Ağlayarak yazıyorum uyuyamıyorum nolur beni sakinleştirin

Bugun pazardı eşim ben kızım dışarı çıkacaktık dalgınlığıma geldi 3 buçuk yaşındaki kızım merdiven boşluğunda duruyo araya girmiş ve beşinci kat o an sanki Rabbim çekti namazda ettiğim duam Allah seni korusun derdim o anı görünce neye uğradığımı şaşırdım Allah beni kahretsin ben nasıl biriyim nasıl bi mahluğum ağlıyarak yazıyorum ona bişe olsaydı napardım uyardım sonra korkuyu öğrensin diye bi gün sondada doğum günü dört yaşına girecek eşim asker personel o çok ilgilenemiyo ben artık kanguru alayım diyorum koruma içgüdüsayle gerekirse sırtımda taşırım balkon bütün odaların kapısını kitli tutuyorum zaten çok üzgünüm Allah bana dirilik versin dalgınlıktan korusun 😭😭 Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın sürekli o an gözüme geliyo ağlıyorum atamıyorm gözümden
Gelmiş geçmiş olsun. Allah korumuş. Çocuk akan suya benzer bir saniye bile boş birakilmamali. Meraklı dönemleri. 4 yasindaki çocuğu kanguruya koyamazsiniz. Sürekli eli elinizde olacak aklı erene kadar.

Bende polis esiyim. Şuan asker olması neyi degistirir diyenlere anlam veremiyorum. Çünkü çalışma saatlerini bilmiyorlar.
Bebek de büyüyene kadar gece 10 kere uyanıyor. Anneye yeri geliyor rahatça bi çay kahve içmek imkansız geliyor. Onun da saati yok yani. Şartlar böyle olunca babası da polis de olsa, dağda terörist de kovalasa ya da yazın tatilde olan öğretmen de olsa temel sorumlulukları almak zorunda. Baba olmadan önce de askerdi çünkü.

Eşinizin askeri personel olması ile ilgisiz bir baba olması arasında nasıl bir bağlantı var? Yani nasıl bir bahane sunarak size bunun makul gelmesini sağladığını merak ediyorum.
Askeri personeller görevlere gidiyorlar hem de cok uzun süreli. Yakın arkadaşımın eşi sürekli gidiyor bazen 1,2 ay yok. Cokzor bı durum bu. Yanlış noktada yanlış bılgı vermıs aslında anlatmak ıstedıgı şu ki kızımla hep evde olan benım. Sonrası ıcın önlem almalıyım dıyor yalnızken. Buyüzden o ayrıntıyı vermıs kısaca.. herhalde aglarken kısa kesti

Eşinizle beraber dışarıya çıkacağınız bir gündeki ilgisizliğinin mesleğiyle ne ilgisi var? O an siz de oradasınız, eşiniz de orada. Boş zamanlarında uzaklara dalıp mesleğini mi düşünüyor ki çocukla ilgilenemiyor?
Kadıncagız sonrası ııcn belirtmiş meslegı yalnız. Kanguru bakmssnn nedeni de bu

Öncelikle şunu söylemeliyim derin bir nefes alın çok şükür evladınız iyi. Kaza ve şer Allah'tan gelir. Bizim bazen elimiz bazen gözümüz bağlanır çünkü öyle olmalı Allah'ın bir bildiği vardır. Biz sadece sadakalar dualar ile koruyabiliriz kendimizi. Çocuğunuzu 24 saat gozlemleyemezsiniz. Bir anne iç güdüsü ile yaklaşıyorum belki bilmiyorum ben anne olmak için çabalayan bir adayım sadece. Bende polis esiyim. Şuan asker olması neyi degistirir diyenlere anlam veremiyorum. Çünkü çalışma saatlerini bilmiyorlar. Ama evdeyken eminim ki ilgileniyordur. Şunu diye bilirim takıntı ve evhamlarinizdan arınmaya calisin. Herşeyi kontrol edemeyiz. Yüzlerce önlem alsabizda yüzbirinciyi düşünemezsiniz. Tevekkül edin dua edin. Eminim siz çok iyi bir annesiniz.
Yorumunuz çok güzel ve rahatlatıcı, gerçektende öyle kaza ve şerrin Allahtan geldiğini bilmek, sadaka vermek dua etmek bunlar manevi ilaçlar. Vesvese kaygıyı besliyor hatta inanılmaz büyütüyor, anksiyete yaşadığım dönemdeyim mesajınız bana bile iyi geldi söylemek istedim ☺️

