- 4 Mart 2012
- 15.573
- 36.065
- 798
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Eşim olmadan önce de çok sosyal bir hayatım yoktu ki. Sosyal bir insan değilim her şeyden önce. Yalnızlıgı seviyorum ama sevmemem lazım işte. Kitaba odaklanamıyorum elime alsam bile kafamda kurmaktan.Hayatin sadece esin uzerine kurulu olmamali. O es birgun cikinca hayatindan dimdizlak kalirsin ortada. Dahasi bu srkilde ese bagimli olursan kisiliksizlesirsin, kendini kaybedersin. Esin olmadan once de yasayabiliyordun, simdi de krndine ait bir dunyan olmali. Spor yap meseka, kitap oku, bir ugras bul kendine. Ise gir mesela. Ya da disaridan oku tekrar. Yap bir seyler. Hayatini aksama kadar onu bekleyerek gecirme. Senin de mesgalelerin olsun. Hayat sadece evlilik uzerine kurulmamali.
Yemek yerken haber izliyo malesef. Artık herşeyi batmay basladı gözüme. Bizimde var dizilerimiz kimi devam etmiyo kimi ediyo. Ama duygusal olarak eksik bişeylerBu sogukta ne yürüyüşe gitmesi aksam akşam yorgun isten gelip kim gider?
Bende olsam cikmam.
Gun icinde spor salonuna giderim ordan cikista bazen biyerlere otururum birseyler icerim.
Sonraa beslemesini yaptigim pisicikler var onlara mama gotururum.
Alisveris yaparim bazi zamanlar. Ufak tefek bile olsa biseyler alir, magaza gezerim bazen.
Evde de saçımla başımla, tırnagimin ojesiyle bol bol uğrasirim.
Eski online oyunlar oynarim.
Karalama tarzı resimler cizerim. Eşimin bazen kucuk tasarimlara ihtiyaci oluyor onlari çizerim.
Kedim oyun ister, ilgi ister onun da gonlunu ederim.
Zaten gece uyumak bilmedigim icin sabahin köründe kalkmiyorum herzaman gün çabuk bile bitiyor.
Eşimle öyle oturup herseyi kapatip muhabbet etmeyiz bizde. Yemekteyken mutfak sohbeti yapariz 1 saat filan. Ne konular döner ordaIsten gelip tv karsisinda yemek yemesin birlikte mutfakta yiyin sizde. Illaki sohbet edersiniz.
Sonra iceri geceriz o isiyle ilgilenir ben internette takilirim ama illaki birbirimize arada durup birseyler anlatir laf atariz. Konuşcak şeyin olmaması mumkun olmuyor.
Illa herseyi birak gozumun icine bak diye zorlamayin. Yanyana olun, sarilin, opusun ama herkes istedigiyle ilgilensin.
Dizi, film konusunda bizde eşimle birebir ayni zevkte degiliz. Benim 1 tane kendi takip ettigim, eşimin 1 tane kendi takip ettigi dizisi var. Bir de ortak izledigimiz dizimiz var. Illaki ikinizinde hosuna gidecek birseyler vardir. Kendi zevkiniz olan dizileri onsuz izlersiniz ama ortakta bulun ayni zamanda bitane iki tane...
Aslında saçma değil ufak tefek şeyler canlandırabiliyo ama yapan yokkiAynı dert bende de var. Bi kaç kez de söyledim ben burada çok yalnız kalıyorum, kimseyi tanımıyorum, komşu bile yok.biraz gezelim , birlikte bişeyler yapalım diyorum ama maalesef bi kulağından girip diğerinden çıkıyor. Herşeyi birlikte yapmak istiyor ama hiç birşey yapmıyor.aşırı derecede yoğun çalışmıyor.İlgi göstermeyi yan yana oturup, arada bi şakalaşıp gülmek sanıyor malesef. Sürekli Evde olduğum içinde enerjimi atamıyorum. Hemen sinirleniyorum, suratım asılıyor, buz gibi oluyorum.her yaptığı batıyor sonra.ama malesef yine anlamıyor yine anlamıyor.vallaha evlilik çok saçma bişi.
