- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
- Konu Sahibi Merifettah
-
Bunu yapmayın. Takılar her şartta sizin hakkınız.Takılarımı ben evden ayrılmadan önce alıp sakladı, o yüzden peşine düşmem, vermem diyor, bende allahından bulsun dedim i, 20 30 bin liralık insan değilim ben para her zaman kazanılır, onun için çekişmeli açsam 1-2 yıl sürücek, zamanımı kaybedemem, Allah sorar hesabını
Erkeklerle kadınların bu sureci çok farklı geçirdiklerini okudum erkek en basda anlamiyor ama sonrasında derin acı çekiyormuş.. Umarım geç olmadan anlar yaptiginin hatasını hakkımızda hayırlısı olsunMerhaba,
Daha önce 2 kere konu açmıştım biri istemeyerek evden ayrılışım, biride evden ayrıldıktan sonra eşimin mutluluğu, evet konduramadım, yapmaz dedim, beklemiyordum 5,5 senemi paylaştığım, 4 küsür yıl sevgililik 14 ay evlilik sürdüğüm, askerde beklediğim, askerden geldikten sonra hep destek olduğum, nişanlılık düğünde ona sıkıntı olmasın diye hiç bir şey talep etmediğim, eşim evden ayrılmamış 11. Günü bana boşanma davası açtı, anlaşmalı olarak dilekçeyi imzaladım ama dedim götürmez dedim, vermez dedim, biz sevgili değiliz ki 2 hafta da herşeyi koparalım dedim, verdi, haftaya cuma günü boşanıyorum, 9 gün sonrasına gün mü verilir be kardeşim, pandemi var o var bu var, 9 gün çok erken değil mi dedim, yalandır dedim, beni üzmek için yapıyordur dedim, e devlete girdim açılan davayı gördüm, evet beni istemiyor, bana sen yokken evde yemek yapıyorum, temizlik yapıyorum, yatakta yatıyorum, seni hiç aramıyorum, yokluğun hiç koymadı, aklıma hiç gelmedin dediçok üzüldüm,, çok üzüldüm, evet hanımlar, küçüçük şeyler için naz yapıp evinizden yuvanızdan gitmeyin, benim küçük değildi belki ama seviyormuşum boşanmayı duyana kadar içimde hiç bir şeyin bitmediğini anlayamamışım, evime eşime onunla geçirdiğim 5 küsür yıla hoşçakal demekten başka yapabileceğim bir şey kalmadı, istenilmemek çok zormuş, haketmedim ve en kötüsüde ben hunharca ağlarken, onun meyve tabaklı rakı masalı storye MİSS diye paylaşım yapması oldu,
ahh canım bakma sen onun mutlu olduğuna 1 ay sonra başlar onun ayrılık acısı öyle köpekler gibi pişman oluşu benim eşimde çok mutluydu okadar mutluyduki kararı net ve boşanmak istiyordu şimdi köpekler gibi pişman bekle ve izle sadece 1 ay sonra bu yazdığımı unutma mum olacak mumMerhaba,