Arkadaşlar bence yazan kişinin belirtmek istediği eşim evde veya evde yokken değil genel olarak çocuğuna birşey olmasından korkması. Ben eşim göreve gidince kendi kendime bile tedirgin olurken bir kadının evladı ile bu korkuyu yaşamasıni kötü birşey. Yazan kişi beni elestirin dememiş. Biraz empati kurarak sakinlestirebiliriz. Hayat felsefemiz biraz yargılamak değilde kişiye destek olmak olursa belki daha güzel bir dünya olur. Belki eş seçimi yanlışta olabilir ama burada bir anne kendini yetemiyor gibi hissediyor bence odaklanmamiz gereken yer orası. Eğer bunu okuyorsa emin olsun ki kendisi çok iyi bir anne. Çocuk duserde kalkarda yarada alır bu senin ihmalin yüzünden olmaz ama sadece öyle olması gerekir bazen

Yorumunuz çok güzel ve rahatlatıcı, gerçektende öyle kaza ve şerrin Allahtan geldiğini bilmek, sadaka vermek dua etmek bunlar manevi ilaçlar. Vesvese kaygıyı besliyor hatta inanılmaz büyütüyor, anksiyete yaşadığım dönemdeyim mesajınız bana bile iyi geldi söylemek istedim ☺️
Çok teşekkür ederim benim daha çocuğum yok eşim göreve gidince aynı vesveseleri bende duyarım. Çünkü şeytan insanın kalbini çok çabuk ele geçirir. Önemli olan bizim Allah'a sığınmamiz. Size bir nebze iyi geldiyse ne mutlu bana

Bu kadar panik yapmanızda eşinizin de etkisi var diye düşünüyorum. Biraz rahatlamaniz lazım.
Ben çocuklarda kanguru çok kullandım ama 4 yaş ne kanguru da durur ne de siz onu taşıyabilirsiniz.
Apartman için alınacak bir önlem varsa onu almaya çalışın.

Bugun pazardı eşim ben kızım dışarı çıkacaktık dalgınlığıma geldi 3 buçuk yaşındaki kızım merdiven boşluğunda duruyo araya girmiş ve beşinci kat o an sanki Rabbim çekti namazda ettiğim duam Allah seni korusun derdim o anı görünce neye uğradığımı şaşırdım Allah beni kahretsin ben nasıl biriyim nasıl bi mahluğum ağlıyarak yazıyorum ona bişe olsaydı napardım uyardım sonra korkuyu öğrensin diye bi gün sondada doğum günü dört yaşına girecek eşim asker personel o çok ilgilenemiyo ben artık kanguru alayım diyorum koruma içgüdüsayle gerekirse sırtımda taşırım balkon bütün odaların kapısını kitli tutuyorum zaten çok üzgünüm Allah bana dirilik versin dalgınlıktan korusun 😭😭 Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın sürekli o an gözüme geliyo ağlıyorum atamıyorm gözümden

Daha neler yani. Abartmayın.
Şükür birşey olmamış.
Tabi dikkatli olmalıyız ama olacağı varsa 5 saniyedede olur.

Arkadaşlar bence yazan kişinin belirtmek istediği eşim evde veya evde yokken değil genel olarak çocuğuna birşey olmasından korkması. Ben eşim göreve gidince kendi kendime bile tedirgin olurken bir kadının evladı ile bu korkuyu yaşamasıni kötü birşey. Yazan kişi beni elestirin dememiş. Biraz empati kurarak sakinlestirebiliriz. Hayat felsefemiz biraz yargılamak değilde kişiye destek olmak olursa belki daha güzel bir dünya olur. Belki eş seçimi yanlışta olabilir ama burada bir anne kendini yetemiyor gibi hissediyor bence odaklanmamiz gereken yer orası. Eğer bunu okuyorsa emin olsun ki kendisi çok iyi bir anne. Çocuk duserde kalkarda yarada alır bu senin ihmalin yüzünden olmaz ama sadece öyle olması gerekir bazen

Biz de onu diyoruz zaten, hepimiz insanız gözümüz 2 dk kayabilir. Sadece orda 2 yetişkin var, sorumluluğun %50si de babaya ait, adama düşen payı da üstüne alması ve burda ona sorumluluk yüklemeyin sakın o asker yazması doğru değil🙄Konu sahibesi kendine yüklenmesin. Kimse Süpermen değil, eşe de sorumluluklarını söylesin, apartman boşluğu icin de önlem alsın o kadar.