Haklısınızcalismadigim bir donemde ayni duruma ben de dustum. sonra kendi kendime spora yazildim ve biraz sosyallesmek için zorladim kendimi. baktim ki adamin bir hatasi yok; ben sıkıla sıkıla kurmusum kendimi. abartmisim. ev psikolojisi biraz agir gercekten.
ve esiniz gercekten ilgisizse bile siz kendinize ilgi gösterirseniz o da göstermeye baslayacaktir. oyle dusunun.
ahsap boyamadan falan hoslanmam pek. Zaten maddi olarakda vermek istemem. Gider kıyafet alırım neşem daha yerine gelir. Sinema tiytro yok küçük yerdeyiz.Yerinizde olsam kendime meşgale bulurdum.
Dans,spor olabilir. Yada hobi malzemeleri alıp(ahşap kutuları,objeleri boyama vb) yadaonları yapabilirsiniz.
Yine dışarı çıkıp sinemaya varsa tiyatroya gidebilirsiniz.
Eşiniz düşünmüyor vakit ayıramıyor diye kendinizi sınırlandırmayın derim.
Söylememmi söyledim. Tamam deyip hiçbi çaba sarfetmiyo.kendinize sosyal bi çevre edinin .
eş eve yorgun gelir . dinlenir . her daim sohbet etmez , sevmez
eşler böyle.
kendinize mutlu olacağınız farklı alanlar bulun .
eşinizi takmayın . erkekler biraz öyle.
dolaşmak istiyorsanız söyleyin . ruhunuzu okşamıyorsa söyleyin. konuşmaya çalışın bu konuda. sıkıntılarınızı söyleyin. haberi yoktur belki böyle davrandığından
Iste sosyal olmamaktan esine sarmissin. Butun hayatini esin uzerine kurmussun. Bu zamanla adami sIkar. Hoslandigin hic mi birsey yok? Onunla mesgul ol. Orgu or, ne biliyim yap bir seyler. Tum dunyan esin olmys. 24 saat vicik vicik olunmaz ki. Ben olsam boyle birine bir sure sonra dayanamazdim. Kimse dayanamaz. Bagimli olmussun sen. Sanki o hayatindan ciksa nefes alamayacak gibisin. En olmadi ise gir bence. Is oyalar seni.Eşim olmadan önce de çok sosyal bir hayatım yoktu ki. Sosyal bir insan değilim her şeyden önce. Yalnızlıgı seviyorum ama sevmemem lazım işte. Kitaba odaklanamıyorum elime alsam bile kafamda kurmaktan.
Yemek yerken haber izliyo malesef. Artık herşeyi batmay basladı gözüme. Bizimde var dizilerimiz kimi devam etmiyo kimi ediyo. Ama duygusal olarak eksik bişeyler
Aslında saçma değil ufak tefek şeyler canlandırabiliyo ama yapan yokki
Adı erkek normaldir.
Cinsellik güzel demişsiniz fakat bence sadece ona güzel
Karısına iki çift güzel laf etmeyen adam yatakta romeo'ya dönüşüyorsa onu jüliet'siz bırakın
Cok kavgalar ediyoruz işte söyledigimdeişi buldun bir de ilgisiz eşine mi beğendirecektin?
Abartmadım :) abartmamda. Sakalsmayı evin eksiğini tamamlamayı ilgi zannediyo eşim. O yüzden değişmiyo da.Tek tabanca takılacaksam ne için evlendim?
Genel olarak kimsenin eşiyle pek paylaşımı yok galiba. Çok ilginç.
Habire sporla hobilerle ilgileneceksem. Evde adama ne gerek var? Köşe yastığı da aynı vazifeyi görür.
İşsizlikle ne alakası var ayrıca? Akşam iki kelam etmeyi istemenin can sıkıntısıyla ilgisi ne? Kocam yahu kocam tabi ki konuşmak isteyeceğim.
Kendime niye apayrı bir hayat kuracakmışım yaw? Evlendik işte berebar hayat kurduk. Boşuna mı?
Kocadan bağımsız sosyal aktivitelerimiz olsun da hergün niye tek başıma yürüyüşe çıkayım? Adam benimle olmaktan zevk almıyorsa canı cehenneme ayrıca. Ne yapayım o kocayı?
Konu sahibi belki siz de fazla abartmışsınız iltifat miltifat diye adamı darlamayın.
Ertesi gün bosanıyoruz diye konu acarım :)tv yi camdan at bence.
