Ağlamaktan helâk oldum

Kızınıza arkadaşları elindekileri almak için baskı kuruyorlar. Okuldaki rehberlik öğretmeniyle görüşün bence. Okuduğunuzu bilmesin. Rehberlik öğretmeni kendisi farketmiş gibi konuşsun. O yaşta çocuklar birbirlerine duygusal baskı da kurar, zorbalık da yapabilir. Anladığım kadarıyla kızınıza kaliteli, belli başlı markaların ürünlerini alıyorsunuz. Diğerleri de sahip olmak istiyor sanki. Kızınızın zaten yaralı bir kalbi var sevilmek için hayır diyemiyordur. Fakat okuduğunuz nottan ben kızınızın vermemek için direndiğini hayır dediğini ama arkadaşının tehditle ısrarcı olduğunu anladım. Pedagog desteği kızınızın kendini değerli hissetmesi için birilerine birşey vermek zorunda olmadığı konusunda yardımcı olabilir. Bu yaşta çözün lütfen geç kalmadan. Bir mağazada (vs) annesi kızıyla pazarlık yapıyordu bak alırım ama asla vermeyeceksin arkadaşlarına, sağda solda unutmayacaksın diye. Kızı da lise çağındaydı.
 
kizlar hepinize öncelikle teşekkür ederim okula gittim.Oncelikle sınıf öğretmeniyle konuştum. Kızımin defterinde bulduğum notlari verdim.Ogretmenin yaklaşımı hepsi maddi durumu iyi öğrenciler ihtiyaclari yok dedi. bende ihtiyac meselesi degil zaten ama aliskanlik edinmişler vermediği zaman küsüp konuşmuyorlarmış dedim eger çözüm bulamiycaksaniz konuşmak istemiyosaniz cocuklarla ben konusuyip ihtiyaci olana zaten ben alıp gonderirim dedim.ben oyle soyleyince değişiyor lardir dedi. bende elinizdeki notlara bakarmisiniz baskiyi gormuyomusunuz bisey degisildigi yok maddiyata dayali arkadaş olunmuycagini ben kizima soyledim ama tek tarafli olmuyor bu ogrencilerlede konusmamiz lazim dedim.tamam ben konusurum dedi ama tatmin olmadığım için ben sınıfa çıktım ve iki kızla konustum biri okula gelmemiş ama ukalaca pazartesi getiririm benim için sorun degil dedi kız. bende yazdigin yazida 1 gun icin istemişsin ama bugun 3. gun neden getirmedin ozaman dedim.cvp yok. neyse daha sonra okulun rehber ogretmenine gittim ve konuyu onunla konuştum bu yaslarda boyle problemler olduğunu okuldada bu tarz ogrencilerin olduğunu soyledi hatta bazilari sinif sinif dolaşıp haraç bile topluyomus. bu hafta toplanti yapicak rehber öğretmen öğrenci ve velilerle.bu konulari konusmak için cünkü sadce benim kizim degil bu tarz yumuşak yüzlü cok öğrenci varmış ve bissurude bu huylari ogrenip bu tarz ogrencileri kullanan cocuklarda varmış. pedegoga goturme diyemem. götür fakat bu kizinin huyu haftada 1 gun dersine giriyorum cok uysal ve soyleneni yapan bi çocuk ve paylaşımcı benim gözlemlediğim sevgi bagi olusturmak yada kendini kabul ettirme çabası değil bu zamaninda yasadiginiz zorluklari bastirma şekli dedi mantıklı dusundugumde evet maddi anlamda iyi degildik mesale hic bu kadar esyasi olmadi bukadar bolluk yasamadi. şimdi istediklerinde eski gunleri aklina gelip veriyor olabilir hani bende var sizde de olsun gibisinden.dedi. Yalan soylemesi ve derslerinin dusmesi konusundada yalani sizi mutlu etmek için soyluyor olabilir ama ne olursa olsun yanlis cozumlenemiycek bisey degil kizmadiginizi gorunce dogruya meyleder dedi.ders notlarinin dusmesi ise gecen sene ikinci dönem bu okula geldi adaptasyon sorunu yasamis suanda derslerinde sıkıntı yok dedi biraz içim rahatlari salı da pedegogla randevumuz var.
 
kitabin konusuna baktim ama savasla ilgili bi kitap bahsettiklerinizi bulamadim
Hayır kitabın ana konusu değil. Sadece bir bölümde geçiyor. Konu özetlerinde geçmez. Bahsettigim karakter Clarissa'nin bir sınıf arkadaşı yalnızca... Ama yıllar sonra tekrar karşısına çıkıyor filan. Fakat bence çok akılda kalıcı bir hikaye. Kızınızla benzerliği; etrafına kendini sevdirmek için sürekli çaba harcaması ve hediye dagitmasiydi. Kimse durduk yere kendi eşyasını dağıtmaz, bunun altında bir korku yatıyor bence. Simdi müdahale etmezseniz hep o korku ve güvensizlikle verici fedakar ilişkiler kuracak, somurulecek. Belki de eşinize de bu duyguyla baba diyor. Iyi bir evlat olup onun gözüne girmeye çalışıyor. Belki bu kızcağız hiç kendisi olamıyor. Hep kendini birilerine kabul ettirme gudusuyle hareket ediyor. Babasi tarafindan kabul gorememesini ic dunyasinda bastirmaya cabaliyor. Bence mesele derin gibi. Kesinlikle bir uzmanla görüşün.
 
Bence bütün sebep hamile olmanız.. eşiniz onu kızı gibi görüyorsa şimdi öz çocuğu olacak diye onu artık sevmeyeceğini düşünüyor.. sevgiyi arkadaşlarında arıyor.. onlara da kendini sevdirme çabası içinde.. bi uzmana danışın.. onu ne kadar sevdiğinizi anlatın.. ayrım yapmayacağınızı hissettirin.. çok üzüldüm kızınıza..
 

Babasız büyümüş bir kiz olarak söylüyorum baba çok önemli. Kızınız babasını kaybetmiş. Bütün düzeni alt üst olmuş. Yetmemiş yeni bir adam hayatiniza girmiş. Hadi bir sekilde onu benimsemiş bu seferde hamilesiniz. Annemle babam birken yani annem kardeşime hamileyken kıskançlıktan kaşlarım saçlarım dökülmüş. Düşün yani ailesi bir normal kizken benim verdigim tepki buysa senin kizin onca şeyden sonra eşyaları dağıtması çok çok çok doğal. Kızınız sanırım ergenlikte. Ergenler üzerine çalışan bir gelişim psikologuyla görüşün.
 
çok üzüldüm kızının içindekileri boyle dısavuruyor... acılen terapi sart ve sızın anlayısınızla ustesınden gelebırsınız ınsallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…