Daha önce 2 kere konu açmıştım biri istemeyerek evden ayrılışım, biride evden ayrıldıktan sonra eşimin mutluluğu, evet konduramadım, yapmaz dedim, beklemiyordum 5,5 senemi paylaştığım, 4 küsür yıl sevgililik 14 ay evlilik sürdüğüm, askerde beklediğim, askerden geldikten sonra hep destek olduğum, nişanlılık düğünde ona sıkıntı olmasın diye hiç bir şey talep etmediğim, eşim evden ayrılmamış 11. Günü bana boşanma davası açtı, anlaşmalı olarak dilekçeyi imzaladım ama dedim götürmez dedim, vermez dedim, biz sevgili değiliz ki 2 hafta da herşeyi koparalım dedim, verdi, haftaya cuma günü boşanıyorum, 9 gün sonrasına gün mü verilir be kardeşim, pandemi var o var bu var, 9 gün çok erken değil mi dedim, yalandır dedim, beni üzmek için yapıyordur dedim, e devlete girdim açılan davayı gördüm, evet beni istemiyor, bana sen yokken evde yemek yapıyorum, temizlik yapıyorum, yatakta yatıyorum, seni hiç aramıyorum, yokluğun hiç koymadı, aklıma hiç gelmedin dediçok üzüldüm,, çok üzüldüm, evet hanımlar, küçüçük şeyler için naz yapıp evinizden yuvanızdan gitmeyin, benim küçük değildi belki ama seviyormuşum boşanmayı duyana kadar içimde hiç bir şeyin bitmediğini anlayamamışım, evime eşime onunla geçirdiğim 5 küsür yıla hoşçakal demekten başka yapabileceğim bir şey kalmadı, istenilmemek çok zormuş, haketmedim ve en kötüsüde ben hunharca ağlarken, onun meyve tabaklı rakı masalı storye MİSS diye paylaşım yapması oldu,
Canım, benim 1 ay gibi vaktim yok, 8 gün sonra mahkeme varahh canım bakma sen onun mutlu olduğuna 1 ay sonra başlar onun ayrılık acısı öyle köpekler gibi pişman oluşu benim eşimde çok mutluydu okadar mutluyduki kararı net ve boşanmak istiyordu şimdi köpekler gibi pişman bekle ve izle sadece 1 ay sonra bu yazdığımı unutma mum olacak mum
Canım, benim 1 ay gibi vaktim yok, 8 gün sonra mahkeme var
Beni böyle anlayan biri konuştuğunda içime bir huzur doluyor sanki, bende mahvoldum, ama adım atmam çok kırıldım, yani Bi insan en çok Ne kadar kırılırsa o kadar kırıldım, Bi söylediğini unutsam Bi yaptığı geliyor gözümün önüne, atmam
Merhaba,Diğer konularını da okudum geldim. Çok üzüldüm öncelikle Allah yardımcın olsun.
Yalnız maddi haklarından vazgeçme. 8 gün sonra mahkeme olması demek boşanacağın anlamına gelmiyor. Bitmesinin de usulü vardır. Dinimizde de kadının evlilikten sonra mağdur olmaması için mehir/mihir vardır.
Kurduğunuz evde, düğün takılarında senin de halkın var. Çalışıyor olman bunlardan vazgeçeceğin anlamı taşımasın. Şimdi bile adamın mutluluğu seni mahvediyor.Ayrılınca senin bıraktıklarınla Sefa mı sürsün yani? Evlilik çocuk oyuncağı değil maalesef, evliliğini yürütemeyip çocuk gibi herşeyi ailesine yetiştirip sana bunları yaşatıyorsa ayrılırken de elini taşın altına koysun bu adamların bu rahatlıklarına deli oluyorum.
çalacağım hiçbir kuruş senin bu acılarını geçirmeyecek evet. Fakat hakkın olanı ona hibe etme. Anlaşmalı boşanmamanı tavsiye edebilirim ancak. Lütfen sağlıklı düşünmeye çalış.
O imzayı attığın anda bağlarınız kopacak ve haklarından feragat etmiş olacaksın. tek bir imzadan bahsediyorum. İyi düşün.
