- 24 Şubat 2018
- 154
- 175
- 18
- 35
- Konu Sahibi Littlebluebird
-
Ruh sağlığı yerinde olan 35 yaşında insan neden alo demedin efendim dedin diye kavga çıkartmaz. Yani anlamıyorum, boncuk mu var bu tarz adamlarda, çok mu yakışıklılar, her hakareti, saćmalığı ćekiyorsunuz?
bakın ben sizi sevdiğini ilgilendiğini düşünüyorum kapatalım mı demesi sizin onunla konuşmak istemediğinizi düşünmesinden di tabi kuyruğu da dik tutacak. bakın ona şunu söylediniz mi seni kızdıracak birşey yaptığımda beni uyar lütfen farkında olmadan yapabilirim dediniz mi? böyle yaklaştınız mı ona. geçmişte ne yaşadığınızı bilmiyorum sinirleniyor diyorsunuz ama siz ne yapıyorsunuz nasıl konuşuyorsunuz onunla o da önemli. bakın insanlar karşısındakinin aynaıs gibidir. ona nasıl yaklaşırsınız aynı şekilde yansır size. siz sakin olun ve olayı detaylı bilmiyorum, uzatıp üstüne gitmeyin onun. biraz rahat olun. baktınız yine aynı buna rağmen devam ediyor. o zaman tekrar konuşuruz.Tamam haklisiniz karsi tarafin demesi gerek alo'yu. Ama sirf bunu demedim diye duyar duymaz kapatalim mi demek gerek ?
Aslinda bu sorunu her zaman yasiyoruz. Sinirlenince durmuyor ve elinde olmadigini soyluyor. Diger zamanlarda da dikkat edecegim, olmayacak tarzi seyler soyledi fakat ise yaramadi. Psikologu o yuzden soyledim.
Yok ben kapatalim demedim. O durduk yere ben kapatmak istiyorum hoscakal dedi.
Aslinda evet dikkat ederim dediginde beni uzen nokta, cozumu yok demesiydi. Cozum yok ama dikkat ederim diyince yine ayni seylerle karsilasacgimi dusundum.
Ben de evet seni sinirlendirmem desem konu kapanacakti belki ama konusma boyunca surdugu tavir o kadar uzdu ki beni.
Bu aciklamalarimla birlikte tekrar degerlendirseniz? Hala ayni sonuca mi variyorsunuz
Yazmadan edemicem. Bu neyin kafası önceki yorumlarınıza da baktım. Ağzım açık kaldı.bakın ben sizi sevdiğini ilgilendiğini düşünüyorum kapatalım mı demesi sizin onunla konuşmak istemediğinizi düşünmesinden di tabi kuyruğu da dik tutacak. bakın ona şunu söylediniz mi seni kızdıracak birşey yaptığımda beni uyar lütfen farkında olmadan yapabilirim dediniz mi? böyle yaklaştınız mı ona. geçmişte ne yaşadığınızı bilmiyorum sinirleniyor diyorsunuz ama siz ne yapıyorsunuz nasıl konuşuyorsunuz onunla o da önemli. bakın insanlar karşısındakinin aynaıs gibidir. ona nasıl yaklaşırsınız aynı şekilde yansır size. siz sakin olun ve olayı detaylı bilmiyorum, uzatıp üstüne gitmeyin onun. biraz rahat olun. baktınız yine aynı buna rağmen devam ediyor. o zaman tekrar konuşuruz.
neyin kafası derken ? önce uslubunuza dikkat edin. kadın çeksin demedim iletişim sorunu yaşadıklarını düşündüğümü söyledim. aşağılama nerede burada bana söyler misiniz. hangi kelime aşağılama hangi hakareti etmiş mesela biliyor musun bunu. başına vursun sende ekmeğini ver de demedim. siz sanıyor musunuz tek taraflı oluyor herşey sen olumlu tavır sergilediğinde hala devam ediyorsa orada sorun vardır. sürekli sinirlisin diyen biri olsa karşısında siz ne yapardınız. olaya başka açıdan bakmak kafa yaşamak değildir. birşeyleri düzeltme yoluna gidip denemek gerekir.insan kazanmakta böyle birşey. boyun eğmek değil kendi hataları varsa belki farkına varacak ve düzelticek. bu adam bu kadar kötü olsa dediğiniz ayda anladığınız gibi 2 yıl çekermiydi sizce evli bile değiller...Yazmadan edemicem. Bu neyin kafası önceki yorumlarınıza da baktım. Ağzım açık kaldı.