Biz de onu diyoruz zaten, hepimiz insanız gözümüz 2 dk kayabilir. Sadece orda 2 yetişkin var, sorumluluğun %50si de babaya ait, adama düşen payı da üstüne alması ve burda ona sorumluluk yüklemeyin sakın o asker yazması doğru değil🙄Konu sahibesi kendine yüklenmesin. Kimse Süpermen değil, eşe de sorumluluklarını söylesin, apartman boşluğu icin de önlem alsın o kadar.
Kişisel görüşlere saygım var ama ben kaza ve şerrin sorumsuzluktan geldiğini düşünmuyorum. Tabiki önlem alınmalı elinden geleni yapıp gerisini Allah'a birakmak işte bu tevekkül. Ne anne ne baba kendine bunkadar sorumluluk altında ezmemeli. Deprem bölgesinde depremi yaşayanlar çok iyi bilir ki ne kadar önlem alırsanız alın alanınıza ne yazildiysa o oluyor.

Herşey insanlar için, dikkatimiz dağılabiliyor, basiretimiz bağlanabiliyor. Rahatlayın ve önlemler alın. O yaştaki çocuğa kanguru bağlanmaz, psikolojisini bozarsiniz. Ve lütfen kaygılarınızı çocuğunuza yansıtmayın

Çocuk kemeri var. Yurtdışında çok kullanıyorlar. Bilekten ya da gögüsten bağlamalı. Ben panik yaşamaktansa kullanırdım.

Eklentiler

• DA12DC02-2BCE-4B6E-85DE-93AFF44C9426.webp
    DA12DC02-2BCE-4B6E-85DE-93AFF44C9426.webp
    43,3 KB · Görüntüleme: 47
  • 3747DC1D-F1E1-4015-A60F-3DFDD1503BA6.webp
    3747DC1D-F1E1-4015-A60F-3DFDD1503BA6.webp
    59,6 KB · Görüntüleme: 43
Her ne kadar yavrularımızı gözümüzün önünde tutmakta olacak olan oluyor, bunun adına kader diyorlar, oğlum şuan 8 yaşında, ben küçükken hep pesinde gezerdim, kayinvalidemle beraber oturuyoruz, benim isim varsa ona devrederdim, danışıklı değişiklik yapardık, mutlaka birbirimize haber verirdik, anne ben dışarı çıkıyorum 2 dk sen Emire bak gibi, oğlum 2 yaşındayken sürekli kilitli tuttuğum balkon kapısını kayinvalidem açık unutmuş, oglum da dışarı cikmak istedi sadece oturma odasini supurup cikaracaktim, kv götürdüm anne 2 dk baksana odayı supurecem dedim tmm gel oğlum dedi, ben odayı supuruken kaynanam elindeki kazaga dalmış çocuk açık balkondan çıkmış demire tırmanıp aşağı düşmüş, kafa üstü beton çakılmış çocuk, 5 10 dk da aşağıda ağlamış dedesi duymuş sesini gelip balkona bakıyormuş kimse yok aşağı bi bakmış çocuk son aglamalaronda ses gitti, bize bağırdı bi baktım çocuk yok, eltim dediki düşmüş nasıl çıktım evden hastaneye gittik acil il merkezine ambulansla yolladılar, bilinç sıfır çocuk gitmiş yani yok hayat belirtisi, dr 3 gün evine gitmedi basında bekledi ekibiyle beraber, çok şükür umut yoktu ama 72 saat direndi, bir sürü ilaç yoğun bakım tedavi sonunda çocuğumu yürüyerek çıkardım hastaneden, dr kesinlikle yasamaz umudum yok, kafası karpuz düşerse parçalanır ya aynı öyle dedi ama Rabbime şükürler olsun, dualarımızı duydu, zerre kadar hasar kalmadı çok şükür. Dediğim gibi şuan 8 yaşında gayet saglikli. Kendini harap etmenin anlami yok, olacaga mani olamazsin dua et sadaka ver Allah im korusun

Utanc verici gorunmuyor ama utananlar icin bilekten bagli olanlari ve çanta şeklinde kullanan görmüştüm. 😀
Avrupa'da özellikle turistik, kalabalık yerlerde o kadar çok kullanan var ki bunu. Çocuğun düşmesi, akan trafikte yola fırlaması, kalabalıkta kaybolmasındansa böyle gezdirmeyi tercih ederdim. Ben de insanım sonuçta 7/24 tetikte bekleyemem.

Back
X