Ağlamaktan gözlerim şişti :(

prsduygu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
3
0
36
İstanbul
Ya kızlar ben lise son sınıfa gidiyorum. Yarın veli toplantımız var herkesin ailesi gelicek. Benimde babam gelicek. Ama babamın fiziksel bi rahatsızlığı var söylemekten bile korkuyorum ama arkadaşlarıma karşı utanıyorum.. aralarında konuşurlar dalga geçerler diye çok korkuyorum napıcam bilmiyorum.. .(

Aşkolsun canım ya,bunun için mi ağlıyorsun ? Babacının nesi var bilmiyorum ama ne olursa olsun o senin baban.Ve ne mutlu sana ki babacın seninle ilgili bir baba,okuluna kadar geliyor.Arkadaşların o kadar acımasız olamazlar diye umuyorum.Oldular diyelim,ki sanmıyorum,sen de ters çıkışırsın.O benim babam,böyle konuşamazsınız dersin.Mutlaka sağduyu sahibi başka arkadaşların vardır,onlara hadlerini bildirirler.
Hayatta üzülecek neler neler var,daha çok gençsin bilmiyorsun,Allah başka keder vermesin.Şükret baban sağ ve yanında,babası olmayanlar veya olup ta görmeyenler ne yapsınlar ? Herşey insanlar için,bugün sağlam olanın yarın özürlü olmayacağının garantisi yok.

okuduklarıma inanamadım yanlış okudum diye tekrar okudum..bir insan nasıl olurda babasından utanır anlayamıyorum ne gibi bir fiziksel özürü olursa olsun o senin baban..baban olmasa sen olurmuydun cnm..insanlar ne düşünürse düşünsün babandan asla utanma..kaybettiğin zaman değerini anlamamak için şimdi sıkı sıkı sarıl babana ..

canım şöyle söyliyim,ben özelde de devlette de okudum.her türlü ortamı da görmüş bir insanım (okul anlamında,anadolu olsun düz olsun köy okulu olsun..)

hiçbir tür okulda buna gülecek dalga geçecek insanlar tanımıyorum.

bunda utanılcak bişey yok,asıl dalga geçenler kendi beyinlerindeki engeller yüzünden kendilerinden utanmalı.

herkesin başına gelebilir bunlar.insan ne oldum dememeli ne olacağım demeli.

canım bırak ne derlerse desinler yaa baba bu başka kimseye benzermi ve sende onların lafıyla babandan sakın utanmaa babası olmadığı içinn yurtlarda kalan onca çocuk var ve hepsi emin ol derki keşke yatalaka olsa konuşmasa ama başımda nefes alan bir babam olsa

çok yazık..bunun için ağlaman ..
hayatta insanın kalp güzelliği kadar değerli bişey olamaz..kalbi güzel olmayan güzel bakmaz,güzel bakmayan arkadaşların varsa bi dakka durma yanlarında....
ne kadar üzüldüm baban adına..benim de bir kızım var..bi evlada sahip olmak çok mucizevi..senin doğmana bu yaşına gelmene vesile olmuş babana sımsıkı sarıl canım..gurur duy babanla hayatta güvenebileceğin seni şartsızca seven tek insan baban ve annen...

şöyle bişey düşün..yarın sabah bededinde bir özür le uyansan..nasıl olurdu..bunun olmayacağının garantisi varmı...baban seni arkadaşlarına göstermekten utansa neler hisseder,ne düşünürdün peki...

bak güzelim hayat çok kısa aile çok değerli şükret allaha ki babacın okuluna gelebilecek kadar sağlıklı,şükret hayatta,sen sımsıkı sarıl ailene gerisi boş canım ne olursa başına ne gelirse sana sahip çıkacak tek insan ailen olacak...

ha birde şöyle bi örnek vereyim..sen de büğüyeceksin ,rabbim izin verirse bi evladın olacak..
senden utanmasını veya senin şu an duyduğun duyguları sana duymasını istermisin..senin evladın da seni arkadaşlarının görmesinden utansa..ne yaparsın............
söylenecek çok sözüm var ama inan kanım dondu ..yazamıyorum..
rabbim herkezin kalbine merhamet ve güzellik versin

millet katil babasindan utanmiyo da... fiziksel ozurunden dolayi babandan utaniyosun. dalga gecerlerse diye kaygilaniyosun. boyle bir seyle dalga gecebilecek adami kaale almazsin olur biter.

senin baban katilmi,hırsızmı yada birini tacizmi etti neden utanıyorsun nekadar ayıp
her sağlam insan özürlü adayıdır bunu unutma
benim ailem bir kere bile veli toplantıma gelmemiştir umursamadıkları için
babanın kıymetini bil.

millet katil babasindan utanmiyo da... fiziksel ozurunden dolayi babandan utaniyosun. dalga gecerlerse diye kaygilaniyosun. boyle bir seyle dalga gecebilecek adami kaale almazsin olur biter.