Adam öfkesine hakim olamasın onu bu noktaya getiren olduğu için kadın suçlu olsun alttan alsın idare etsin derlesin toplasın yeri geldikçe yavaştan yavaştan çocuk idare eder gibi söylesin söyleyeceklerini. Kadın çeksin kadın sussun. Çile çekmeye mi bu adamla olmaya devam etsin. Hayatı boyunca aşağılanmak için mi hayat arkadaşı el üstünde tutmayacaksa, merhamet etmeyecekse azarlayacaksa insan neden evlensin. Bile bile göre göre mutsuz bir hayata adım atsın. Çekmek zorunda mı yontulmamış birini. Kadın idare etmeli her daim tabi değil mi?
Konu sahibi. Bazıları sevdiğini sanır ama aslında kendini sever. Sensiz kendi hayatının daha kötü olacağını düşündüğü için senden özür diler. Senin erkek arkadaşın seni gerçekten sevseydi sen ağlarken dayanamazdı en azından biraz daha sakin devam ederdi konuşsa bile, durup durup azarlamazdı seni emin ol. Alışkanlık var yaşanmışlık var üzülmen çok normal. Ama asla geri dönme. Fragmanı şimdiden yaşamışsın. Sana değet vermeyene asla değer verme. Hakkında hayırlısı olsun.
Kimse kimseyi düzeltemez hanfendi. Düzelmek isteyeni küçükken ailesi sonra da kendisi düzeltir. Konu sahibi adamın annesi değil. Bağırmış da ağır konuşmuş da. Dediğiniz gibi evli değil barklı değil niye çeksin. Niye düzeltmeye çabalasın ki herkes bu mantıkla evlenip pişman oluyor kimse kimseyi düzeltemez. Seven erkek sevdiği ağlarken az da olsa sevdiği suçlu bile olsa yumuşar. İnsan kazanmak güzel arkadaşındır nasihat edersin konuşursun evet ama hayat arkadaşını böylesinden seçmek bile bile mutsuz bir evliliği ben yaşayayım bu adam başkasının başını yakmasın fedakarlığı olur bence. Ayrıca konu sahibini siz de böyle demişsiniz heh şöyle yapmışsınız şeklinde konuşmanıza hayret ettim. Konu sahibi insan değil mi hep mi mantıklı olacak o hiç mi sinirlenmicek hiç mi hata yapmaya hakkı yok? İdare edecekse annesi kardeşi idare etsin. Evli değil barklı değil daha sevgiliyken böyleyse niye idare etsin. Bu karakterler öfke bencillik sorunu olanlar bazen kendilerini güzel saklarlar. Yeni yeni görmüş ise bile gerçeği görmüş derim. O kafada arkadaşımın eşi var öfke anında sakinleşmeyen vır vır konuşan çok katılaşan. Arkadaşımın neler çektiğini görüyorum. Üstelik sevgiliyken hiç bir belirti de vermemişti adam.neyin kafası derken ? önce uslubunuza dikkat edin. kadın çeksin demedim iletişim sorunu yaşadıklarını düşündüğümü söyledim. aşağılama nerede burada bana söyler misiniz. hangi kelime aşağılama hangi hakareti etmiş mesela biliyor musun bunu. başına vursun sende ekmeğini ver de demedim. siz sanıyor musunuz tek taraflı oluyor herşey sen olumlu tavır sergilediğinde hala devam ediyorsa orada sorun vardır. sürekli sinirlisin diyen biri olsa karşısında siz ne yapardınız. olaya başka açıdan bakmak kafa yaşamak değildir. birşeyleri düzeltme yoluna gidip denemek gerekir.insan kazanmakta böyle birşey. boyun eğmek değil kendi hataları varsa belki farkına varacak ve düzelticek. bu adam bu kadar kötü olsa dediğiniz ayda anladığınız gibi 2 yıl çekermiydi sizce evli bile değiller...
