşırı derecede baş ağrısı yapıyor. Birden bire ne oldu bilmiyorum. Acile gitsem mi gitmesem mi, pazartesi’ye kadar beklesem mi diye düşünüyorum. Eşim sağolsun hiçbir işe dokunmadan dışarıya işlerini halletmeye çıktı. Yardım isteyebileceğim kimsem yok. Annem burda olsaydı keşke kuzusuna yardım ederdi :KK43:.
Kendimi çok halsiz ve güçsüz hissediyorum kolumu bile kaldırasım yok.
Şu an oturup ağlamak istiyorum:mad::mad::mad:
önce bi ağla rahatla sonra temizliği yarına bırak alışveriş ve yemeğini yap

Ablam noktasina virgulune kdr katiliyorum.. sorun annenin babanin yetistirmesi bemce.. orda basliyo.. baba ben erkegim is yapmam havasindaysa kadinda kadinim zorundayim gibiyse... o zmn bu erkek cocuk nasil yetissin? Evlenincede ayni gidiyor.. ilk sene alistrdin alistrdin yoksa yapmiyolar..ben ogullarimi Allah izin verirse ev islerinde yardim eder sekilde yetstrmeyi dusunuyorum. Sartlar uygun olursa ilerde okurken ayri evde yasasinlar. Ama ne yazikki her erkek annesi benim gibi dusunmuyor.

Ya birde dünyanın binbir türlü hali var. Hadi ben yarın ölüp gittim veya yatalak oldum, napacaksın o zaman diyorum. Çocukla veya çocuklarla bir başına kaldın diyelim. Evi çekip çevirmen lazım, çamaşır/bulaşık makinasının nasıl çalıştığını bilmen lazım. Nasıl toz alınır bilmen lazım. Nasıl yemek yapılır, bir bıçak nasıl tutulur bilmen lazım. Ben bunları sırf keyfimden yaptırmıyorum sana, hem şu zor dönemde bana yardımcı ol diye, hem de yarın öbür gün bir başına kalırsan tecrübeli ol diye. Ya da hepsini geçtim 2 gün sonra yeni karı alırsın diyorum :KK53::KK53::KK53:

Onu bunu boşverde kaşın için doktora git.

Gittim bile tweetycim enfeksiyon dedi, 2 farklı damla ve antibiyotik yazdı ama almayacağım, papatya çayı ile kompres yapıyorum şimdilik. Kendi kadın doktoruma sormadan hiçbir şey kullanmam. Acaba bugün arasam ayıp mı olur? Pazar günü rahatsız etmiş olur muyum kadını?:(

Gittim bile tweetycim enfeksiyon dedi, 2 farklı damla ve antibiyotik yazdı ama almayacağım, papatya çayı ile kompres yapıyorum şimdilik. Kendi kadın doktoruma sormadan hiçbir şey kullanmam. Acaba bugün arasam ayıp mı olur? Pazar günü rahatsız etmiş olur muyum kadını?:KK43:
Geçmiş olsun canım göz önemli ya damlaları kullanmanda mı zararlı acaba ?
Arasan bişey olmaz diye düşünüyorum,
Bi kaç bişey soracaksın ne olacak sanki o_O

Ablacım çok sağol vallah her kelimende haklısın. Oturup güzelce konuştuk bu konuyu. Gözümün şişliğinden sabah 3ten beri uyanığım. Çok çok halsiz ve güçsüzüm. Bir ara koltukta sızmışım eşim o ara gitmiş açma börek almış çay demlemiş, sonradan tepsiye koyup getirdi önüme. Şu an elinde süpürgeyle bir odadan diğer odaya uçuyor ben de yatarak onu seyrediyorum:KK53:
Tek rahatsız olduğu konu benim her şeye müdahale etmemmiş, strese sokuyormuşum kendisini. Bende şu an hiiiç sesimi çıkarmıyorum, nasıl biliyorsa öyle yapsın. Sonuçta elinden geldiği kadar yapmaya, yardımcı olmaya çalışıyor. Kritik dönemi atlatana kadar idare edecek napalım. Benim öncelliğim bebeğimiz şu an.

Keyfin biraz yerine gelmiş gibi, buna çok sevindim ablacım.
Hamilelik herkeste farklı seyreder, kimi halsiz olur, kimi sürekli uyumak ister, Allah muhafaza önemli bir sağlık sıkıntısı olmadıkça hamileliğin tadını çıkart.

Adam iş yaparken de karışma, bırak madem yapıyor, bildiği gibi yapsın, eşim titizdir ben de tam tersi rahatımdır, ortalık dağınık değilse özellikle mutfak derli topluysa, sehpalar tozluymuş, yerler süpürülmemiş pek umursamam, eşim toz görünce gıcık olur, ben üstün körü süpürüyormuşum, bazen senin yaptığın gibi karışırdı, ben süpürürken orayı iyi süpürmedin, şurayı iyi silmedin derdi, hiç tartışmam, stres bile yapmam, süpüremiyor muyum al kocacım sen süpür dedim, artık o süpürüyor, kendi bildiği gibi yapmasına ses çıkarmıyorum, gerçi epey de güzel süpürüyor :)))

Kritik dönemi atlatana kadar değil, alışkanlık edinmesini sağla, bebek olunca da lazım olacak, bırak yapsın, yapa yapa öğreniyorlar, çok da güzel temizliyorlar :)))

Sabahtan beri yatıyorum zaten darkım totom bile uyuştu yatmaktan, hiç kalkmaya niyetim yok vallah. Benim adamı görsen, kan ter içinde kaldı (sadece kaba şekilde süpürdü ve viledayla üstünden geçti!!!)
Hic uzulmedim su an kocana ;) hamileliginin daha ilk zamanlari. Elbet yapacak,dili disari cikana kadar calistir akli basina gelsin ;)

Dip köşe temizlik yapmam lazım, markete çıkıp alışveriş yapmam lazım, akşama ne yemek yapayım ona karar vermem lazım. Sağ kaşımın etrafı şişti kaşımı gözümü oynatamıyorum, bu da aşırı derecede baş ağrısı yapıyor. Birden bire ne oldu bilmiyorum. Acile gitsem mi gitmesem mi, pazartesi’ye kadar beklesem mi diye düşünüyorum. Eşim sağolsun hiçbir işe dokunmadan dışarıya işlerini halletmeye çıktı. Yardım isteyebileceğim kimsem yok. Annem burda olsaydı keşke kuzusuna yardım ederdi :KK43:.
Kendimi çok halsiz ve güçsüz hissediyorum kolumu bile kaldırasım yok.
Şu an oturup ağlamak istiyorum:mad::mad::mad:
Yat uyu yahu. Kalsin temizlik.

Back
X