'' millet katil babasından utanmıyorda ''

kaş yapayım derken göz çıkarmak bu olsa gerek ... neye istinaden bunu söylediniz anlam vereemedim açıkcası ... hayat insanın basına neler getireceği belli olmayan bir meçhuldur ... katil babasından çocuğu neden utansınki ? tıpkı engelli babasından çocuğunun utanmayacağı gibi ... çocukları anne babası ile yargılamak çok saçma ... çocuklar ailelerini kendileri seçmedi ...

konu sahibesi canım sende baban ne olursa olsun asla utanma aglama ... birileri bişey derse en güzel cevabı ver geç ... insanın anne babası gibisi varmı yaa ...

Son düzenleme:

ah canım yaa..akşam akşam içimi yaktın bu yorumunla.gözlerim yaşardı yemin ediyorum...o kadar haklısın ki.başka söze gerek yok

Canim Benimm Bunda Utanilacak Birsey Yokki ..
Asil Böyle Fiziksel Engelli Insanlarla Dalga Gecenler Utansin !
Dü$en Kalkan Bir ALLAH diye Bosa Dememisler ..
Bugün Hic Bir Engelli Olmayanlar Bir Bakarsin Yarin Dalga Gectikleri Insandan Bile
Daha Engelli Bir Hale Gelmislerdir .. Hicccc Belli Olmaz Yani ..

Egerki Dalga Gececek Kadar Seviyesizlerse Sende Cevapini Tak Diye Yapi$tirirsin ..

Şok oldum gerçekten başlığı görünce
ağlamaktan gözlerim şişti de ne demek,
senin babandan utanmadığına eminim arkadaşlarım dalga geçerse eğer naparım diyorsun di mi..
O bir insan,engelli de olsa insan,bizler ne olacağız acaba diye düşündünüz mü hiç?!!!!
koskoca lise öğrencileri çok afedersin ama eşek değillerse öyle bir gaflete düşmezler diye düşünüyorum,benim de lisede fiziksel engelli bi arkadaşım vardı el birliğiyle sırasına oturmasına,servise binmesine hep yardım ederdik..Seve seve hem de...
İnsanlaın fiziksel kusurlarından utanan,dalga geçenler insanlıktan nasibini almamışlardır bence...

Bir insan babasının fiziksel rahatsızlığından dolayı neden arkadaşlarından utansın ki.Hem veli toplantısı olduğuna göre oraya gelecek olan veliler değil mi?

Allah başka dert vermesin canım. O, senin baban, canın ciğerin ne engeli olursa olsun... Böyle bir şey ile dalga geçecek insan önce dönsün kendine baksın ki böyle birinin çıkabileceğini bile düşünmüyorum. Bak canım benim babam da engelli, (onu hiç sağlam bir insan olarak göremedim) ama o benim herşeyim, canım, bir tanem o benim. Ona laf söyleyen biri olsa alnını karışlarım hiç bakmam. Ama şu ana kadar hiç öyle biri çıkmadı, çıkarsa da ağzının payını alır oturur. Ve ben hayatım boyunca onunla gurur duydum, duymaya da devam ediyorum. Allah'a her gün şükrediyorum böyle bir babam olduğu için. Hepimiz birer engelli adayıyız bunu sakın unutma ve babana sımsıkı sarıl, böyle bir nedenden dolayı sakın ondan uzaklaşayım deme, sana bir abla tavsiyesi canım...

Eğer baban evladının ondan hastalıgı var boyle dusuncelere kapılıp ağladıgını bılseydı boyle bır cocuga sahıp oldugu ıcın asıl o senden utanırdı .. yazık ya cok yazık ..

utandıgın kişi baban ..
kızım bugun babanın fızıksel rahatsızlıgından dolayı gozlerın sısınceye kadar ağlıyorsun ya , bırgun onu kaybettıgınde bugun kı ağlamalarının vıcdan azabını yasayacaksın ..

canim lütfen öyle düsünme sen,cünkü her neyse engeli tam olarak hepimizin basina gelemezmi sence?
sen babanin sagligi icin dua et.
hem sükür et ki baban sag ve yarin gelebilecek.
yüregini ferrah tutmaya calis,dalga gecseler bunda sen degil onlar utanmali!!!

ilkokul öğrencisimisiniz nesiniz siz anlamadımki?Tutarsın babanın elinden güle oynaya gidersin .sen rahat ve kendinden emin olduktan ve sevgini gösterdikten sonra sonra hiçkimse bişey demez..derlersede patlatırsın bi tokat .hiç kimse kimsenin ailesine dil uzatmaya hakkı yoktur..
Öyle bişey yapacaklarınıda sanmıyorum.. Baban bu söylediklerini duysa nekadar üzülürdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…