bakın haklısınız örneklerinizde. inanın okurken başka bir konumu okudum ben dedim. ama benim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz. ben okuduğum konuda ağır bir konuşma görmedim. sadece iletişim sorunu olduğunu düşünüyorum. olayın içeriğinide bilmiyoruz. ilişki yaşayan iki kişi ve insan birine kızdığı zaman yada kırıldığı zaman dünyanın en kötü insanı ilan eder o kişiyi. yaşanan güzellikler unutulur yerine kırılmışlık kalır. ben başka taraftan bakmasını istedim. konu sahibi çok düşünceli benimde hatam olabilir diyerek karşılık verdi bana. oldukça anlayışlı.... bu konuşmayı yapar ve dener. o zaman niyet kötüyse belli olacaktır. durduk yerde mi sinirleniyor bu insan karşı taraf ne diyorda öyle oluyor bu taraftan bakmak gerek. ben konu sahibinin beni anladığını düşünüyorum. umarım size de anlatabilmişimdir. bende bir bayanım özellikle haklarını çok iyi bilen bir bayanım.Kimse kimseyi düzeltemez hanfendi. Düzelmek isteyeni küçükken ailesi sonra da kendisi düzeltir. Konu sahibi adamın annesi değil. Bağırmış da ağır konuşmuş da. Dediğiniz gibi evli değil barklı değil niye çeksin. Niye düzeltmeye çabalasın ki herkes bu mantıkla evlenip pişman oluyor kimse kimseyi düzeltemez. Seven erkek sevdiği ağlarken az da olsa sevdiği suçlu bile olsa yumuşar. İnsan kazanmak güzel arkadaşındır nasihat edersin konuşursun evet ama hayat arkadaşını böylesinden seçmek bile bile mutsuz bir evliliği ben yaşayayım bu adam başkasının başını yakmasın fedakarlığı olur bence. Ayrıca konu sahibini siz de böyle demişsiniz heh şöyle yapmışsınız şeklinde konuşmanıza hayret ettim. Konu sahibi insan değil mi hep mi mantıklı olacak o hiç mi sinirlenmicek hiç mi hata yapmaya hakkı yok? İdare edecekse annesi kardeşi idare etsin. Evli değil barklı değil daha sevgiliyken böyleyse niye idare etsin. Bu karakterler öfke bencillik sorunu olanlar bazen kendilerini güzel saklarlar. Yeni yeni görmüş ise bile gerçeği görmüş derim. O kafada arkadaşımın eşi var öfke anında sakinleşmeyen vır vır konuşan çok katılaşan. Arkadaşımın neler çektiğini görüyorum. Üstelik sevgiliyken hiç bir belirti de vermemişti adam.
Aloya efendim diyerek cevap verdiği için uyuz uyuz konuşan azar atan biri konu sahibinin sevgilisi.bakın haklısınız örneklerinizde. inanın okurken başka bir konumu okudum ben dedim. ama benim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz. ben okuduğum konuda ağır bir konuşma görmedim. sadece iletişim sorunu olduğunu düşünüyorum. olayın içeriğinide bilmiyoruz. ilişki yaşayan iki kişi ve insan birine kızdığı zaman yada kırıldığı zaman dünyanın en kötü insanı ilan eder o kişiyi. yaşanan güzellikler unutulur yerine kırılmışlık kalır. ben başka taraftan bakmasını istedim. konu sahibi çok düşünceli benimde hatam olabilir diyerek karşılık verdi bana. oldukça anlayışlı.... bu konuşmayı yapar ve dener. o zaman niyet kötüyse belli olacaktır. durduk yerde mi sinirleniyor bu insan karşı taraf ne diyorda öyle oluyor bu taraftan bakmak gerek. ben konu sahibinin beni anladığını düşünüyorum. umarım size de anlatabilmişimdir. bende bir bayanım özellikle haklarını çok iyi bilen bir bayanım.
1nci madde yeterli zaten psikolojik sıkıntıları oldugunu anlamaya..Ne olur bakin.
Bugun burda sevgilimle tartistigimi anlattim.
Bir saat once beni aradi size anlatiyorum nolur beni yalniz birakmayin. Tamamen objektif yaziyorum.
1)Teli actigimda alo dedi efendm dedim direkt kapatalim istersen dedi ( ben neden alodan sonra efendim demisim telefonu acan once alo dermis ondan kapatmak istemis)
2) yukardaki muhabetten sonra normalleselim dedi ve sustu.
3) konu hakkinda konusmak istedim istemedi
4) sinirine hakim olamadigini duramadigini soyledim. ( sinirlerine hakim olamiyor, sinirlenince ben degilim karsisindaki dusmani sanki.
O da normal oldugunu asiri uzuldugumu dolayisiyla kendisini asiri sinirli hissettirdigimi soyledi
5) hep guzel yaklastim. Cozelim dedim.
Cozumu yok dikkat ederim dedi.
6) cozumu yoksa psikologtan yardim mi alsak dedim. Iste burda zivanadan cikti.
Sen git al, ben 35ime gelmisim ne psikologu.
Ben de dedim ki eger aramiz duzelecekse benim durumum sorun yaratiyorsa seve seve giderim. Bunu duyunca da gordun mu ben seni hasta etmisim de hastanelik olmussun dedi. Allah rizasi icin iyi niyetle soyledigimi nereye cekti .Defalarca ben seni hasta ettim dmi,hadi soyle soyle soyle dedi. Hayir dememe ragmen bunu dedirtmeye calisti.
7) bunlari konusurken katir kutur sesler geliyodu, en azindan bisey yeme bari dedim.
