Valla bunca yıldır unideyim ben de bu yıl şansa iki kişilik odaya duştu diye üzüldüm daha kalabalık olsun yeni insanlarla tanışayım istiyordum

1) kimsenin sorumluluğunu almak zorunda değilsin
2)sırf aynı odadasınız diye hoşlanmadığın sevmediğin biriyle muhabbet etmek zorunda değilsin. Takarsın kulaklığı müziğini dinler filmini izlersin.
3)sen de biraz uyumlu olmaya çalış bazı şeyleri görmezden gel kimse dört dörtlük değil. Senin de hataların vardır emin ol.
4)temizlik konusu göreceli. Her şeyi ilk tanıştığınızda aranızda mesafe varken konuşun. Haftanın 2 günü temizlik yapılacak pazartesi ben perşembe sen gibi mesela..özel yurtta temizlik gorevlileri olması lazım ayrıca?
4)kesinlikle tartışma odaklı olma, sesini yükseltme ve her şeyi takma. Asla emir kipiyle konuşma. Çok sıkıntı yaratan Bi tip gelirse konuşursun idareyle gerekirse şikayet edersin oda değiştirirsin daha uyumlu birine denk gelirsin belki.
benimki sadece tavsiye ve tecrübe, alıp almamak sana kalmış. Ama oda arkadaşıyla yaşanacak klasik sorunların güzellikle tartışmaya girmeden çözülebileceğine inanıyorum.