- 1 Eylül 2014
- 26.100
- 30.473
- 798
- 35
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Her insanın başına gelebilecek türden sizde elinizden gelen uğraşı vermişsinizKızlar bugun nisanlimgile iftara gidecektim daha dogrusu dedimki supriz yapalim yemek yapip.götüreyim ama nisanlm kabul etmedi hicbisey yapma annem yapar sen gel yeter die bende dedim bari tatli benden olsun ne yapayim. Dediki 40 kat baklava ac desem yapabilcenmi sanki boşver ugrastrmayan bisey yap yada alırız hazır die. Bende o oyle deyince ilk defa baklava açtım ilk deneyimimdi pek umitli degildim zaten ama yinede hevesle yaptim neyse vaktim olmadigi icin ikiside cok sicakken döktüm serbeti tabi mahvolmus k.peder 1 tane bile yiyemedi k.validem de sırf mahcup etmemek adina 3 4 dilim yedi sagolsun bide ellerine sağlık dedi dedim olmamış ki :) olsun guzel bi dahakine biri soguk biri sicakken katarsn serbeti. Neyse biz bizim evde masayi masadaki copleri sari bezle sileriz içindekileri çöpe atip bezi yikayip tekrar masayi sileriz ben tam oyle yapacktm ki ikisi iki yandan dedi oyle yapma bak bugun bana yarin kendine once kuru peceteyle al ki bezimiz kirlenmesin bak yaglandi cikmaz simdi bezden ben daha bi mahcup oldum tabi. Neyse çay dokucem kendime döktüm doldurdm tam bi baktım bardak boylu boyunca çat etti catladi icindeki tüm cay haliya boşaldı bu sefer elim ayagim.titremeye başladı sinirden adamlarin çayını gotururkende bardaklari dogru duzgun tutamadm titreye titreye goturdum aksilik ustune aksilik ama hic sesini cikarmadi saolsunlar giderken.bide eline saglik zahmet etmişsin cok saol dediler neyse ben arabaya bi bindim koyverdim kendimi oyle bi aglyorum.ki nisanlm durdurdu saolsun da bigun icinde bu kadar aksilik gerçekten pismis tavugun başına gelmez. Baklavaya giden zamanami paraya mi yanayim, kadinin bardagini kirip halisini mahvettigime mi, duzenini bozup titreyp durduğma mi
Ya ahahahha sarı bezi delinene kadar kullanmal diyince aklıma babannem geldi. Türk kadınının çocukluğuna topluca inmek lazım, sarı bezi bulaşık süngerini ölümüne kullanma huyu, peçete israfından ölümüne korkma huyu nereden geliyor diye.Aman buna mı üzüldün cnm benim.
Hiç birimiz baklava ustası degiliz ki.
Ayrıca ben çok güzel baklava yaparım ama inan o zahmete kimse için değmez al kaliteli bı yerden baklava glükoz şurubu kullanmayan ohh mis gibi yesinler.
Sen daha yeni yeni yapıyorsun öğreniyorsun.
Bak demedi deme ilerde sen varya süper yemekler tatlılar yapacaksın.
İyi niyetini herkes görmüş ayrıca kv sana destek de olmuş.
Ay şu sarı bez davası her evde bı sorun. 5 tanesi migrosta 2.5 TL yağlansa ne olur Allah aşkına.
Bende senin gibi siliyorum cnm.
Peçeteyle ne uğraşıcaz.
Hatta yere bişey mi düştü.
Sarı bezle silerek anında çöpe atar yenisini açarım 50 kuruş tanesi ya.
Birde şu sarı bezleri delinene kadar kullananlar onlara da hastayım.
Koli koli alıp gönderesim var.
Pamuk bile değil o bezler petrol artıklarından yapılıyor.
Valla bardağa gelince ben geçen şu bardağına sıcak su koyarken çatladı bardak. Olacağı varmış de geç.
Sen iyi niyetlisin ve tedirgin oluyorsun haklisin daha yeni gelin olacaksın ne güzel günlerin olacak.
Bizim gibi kartlaşacaksın :):):):):)
kimleleri nazar der..kimileride bardak soğuk olunca sıcaksı su çatladır der :)Bide bardak nasil elimde catladi nasl tuzla buz olup haliya döküldü bilmiyorum
yokluktan veyaYa ahahahha sarı bezi delinene kadar kullanmal diyince aklıma babannem geldi. Türk kadınının çocukluğuna topluca inmek lazım, sarı bezi bulaşık süngerini ölümüne kullanma huyu, peçete israfından ölümüne korkma huyu nereden geliyor diye.
Bir zamanlar yokluk çekmişler dicem ama çok da çekmemiş babannem. Kıtlık psikolojisi. Atalarımızdan kalma :)yokluktan veya
parasızlıktan olabilirmi :)
Olur BÖyle vakalar bunlar tatlı heyecanlar :) bende kayınvalideme ilk gittiğimde çok ısrar ettim yardım edeyim diye iyi kahve yap Dedi hiç adetim değil ve abartmıyorum kahvemi çok beğenir herkes koca cezvedeki bütün kahveyi taşımıştım resmen cezvede kahve kalmadı öyle böyle bi taşırmaydı:)Kızlar bugun nisanlimgile iftara gidecektim daha dogrusu dedimki supriz yapalim yemek yapip.götüreyim ama nisanlm kabul etmedi hicbisey yapma annem yapar sen gel yeter die bende dedim bari tatli benden olsun ne yapayim. Dediki 40 kat baklava ac desem yapabilcenmi sanki boşver ugrastrmayan bisey yap yada alırız hazır die. Bende o oyle deyince ilk defa baklava açtım ilk deneyimimdi pek umitli degildim zaten ama yinede hevesle yaptim neyse vaktim olmadigi icin ikiside cok sicakken döktüm serbeti tabi mahvolmus k.peder 1 tane bile yiyemedi k.validem de sırf mahcup etmemek adina 3 4 dilim yedi sagolsun bide ellerine sağlık dedi dedim olmamış ki :) olsun guzel bi dahakine biri soguk biri sicakken katarsn serbeti. Neyse biz bizim evde masayi masadaki copleri sari bezle sileriz içindekileri çöpe atip bezi yikayip tekrar masayi sileriz ben tam oyle yapacktm ki ikisi iki yandan dedi oyle yapma bak bugun bana yarin kendine once kuru peceteyle al ki bezimiz kirlenmesin bak yaglandi cikmaz simdi bezden ben daha bi mahcup oldum tabi. Neyse çay dokucem kendime döktüm doldurdm tam bi baktım bardak boylu boyunca çat etti catladi icindeki tüm cay haliya boşaldı bu sefer elim ayagim.titremeye başladı sinirden adamlarin çayını gotururkende bardaklari dogru duzgun tutamadm titreye titreye goturdum aksilik ustune aksilik ama hic sesini cikarmadi saolsunlar giderken.bide eline saglik zahmet etmişsin cok saol dediler neyse ben arabaya bi bindim koyverdim kendimi oyle bi aglyorum.ki nisanlm durdurdu saolsun da bigun icinde bu kadar aksilik gerçekten pismis tavugun başına gelmez. Baklavaya giden zamanami paraya mi yanayim, kadinin bardagini kirip halisini mahvettigime mi, duzenini bozup titreyp durduğma mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?