8) asla psikologa gitmicegini soyledi
9) ara ara uff kapatmak istiyorum dedim hadi hoscakal. Ben konusurken dedi bunu da.
10) iyi niyetle bak tamam yuzde yuz duzelmese de elimizden geleni yapalim dedim. ( durduramadigi sinirinden bahsediyorum) yine cozumu yok diyince dayanamadim. Sen ne sacmaliyosun diyince " bu ne ya" dedim
11) bu ne ya dedim diye burnumdan getirdi. Gordun mu, beni ne kadar kotuluyosun, ben sana napmisim ya, kaynar su mu dokmusum de bu ne ya diyosun ve bunlar gibi
12) son olarak cozum yok dikkat ederim. Bu beni ben yapn bisey. Senin buna cozum demen bile sacmalik. Sen beni cozmek istiyosun.
Ayrilmak istiyorum dedim. Suan aglayarak size bunlari yaziyorum. Ne olur bisey diyin. Dogru bisey mi yaptim, cok uzgunum. Yukaridakiler aklima gelenler. Cok cirkin cok kaba degil mi
Sorun dedigim sey de ; sinirlenince asla ayari yok,durmuyor, cok agir seyler soyluyor.
Daha dun evimize esya bakmak icin plan yaptik bugun icin. Ben o kadar aptalim ki inandim. Su konusmalarin cogunda bagirdi cagirdi, sevgi saygi goruyor musunuz anlattiklarimda.
Aptal gibi agliyorum.
o aloya efendim dedi olayı değil yalnız ben mi yanlış anlıyorum. sizinle kavga etmiş olsak siz beni arasanız ben telefonu açıp ses vermesem sonra alo deseniz efendim diye karşılık versem sizinle konuşmak istemediğimi düşünmezmiydiniz. burda ses tonuda önemli herşey önemli efendim dedi diye olan bir olay değil bu. tamamen konuşmak istemediğini düşündüğünden kapatalım istersen demiş.kesinlikle böyle olduğuna inanıyorum. bunun öncesinde edilmiş bir kavga var yol boyu süren. çünkü gerçekte dediğiniz gibi olsa aloya efendim mi denir diye. o biraz hastalığa giriyor artık. o derece hasta olan biriyle 2 yılı birakın 2 saniye sürmezdi zatenAloya efendim diyerek cevap verdiği için uyuz uyuz konuşan azar atan biri konu sahibinin sevgilisi.
Benim bildiğim açan alo ya da efendim der arayan değil. Adam yanlış bile olsa maşallah her şeyi kendi biliyor minicik bir şeyde azara başlıyor bir de diretiyor bu böyle olur diye. Kıldan kavga çıkarıyor, Kavgaya başlayınca sakinleşemiyor uzattıkça uzatıyor ağır konuşuyor ve sevgilisi ağlarken bile yumuşamıyor. Sevgiliyken böyle olan evlenince ooooo.
Gosterdi. Sinirlendiginde duramadi, cok agir seyler soyledi. Sonra pisman olunca ozur diledi,yapmayacagini soyledi. Inandim ama bir sure sonra yine ayni seyler oldu.
Dunku tavrini ilk kez gordum. Umrunda olmadigimi ilk kez gozume boyle soktu.
Simdi dusunuyorum da beni asla kaybetme korkusu olmadigindan kendini durdurmak dahi istemedi.
Aptal felan değilsin sadece zoruna gittiği için ağlıyorsun..Aptal miyim ben.neden agliyorum.bana bu kadar seyi dedi. Niye agliyorum. Bana her seyi diyebilirsiniz.
Diger maddeleri okudunuz degil mi?o aloya efendim dedi olayı değil yalnız ben mi yanlış anlıyorum. sizinle kavga etmiş olsak siz beni arasanız ben telefonu açıp ses vermesem sonra alo deseniz efendim diye karşılık versem sizinle konuşmak istemediğimi düşünmezmiydiniz. burda ses tonuda önemli herşey önemli efendim dedi diye olan bir olay değil bu. tamamen konuşmak istemediğini düşündüğünden kapatalım istersen demiş.kesinlikle böyle olduğuna inanıyorum. bunun öncesinde edilmiş bir kavga var yol boyu süren. çünkü gerçekte dediğiniz gibi olsa aloya efendim mi denir diye. o biraz hastalığa giriyor artık. o derece hasta olan biriyle 2 yılı birakın 2 saniye sürmezdi zaten
sadist değilseniz birazcık ta kendinizi seviyorsanız acil ayrılırsınız derim benAptal miyim ben.neden agliyorum.bana bu kadar seyi dedi. Niye agliyorum. Bana her seyi diyebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?