Ya ben sanki seni karıştırdım bir üyeyle.. onunda çocuğu vardı karışıyorlar diye evden ayrılmıştı falan nickiniz çok benziyorMerhaba,
O kadar yoruldum ki o kadar üzüldüm ki, sadece hissiz olmak istiyorum, evet haklısınız haklarım var emeklerim var, ama inanın gözüm görmüyor, evet belki şimdi görmüyor, bir erkek olarak onun bunu düşünmesi gerekiyordu, benim düğün takılarımı bileziklerimi alıp sakladı sonra bana sattım dedi, öyle bir aileki para için bana her iftirayı atabilirler, inanın gücüm yok, o aile ile ilgili bişey duymaya mecalim yok ve inanın şu hayatta en çok anne olmayı istedim, olamadım,, yaşım 36 ve eşim bu hayalimi benim elimden aldı, belki diyorum Allah büyüktür gönül kapısını açar bana annelik gibi kutsal görevi vermek için bir nasip olur diyorum, yani anlayacağınız ben bu dava için bu para için 1,5 2 sene mahkemelerde uğraşırken ç, çok az kalan annelik umudumu kaybetmek istemiyorum, belki unutum 6 ay sonra bilemem belki nasiptir, bilemem, ama ben inanıyorum ki, rabbim benim hakkımı ona bırakmayacak, ben ondan paraları takıları aldığım zaman mutlu olmam, ama Allahtan bişey geldiği zaman bu kızın hakkı çıkıyor demesini bilmem bana şükrettiricek,,
Üzülmeye değecek bir şey yok zaten ortada evlilik yok. Dediğim gibi o kendi ailesiyle evlidir. Onlarda erkek ailesinden ayrı iş yapıp kendi ailem var derse dışlanır. Gelin kızınızı alın ne o evi başlarına yıksaydıneşim aslen Doğulu ve onlarda hep iç içe olmak var ve ben yapısal olarak mesafeli biriyim ama eşimin ailesine geldiklerinde hep hürmet saygı gösterdim, eşimin ailesi benden hep fazlasını bekledi bunu da sürekli eşime söylediler, eşimde gelip hep bana sen ailemi sevmiyorsun istemiyorsun ailemi küçük görüyorsun dedi, öyle bişey yoktu ama sürekli bana bu baskıyı yapınca psikolojik olarak geri çekildim, tartışmalarımız başladı, görümce sürekli eşimi aramaları sürekli yanımda seni çok özledim çok seviyorum mesajları atmaları, fesat a hareketleri beni kızdırıyordu, eşim her tartışmamızı gidip ailesine anlatıyordu, bir gün sonrası ya annesi ya babası ya ablası beni arayıp yada eve gelip sen neden böyle diyorsun diyorlardı, hep beni yargılıyorlar, eşime yalvardım anlatma dedim anlattı, ben aileme hiç bir şey anlatmıyorum, sonra onlar ailemi aradı gelin kızınızı alın diye, nitekim babam da gelip beni aldı
Öyleymiş maalesef, yuva kurdum diye sevindim ama ortada yuva olmamış hiçOf Of eski konularına baktım da. Eşin doğuluymuş. Benimki de öyle. Seni iyi anlıyorum. Sürekli evi terk etmişsin, evliliğine üçüncü hatta dördüncü kişiler sokulmaz fakat bunu doğulular anlamaz çünkü onlara göre aile eş ailesi ve sülalesidir sizi iki kişilik aile görmezler.
Direk pişmanım demedim, ama böyle olmasını istemedim istemiyorum dedim, çok büyük konuştu ben asla istemiyorum seni dedi, bundan sonrası gurursuzluk olurPişman olduğunuzu söyleyin böyle gurur yaparsanız bunu yapmadığınız için de çok pişman olacaksınız şu ana dek yaşadıklarınız gibi. Pişman olduğunuzu mutlaka söyleyin ki aynı pişmanlığı tekrar yaşamayın
Bak kuzum lütfen beni ciddiye al bir an önce önüne bak. Asla değişmeyecekler. Benim eşimde doğulu ben eş ailesiyle görüşmüyorum eşim batıda büyüdüğü için bana ısrar etmez ama buna rağmen hala huzurum bozuluyor benimki de mahkemeye gitcem diyordu git dedim kurtulurum bende. Onlar evlilik hukuğundan bile bi haber. Burada senin yapacağın tek şey var beni dinle bir avukat tut 3 5 bin lira verip, ve avukata söyle; eşim evliliğimize ailesini müdahale ettirdi. Eğer ön planda ailem olmazsa bu evlilik yürümez dedi nitekim dava açtı de. Evlilik hukuğuna göre evliliğine ailesini müdahale ettiren kusurlu sayılır direkt. Eşin kusurlu. Altınlarını yaz. Sen uğraşmayacaksın avukat uğraşacak.Öyleymiş maalesef, yuva kurdum diye sevindim ama ortada yuva olmamış hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?