Haftasonuda film izleme rutini oluyo sadece. Baska yok.Bence sen hayatini ona endekslemissin. Yapmak istediklerini tek başına yap esin illa ki birlikte yapılacak şeyler de olur. Bunlari haftasonu da mi yapmıyor? Belki haftaici işten gelince yorgun oluyordur çalışmak zaten çok zor ben eve gidince konuşup birşeylerle ugrasmak istemiyorum. Belki o da öyledir
Hoslandıgım şeyler alısveriş, gezme tozma ama onlarada sürekli para olmuyo. İş bulsam keske.Iste sosyal olmamaktan esine sarmissin. Butun hayatini esin uzerine kurmussun. Bu zamanla adami sIkar. Hoslandigin hic mi birsey yok? Onunla mesgul ol. Orgu or, ne biliyim yap bir seyler. Tum dunyan esin olmys. 24 saat vicik vicik olunmaz ki. Ben olsam boyle birine bir sure sonra dayanamazdim. Kimse dayanamaz. Bagimli olmussun sen. Sanki o hayatindan ciksa nefes alamayacak gibisin. En olmadi ise gir bence. Is oyalar seni.
Cok yorucu değil. İsteyen her türlü ilgilenir bence. Cok kücük yerdeyiz büyük seyler beklemiyorum zaten. Bi gelse nasılsın dese konussa biraz atıcam stresimi.Daha yeni evlisiniz aslında
Yorucu bir işi mi var bilmiyorum
Ama birgünü kendinize ayırın
Birlikte aktivite günü olsun
Konuşun
Kendiniz de ya iş bulun ya da
Kurslara gidebilirsiniz
Cok yorucu değil. İsteyen her türlü ilgilenir bence. Cok kücük yerdeyiz büyük seyler beklemiyorum zaten. Bi gelse nasılsın dese konussa biraz atıcam stresimi.
Diplomam var ama işime yarayacak bir bölüme bakabilirim aslında.. gerçi sevmiyorum ders calısmayı. İş bulsam keske bulamıyorum ya da esime begendiremiyorum.Monoton hayati seviyor esiniz. Onu degistirmek yerine kendinizi degistirebilirsiniz. Hem tum gun evde olucaginiza ise girin yada kursa gidin.Acikogretimden bir tane daha universte okuyun. Yada hobi olucak birseyler bulun. Romantik es nerde var bilmiyorum varsa bende istiyorum :)
Siz evde oldukca esinizden beklentiniz articaktir. Kendinizi asarsaniz hersey daha gzuel gorunucek
Gezme tozma oarasiz da yapilir. Yuruyus yapabilirsiniz mesela.Hoslandıgım şeyler alısveriş, gezme tozma ama onlarada sürekli para olmuyo. İş bulsam keske.
Bende çok düşünüyorum niye böyleyim diye :) neyin dogru oldugunu nerede yanlıs yaptıgımıda biliyorum. Ama elim kolum kalkmıyo mutszluktan.Evi sil süpür, yemeğini pişir, sonra romantik hayaller ve kurgularla (dizilerdeki mıç mıncık aşkların da etkisiyle) aksama kadar kocayi bekle. Koca stresli de gelebilir.Sohbetsiz hatta mutsuzda olabilir. Ben de mutluluğu kocaya bağlayanlari anlamiyorum.
Komsuluk ilişkilerinde acemiyim. Kim gider nasıl başlar pat diye girmek olurmu bilmem. Bir de benim pasta böreğim pek lezzetli olmuyo ondan da öekiniyorum :) övünecek hiçbi şeyim yokGezme tozma oarasiz da yapilir. Yuruyus yapabilirsiniz mesela.
Alisveris gezme tozma yerine hayatinizi bir amaca baglasaniz... anaciniz sadece es ve evlilik olmamali. O yuzden esinize bagimli olmussunuz. Sigara bagimliligi gibi siz de esinize bagimli hale gelmissiniz. Bagimli insanlar bir sure sonra sIkar insani, bogar, insana nefes aldirmaz. Sakiz gibi 24 saat dipdibe de yasanmaz ki. Arkadas edinin. Komsu edinin. 24 saat esi dusunerek beklerek gecirmeyin hayatinizi. Sonra beklentileriniz olmayinca hayal kirikligi yasarsiniz. Evlilik flort donemi gibi degildir maalesef.
Diplomam var ama işime yarayacak bir bölüme bakabilirim aslında.. gerçi sevmiyorum ders calısmayı. İş bulsam keske bulamıyorum ya da esime begendiremiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?